Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Tutoriale tuning manual machete! (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/58435-tutoriale-tuning-manual-machete.html)

cleric72 23-04-08 23:26

Re: Tutoriale tuning manual machete!

1 Attachment(s)
pana la urma am facut cu tempera si sunt multumit ... se vede bine ... nu e crapat ...
mai atasez o poza :D

canon 29-04-08 18:33

va rog ajutati-ma...
vreau sa vopsesc o macheta
am cumparat o cutie de decapant, o cutie cu grund si vopsea (spray)
Intrebarea1:dupa ce aplic decapantul cu pensula pot sa sterg cu o carpa si se ia vopseaua sau am nevoie si de diluant?
Intrebarea2:dupa ce elimin vopseaua aplic direct grundul si pe urma vopseaua?

virusel 29-04-08 19:48

dupa ce elimini vopseaua stergi caroseria cu diluant si apoi aplici grundul si apoi vopseaua
la prima intrebare nu stiu ce sa-ti zic

D0ryN 29-04-08 20:36

parca s_a mai discutat intr_un post de decapant...se aplica si se sterge cu carpa...daca imi amintesc eu bine...cauta pe forum ca o sa gasesti sigur discutie...:rolleyes2

CIPxlz 01-05-08 09:43

Pentru cei care au nevoie de plasa de sarma foarte-foarte subtire si cu gaurelele marunte, o gasesc la bateriile de chiuveta astea moderne cu clapeta. Se afla in gaura prin care curge apa, avand rolul de a "aera" jetul, dar si de a retine unele mizerii, fapt pentru care se infunda cu calcar si rugina iar suportul in sine se macina ruginind. Atunci este momentul sa sarim in ajutorul familiei, cu o cheie se desurubeaza "mustiucul" din capatul tevii si se recupereaza pretioasa sita...

andrey2003 03-05-08 21:20

Era cineva pe forum care lasase mai jos (micsorase garda la sol) la un reno 12 facut solido 1/18.. nu am mai gasit cine.. si doresc sa-l intreb cum.. sau daca stie altcineva.. m-am uitat putin la ea.. dar nu am vazut.. pe fata e mai dificil.. vreau ca directia sa mai functioneze..
Daca ma poate ajuta cineva.. i-as fi recunoscator.. :D
Multumesc :)

rekin 07-05-08 14:50

Quote:

Originally Posted by cleric72 (Post 1495710)
ma poate ajuta cineva cu idei cum sa fac ''folie'' pe geamuri? inafara de banda adeziva ...

pun si o poza cu masina ...

sal eu pe laterale pun folie auto depinde de forma geamului daca e mai complicata e f greu sa pui daca nu cu spray de dedesupt foaret bine iese ;)

rekin 07-05-08 15:53

va rog spuneti-mi si mie cu se ia vopseaua dp un geam putin gazat,fara sa il arda:((??????

just_machete 09-05-08 08:49

cum pot face lambo doors?

giubau_v8 09-05-08 09:37

Quote:

Originally Posted by andrey2003 (Post 1513126)
Era cineva pe forum care lasase mai jos (micsorase garda la sol) la un reno 12 facut solido 1/18.. nu am mai gasit cine.. si doresc sa-l intreb cum.. sau daca stie altcineva.. m-am uitat putin la ea.. dar nu am vazut.. pe fata e mai dificil.. vreau ca directia sa mai functioneze..
Daca ma poate ajuta cineva.. i-as fi recunoscator.. :D
Multumesc :)

-pai....pe fata chiar e dificil si risti sa strici totul daca tai prea mult...eu am masurat, am facut semne sa fie egal peste tot si dupa am taiat

-initial am lasat-o de spate, e usor, trebuie sa tai din inaltatoarele care sustin puntea
-pe fata intr-o prima incercare am reusit sa o cobor aprox 3 mm da nu se cunostea diferenta asa mult, insa era perfect functionala ca si inainte
-pana la urma m-am ambitionat si am taiat mai mult si din fata..acum e la nivel:D si pe gustul meu...insa a trebuit sa renunt la directie...adica directia inca functioneaza dar nu mai e legata de volan..sunt independente acum

-pentru a fi functionala directia +volan >>>in fata trebuie sa tai din inaltatoare( cele de care se prind holsuruburile) , o parte din butucul rotii( partea care are o gaurica si vine fixata pe un splint , si ajuta roata sa se roteasca stanga dreapta..e cam greu de explicat.:()

-pentru a scoate volanul din crcuit dar directia sa functioneze totusi, si masina sa fie mai lasata, trebuie sa tai ceva mai mult din inaltatare, si in plus trebuie sa tai si din bucata mare de plastic, cu scaune , etc, acolo unde ar trebui sa vina amortizoarele...are un canal pe mijloc, eu am taiat pana la nivelul canalului

oricum, o poza face cat o mie de cuvinte..deci promit ca o sa fac poze cand o sa am timp sa vezi ce si cum

ps daca vrei sa vezi cum a iesit intra la machetele mele-giubau v8:D

andrey2003 10-05-08 16:02

Multumesc pentru informatii.. :)
Deocamdata nu doresc sa o stric.. Sa vad.. poate prind curaj.. si ma risc.. :D Mersi ;)

tudor_alex 19-05-08 22:53

daca folosim spray p geamuri din plastic trebuie sa fim atenti cu ce fel de vopsea se afla in el..unele vopsele de spray ataca grav plasticul.a pus cineva folie pe geamuri la machete 1:18?de unde pot sa iau o cantitate mica..sau nu am sanse sa gasesc mai putin de 1mp?cum se aplica aceasta p geamuri?va multumesc.

giubau_v8 19-05-08 23:10

am pus eu..se pune destul de usor....folie in cantitate mica poti lua de la atelierele unde se pune folie la masini...lor le raman resturi...eu am avut de la cineva care si-a pus folie:D

rekin 19-05-08 23:19

eu am pus pe greamuri la 1:18 e f greu am pus numai pe laterale nu e asa complicat de pus pe luneta e naspa tare,luneta o vopsesc:D
Nu se gaseste mai putin folie vezi si tu care si-a pus la masina mie mi-a ramas nu are rost sa cumperi una intreaga.

Cum se alpica:pui pe gream,apa,spuma de geamuri...dai si pe folie la fel o lipesti si dai cu ceva plastic peste folie sa iasa porii de apa dar sa nu zgarii folia,cred ca intelegi tu;) spor

tudor_alex 20-05-08 09:18

hehehee dap am inteles!o sa intreb in stanga si in dreapta care mai are...vreau sa pun pe un audi a8 kyosho 1:18.poate o sa iasa ceva din asta:)mersi mult pt. informatii:)cheers!

madicioco 12-06-08 00:07

3 Attachment(s)
si inca una cu un crysler cred ca e nu stiu nici eu sigur,cand mai am ocazia am sa va mai pun unele poze cu masinile de le face

rudolf.s 25-06-08 02:36

Nu cred ca e un sacrificiu foarte mare sa cumperi o cutie de folie din targ. E in jur de 8-10 RON o cutie. Macar ai destula. :) Eu am folosit mai demult marker negru si vopseam interiorul geamului. Arata foarte bine, dar cand ma uitam prin geam era culoarea cam... neuniforma. Folia e foarte buna dar nu tot timpul se lipeste bine. De obicei "aranjez" colturile cu o scobitoare. In situatii in care exteriorul geamului era zgariat sau intr-o stare mai rea, aplicam folia pe exterior si obtineam o suprafata neagra si lucioasa. Arata chiar bine. Asa cum spuneau si ceilalti: "revin cu poze" (pentru ca un tutorial nu e tutorial fara poze :) )

alex vt 27-06-08 13:56

am un acesoriu de smilgher pt bormasina pot sa il folosesc la indepartat vopseaua de pe macheta?

world_eye007 27-06-08 14:33

nu. o sa iti distrugi toata macheta :) si mai bine nu incerca sa revopsesti nimic... la 12 ani mergi si plimba-te cu bicicleta pe afara cat e vreme frumoasa nu iti strica ochii la calculator, pe forumuri. ;)

rudolf.s 27-06-08 22:24

Quote:

Originally Posted by alex vt
am un acesoriu pt bormasina si il folosesc sa indepartez vopseaua de pe machete granulatia 80 sau 800 nush e bun?

Sincer, eu as opta pentru eliminare chimica (decapant) sau chiar termica a vopselei. Cea mecanica e mai periculoasa. Poti deforma macheta. Dar, daca lucrezi cu atentie....

Rudi

Madalyn Boss 18-07-08 19:08

De unde pot lua si eu spray decapant ?

Ozeze 19-07-08 11:18

de la orice magazin de vopseluri ...

Madalyn Boss 19-07-08 16:42

am inteles ... mersi ... o sa ma duc sa intreb

strada 09-08-08 19:32

am facut rost de un logan scala 1/24 dar nu i se deschide nik usi portbagaj capota cum as putea face sa se deschida???si cum pot sa fac un eleron ce ii trebuie si cum trebuie sa procedez

coman razvan 09-08-08 19:34

Quote:

Originally Posted by strada (Post 1687835)
am facut rost de un logan scala 1/24 dar nu i se deschide nik usi portbagaj capota cum as putea face sa se deschida???si cum pot sa fac un eleron ce ii trebuie si cum trebuie sa procedez

Te rog pune o poza cu macheta, altfel nu te putem ajuta! Sa vedem si noi macheta in primul rand!

strada 09-08-08 20:49

aceasta e un model asemanator cu al meu nu pot sa pun momentan poze cu ce am eu deoarece este la un baiat care ma ajuta sa fa bara fata sa va spun de unde il am de la: tatal unui coleg lucreaza la uzina si francezi cand au lansat loganul au dat cate o macheta gratuita muncitorilor asta e toata poveste este si intrun supermarcket numit auchan si costa 50 de lei cel 1/43 si 70 lei cel 1/30 sau cam asa
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...machetacy3.jpg

scuze tatal unui coleg deal meu lucreaza acolo si mia facut rost de el

dar cred ca o sa il dau inapoi pt ca are o tabla subtire zici ca e plumb de pescuit asa se face si nu pot sa il vopsesc deoarece nu se ia vopseaua care o are

strada 11-08-08 13:07

cum faceti neoane mai simplu
1.cumparati o pereche de cornite
2.le desfaceti
3.in ele veti gasi 2 leduri cu un intrerupator
4.bagati ledurile in 2 paie gaurite{multumesc celui care a postat neoane facute din paie}
5.amplasatile pe masina le puteti amplasa ori in fata masini si in spate ori in laterale
ps:bateriile le puteti transforma in buteli de nos prin vopsire si prin scriere pe ele NOS
ps2:le puteti amplasa in portbagaj si au rol si de sursa de energie pt bateri si rol de design

puteti face foarte usor geamuri fumuri daca aveti prin casa niste ochelari de soare care nu va mai folosesc la nimic ii puteti utiliza pt tunarea machetei voastre cum faceti decupati din lentila ochelarilor forma geamului si apui il inlocuiti foarte simplu

virusel 11-08-08 13:18

4 Attachment(s)
pozele pentru strada :

Darius DMS 11-08-08 20:04

cum pot face lcd-uri pt machete scara1/25?la un hummer h2?

manu_96xls 11-08-08 20:17

Cea mai buna idee(zic eu) e sa sacrifici un"joc video" .Acelea de au display apropiat de marimea 1/25 cam la 15-17" :)

Darius DMS 12-08-08 20:55

Quote:

Originally Posted by manu_96xls (Post 1690928)
Cea mai buna idee(zic eu) e sa sacrifici un"joc video" .Acelea de au display apropiat de marimea 1/25 cam la 15-17" :)

cum pot sa tai acel disc in bucatele fixe si egale?cu ce pot taia?:???:

Darius DMS 13-08-08 09:59

1 Attachment(s)
am o intrebare:cum pot face lambo doors la hummer h2?

D0ryN 13-08-08 11:22

Quote:

Originally Posted by Darius.desenator de 11ani (Post 1692795)
cum pot sa tai acel disc in bucatele fixe si egale?cu ce pot taia?:???:

cu un "diamant" de taiat sticla...

W Y P 19-08-08 17:43

4 Attachment(s)
[QUOTE=strada;1690154][SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Blue"]cum faceti neoane mai simplu
1.cumparati o pereche de cornite
2.le desfaceti
3.in ele veti gasi 2 leduri cu un intrerupator
4.bagati ledurile in 2 paie gaurite{multumesc celui care a postat neoane facute din paie}

cu placere....apropo pentru o lumina mai intensa gauriti ( eu cu un ac de siguranta am gaurit ) din jumate in jumate de centimetru suprafata paiului...niste poze cu ale mele ;)
bafta :D

strada 19-08-08 19:10

ok mersi salut ps si io am dat gauri dar am bagat doar un led intr-un pai

Darius DMS 28-08-08 13:11

4 Attachment(s)
Tutorial Pentru Interior

1)*ai nevoie de o coala de orice culoare(care vrei) autocolanta
*o foarfeca

tai din coala fix cat iti trebuie si lipesti dirept pe partea care vrei tu....trebuie sa fii atent si sa tai cu grija ca altfel iti i a o vesnicie....cand ai terminat de lipit,cu foarfeca,dai cu grija peste gaurile scaunelor ca sa se vada bine ....(pun si poza)
la portiere la fel...tai cat iti trebuie si lipesti

am ales hartie autocolanta dearece sa nu avit micile accidente cu spray ul de vopsit.....

P.S.:sa fiu cinstit acum...nu e ideea mea....m am inspirat din cea a lui giubau-v8...sa nu zica lumea ca nu stiu ce despre mine....

DonCorleone 31-08-08 15:51

VOPSIRE GRILA!

1 Attachment(s)
Am gasit pozele astea pe thread-ul lui razak! Din cate stiu a2a poza este modificata pe calculator!
Ideea e ca si eu vreau sa fac asa ceva unei machete si nu stiu cum. Veti vedea peste ceva timp pe thread-ul meu. Este vorba despre ceva similar. Niste guri de aerisire vopsite in culoarea masinii (BLEAH!!:-x) Eu mam gandit la un marker permanent cu varf extrem de subtire cu care sa pot acoperi acele mici gaurele si cu care sa am destula precizie sa iasa totul frumos la margini. SUGESTII?

D0ryN 31-08-08 15:54

Re: VOPSIRE GRILA!

Quote:

Originally Posted by DonCorleone (Post 1725024)
Am gasit pozele astea pe thread-ul lui razak! Din cate stiu a2a poza este modificata pe calculator!
Ideea e ca si eu vreau sa fac asa ceva unei machete si nu stiu cum. Veti vedea peste ceva timp pe thread-ul meu. Este vorba despre ceva similar. Niste guri de aerisire vopsite in culoarea masinii (BLEAH!!:-x) Eu mam gandit la un marker permanent cu varf extrem de subtire cu care sa pot acoperi acele mici gaurele si cu care sa am destula precizie sa iasa totul frumos la margini. SUGESTII?

cu marker si unde ai nevoie de ceva mai subtire folosesti pix de ala negru care scrie pe CDuri...

blue macca 01-09-08 08:40

hey :Duite, intamplator folosesc cam ce ai tu nevoie- marker subtire (cu varf de 0.05mm) se poate gasi la hanul cu tei, pe lipscani.

DonCorleone 01-09-08 11:07

Markerul pentru vopsirea grilei! :)

Quote:

Originally Posted by blue macca (Post 1726121)
hey :Duite, intamplator folosesc cam ce ai tu nevoie- marker subtire (cu varf de 0.05mm) se poate gasi la hanul cu tei, pe lipscani.

Imi poti da detalii te rog? Poza cu instrumentul de scris, firma producatoare, modelul, pretul, este permenent markerul?

Locatia asta de pe lipscani este cumva straduta aia mica unde pe o parte si alta sunt magazine cu instrumente si materiale pentru desen/arhitectura/pictura/etc? Straduta incadrata de doua porti mari?

Edit: Mi-am luat cel mai subtire marker pentru CD-uri pe care l-am gasit intr-o librarie de cartier insa cred ca imi trebuie ceva si mai subtire. Voi posta diseara o poza cu el.

All times are GMT +2. The time now is 22:59.

- Copyright 2026 4Tuning