![]() |
Re: Automodelism.....nu poseda nimeni automodele???
sal,acum am dat de acest topic nu ma pricep dar am vazut la cineva asa ceva si mi a placut mult si vreau sa mi iau si eu unul si am gandeam la sta ce ziceti merita... http://www.bigboystoys.ro/Masini/Dri...-1-24-129.html
|
5 Attachment(s)
A mai intrat unul īn colectie. E scara 1:7, aproape cīt masa.
De regula costa peste 100 EURO fiind licentat Ferrari dar pt. ca are oglinda din stīnga lipsa, l-am scos la 30 EURO :D Problema oglinzii, o rezolv eu ;) |
7 Attachment(s)
Corvette scara 1:7 (electric)
Autocolantele sīnt aiurea si vor dispare: |
13 Attachment(s)
Ferrari F 430 GT (licentat ferrari) scara 1:7 (electric)
|
5 Attachment(s)
Lamborghini, scara 1:6, electric, Capota portbagaj si capac motor se deschid manual, usuile se deschid electric prin telecomanda. Are motoare de īncuiere electrice īn usi. Masina asta are īn total 5 motoare.
|
9 Attachment(s)
FORD PICK UP F 350 cu spinere la roti, radio FM integrat, electric, scara 1:7
|
Quote:
Tot nu inteleg cum te faci de ele...:lol: |
Quote:
|
3 Attachment(s)
Quote:
Hai sa-ti mai arat ceva: Enzo Ferrari FXX dar este Mouse de PC cu docking station de īncarcat acumulatorii via USB (inclusiv transfer date IR mouse). Īn timpul activitatii lumineaza stopurile si farurile. Pe siteul oficial Ferrari, costa asta aprox. 39 EURO. Eu l-am scos la 15 Euro. Merita toti banii ca este extrem de rar. |
Quote:
|
Din pacate momentan nu am nici chief si nici timp de chat-uri deoarece sīnt prea īncarcat cu probleme familiare.
Saptamīna asta a fost operata fica-mea la rinichi, mama-mea e de doua saptamīni īn spital si nu mai are mult de trait deoarece are īntregul corp invadat de metastaze cancerigene neoperabile. Numai īn creier are 8 bucati + ficat + plamīni si la vīrsta iei de 75 de ani............ se cam apropie sfīrsitul. Realizezi ca īn situatia asta nu-mi sta capul la hobby-uri. |
6 Attachment(s)
In urma cu vreo 10, 12 ani, m-am inscris la un club de automodelism... Era frumos, desi automodele erau facute in mare parte de noi si participarile la competii era cam restransa... probleme financiare! Din aceeasi cauza si lipsa doritorilor inscrisi la acest club, in 2007 clubul sa desfintat! :sad: Au ramas amintiri frumoase... Sper ca pe viitor sa apara din nou acest club!
In momentul de fata mai am cateva compenente de la automodele facute de mine, cu care am concurat la competii judetene, chiar nationale! Mai am un mic automodel VW Golf VI GTI -1/24 RASTAR si sper sa reapara colectia Lamborghini Reventon de la DeAgostini, ca am primele 5 numere! |
salut,golful este cumparat de la lidl ca acolo am mai vazut din astea sunt curios cum se misca masina?poti pune un filmulet ceva?
|
Quote:
Tinand cont ca e o jucarie se misca destul de bine... eu sunt multumit... O sa revin si cu o filmare pe zilele viitoare! (In care vor fi 2 Golf-uri, inca unul a unui prieten). |
ok atunci astept filmarea,daca mi place cum se misca imi iau si eu,bafta!
|
Golful se misca bine, super ok pentru cat e de mic. E realizat misto, respecta detaliile, chiar daca e RC. Raza de actiune a telecomenzii e de vreo 5-6m...destul de ok:-P
Daca vrei ia-l pe cel alb, ca e mai puternic;) |
Quote:
Intradevar cel rosu are o raza de comanda mai mica 27MHz si cel alb are 40MHz! |
Aia e frecventa pe care lucreaza telecomanda...
|
3 Attachment(s)
Salutare va prezint al 2l ea golf 6 dar pe alb si mai puternic un pic ca si cel rosu:twisted:.Cum spune si prietenul meu iuly sunt foarte multumit de el.P.S Iulian ne putem apuca de filmulet cand vrei..
|
Ai dreptate e frecventa de lucru... e diferita una fata de alta din cauza ca daca ar fi la fel, cand masinile ar fi una langa alta nu ar raspunde corect la comenzi!
Din cate stiu eu, puterea asta de raspuns este data, mai mare sau mai mica, de cate 2 quartz-uri (unul in comanda si unul in receptor) si care lucreza pe frecventele respective! Filmarile/pozele, zilele viitoare o sa apara!!! ;) |
6 Attachment(s)
Cum am spus, revin cu poze&filmari... in momentul de fata doar cu poze ca filmarile nu au iesit asa cum trebuie si o sa fac altele pe viitor! Golf-ul alb are o mica modificara, au fost schimbate rotile de pe spate!
In ultima poza este de acum cativa ani de la o competitie nationala de automodelism... Apropo nu stie nimeni de reaparitia colectie Lamborghini Reventon, de la DeAgostini!? |
4 Attachment(s)
am renuntat la golf si am ales charger de la nikko e ok masina atasez ceva poze
|
Quote:
Bafta! |
ms la fel julyo,am vazut ca daca pun acumulatori parca e alta masina,ce nu-mi place la ea este faptul ca pe partea stanga face drift un pic mai greu,voi pune niste filmulete cand o sa am timp oricum este fun...
|
Quote:
Bafta!!! ;) |
2 Attachment(s)
atasez si cateva poze si filmarile promise
https://www.youtube.com/watch?v=JSx0Y...N5M3RHLXXqlKCh https://www.youtube.com/watch?v=6yLYT...N5M3RHLXXqlKCh |
Desi nu am mai intrat de ceva vreme pe forum, am primit alerte pe mail in legatura cu acest topic. Am crezut ca sunt mult mai multi posesori de automodele, dar vad ca tot machete sau masinute cu telecomanda sunt postate. Ma bucur ca sunteti pasionati de asa ceva, dar asa cum am scris si la inceputul acestui topic, vroiam sa stiu/vad daca mai sunt posesori de AUTOMODELE, nu de jucarii. Un automodel se deosebeste de o jucarie prin complexitatea pieselor, prin constructia sa care permite schimbarea oricarei piese, prin radiocomanda care are comenzi proportionale (cat virezi din radiocomanda atat vireaza si masina spre exemplu, nu cum sunt jucariile stanga si dreapta maxim), si vitezele extraordinare pe care le pot atinge, in functie de clasa aleasa de fiecare.
Nu am nimic cu cei ce poseda masinute si machete, insa trebuia sa fie creeat un alt topic pentru jucarii. Automodelele nu sunt jucarii, ba chiar sunt foarte periculoase daca nu sunt manevrate corespunzator. Iata cateva exemple despre ceea ce spun... https://www.youtube.com/watch?v=-xxV4uVnPbU https://www.youtube.com/watch?v=Bh5qK...feature=relmfu https://www.youtube.com/watch?v=0TraYbBVRH4 Si pentru colegu de mai sus care vroia automodel cu remorca, un offroad cu mult cuplu si putina viteza. https://www.youtube.com/watch?v=zx8gu...eature=related |
da ai perfecta dreptate in tot ce ai scris mai sus,insa o masinuta din aia ca in clipurile puse de tn am vazut ca este pe la 8 mil si preturile urca,insa am ales variante accesibile pt noi,stiu ca nu se campara darne distram si cu astea pe care le avem fiecare,imi cer scuze daca postul meu deranjeaza cumva insa ar trebui facuta o sectiune separata pt ceea ce avem noi,numai bine!
|
Quote:
|
arata-mi si mie un model cu 400 lei complect ca as fii interesat sa cumpar.
alea sunt electrice la 400 lei (nu asta-i problema ca-s electrice) dar le lipsesc, telecomenzile, motoarele, baterii, incarcatoare , servo directia si controlul tractiunii. pentru 400 lei primesti sasiul, rotile si caroseria din pacate |
Sa inteleg ca nu iti plac electricele? De ce ca au ajuns sa le cam depaseasca pe astea termice.
|
nu am nimic cu electricele, doar ca-s INCOMPLECTE
iti mai trebuie un miliard de piese pe langa ce-ti vand nenorocitii astia. iti mai trebuie motor, controlul tractiunii, servodirectia, telecomanta, baterii, incarcatoare, nu mai stiu, o multime, si asa sari de 13-15 milioane daca ar fii complecta la 500 lei chiar si electrica, acum as cumpara-o |
Complet/-a si completi/-e nu complect/-a si complecti/-e, multumesc anticipat.
|
Quote:
Este corecta definitia lui. Si eu folosesc numai complet sau incomplet, dar este absolut corecta si cum o foloseste el. Revenind la automodele, ai dreptate pe de-o parte... dar eu prefer sa imi cumpar doar sasiul, si sa imi achizitionez separat toata electronica. Spre exemplu.... http://www.autorc.ro/automodele-elec...lub-racer.html Este o masina de inceput, la care trebuie sa mai cumperi intr-adevar motor, speed controller, acumulator, servo de directie, statie (radiocomanda) cu receptor si un incarcator in functie de acumulatorul ales. Daca te intereseaza iti pot da si sfaturi, in caz ca vrei sa te apuci. Dar, gandeste-te bine inainte sa o faci ca nu este usor si nu mai scapi ::))))!!! |
Sper ca linkul asta sa lamureasca problema de limba romana de clasele primare.
|
Quote:
|
1. Daca citeai si sub titlu poate iti dadeai seama care e ideea cu titlul site-ului respectiv.
2. Am avut suficiente ore de limba romana la facultate ca sa stiu care e forma corecta, postul in care am atras atentia asupra greselii se considera avertismentul oficial, daca se repeta vin si sanctiunile; cu asta incheiem discutia. |
Care sanctiuni? Esti cumva vre-un Pruteanu? Adica eu nu am suficiente ore la limba romana? Daca esti moderator sau ce esti, iti da vreun drept asupra expicatiei cuvintelor si sensul/intelesul lor? Sau ala o fi site-ul tau si stii tu mai bine. Chiar daca este "la misto" scris domeniul, nu este in vreun fel o oficialitate reprezentativa a limbii romane.
Ce sanctiuni? Sunt mai multe adica? Unde scrie in regulamentul forumului ca nu ai voie sa folosesti un cuvant in ambele sensuri de pronuntie? Si cine se pronunta asupra corectitudinii lor? Am voie sa spun foarfeca sau sa spun foarfece? Daca tineai in mod special sa "moderezi" ceva, ai fi facut acest lucru de cand am scris ca "o dam intr-o polemica indelungata", dar cum la romani se practica amenintarile si probabil si injuraturile coroborate cu vatamarea, indifirent de care, de asta avem parte. Cum adica "cum asta incheiem"? Ce sa incheiem ca de cand ai intervenit tu pe acest subiect s-a dus de rapa tot intelesul si menirea lui. |
Printre atributiile mele de moderator se numara si aceea de a aplica regulamentul si de a sanctiona incalcarile acestuia.
O recapitulare scurta a stipularilor regulamentului general (cu care toti userii au fost de acord la inscrierea pe forum): Quote:
Quote:
E ultima mea postare pe tema asta in cadrul acestui topic (care a reusit performanta de a aduna 8 pagini in ~4 ani, asta probabil si din cauza incadrarii incorecte pe sectiunea de machete auto); daca se continua in mod inutil nu voi mai posta oferind explicatii ci voi aplica regulamentul, mai ales pentru incalcarea punctului 4. P.S.: Nu trebuie sa fii George Pruteanu (Dumnezeu sa-l odihneasca) pentru a vorbi si scrie corect, trebuie doar sa-ti dai silinta de a cunoaste limba tarii in care te-ai nascut si in care traiesti. |
Deci... ca sa vorbesti frumos a trebuit sa iti atrag atentia in felul asta? O puteai face tu de la bun inceput. Nu am inceput eu nici o discutie pe tema asta. Nu a folosit nimeni, IN MOD REPETAT, un cuvant care sa nu fie corect in limba romana. Degeaba esti inversunat pe chestia asta ca nu este cazul. Ca nu esti tu de acord cu folosirea unui cuvant in limba romana si ca folosesti doar anumite site-uri ca indrumar (in mod voit), asta nu le face mai putin corecte, desi de la bun inceput ti-am explicat ca si eu folosesc acelasi cuvant, ca si tine, dar asta nu il face mai putin corect pe celalalt.
Am sa incerc sa inchei si eu discutia aici, intrucat nu ajungem la nici un consens, si nu are legatura cu subiectul in cauza. Cat despre deschiderea acestui subiect in sectiunea "machete"... ei bine alta sectiune nu exista pe atunci, dar tu nu ai de unde sa stii ca ai venit mult mai tarziu. De aici si titlul... Oricum asta ultima, din partea ta a fost doar rautate... |
| All times are GMT +2. The time now is 14:24. |
- Copyright 2026 4Tuning