Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Radierea unui vehicul la cerere (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/61853-radierea-vehicul-cerere.html)

red_reno_cj 04-04-10 20:03

Re: Radierea unui vehicul la cerere

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 3247272)
Normal si Legal in 30 de zile de la data instrainarii autovehicolului ai oblicatia sa perfectuezi actele de transcriere pe numele noului proprietar ! daca in certificatul de inmatriculare este trecut noul proprietar si data instrainarii, dupa expirarea celor 30 de zile daca te opreste politia iti retine certificatul de inmatriculare !!
Odata ce ai ai vandut masina si ai scos-o de la financiar nu mai ai treaba cu ea, raspunzator pentu amenzi , radare, etc fiind noul proprietar , tu prezentand organelor contractul de vanzare cumparare !!!

ai dreptate,legat de cele 30 de zile.doar ca daca noul proprietar,nu impune masina la impozit si nu transcrie masina in maxim 30 zile de la incheierea contractului ,se plateste o amenda la finante si(am inteles de la cineva de la o firma de intermedieri auto)ca trebuie refacut dosarul ,pt a merge la RAR pt identificare auto.confirmati sau infirmati ce am spus eu.SARBATORI FERICITE.

GAby645 05-04-10 23:05

eu si dupa ce am depasit cele 30 de zile, nu am platit nici un fel de amenda la finante, numa ca iti ia impozitul la calculat exact din data de cand s-a radiat masina din financiar de la fostul proprietar !! referitor la rara, autentificarea este valabila 60 de zile, daca expira, trebuie refacuta !!

florin_cars 07-04-10 12:28

pt intarziere impunere la fisc, dupa cele 30zile se platetse amenda de 25eon + impozitul restant din momentul radierii fiscale de pe fostul proprietar, dar de inmatriculat masina, o inmatriculezi cand doresti tu, ca nou proprietar, desi legea e idioata si-ti cere ca in 30zile sa transcrii masina, asta PRACTIC este imposibil de multe ori in cazul unor masini mai vechi, din cauza starii tehnice, normal.

andi_cimpean 07-04-10 20:59

O întrebare am şi eu către voi.

Am o mătuşa care deţine o Dacia 1310 TS. O ţine de mulţi ani în curte. Zilele astea am întrebat-o dacă ar dori să mi-o dea mie. A fost de acord.
Eu i-am spus că aş dori mai întai să încerc să iau piese de pe ea şi ulterior să o duc la REMAT pentru un voucher.

Cum aş putea să procedez?
Trebuie să fie şi ea în persoană în momentul în care predau maşina la REMAT?
Precizez că maşina stă de foarte mulţi ani pe dreapta dar nu a fost radiată temporar, are încă plăcuţele de înmatriculare. Mătuşa deţine absolut toate actele (a fost maşina unchiului şi el a decedat cu mulţi ani în urmă).

Al3xPuma 08-04-10 09:44

Salut andi_cimpean imi pare rau sa-ti spun :) dar astia de la remat vor masina cat mai intacta ... adik sa aibe motor / radiator / bla bla bla ... nu stiu sigur daca chiar verifica treaba asta dar depinde unde te duci cu ea .. majoritatea ti-o cantaresc :)

Daca te-ai sfatuit cu ea si e de acord sa-ti dea masina defapt voucherul ... si nu vreti sa mai faceti act de vanzare cumparare si toate cele ... ca masina sa fie pe numele tau si tu la randul tau sa predai masina la remat ... va trebui sa mearga cu tine :)

Daca masina a fost a unchiului tau problema este sa verifici bine daca masina inca este pe numele lui ... adica in talon si in cartea masini ... ca daca este asa .. matusa ta trebuie sa aduca certificatul de deces + ( aici nu sunt sigur ) un document sa specifice ca masina a ramas ei .. sau cred k e de ajuns un certificat de casatorie ...
O alta problema este ca matusa ta trebuie sa mearga si la politie si la circa financiara + la notar sa legalizeze actele :)

Daca iti este de ajutor :P multa bafta !

red_reno_cj 08-04-10 09:56

alex ai dreptate.singura chestie e ca daca masina este pe numele persoanei decedate,trebuie facuta succesiunea.fara acea succesiune acel bun ,teren autoturism nu se poate radia sau instraina.

Al3xPuma 08-04-10 10:20

Da asa este red_reno_cj daia am si zis ca nu sunt sigur de chestia asta ... :P heheh

andi_cimpean 08-04-10 10:37

Am înţeles. Multumesc de răspunsuri.

Să spunem că nu ar fi o problemă ca ea să se deplaseze peste tot, o duc eu, nu este problemă, dar cam care ar fi traseul?

Poliţie
circa financiara +
la notar sa legalizeze actele
şi la final centrul de colectare?

Ei nu au avut copii, deci nu cred că se pune problema de succesiune.

Al3xPuma 08-04-10 10:55

Da,asa este ... posibil sa fie nevoie doar certificatul de casatorie si certificatul de deces ...
In primul rand te duci la un birou de acte auto ... faci acolo Fisa de inmatriculare cartonata, certificatul de radiere in 3 exemplare si ce acte mai sunt necesare stiu cei de acolo ...

Te duci cu masina la remat :P

Apoi trebuie platit impozitul/amenzile de la masina la posta ( daca este platit totul e ok ) te duci la financiar o scoti de la impozit .. unde trebuie sa-ti stampileze fisa de inmatriculare cartonata facuta de biroul de acte auto ... apoi legalizezi urmatoarele acte ...
- cartea masinii + talon ( aici e mai sigur sa le legalizezi pe ambele majoritatea dealer cer doar talonul dar mai bine e in + decat in - hehe:D )
-certificatul de distrugere al autoturismului
-certificatul de radiere al autoturismului
Apoi te duci la politie si predai actele pentru radiere + numerele masini( ATENTIE !! Pasul asta se face dupa ce ai legalizat actele )

Daca am omis ceva sper ca cineva sa ma corecteze :) am scris in graba !

Multa Bafta !

andi_cimpean 08-04-10 12:40

Da, în mare ai curpins tot.

Am fost mai devreme la centrul de casare şi am întrebat-o pe tanti aia, concret de ce am nevoie.
Ea mi-a spus că mătuşa trebuie să aibă certificatul de deces al sotului, C.I.-ul ei şi documentele maşinii.

Oricum la mine în Judeţ este altă problemă momentan...
Este un singur centru de casare şi ăştia au dreptul decât la 100 de bucăţi şi am înţeles că nemernicii fac şi măgării...în sensul că am prieteni care au văzut cum erau aduse maşini din alte judeţe. Cucoana aia de acolo mi-a cam lăsat de înţeles că este cam greu să prind şi eu un Tichet. Totuşi eu cred că nu va fi imposibil.

Au fost date 50.000 pe toată ţara, incepând de ieri.

Al3xPuma 08-04-10 12:43

Pai si tu poti sa vi in bucuresti cu masina :P si trebuia sa specifici lu doamna aia ca masina e pe numele sotului .. adica ca pe cartea masina + talon proprietar e decedatul ...

Asta e romanica noastra :) ce sa-i faci !

red_reno_cj 08-04-10 20:38

de ce in romania se complica lucrurile in loc sa se simplifice?an de an alte ghisee alti functionari alte drumuri.bag ceva in ea romanie si in cine ne conduce.noi muritorii de rand totdeauna trebuie sa suferim si sa tragem.SUNT SCARBIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andi_cimpean 08-04-10 22:25

Aşa este.

Parcă suntem sado-maso. Altfel nu îmi pot explica.

Cum credeţi că ne-am descurca noi, ca naţie pe teritoriul Americii?

KAY_ 08-04-10 22:31

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 3257975)
Am înţeles. Multumesc de răspunsuri.

Să spunem că nu ar fi o problemă ca ea să se deplaseze peste tot, o duc eu, nu este problemă, dar cam care ar fi traseul?

Poliţie
circa financiara +
la notar sa legalizeze actele
şi la final centrul de colectare?

Ei nu au avut copii, deci nu cred că se pune problema de succesiune.

Tot se face succesiunea , se merge pana la gradu 4 parca , se stabileste acolo cine ,cui cat revine ... Partea proasta este ca succesiunea costa mai mult decat face masina aia .

andi_cimpean 09-04-10 09:43

Quote:

Originally Posted by DOHC16 (Post 3260098)
Tot se face succesiunea , se merge pana la gradu 4 parca , se stabileste acolo cine ,cui cat revine ... Partea proasta este ca succesiunea costa mai mult decat face masina aia .

Din fericire nu este cazul. Aveam o informaţie greşit întipărită în minte de mic copil:D.
Masina deşi o conducea unchiul, aceasta aparţinea mătuşii mele. A fost câştigată la CEC.
Să vă mai spun că are şi toate taxele plătite la zi? :lol:...femeie conştiincioasă.

Vă mulţumesc frumos pentru sfaturi şi păreri.

Al3xPuma 09-04-10 13:46

HeHeHe super tare atunci ... cu masina pe numele matusei tale si cu taxele platite :D tre sa-i faci cinste dupa ce vinzi bonu :P

Multa Bafta !

siles 26-04-10 20:53

florin cars pina la urma cum ti-a scazuto de la impozit functionarul acela cazut in cap?? si eu la mine in sat am unu la fel care vrea si certificatul de radiere stampilat si semnat de la cumparator.

ContzZzLSD 27-05-10 12:30

Am si eu o mare problema! Am inscris de curand masina personala in Romania si m-am intors in Italia sa o radiez . Cand am ajuns aici mi-au cerut numerele si actele masinii in original sau o dovada inlocuitoare a actelor originale italiane dar din Romania nu mi-au dat nimic . Spuneti-mi daca stiti unde trebuie sa ma adresez sau ce trebuie sa fac sa pot sa imi radiez masina de pe Italia .:?::?::?:

GAby645 02-06-10 20:24

daca ai inscris masina in romania , acestia se ocupa de radierea ei din italia !!

vulpita 22-07-10 08:29

Buna ziua. Am si eu o intrebare... Cum pot sa radiez un veihicul la cerere? Ce presupune dovada garajului/proprietatii unde o sa depozitez masina? Nu am un astfel de loc dar pot folosi garajul unchiului meu, de exemplu? Ce act e necesar ca sa dovedesc asta? Multumesc

andi_cimpean 22-07-10 10:37

Quote:

Originally Posted by vulpita (Post 3534635)
Buna ziua. Am si eu o intrebare... Cum pot sa radiez un veihicul la cerere? Ce presupune dovada garajului/proprietatii unde o sa depozitez masina? Nu am un astfel de loc dar pot folosi garajul unchiului meu, de exemplu? Ce act e necesar ca sa dovedesc asta? Multumesc

Trebuie să meargă unchiul tău şi cu tine (dacă eşti proprietarul de drept) la circa financiară şi să daţi o declaraţie pe proprie răspundere cum că aveţi spaţiu în care să depozitaţi maşina şi nu folosiţi spaţiul public.

Informaţii suplimentare bineînţeles că vei primi la financiar.

florin_cars 22-07-10 18:01

1 Attachment(s)
Nu cred ca merge pe adresa altcuiva, eu am vrut sa-mi radiez masina proprie, dar era inmatriculata pe o fundatie(de 13 ani, de cand am adus-o in tara) si acum am facut contract cu fundatia de vanzare-cumparare si desi locuiesc la sat, nu am putut s-o radiez la domiciliul meu, doar cel pe care este inmatriculata masina, poate s-o depoziteze pe un teren/garaj/curte tot proprietatea lui :rolleyes2. Ar fi trebuit s-o transcriu pe mine, apoi s-o radiez, dar cum masina este stricata si va ajunge dezmembrata nici nu se punea problema unei transcrieri..oricum, de la fisc de pe asociatie e radiata deja, iar la politie..wtfunk, arunc numerele si ard actele si salutare cu legile astea tampite :???:

Quote:

Originally Posted by siles (Post 3313021)
florin cars pina la urma cum ti-a scazuto de la impozit functionarul acela cazut in cap?? si eu la mine in sat am unu la fel care vrea si certificatul de radiere stampilat si semnat de la cumparator.

Am cunoscut pe cineva care mi-a dictat la birou la serviciul inmatriculari o cerere, am semnat-o, si am depus-o, cu o copie CIV si de buletin, parca si de contracte, cel cu care am cumparat si cel cu care am vandut.
Am venit peste 3 zile lucratoare si am ridicat dovada, am dus-o la primarie, am aratat-o inginerului, a butonat si gata, am scapat :D

Uite, cu aceasta adeverinta :arrow:

dan500se 06-09-10 10:15

Stiu ca sunt putin OFF TOPIC dar cred ca merge pusa si intrebarea inversa...Cum se poate reinmatricula un autoturism radiat la cerere?

Am auzit multe "povesti" si nu mai stiu ce sa cred...

Mentionez ca am contract de vanzare cumparare si CIV-ul masinii in original! Iar proprietarul initial al masinii e o cunostinta de a mea...

florin_cars 08-09-10 20:45

mai trebuie certificatul de radiere, apoi procedurile exacte pas cu pas nu le stiu, dar cred ca ITP la RAR trebuie facut, si cu restul de acte la Politie Biroul Inmatriculari.

SiLoTh 11-09-10 10:03

sal, am si eu un wartburg de radiat, ce e drept masina e pe la niste tigani, de mult timp si au dato la fier vechi, fara nici un act. eu am actele si numerele , actele fiind modelul ala vechi tare de culoare gri inchis.
deci am actele masinii numerele, dar nu am masina. as putea sa o radiez? merge smecheria de pe prima pagina?

iuly_007 11-09-10 19:02

sigur ca merge. te duci cu actele si numerele si spui ca vrei sa o radiezi la domiciliu. pentru asta trebuie sa faci dovada ca ai unde sa depozitezi masina. ex:curte la tara, garaj..etc.

florin_cars 13-09-10 12:25

pt asta trebuie sa locuiasca el la acea adresa cu curte, la tara sau chiar si in oras :wink:

fistaccio 19-11-10 07:09

care e faza cu "NEREINMATRICULABILA" scrisa pe carte si talon?

aleks 19-11-10 12:59

Probabil a fost pe fundaţie.
După 60 de luni de la data înmatriculării iniţiale se poate reînmatricula, eu am făcut-o de mai multe ori şi nu sunt probleme.

fistaccio 19-11-10 15:41

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3825602)
Probabil a fost pe fundaţie.
După 60 de luni de la data înmatriculării iniţiale se poate reînmatricula, eu am făcut-o de mai multe ori şi nu sunt probleme.

ok si daca fundatia nu mai exista? cum o pot trece pe numele meu, sau macar un sfat ce sa fac ca sa circul cu ea asa pt ca mi-ar conveni mai mult decat sa platesc impozit la stat.

florin_cars 19-11-10 15:49

sincer, la cat e de mare RCA-ul pe PJ, mai bine o transcrii pe tine.
Chiar si dupa desfiintarea fundatiei, trebuie sa existe o persoana din conducere care iti poate oferi un fiscal cu data desfiintarii fundatiei, si tu vei plati impozitul restant din acel moment pana in prezent si amenda fiscala in valoare de 25lei.

Despre ce masina/motor este vorba? :D

fistaccio 19-11-10 15:55

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 3825992)
sincer, la cat e de mare RCA-ul pe PJ, mai bine o transcrii pe tine.
Chiar si dupa desfiintarea fundatiei, trebuie sa existe o persoana din conducere care iti poate oferi un fiscal cu data desfiintarii fundatiei, si tu vei plati impozitul restant din acel moment pana in prezent si amenda fiscala in valoare de 25lei.

Despre ce masina/motor este vorba? :D

din cate am aflat fundatia nu mai e si a fost odata si din cate suspectez eu doar pt a inmatricula masini aduse de afara cand era f greu sa faci asta, prin 97, M am interesat si pe durata 99-2009 nu a existat firma, nush daca mai are cineva vreo evidenta cu vreo persoana din conducere, altceva ... alte sfaturi. ms

nu e nush ce masina......e30 2.0

fistaccio 19-11-10 16:04

ce ma nedumereste e ca nici nush daca e radiata sau nu.... eu am toate actele, carte talon, numere.

aleks 19-11-10 16:05

Caută pe cineva care să poată să se uite la Registrul Comertului să îi vadă administratorul, mergi la adresa din carte, trebuie să găseşti pe cineva pe undeva, şi dacă e vorba să scape de una din maşini sigur te ajută.
Îţi trebuie o copie după actul fundaţiei (cum e CUI-ul la firme) şi o foaie de împuternicire de la ei, stampilată, pentru cineva, dacă nu vine administratorul, şi cu aia faci act de donaţie la notariat.
Reţine că în principiu administratorul fundaţiei trebuie să meargă cu tine la poliţie când o radiezi.Acum sincer nu ştiu dacă se poate şi fără, n-am mai avut demult de radiat maşină pe fundaţie.

fistaccio 19-11-10 16:29

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3826029)
Caută pe cineva care să poată să se uite la Registrul Comertului să îi vadă administratorul, mergi la adresa din carte, trebuie să găseşti pe cineva pe undeva, şi dacă e vorba să scape de una din maşini sigur te ajută.
Îţi trebuie o copie după actul fundaţiei (cum e CUI-ul la firme) şi o foaie de împuternicire de la ei, stampilată, pentru cineva, dacă nu vine administratorul, şi cu aia faci act de donaţie la notariat.
Reţine că în principiu administratorul fundaţiei trebuie să meargă cu tine la poliţie când o radiezi.Acum sincer nu ştiu dacă se poate şi fără, n-am mai avut demult de radiat maşină pe fundaţie.

crede-ma ca am cautat fundatia peste tot, la adresa mi-a raspuns cineva care s-a speriat a zis ca vreau sa ii fur din casa, ca el locuieste de nush cati ani acolo si nu a existat nici o fundatie, eu zic si cred k fundatia era fantoma si stampila oricum nu mai exista. m-am interesat si cel mai bun sfat l-am primit de la cineva care mi-a zis sa fac o traducere (pe naspa) la un notar cum ar fi dupa procura prin care el ma imputerniceste, astfel sa dispara stampila, ea fiind trecuta ca semnatura indescifrabila, ce ziceti?

aleks 19-11-10 17:06

E bullshit, nu ai ce traduce să faci din română în română, îţi trebuie act de donaţie ca să fie maşina ta, altfel dă-o la fel de ieftin cum ai cumpărat-o şi nu-ţi fă rost aiurea de dosare penale pentru falsuri...

fistaccio 19-11-10 19:47

am inteles, dar in situatia data daca am itp, si fiind broker ii fac asigurare, pot circula cu ea, sau tot imi ia naibii certificatu gaboru daca ma prinde.... sau mi-a mai venit o idee, cu contract de vanzare cumparare nu pot circula, daca il renoiesc o data la 30 zile.

aleks 20-11-10 13:47

Ba poţi circula, dar nu poţi face contract de vânzare cumpărare cu o fundatie, ei prin definiţie nu pot vinde nimic, doar donează.
Actul de donaţie se poate face doar la notar, nu te ia miliţia în seamă cu altă hârtie.

fistaccio 20-11-10 16:37

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 3828334)
Ba poţi circula, dar nu poţi face contract de vânzare cumpărare cu o fundatie, ei prin definiţie nu pot vinde nimic, doar donează.
Actul de donaţie se poate face doar la notar, nu te ia miliţia în seamă cu altă hârtie.

am inteles faza cu donatia, acuma am un dubiu, pot circula cu masina, dar daca ma opreste militia si ii prezint actele in regula, talon si asigurare, dar sunt pe numele fundatiei, ei nu imi fac nimic.... ca mie mi s-ar parea normal sa imi ia certificatul pt ca nu am nimic pe numele meu.

aleks 20-11-10 17:18

Teoretic îţi trebuie împuternicire să circuli cu maşina lor, şi foaie de parcurs.
Partea cu foaia de parcurs nu ţi-o cere nimeni niciodată, dar împuternicirea ar putea să ţi-o ceară la vreun control.

All times are GMT +2. The time now is 04:28.

- Copyright 2026 4Tuning