![]() |
Re: Suspensii sport pt dacia 1310 si bare intre amortizoare
va spun eu un secret ;) pe dacie 13xx merg urmatoarele arcuri testate de mine bmw e30 de fata sport e ca si cum ai taia 3 spire pe fata si 2 juma pe spate nu ai probleme la gropi sa sara arcul si daca mai intaresti si amortizoarele iese ca cele sport ;) ROMANII CEI MAI INVENTIVI:))
|
Quote:
|
si cat o lasi daca ii pui arcuri de nova ?
|
Quote:
1 iei arcurile de pe nova fata si spate si le pui pe berlina 2 arcuri de spate de nova puse pe fata la berlina si cele de fata de berlina puse pe spate si taiat 2 sau 3 spire(ramane la aprecierea ta plus ca faza asta au facuto majoritatea) la cele zise mai sus ai mai putea sa intaresti si amortizoarele plus pe fata puse 2 bari stabilizatoare sau una mai groasa de exemplu de papuc diesel care este de 22mm si pe spate la fel 2 bari stabilizatoare si asa masina va fi si mai joasa si in plus va arata si mai bine si va sta mult mai bine pe viraje... |
1 Attachment(s)
Quote:
|
saptamana trecuta am fost la un prieten mecanic la care ma duceam cu dacia la el ori de cate ori aveam nevoie...iam zis ca vreau sa imi montez arcurile de pe fara pe spate taiate 1-2 spire...in fine a fost de acord.si iam spus ca me fata vreau sa cumpar 2 arcuri noi de papuc diesel taiate 2 spire.a zis ca daca pun arcuri de papuc pe fata mi se strica oalele la amortizoare...am ramas pe ganduri.zicetimi si mie cnv care a pus arcuri de papuc diesel pe fara pls sau ce recomandati???????
|
am fost si yo ... :)))
Am fost la cineva care se pricepe asa la tuning ( avea dacie 1310 motor 1.7 volvo injectie etc) si mi-a spus ptr fata sa folosesc amortizoare de aro 10 si arcuri de diesel taiate 2 spire, iar pe spate arcuri fata taiate 2 spire + inaltatoare de cauciuc. E bine? |
Quote:
|
pai nu stiu mai dati cu parerea ca sambata trebuie sa o rezolv ca imi sta lasata intro parte pe spate am arcul mai moale........spatele nu e problema,amortizoarele sun originale din 99 si sunt bune,dar mie frica daca pun arcuri de diesel sa nu imi strice oalele amortizoarelor.........
|
inainte sa montezi arcuri treci pe la un tinichigiu sa iti intareasca oalele alfel o sa ai surprize k daca te uiti mai atent o sa vezi mult noroi sub iele , asta inseamna k sta multa udatura in zona aia si nu face bine la tabla
|
nu am de gand sa pun sudura pe ea :x nu are noroi si umezeala unde zici tu pt ca am protectoare de noroi ;) am mult ulei in zona oalelor si a pieselor de baza :D deci rugina nici atat:lol:
|
ma faci sa inteleg? .. ce proiectoare de noroi? .. e vre`o inventie noua de care n`am auzit? .... ce intelegi tu prin piese de baza?
|
piese de baza adica cele mnai importante:lonjeroane,oalele amortizoarelor etc.etc.fara de care nu se pot merge,daca nu ai o aripa nu e problema,dar daca nu ai un lonjeron...protectoare de noroi se pune deasupra roti prinse de aripi pe interior...din plastic...sa nu mai sara noroi,apa...
|
imi cer scuze.. am citit proiectoare in loc de protectoare .. probabil oboseala :D
|
Faza e k intarind suspensia devine mai rigida si socul ala eeste absorbit in marea majoritate in oale si amortizor. Parerea mea este sa la intaresti pt ca inca nu avem drumuri fara denivelari si suspensia masini sa lucreze cat mai putin . Si daca nu crezi dupa ce intaresti suspensia si micsorezi garda uraca-te singur la volan si intra intr-o curba cu 100-110 sa vezi cum face caroseria
|
Daniel nu ai inteles...eu vreau doar arcuri de papuc diesel si garda la sol normala fara sa intaresc amortizoarele...
|
pai ori ca 2 dai 2 mil pe arcuri, sau 2 mil ca intaresti 2 amortizoare, tot acolo ajungi.
|
recent am pus pe daciana amotizoare facute de "batrani"
toate 4 le-am schimbat, comportamentul masini este total diferit, sta superb in curbe dar si zdruncina rau de tot |
DA am inteles dar daca pui arcuri taiate normal k garda este mai joasa si amortizorul este mai comprimat drept urmare este mai rigida . Ce m-a bucurat mult , dispare efectul de barca si asta imi place foarte mult
|
cu totii vrem sa dispara efectul al idiot....
acum sa vedem... nu stie nimeni ce amortizoare merg pe berlina? |
Mi-am schimbat si eu arcuri + amortizoare. Masina e putin mai joasa decat inainte, sta f. bine pe curbe. Mai imi lipseste inca o bara stabilizatoare pe spate. In functie de cum se comporta cred ca o las si mai jos.
|
Quote:
a disparut efectul de barca? |
spune-mi si mie te rog unde pui bara stabilizatoare pe spate eventual o poza ceva . ms mult
|
Secretele batranilor: Pe spate merg minunat 2 bare, baga-te odata sub masina si ai sa vezi ce frumos se pot monta, una de partea de sus a interiorului tirantului, cealalta jos. Mai trebuiesc ceva distantiere, saibe speciale si iese o treaba f. buna.
|
am o bara stabilizatoare spate de 1300 si cea originala a masini...am incercan sa lepun asa dar atinge una de alta,si cablul la frana de mana pe unde il las?sa se can stranguleaza...
|
din "secretele batranilor 4"
am 4 amortizoare bilstein, facute de si dupa reteta unor fosti domni ingineri de la IATSA Pitesti + arcuri scurtate = tinuta de drum net superioara cannavaro stie ce zic ;) dar... daca pap ceva si dupa fac un drum imi vine sa vomit deci nu recomand celor care conduc masina zi de zi PS: e nebun rau zyt-ul |
[Z]a [Y]oung [T]urbo
Deocamdata suntem 2 lowrider-s in Ploiesti cu Dacia. Asteptam si alti pasionati. |
is mai multi...dar stau ascunsi :)
|
Quote:
|
Quote:
|
pe fata am mai auzit o varianta: cu basculele intoarse invers. Doar am auzit!
|
le schimb eu pe ale mele si o sa le incerc invers :lol:
|
K4R4 cand o sa faci tu modificarea spusa de tine.....ai sa vezi ec prostie ai putut sa spui!!
cum puii mei sa faci una ca asta? iti dai seama ca dupa 10 km bucsile de la bascule sunt PA?...ia gandeste-te putin...;)...eventual mai intreaba pe cineva care a mai desfacut si a mai analizat diferite probleme :) idee nu e sa faci masina lowrider...e sa ii cobori garda pentru a avea o stabilitate mai buna si a-i intarii amortizoarele pentru a avea o tinuta de drum superioara suspensiei stock e treaba voastra ce va faceti la masini... |
am facut treaba asta. n-am zis ca e cea mai desteapta chestie din lume, si eu am renuntat la ea...dar bucsile alea oricum nu se strica atat de repede facand treaba asta. nicidecum in 10 km. si la cati baieti cu dacii mai cunosc eu, nu sunt multi cei care vor sa faca o treaba in care sa investeasca si timp si bani..toti vor, the lazy man's way. dupa cum vezi pe forumu asta majoritatea sfaturilor presupun schimbari rapide si ieftine. rar vezi un om care a si pus umaru la treaba pentru niste suspensii facute intarite cum trebuie. ca asa e simplu: ori cumperi amortizoare sport, ori le decapsulezi p-astea care le ai si le intaresti, cumperi si un set de arcuri sport, barile de torsiune fatza-spate, si e gata masina...cel putin teoretic e simplu, dar costa.
|
30 lei de amortizor sa il faceti cum vreti (la mosu din targul de la CET Vest) ;)....nu mi se pare scump...oricum....chestia care ai spus`o tu, si cea cu basculele intoarse invers:lol:...nu e de incercat! ori faceti treaba calumea...ori nu o faceti deloc :)
nu sunt singurul care e de parere....eu am pe fata bara stabilizatoare de papuc diesel de 22mm, pe spate am de break care e putin mai groasa decat cea de berlina....si trebuie sa imi iau amortizoarele de la nenea ala....arcuri ....arcuri am "dealea batranesti"...facute odata de uzina :).......si se simte :) aaa da....degeaba modificati suspensia daca pe masina aveti cauciucuri cu talonul de 80 sau 70...in plus....ca sa ajungi sa iti pui suspensie sport....trebuie sa ai masina pusa la punct dpdv al pivotilor,bucselor,directiei, chiar si al lonjeroanelor :lol:....nu e asa simplu(pentru a face o treaba calumea). |
....idee nu e sa faci masina lowrider...e sa ii cobori garda pentru a avea o stabilitate mai buna si a-i intarii amortizoarele pentru a avea o tinuta de drum superioara suspensiei stock
......ca sa ajungi sa iti pui suspensie sport....trebuie sa ai masina pusa la punct dpdv al pivotilor,bucselor,directiei, chiar si al lonjeroanelor ....nu e asa simplu(pentru a face o treaba calumea... in sfarsit cineva care chiar intelege si chiar stie ce inseamna o suspensie sport, la ce foloseste o astfel de suspensie si cat de tzapana tre sa fie o masina ca sa ii pui suspensie...etc ;) ca ma saturasem sa vad peste tot: "laso mai jos, vopseste jantele albe, pune folie" si dao de gard in mortii ei |
Cea mai nasoala treaba e cu I.T.P-ul . Nu se baga nimeni sa iti faca asa ceva daca ai garda la sol coborata . Poti sa dai si 10 milioane k nu il face nimeni , va spun din propia experienta . Acum tre sa muncesc iar sa schimb arcurile apoi sa le pun la loc pe cele taiate offff.........
|
poate ai avut ghinion...dar la itp unii dintre noi nu s-au confruntat cu acesta problema
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
si pe el l-au pus sa isi puna arcuri normale pentru identificare (identificare nu itp) :)...deci totul e posibil :P
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:26. |
- Copyright 2026 4Tuning