Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Dacia (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia.html)
-   -   Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...? (https://forum.4tuning.ro/307-discutii-dacia/48703-parere-aveti-logan-gpl.html)

tmkrf 04-04-09 23:54

Re: Ce Parere Aveti De Logan Pe Gpl...?

una e vw si alta e dacie

din cate stiu eu secmentii la dacie se duc foarte repede de la gpl , numai ca tu nu simti mergand pe gaz, tatamiu are o dacie 1310 de 3 ani circula pe gaz si in tot timpu asta ia schimbat doar uleiu cand era cazu in rest nici o problema si masina mai mult merge decat sta

ionut daniel 10-11-09 22:52

Mai intai am sa incep cu mici observatii:
1.Majoritatea celor care au scris aici pareri despre G.P.L. sunt incepatori/copii/oameni care se duc la mecanic sa schimbe si bujiile la Dacie sau sa regleze platina.
2. Topicul scrie CLAR ca e vorba de LOGAN cu G.P.L. , nu orice Dacie pe carburator(sau masina non-Euro)
3. Loganul pe benzina are injectie multipunct(f.performanta) cu galerie de admisie de plastic si calculator(si sonda/e lamda) care gestioneaza electronic parametrii de functionare ai motorului.
Prin urmare o instalatie G.P.L. pentru Logan este TOTAL diferita de ce vorbiti majoritatea, adica de cele clasice, cu reglaje mecanice.
Instalatiile montate pe motoarele de logan(ca toate cele de ultima generatie) au un sistem de injectie secventiala cu injectoare de gaz, cu calculator de injectie ce functioneaza in paralel cu cel original al motorului, preluand datele de la acesta. Absolut TOATE reglajele se fac electronic, asemenea cu sistemul de injectie al masinii.
Motoarele cu sistem clasic de GPL se pot stric din cauza reglajelor defectuoase, insa in cazul motoarelor E3 nu exista acest risc.
Cu arderea uscata/uda sunt povesti de colt de bloc. Problemele sunt tot la motoarele NON-EURO facute sa mearga cu "benzina cu plumb", acestea avand alt material in zona supapelor, fiind gandite pentru o temperatura de ardere mai mica a benzinei, dr aceasta problema o au si la functionarea cu benzina fara plumb(singura de pe piata). GPL arde in proportie mult mai mare decat benzina, daca este facut un reglaj optim, are o temperatura mai mare de ardere si produce mai putine reziduri(funingina), fapt ce face ca motorul sa se mentina mult mai curat si catalizatorul sa reziste mai multi km. Oricum cine e contra, va ramane asa, indiferent cate explicatii s-ar aduce. Cine vrea sa s convinga merge cu o masina adevarata(cu instalatie de ultima generatie) si vede daca sunt diferente.
Nu poti compara o instalatie clasica cu una f. performanta, asa cum nu poti compara carburatorul/aprinderea cu platina cu sistemele electronice de pe motoarele MPI E2, E3, E4 sau mai mult.
KM MULTI FARA PROBLEME!!!

adigata79 03-03-11 14:33

Quote:

Originally Posted by coman razvan (Post 1046050)
Am deschis acest topic pentu a vedea parerile oamenilor despre Daciile Logan echipate cu GPL (asa numitele brichete)...mie unul nu mi se pare o idee foarte buna...in primul rand ca se uzeaza motorul mai repede (asa stiu eu) si in al doilea rand de spatiul ocupat de butelie...ca si costuri poate merita...dar eu nu mi-as pune...voi ce parere aveti?:rolleyes2

salt!sunt unul din cei pro glp.sa va explic de ce...am doua loganuri pe taxi.una dintre masini are pana acum 280 mii km.fara sa umblu la motor si o mai duce destul de mult avand in vedere ca nu consuma gram de ulei.instalatia am montat-o cand masina avea 1000 km.inca sunt f multumit de ea.am schimbat un filtru, membranele,bujiile,fisele si am reglat culbutorii. In rest gaz si talpa.daca fac un calcul raportat la diferenta de bani dintre benzina si gpl,cred ca deja am scos si pretul masinii nu doar al instalatiei...Miros de gaz nu exista la instalatiile secventiale,poate mai demult mirosea la cele pe carburatie si e normal avand in vedere ca gazul nu era injectat direct in galeria de admisie.Butelia <<boma>>...povesti,daca va informati bine,vedeti ca majoritatea masinilor acum au rezervorul de combustibil din plastic,pe cand cel de gpl este fin fier.si din cate stiu, gpl-ul este in rezervor la o temp de -50 grade.deci chiar daca ar crapa butelia,prima data iese sub forma de gheata.pana s-ar transforma in forma de gaz sa se poata aprinde ar dura ceva. in schimb,benzina s-ar aprinde foarte repede...Deci parerea mea ca utilizator al instalatiilor gpl de ani buni...folositi cu incredere!!Bafta...

rpopescu 03-03-11 18:03

Quote:

Originally Posted by srn_86 (Post 2190561)
in primul rand gpl-ul este un lichid

La presiune... Este ok GPLul din punct de vedere al costurilor comparativ cu combustibilul clasic dar si butelia ocupa un loc si introduce o masa de cateva kg in permanenta in autovehicul.

Prin oras cu spatiul ocupat mai merge dar in excursii mai lungi...

ceobyy 03-05-11 13:04

despre gpl bomba pe roti , cum vedeti si in articol, se exagereaza mult, chiar u reprezinta un pericol.
Despre eficienta, am peugeot 206 1.4 pe benzina ce l-am mutat pe gpl si sunt foarte multumit, fratele meu are logan pe taximetrie la fel foarte multumit de gpl. Singura problema la el este ca are un rezervor mai mic ce nu ii asigura o atunomie prea mare, ey de exemplu am de 55 de ltri ce se incarca cu 42 si imi aung la drum lung pentru 600 KM.
Ceva detalii despre eficienta si economia GPL

ceobyy 03-05-11 15:03

m-am grabit mai drevreme si nu am spus ce era important. INstalatiile de gpl tot 2000 ron costa ca acum 2 ani cand pretul la benzina era 3 si la gpl 1,7 , atunci amortizai mai greu atunci ci 2000 ron ( 1,3 ron era diferenta ce iti ramanea in buzunar la fiecare litru , acum este de 2,5. Eu fac in medie 2000 km pe luna, consum 160 litri gpl, de fiecare data cand alimentez fuul si dau 100 ron ma felicit pentru investitia facuta :lol:. Am fost in grecia in vacanta acum in februarie, am fost pana la meteora (4000 km dus intors), m-a costat in jur de 350 ron combustibilul, cu cei 350 ron am platiti si cazare pt 2 nopti acolo ;).

All times are GMT +2. The time now is 03:21.

- Copyright 2026 4Tuning