![]() |
Re: My Ka
nu este nevoie de interventie la motor (pistoane,supape etc) si nici de intercooler;nu pt acest kit turbo mai exact;este o firma in Anglia care monteaza asa ceva; se fol o turbina Garett T15 si o presiune de 0.3 bari, obtinand o crestere de cca 20 CP;galeria de evacuare este orientata spre radiator;la conversia turbo se fol o galerie de evac. modificata;pe ea se fixeaza turbina;nu este nevoie neaparat de un sistem stand alone;depinde de masina si de sistemul turbo;
|
sa o luam pe etape: cresterea volumului de aer necesita crestea volumului de benzina altfel e amestec sarac si nu faci nimic, gestionarea este data de ECU, pe care il poti resofta pentru turbo, acest lucru este destul de greu sau prin montarea unui stand-alone tip unichip care te va ajuta foarte mult (in sensul ca are mai multe "harti" si este mai usor configurabil) deci nu poti merge cu softul masinii.
din punct de vedere mecanic ai nevoie de o evacuare pe care sa poti monta turbina, iar un intercooler va ajuta enorm, (7 grade temperatura a gazelor mai mica = 1cp = teoretic insa in cazul unei asemenea presiuni nu se prea aplica insa ajuta), admisia poate fi modificata prin montarea uneia directe de la K&N sau alt producator (nu stiu cat de sensibilele sunt debitmetrele) iar la pistoane sunt multe variabile .... daca acest kit de care vorbiti este omologat il puteti monta fara probleme si scapati de o gramada probleme (eu in postul de mai sus vorbeam de modificari ceva mai serioase), insa daca se potriveste motorul de 1.7 de pe PUMA ...... de ce va complicati cu cascareta ai de turbo ???? motorul ala cu serpi, axe, o alezare a chiulasei si soft va fi undeva la 160 de cai ..... (oricum sa nu uitam de omologare si de bani care sunt doua aspecte foarte importante) |
omologare?...care omologare?... ce-i aia? :D:)) ma rog ,fff slabe sansele sa te opreasca politia si sa te intrebe ce ai sub capota sau daca e omologat.
|
KA-ul nu are debimetru(MAF sensor);si nici IAT senzor;doar modele sub 2000 au;rolul lor este luat de senzorul MAP de pe galeria admisie;normal ca trebuie resoftat calc;dar nu este nevoie de un sistem stand alone;un Intake de la Pipercross face treaba foarte buna;desigur ca ar fi bun un intercooler insa si spatiul este destul de mic si ar fi nevoie de mult mai multe modificari;in legatura cu omologarea motorului de Puma:mai greu;nu numai dpdv financiar, dar nu stiu daca se omologheaza trecerea de la 1.3 la 1.7; dar nici pe la ITP nu mai treci cu ea lol
|
Ciudatel motorul asta de pe KA :), solutii de modificare sunt multe, conditia e sa stii ce vrei sa obtii, pentru ce folosesti masina, sa ai timp si bani de investit .... plus ca moficarea puterii aduce la sine un nou ambreiaj, frane, suspensie deci cheltuieli obligatorii.
DarkJEDI sunt sanse sa te opreasca politia sa faca un control de rutina, daca sunt si cu cei de la RAR de care am avut neplacerea sa ma intalnesc, sunt sanse sa ai probleme, insa oricum la ITP se va observa diferenta in cazul motoarelor :D |
eh cu itp se rezolva ca il cunosc pe nenea de acolo :D si se face si el ca nu vede ca e altceva acolo, poate doar sa zica, ca polueaza mai mult decat trebuie sau stiu io ce chestie marunta. daca ar fii sa o luam asa si sa ii pui jante sau lumini sau(chestie unica , ai sa vezi doar la noi, ai draq mafioti) foliile pt geamuri trebuie omologate.
|
hehe eu sunt patit cu ei, roti mai mari, evacuare ..... sa faci omologare la roti costa ceva, plus multe drumuri si ceva acte, evacuarea creste noxele plus ca poluaeaza fonic si deranjeaza "cetatenii" asa ca se aduna (de folie nu mai pomenesc ca mi s-a acrit si am renuntat, oricum am geamuri cu tenta colorata si imi sunt relativ suficiente fata de controalele saptamanale pentru folie)
|
catarsis ai avut probleme cu ,culbutorii? io cand ii dau tare imi zdrangane motoru si nush daca e avansu sau culbutorii.motoru asta ohv nu prea e bun de turatii.
|
ar trebui si la mine reglati;cam fac zgomot;
|
e posibil sa se indoaie unu sau stiu io ce? ca mie imi pare ca nu prea merge bine un piston si un prieten mia zis ca scotea fum negru, desi nu prea il cred io ca e cam bata el asa, io in schimb nu am gasit nimic la ea.
|
nu stiu ce sa zic..dar nu cred;de obicei incep sa "clantane" si trebuie reglati dupa cotele date de producator;
|
7 Attachment(s)
Am pus aici nishte poze cu masina curata si mai clare.
|
da ai putea sa mai stergi si u motoru
|
uneori e mai bine sa il lasi murdar ca poti repera scurgerile de ulei, nici sa il lasi dupa n ani jegarit dar nici o spalatul des nu este indicat.
|
frumoasa "bestia ta";dar scapa de chestia aia de pe bord;in legatura cu motorul muradr...nu inteleg ce vrei sa spui;pai mai bine vezi scurgerile de ulei cand e curat;bine acum nici sa stai toata ziua sa dai cu carpa pe el dar nici sa se faca negru;
|
eh lenea asta :D motoru nu scapa ulei ca ii verific mereu nivelu de ulei si de 6500 de km nu a scapat un strop, nivelul e acelasi, dar s-a mai inegrit, mai am 3500 km si il schimb.il curat oricum in viitoru apropiat ca vreau sa il vopsesc.Chestia aia de pe bord nu am cum sa scap de ea ca nu mai pot asculta muzica.sa imi iau un sistem bun ma costa cam mult si nu am bani asa multi.cat te costa setul de frane de pe fata? si cam cat ar fii o conversie de discuri pe spate(sa folosesc discurile care le scot de pe fata)?
|
discurile pe fata ATS sunt 3600 ambele;palcutele -in functie de ce vrei;pe spate cred ca trebuie schimbata puntea;
|
1 Attachment(s)
discuri fata-spate
|
Catarsis frumoase jante
|
:o:o:o OOOOO BABAN, BABAN !!! misto pantofii :D ! :). ziceai ca trebuie schimbata puntea. tu cum ai procedat? ca vad ca ai si pe spate discuri la fel ca pe fata.
|
Andy spune-mi si mie pls unde dau sa pun si eu niste poze cu buburuza mea ca nu ma pricep
|
e un buton cu o agrafa! apesi pe el si cauti ce ai de bagat aici.
|
hehe;as fi vrut eu;din pacate este doar o creatie de-a mea in PHOTOSHOP;
|
8 Attachment(s)
|
ai luat-o cu eleronul de luneta sau l-ai pus tu ?pe unde stai in Craiova?frumoasa si ingrijita;
|
am luat-o cu eleron, e adusa din Germania in Craiova stau in cartieru Craiovita noua pe langa ANL-uri
|
nu :(;eu sunt din Craiova;dar stau in Ploiesti de vreo 24 de ani;dar am multe rude in Craiova;yo stau in centru aproape de Piata ;
|
eu ti-am spui ca ii sta mai bine cu un eleron
|
1 Attachment(s)
o sa-i pun eleron, dar nu de luneta;vreau ceva in genul asta
|
e super e un ka in Craiova care arata in genul asta, bine cu exceptia jantelor si a eleronului
|
io zic ca nu prea ar arata bine un eleron din ala. mai bine ii pui o prelungire indreptata in sus putin si are si un impact aerodinamic mai bun.intrebare:voi aveti geamuri electrice pe masina?
|
eu am geamuri electrice
|
4 Attachment(s)
cateva motoare nervoase pe ford ka
|
da Catarsis sper ca nu te deranjeaza ca am pus si eu cateva poze aici in topicul tau
|
no problemo
|
ok ms mult
PS: se rupse furtunul de la lichidul de racire la KA:cry: |
l-ai agatat cu ceva! si mie mi s-a rupt colieru ca il tinea si noroc ca am vazut ca atarna, altfel ramaneam si eu fara el.iei un furtun ,il inlocuiesti si iti reumpli radiatorul.
|
sal baieti sunt nou pe aici,am si eu un ka de 6 luni si vreau sa ii schimb tampoanele de la motor ca sau dus am cam facut curse cu ea si .......cam cat costa e din 2002
|
sal.Maine seara postez si eu cracanata,am reusit sa o spal si cat nu ploua prin bacau arata bine.Intrebare: Vreau sa ii fac cateva modificari si am nevoie de cateva sfaturi.Am vazut ca s'a mai discutat pe marginea subiectului.Discuri noi , placute de frana, tamburi spate , filtru sport.O recomandare? marca , pret? si sa nu uit, ceva care sa scoata un sound mai periculos fara sa fiu nevoit sa o turez prea tare gasim in comert?Am gasit pe un site un kit pentru toba (blaster sound) merita investita?o seara faina
|
Pt sound iti recomand un filtru sport K&N si o toba sport MagnaFlow
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:32. |
- Copyright 2026 4Tuning