Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Documente inmatriculare vehicule provenite din import (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/61852-documente-inmatriculare-vehicule-provenite-import.html)

Santon 25-04-12 06:16

Re: Documente inmatriculare vehicule provenite din import

Quote:

Originally Posted by bogdan100 (Post 4990778)
Si pe urma trebuie sa merg la rar sa fac ceva autentificare?ca asa am citit pe net ...
Sau dupa ce am toate actele astea ( talon, radierea de la financiar si cartea masinii) merg direct sa platesc taxele pt inmatriculare ( taxa pt numere, impozit, taxa de talon ) ? Asigurarea cand o fac?

Primul pas RAR-ul,apoi financiarul,apoi ANAF-ul pentru calculul taxei de poluare, apoi politie pentru numerele permanente.

RCA-ul il faci inainte de a te urca la volan si a misca rotile pe drumurile publice. Daca-ti scoti numere rosii intai, odata cu ele trebuie facut si RCA-ul.

bogdan100 25-04-12 13:35

Quote:

Originally Posted by Santon (Post 4996754)
Primul pas RAR-ul,apoi financiarul,apoi ANAF-ul pentru calculul taxei de poluare, apoi politie pentru numerele permanente.

RCA-ul il faci inainte de a te urca la volan si a misca rotile pe drumurile publice. Daca-ti scoti numere rosii intai, odata cu ele trebuie facut si RCA-ul.

Nu nu,masina e inmatriculata :) Era intrebarea doar ce fac dupa ce iau actele de la vanzator .

GAby645 25-04-12 13:38

tot ce scrie mai sus numai ca sari de anaf si traducere acte

pacmanxxx 28-05-12 09:09

Am si eu urmatoarea situatie.... Trebuie sa cumpar o masina NOUA (de provenienta Japan) din Finlanda, si vreau sa o aduc si sa o inscriu in Ro. Stie cineva ce acte imi trebuie pentru vama si pentru finante la noi? Masina va fi achizitionata pe firma. Multumesc.

Santon 28-05-12 11:18

Quote:

Originally Posted by pacmanxxx (Post 5041770)
Am si eu urmatoarea situatie.... Trebuie sa cumpar o masina NOUA (de provenienta Japan) din Finlanda, si vreau sa o aduc si sa o inscriu in Ro. Stie cineva ce acte imi trebuie pentru vama si pentru finante la noi? Masina va fi achizitionata pe firma. Multumesc.

Pai daca a fost adusa din Japonia in Finlanda inseamna ca i-a fost facuta vama in Finlanda nu? In cazu asta nu mai ai treaba cu vama noastra.

Intereseaza-te de aspectul asta in legatura cu vama.
Despre restu nu ma bag.

pacmanxxx 28-05-12 12:27

Da, si eu astept un raspuns de la dealer in legatura cu taxele vamale. Ideea e ca masina e noua iar eu ar trebui sa o iau cu numere provizorii sa o aduc in tara pe roti si nu sunt sigur daca, intrand cu ea asa, trebuie sa fac cumva dovada la finante ca a fost platita vama in alta tara.

pacmanxxx 05-06-12 08:53

Mda....se pare ca dealerul e dispus sa mi-o vanda pe firma, dar nu mai sunt eu dispus sa o cumpar pentru ca am aflat ca fiscul nostru mizerabil considera 50% din TVA nedeductibil, adica "parte din pretul de achizitionare", deci nu ma mai incadrez cu finantele. Oricum, cine intentioneaza sa ia o masina noua, sa arunce un ochi si pe site-urile nordice (finlandeze/suedeze) s-ar putea sa aiba o MARE surpriza in ceea ce priveste preturile , atat finale cat si fara TVA.

pejo_cez 21-06-12 08:16

Salut, am cumparat o masina adusa din Germania. Masina are numere rosii scoase de cel care a adus-o. Actele care le detin:
- brief mare
- brief mic
- factura in original din Germania
- contract de vanzare cumparare intre mine si cel care a adus-o
- fiscalul
- si inca o fisa care seamana cu brieful mare, sunt cam la fel.

Care sunt pasii care trebuie urmati acum?

ms99ass 21-06-12 17:07

Quote:

Originally Posted by pejo_cez (Post 5073943)
Salut, am cumparat o masina adusa din Germania. Masina are numere rosii scoase de cel care a adus-o. Actele care le detin:
- brief mare
- brief mic
- factura in original din Germania
- contract de vanzare cumparare intre mine si cel care a adus-o
- fiscalul
- si inca o fisa care seamana cu brieful mare, sunt cam la fel.

Care sunt pasii care trebuie urmati acum?

1. mergi la RAR sa ii faci omologarea+certificatul de autenticitate+itp pe 2 ani
2. traduci actele din germana in romana (undeva la 35 ron per document, ai nevoie de brif-uri si de factura)
3. cu actele masinii traduse, te duci la impozite sa o declari
4. cu actele obtinute de la RAR mergi la Finante, completezi o cerere de calcul a taxei, dupa care o platesti (nu uita sa faci o copie dupa chitanta, daca vrei sa recuperezi taxa)
5. inchei un RCA pe 6/12 luni
6. completezi o cerere de inmatriculare adresata comandantului politiei din judet (5-10 ron la un birou de acte) si o fisa de inmatriculare (10 ron) cu stampila de la primarie
7. achiti taxa de inmatriculare (52 ron ) si taxa de talon (47 ron) la CEC sau chiar in incinta centrului de inmatriculari, daca au birou CEC acolo
8. te prezinti la nenea de la ghiseul de inmatriculari cu dosarul complet si achiti taxa pt numere (40 ron cele random sau 85 ron cele preferentiale) si predai atat numerele zoll cat si numerele rosii (nu sunt sigur ca ti le va cere pe astea din urma). in cazul in care masina a fost adusa pe platforma, ai nevoie de o declaratie cum ca asa a fost adusa (10 ron la un birou de acte, sau o poti face de mana, mentionand si nr de inmatriculare ale platformei)
9. astepti 2 ore, apoi te intorci dupa masina. talonul il vei primi prin posta in maxim 15 zile (pana atunci vei primi o dovada inlocuitoare).

Sper sa nu fi uitat ceva. Succes!

pejo_cez 25-06-12 09:21

Multumesc pt. ajutor. Acum o problema mai urgenta, masina are nr. rosii de VL cae expira, ca sa iau alt rand de nr rosii mai int
ai trebuie sa depun fiscalul la administratia financiara?

ms99ass 25-06-12 10:24

Ca sa mai scoti nr rosii trebuie sa prezinti contractul de vanzare-cumparare dintre tine si cel de la care ai luat masina, pe langa celelalte documente necesare (brief mic-mare, factura cu care a fost cumparata masina de afara, RCA 30 zile, cerere pt nr rosii, taxa pt nr rosii, taxa pt avizul de circulatie si taxa pt placute, in total vreo 130-140 ron)

pejo_cez 25-06-12 21:07

Multumesc mult pt. ajutor. maine ma duc la Pipera sa vad ce rezolv ca poimaine expira.

R1s3 22-07-12 16:12

Salut. Vreau sa cumpar zilele astea o masina inmatriculata in spania (numere permanente). Masina are in acte proprietar roman, iar persoana de la care o cumpar are procura intre el si proprietarul din acte.
Ce acte trebuie sa fac cu cel care imi vinde masina ca sa o pot inmatricula apoi pe Romania dupa ce expira asigurarea si itpul, adica peste aprox. 6 luni si de asemenea sa pot circula legal pana atunci.
Din cate stiu cele de spania au la fel ca la noi, carte, talon, asigurare insa nu stiu cum arata Itp-ul. Este inscris direct pe talon ca la noi sau trebuie sa fie ceva separat?
Si inca ceva. Unde ar trebui sa fie trecuta norma Euro ca sa ma asigur ca este euro 3?
Astept raspuns. Va multumesc,

GAby645 23-07-12 07:31

au doua acte, unul : perimiso de ciruculacion , iar al doilea e cu inspectiile tehnice !! alea doua acte iiti trebuie !! faci cu vanzatorul vanzare cumparare - trebuie sa iti dea alea doua acte asigurarea si procura aia !!
norma de poluare nu scrie in actele de spania - scrie in schimb codul motor cu care poti afla norma de poluare !!
despe ce masina e vorba?

veyron28 28-07-12 10:38

Salut

Am si eu niste nelamuriri si as vrea sa ma ajutati sa ma lamuresc: Am lucrat in Cehia 6 luni si cand am plecat mi-am cumparat o masina cu care am venit in tara. Cand am cumparat masina am luat-o pe numele unui coleg care avea certificat de rezidenta si au trecut numele lui in cartea masinii. Ulterior mi-a iesit si mie certificatul de rezidenta, am incheiat cu el un contract de vanzare-cumparare a masinii legalizat la notar. Am fost cu actele la politie am completat un formular ca sa ma treaca pe mine in cartea masinii dar trebuia sa platesc ECO taxa de 160 de euro si nu am mai platit-o stiind ca nu voi circula cu masina in Cehia ci in Romania. Am asigurare si ITP valabile pana in 2013.

Intrebarea mea ar fi, in cazul in care ma opreste politia si ii dau actele masinii unde nu
figureaza numele meu + contractul de vanzare cumparare legalizat la notar + certificatul de rezidenta are ce sa-mi faca ? Adica risc ceva daca circul asa? Si inca ceva... daca vreau sa vand masina si ii fac pe langa contractul de vanzare-cumparare o procura cumparatorului legalizata la notar este OK?

Multumesc anticipat

GAby645 28-07-12 13:08

poti circula fara nici un fel de problema atat timp cat ai itp si asigurare valabile.
cand o vei vinde vei face numai contract de vanzare cumparare, nu poti face procura atat timp cat nu esti proprietar in acte !! stima

Cristina1 29-07-12 07:38

Buna ziua,
Timp de 6 luni de zile platesc pentru numere rosii , masina din bulgaria si documente declarate pierdute (furate). Ce pot sa fac?

Syrusss 07-10-12 13:22

Contract vanzare-cumparare

Salut!
Vreau sa ii iau o masina tatalui meu. Pot face contract de vanzare cumparare direct pe numele lui? El nu poate merge sa caute, nu are timp. Eu am unele amenzi si ma gandesc ca la intocmirea actelor pt inmatriculare vor aparea probleme din cauza lor daca fac acel contract pe numele meu. Asa e sau ma insel?

Syrusss 07-10-12 14:26

Salutari!

Cum as putea, cel mai simplu sa ii cumpar o masina tatalui meu fara ca acesta sa fie prezent? Daca am amenzi si fac un contract de vanzare-cumparare, vor influenta acestea inmatricularea masinii pe numele lui?

GAby645 07-10-12 14:35

la transcrierea masinii pe numele lui va trebui sa fie prezent ori sa ai o prcura de imputernicire din partea lui !!
daca ai amenzi nu influenteaza in cazul in care vrei sa cumperi o masina , numai in cazul in care vrei sa vinzi trebuie platite amenzile si implicit impozitele !!

Syrusss 07-10-12 15:13

ca sa o achizitionez de la vanzator, trebuie sa fac un contract c-v. Presupun ca neaparat pe numele meu. Cand o va inmatricula tata pe numele lui, trebuie sa facem alt contract?

GAby645 07-10-12 15:41

faci direct pe numele tatalui tau daca o inamtriculez intr-o perioada de timp scurta !!

Syrusss 07-10-12 16:03

El nu are timp sa mearga. Ma duc eu si o cumpar.

GAby645 07-10-12 18:03

atunci sa iti faca o imputernicire la notar

oviac 12-10-12 18:24

Din lipsa de timp am cautat putin pe forum despre intrebarea mea, rog scuzati daca s-a mai discutat.
Doresc sau as vrea sa mai pot inmatricula masina pe numele mamei mele.
Se poate ?
1. Am cumparat masina acum 2 saptamani
2. Pe contractul vanzare-cumparare sunt trecut eu
3. Pe talon sunt trecut eu ( cu pixul)
4. Urmeaza sa fac asigurare si sa merg cu masina la RAR,
Ce pot face sa inmatriculez pe numele mamei mele?
Va multumesc

GAby645 12-10-12 18:57

o vinzi de pe tine pe mama ta , te duci la financiar , o bagi la impozit pe tine - o scoti de la tine si o bagi la maica-ta , iei fiscal, faci asigurare pe numele ei si gata !!

oviac 12-10-12 19:08

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 5206854)
o vinzi de pe tine pe mama ta , te duci la financiar , o bagi la impozit pe tine - o scoti de la tine si o bagi la maica-ta , iei fiscal, faci asigurare pe numele ei si gata !!

si daca este numele meu pe talon ? (masina este inmatr in ro)
Ar insemna sa merg prima data la financiar, pe urma sa fac v-c catre mama mea, si radiere de la financiar.
Ca sa o radiez nu trebuie inmatriculata ?
Poate aveti si alte solutii, interesul de a face aceasta treaba este sa fac asigurare pe numele ei (fiind mult mai ieftin la firmele de top, si impozit)
Multumesc

GAby645 12-10-12 19:13

nu`i nimic daca e trecut numele tau pe talon cu pixu, tu la randul tau ai vandut-o !!
1. faci vanzare cumparare
2. te duci la financiar o gabi la tine o scoti o bagi la amicata
3 te duci la rar si faci asigurare

cu urmatoarele acte te duc la inmatriculari:
- carte , certificat,
-fisa de inmatriculare intre cel de la care ai cumparat-o si tu si fisa de inamtriculare intre tine si maicata
- fiscal de la cel care ai cumparat-o + fiscal de la tine
- asigurare
- autentificare
- chitante de la financiar si cec

ATENTIE, mama ta trebuie sa se prezinte cu actele la inmatriculari atat, ea va fi noul proprietar trecut in acte !!

oviac 12-10-12 19:15

Iti multumesc pt raspuns, o sa incerc sa vad ce iasa.
Toate cele bune!

Edit: vroiam sa mai intreb, la financiar trebuie sa platesc pe un an cand fac pe numele meu ? daca ai idee

GAby645 13-10-12 08:24

nu platesti decat pe o luna + ce datorii mai ai pe acolo. sa nu platesti taxa de inmatriculare de 52 de lei pe numele tau ci pe numele pe care inscrii masina !!

johny_drift 14-10-12 22:27

vreau sa cumpar un renault adus din olanada are cineva idee despre cum arata actele de olanda ?????

oviac 17-10-12 17:55

A inmatriculat careva o masina recent? Un prieten a inmatriculat-o pe a lui, bora 1.9 si a spus ca a dat 1600 lei :O . Avea nr de PH negre.
Eu stiu ca e asigurarea, impozitul la financiar, taxa pt numere iar la RAR undeva la 200-300lei.
Gresesc? Multumesc

DecaDurabolin 22-10-12 19:49

Va salut.

Urgent o intrebare : o masina adusa din Germania pe platforma, vanzare-cumparare intre autohaus si soferul platformei, mi-a adus masina, eu am facut vanzare-cumparare cu el. Trebuia cumva sa am si fiscal de la el? Fisa de la fiscal de la Finante de la noi. E obligatoriu?

Triple_S 12-11-12 15:08

salut

imi puteti spune si mie de ce acte am nevoie sa inscriu o masina adusa din spania tinand cont ca masina este inmatriculata in spania pe numele meu?
ma refer la ce acte am nevoie sa aduc din spania tinand cont ca vin cu masina si nu mai am de gand sa ma intorc vreodata si nici nu am cum sa mai obtin alte acte odata plecat din spania

multumesc anticipat

Lucian 07-12-12 12:53

Am si eu o nelamurire. Cum pot inmatricula o masina cu proprietar roman ce a fost inmatriculata pe numele lui in Italia, acum masina si proprietarul sunt in Romania, masina are numere rosii dar nu sunt sigur ca a inregistrat-o la fisc in tara. Daca NU a inregistrat-o in tara ce trebuie facut? Daca e inregistrata e simplu din cate stiu, fisa inmatriculare cu viza de la financiarul lui si al meu, contract vanzare-cumparare, rar, taxa inmatriculare, politie. Multumesc!

negrufabian 21-12-12 21:18

Salut,

Pot scoate numerele negre daca nu expira cele rosii?
Vreau luni sa-mi scot din nou numere rosii si apoi vineri poate primesc cele negre, sau daca nu doar in 2 ianuarie...

GAby645 22-12-12 12:23

poti scoate numere negre cand ai numere ropsii valabile !! chestia e ca ai o cheltuiala in plus

negrufabian 23-12-12 22:02

multumesc!

alexvaldescu 05-01-13 21:23

Salut, Doresc si eu sa cumpar cu Vw Polo 998cm adus de cineva din germania. Persoana detine toate actele masinii si contract de vanzare-cumparare cu neamtul.eu doresc sa stiu daca o sa pot inmatricula masina in romania in cazul in care el detine doar contract de vanzare-cumparare cu neamtul si mie imi ofera tot contract de vanzare-cumparare ... deci o pot inmatricula sau ce trebuie sa fac,trebuie procura? Multumesc!

alyn09 26-02-13 18:30

salut am si eu o intrebare, mi.am luat o masina din suedia si imi lipseste jumatate dintrun act (del 2) si nu pot sa o inmatriculez cum fac sa il recuperez, multumesc anticipat

All times are GMT +2. The time now is 04:58.

- Copyright 2026 4Tuning