Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   2009 Ford Focus RS (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/60399-2009-ford-focus-rs.html)

Bobby boss 12-06-08 22:22

Re: 2009 Ford Focus RS

Impresionanta masinuta.

ekhepo 12-06-08 23:18

cei de la ford cica au apelat la un diferential "minune" in loc de 4x4 ca sa n-o faca prea grea...si sa nu fie nici prea scumpa. acum daca au facut bine sau nu (desi...si eu speram la un awd) vom vedea :)

steffan 13-06-08 00:11

o masina frumoasa.. si puternica

dan_stage28 13-06-08 01:42

:Dce fain in vara voi fi la londra si ma voi duce la salonul de la londra si voi vedea cum arata masina

neo2004 13-06-08 02:25

mie mi-ar fi rusine sa lucrez la Ford ... e rusinos tractiune fata si 280 cai, nici nu as vrea sa o conduc mai bine 230 cai spate si siguranta decat 280 fata si sa ma folosesc de ei numai in linie dreapta, si sa sti ca un st chip-uit sta cu tine sau poate chiar te face :(

ekhepo 13-06-08 02:28

iti dai seama ca s-au gandit si ei bine inainte sa puna 280 de cai pe fatza. oricum degeaba ne dam cu parerea acum, o sa vedem rezultatul in vreo luna probabil...sa vedem cum se comporta pe circuit :)

neo2004 13-06-08 02:30

de gandit ti-am mai zis se gandeste toata lumea da sa faca ceva ... pauza , nu este o marca care se respecta ...este vb doar de marketing

zGb 13-06-08 04:53

marca in general nu se mai respecta ca sa zic asa, dar focus rs inseamna ceva...si s-au cam batut cu pumnii-n piept si au supt-o

AK-ZER 13-06-08 09:24

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1588336)
marca in general nu se mai respecta ca sa zic asa, dar focus rs inseamna ceva...si s-au cam batut cu pumnii-n piept si au supt-o

true that! indiferent de cat de buna ar fi pe circuit.. au dat-on bara.. de la sf lui 90 se promitea un AWD.. prima generatie.. nu a fost.. toata lumea se astepta ca a doua sa fie integrala..
marketeri de la subaru si mitsubishi se folosesc de faptu ca masinile lor au succes in raliuri si.. fac si o varianta "de strada" a masinilor
Dupa succesul din WRC Ford ne prezinta o masina FWD :lol::lol: - nu subestimez masina care va iesi.. si focus rs mk1 a fost o masina ft buna DAR.. nu cred ca-i cea mai buna strategie... dupa parerea mea un focus RS AWD ar fi mai de succes

NWZeu 13-06-08 11:59

Quote:

Originally Posted by neo2004 (Post 1588289)
de gandit ti-am mai zis se gandeste toata lumea da sa faca ceva ... pauza , nu este o marca care se respecta

Am citit si celalalt post al tau la fel de "inteligent". Ai facut niste afirmatii pe care sa le dovedesti cu ceva, in speta calcule, ai diploma de inginer, lucrezi cumva la TeamRS sau al Cosworth, ai experienta in fabricarea masinilor de curse ? Daca ai, tot respectul si asteptam sa ne oferi niste solutii tehnice exacte cum ai fi facut tu, de la "banalul" ax cardaic pana la diferentiale, planetare si alte elemente. Daca raspunsul e nu ar fi bine sa ramai rezervat la modul "pacat ca e FWD" si atat, NU tu esti in masura sa judeci FORD si mai ales diviziile sport

@ZGb - nu iti contest cunostintele in domeniul auto, spre deosebire de multi altii tu chiar te pricepi, insa modul de exprimare "colorat" NU este ok!

A nu se intelege ca eu nu as fi vrut sa fie integrala, ba da, insa din anumite motive doar de ei stiute (mai mult ca sigur economice, deoarece deciziile ingenirilor mereu se lovesc de cele ale contabililor) au facut ca masina sa fie FWD :(

zetemte 13-06-08 12:05

Fara 4x4 e o mare pacat ... Arata super bine, dar daca are acelasi motor si acelasi turbina ca ST ... chiar nu are rost (ca va costa probabil gen 10'000 euro in plus).

zGb 13-06-08 14:55

@NWZeu : okay :) o sa incerc sa postez mai civilizat, dar eram foarte indignat ca au dat cu batu-n balta dupa f multe promisiuni, chiar ma gandeam acum vreun an la masina asta ca daca iese bine in bani poate fac un sacrificiu

NWZeu 13-06-08 15:09

Stiu si inteleg, intr-o lume guvernata de economisti se fac prea multe concesii, macar de le-ar trece prin cap sa ofere si integrala ca optinue .... macar.

mareo 13-06-08 15:13

Dar nu cred ca Ford avea intentia sa o faca sa concureze cu Impreza sau lancer....ci cu Golf GTi sau Honda Civic....asa este oare?

2fast4you 13-06-08 15:14

Si atunci ST-ul cu cine mai concureaza?

darkeddy 13-06-08 16:27

genial...mica frumoasa si cu ceva caluti...numai buna

edi2peu 13-06-08 17:05

la cati cai are ar fii putut si ei sa treaca pe tractiune spate, masina e superba, dar asta e, cum am condus-o pana acuma cu tractiune pe fata putem sa o conducem si in continuare

UNLORD 13-06-08 17:12

Quote:

Originally Posted by mareo (Post 1589110)
Dar nu cred ca Ford avea intentia sa o faca sa concureze cu Impreza sau lancer....ci cu Golf GTi sau Honda Civic....asa este oare?

Cu Mazda 3 MPS mai degraba!

neo2004 14-06-08 18:13

@NWZeu nu, inca invat pentru diploma de mecatronist ... si crede-ma ca stiu in amanunt multe lucruri legate de tren rulare transmisie motor si probabil multe altele de care cred ca nici macar nu ai auzit. Ford-ul nu impresioneaza decat prin raportul pret/oferta

NWZeu 14-06-08 19:07

Deci esti un invatacel de la Politehnica, ce invata daca nu ma insel in cladirea de la IMST (prin spate la mici roboti industriali, asta daca nu ma insel), nici daca mi-ai fi spus ca esti masterand la Transporturi sectia Autovehicle tot nu m-ar fi miscat (deoarece sunt multi care o termina si cand vin sa se angajeze nu au nici o treaba). Avand in vedere ca vorbim de o masina proiectata de niste ingineri care se ocupa de masini de curse de zeci de ani, probail ca experinta ta este mai bogata ca a lor si le poti da indicatii pretioase.
Fordul ar trebui sa te impresioneze prin calitate/performanta deoarece in toate clasele auto unde participa au masini intre primele, asta ca sa nu zic prima, asta fie ca vrei sa accepti fie ca nu.
Din echipa care a proiectat Focusul RS fac parte inginerii din WRC, care momentan sunt dublii-campioni mondiali, crezi ca nu era usor sa ia trenul de rulare sa ii faca o copie si sa il puna pe asta ??? Poate era, dar o masina de WRC costa peste 300 de mii de euro (trenul de rulare complet la randul lui costa cateva zeci de mii).
ATENTIE: nu sunt avocatul FORD insa nu suport cand vad diferite persoane care isi dau cu parerea, critica si jignesc direct un producator auto, mai ales pe cei cu traditie, daca este un motiv anume bine intemeiat, DA, se poate face, insa nu pe baza a ceea ce ai spus tu.
PS: inginerii romani care au lucrat la dezvoltarea Logan nu prea au fost lasati sa aduca o contributie prea mare, oare de ce ? (ar trebui sa iti dea de gandit ca viitor inginer)

zGb 15-06-08 00:39

iti dai seama ca habar n-are de nimic pustiu...am facut si eu 3 ani de poli - transp - ar si n-are nici o legatura cu ce se intampla in ziua de azi...chiar si de acum 10 ani

boy_wonder 18-06-08 11:25

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/9Apm94UIAV4&hl=en"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/9Apm94UIAV4&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>

GodfatherN 24-06-08 21:09

mor de ciuda ca nu l-au facut AWD...pacat...

zGb 27-06-08 03:27

a zis asta "fun" de 50 de ori...ce mm de fun o fi sa o arzi fwd cu 300cp,400nm....ce gunoi

GodfatherN 27-06-08 12:33

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 1615516)
a zis asta "fun" de 50 de ori...ce mm de fun o fi sa o arzi fwd cu 300cp,400nm....ce gunoi

auzi...aici chiar vorbesti in necunostinta de cauza...ti-as da dreptate ca idee in ceea ce priveste putere si cuplu pe AWD, dar condu un ST pe un traseu cat de cat virajat si s-ar putea sa ramai surprins...Daca stii sa controlezi bine o masina cu AWD s-ar putea chiar sa iti placa...Nu arunca tu cu noroi in ceea ce consideri tu in mod superficial gunoi...:P dreaq, vb si in versuri acum...:-)

zGb 27-06-08 12:46

am zis-o putin cam plastic deh...o masina fwd niciodata in viata asta nu o sa fie fun...iar o masina puternica fwd pe un traseu cat de cat virajat mi se pare stanjenitor de condus si greu si periculos...am avut si eu 500nm pe fwd si mi se pare o mare porcarie...greg wanna help me out here pls? :)
intreaba-l pe greg ce parere are el de fwd si st...ca a mai condus si el alte masini stie care-i afacerea...
exista ce-i drept cateva masini fwd care sunt chiar super tari de condus si pe drum virajat dar sunt foarte echilibrate ca si putere ma refer

LE : ei pot sa puna si mama diferentialelor, fizica nu poate fi invinsa...

GodfatherN 27-06-08 18:23

tocmai ! Tractiunea FWD te scoate mai bine din curba...ideea e ce faci pana acolo, nu ?
Cat despre Greg...ma surprinde sa spui asta pentru ca am vb cate ceva impreuna pe tema asta. Sa nu ma intelegi gresit, dar nu voi incerca sa pun niciodata FWD peste AWD sau RWD.Si iti dau dreptate si cu a pune mai mult de 500Nm si 400-450Hp pe FWD..ideea este ca ST-ul se comporta excelent doar datorita particularitatilor sasiului si raspunsului ferm al directiei si atat. Eu dupa ce am schimbat arcuri si amortizoare la al meu am "intepenit" pe sosea si crede-ma ca si eu am condus ceva masini ca lumea.
In schimb sunt tare trist ca RS-ul nu iese cu tractiune integrala pentru ca dupa parerea mea, daca s-ar fi intamplat asta RS-ul ar fi fost mult peste noul STI la stabilitate...Si spun asta pentru ca am tras de un STI grav de tot si e singurul capitol la care nu am fost incantat.
Mare pacat

zGb 27-06-08 18:52

depinde de care sti ai tras...daca ai tras de modelul 2008 e foarte clar....am apucat si eu sa merg recent cu ea si am plecat mai mult decat dezamagit fata de predecesorul lui

GodfatherN 27-06-08 19:32

da...e mult mai puternic si trage mult mai legat, dar nu e la fel de "legat" ca celalalt ca si constructie...
poate daca il rigidizezi...cine stie...

boy_wonder 04-07-08 14:36

22 Attachment(s)
Noul Ford Focus RS - Primele poze si detalii oficiale

Asteptarea a luat sfarsit. Ford a oferit astazi primele detalii oficiale despre noul Focus RS.

Cu toate ca are la baza actualul ST, modelul RS dispune de un plus de putere, stabilitate si sportivitate. Chiar daca RS este dotat tot cu tractiune fata, acesta va primi un Limited Slip Diferential si o suspensie speciala numita ‘RevoKnuckle’, care ajuta masina sa-si mentina stabilitatea chiar si in timpul celor mai stranse manevre.

Motorul turbo de 2.5 litri dezvolta acum o putere maxima de 300 cai putere si un cuplu de 410 Nm. Multumita acestei cresteri de putere, Focus RS accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 6 secunde.

La exterior, noul Focus RS a fost latit cu 40 mm si a primit un spoiler fata agresiv, un eleron montat pe haion, prize de aer pe capota pentru o mai buna racire a motorului si jante pe 19 inci incaltate cu cauciucuri Continental de dimensiuni 235/35. Discurile de frana sunt ventilate si au diametrul de 336 mm pe fata si 300 mm pe spate. La interior, gasim scaune Recaro si insertii din fibra de carbon.

Noua versiune de performanta a lui Focus va debuta la Salonul Auto de la Londra.

Styg 04-07-08 14:44

e cam mult 300 de caluti zic io....dar oricum super masina

norbi_bidi 04-07-08 15:02

insfarsit un ford care imi place :)
arata super, din fata zici ca e subaru sau mitsubishi evo... sincer arata bestial

as avea o intrebare... acesta masina va incepe sa se fabrice in serie? sau for fi putine ca asta? si astep mai incolo un pret aproximativ al noului FORD FOCUS RS

83 kys 04-07-08 15:03

arata bine si la exterior si la interior,sub capota e un minipost de formula 1

Mario_Dub 04-07-08 15:10

arata super... dar cei 300cai sunt curios daca nu se vor pierde pe drum pana la lansarea oficiala pe piata

mishu415 04-07-08 15:16

"Kinetic design means energy in motion, according to Ford's design team."
arata extraordinar de bine:D si la interior si la exterior, ramane de vazut cum se vor simti cei 300 cp, tractiune fata:shock::shock:

calin_m_power 04-07-08 15:18

parerea mea e ca este cel mai frumos ford focus rs de pana acum, arata mult mai agresiv ca celelalte modele.Chiar imi place!!!!

steffan 04-07-08 15:26

arata bestial masina asta, dar totusi mergea o tractiune integrala la cei 300 cp, ce sa mai.. e reusit modelul :)

18_NYK 04-07-08 15:28

E mai frumos de 100 ori decat modelu ST. Ai fff mare dreptate "calin m power".;)

tm_kata 04-07-08 15:45

absolut superb. mie cel putin imi place la nebunie

Victor_WRC 04-07-08 16:17

NU stiu da cam are dreptate calin m power chiar ca e cel mai frumos RS de pana acuma si aproapre ca nu-i mai trb nici o alta modificare!!!

All times are GMT +2. The time now is 15:12.

- Copyright 2026 4Tuning