![]() |
Re: Review anvelope Michelin Crossclimate
Am raspuns corect la cele sase intrebari , sper macar de data asta sa am noroc . Daca nu ma insel , acest model de anvelopa a fost expus si ieri la Romexpo - AutoNet ?
|
Am raspuns corect la toate intrebarile si m-am inregistrat la tombola, sa fie intr-un ceas bun :).
Am citit toate comentariile acestui topic, nu am uitat de el :D A propos, ati vazut asemanarea izbitoare a profilului intre GY Vector 4Seasons 2-gen si Crossclimate ? |
2 Attachment(s)
GY Vector 4Seasons 2-gen - are o dunga pe mijloc in plus :)
|
Hai ca nu mi-ar strica si un set de anvelope pe 16" :)
|
Salut,
Mi-am luat si eu sambata un set complet de anvelope Michelin CrossClimate 215/50/R17. Am fost la vulcanizare si aveam ambele cauciucuri pe fata ovalizate. Trebuia sa cumpar doua de vara noi si patru de iarna asa ca am preferat sa cumpar 4 buc CrossClimate-uri. Cu aceasta ocazie am facut si unghiurile de fuga. Prima impresie: foarte silentioase, similare cu Michelin Primacy HP Pe ploaie franeaza foarte bine. Sa vedem cum se comporta pe zapada. N-am facut review-uri la cauciucuri pana acum. Daca vreti sa ma intrebati ceva va raspund cu placere. Cu bine, Radu |
1 Attachment(s)
Un alt avantaj al acestor anvelope il regasiti in poza din atasament (scuzati photosoparea neindemanatica:)
Pana in mom de fata am parcurs 5000 de km cu anvelopele minune si sunt foarte multumit. Daca si la iarna voi fi la fel de multumit atunci am rezolvat problema anvelopelor vara/iarna. |
Misto ultima poza :lol:
Eu am mers cu ele pe zapada, sunt fix ca unele de iarna, desi nu par... Dar sa vedem cum se comporta in Romania, pe gheata, polei. Oricum, mai e nitel si vine zapada peste noi. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Salut lume, am revenit cu noi impresii, de data asta din mijlocul zapezilor.
Cum toata lumea a fost libera de 1 Dec si a mers la munte am zis ca si eu trebuie sa ma alatur turmei :) am fost printre norocosii care au facut doar 4 ore si 30 de minute pana la Moeciu de jos (care este situat deasupra moeciului de sus, un paradox total :). Cu aceasta ocazie am putut testa anvelopele si prin zapada, prin zapada multa, afanata, batatorita, drum inghetat, ceva panta abrupta, in concluzie tot tacamul. Concluzia....nu am irosit banii degeaba, masina pur si simplu sapa si se agata de zapada cum trebuie. Pe asfaltul inghetat si plin de umezeala cetii masina s-a comportat exemplar. Tre sa mentionez ca si masina este intr-o conditie aproape noua deoarece toata articulatia este Lemforder si nu are mai mult de 3000 km. |
Eu am fost unul care a stat acasa de 1 Decembrie :)
Unul din concediile de anul trecut l am petrecut in Moeciu de sus . Am stat la Pensiunea Vip Residence :) Urmeaza sa pun si eu jantele cu anvelopele de iarna , Am Michelin UltraGrip 7+ |
Hai cu impresiile, de 2 zile abuzez masina si anvelopele, ma declar multumit, am si un termen de comparatie ca sa zic asa, anvelopele de iarna TIGAR care sunt facute sub licenta Michelin, ce-i drept sunt mai low cost ele dar isi fac treaba. Oricum CrossClimate-urile sunt peste, asta este clar, am observat mai mult pe franare o diferenta decat pe demaraj sau pierderea aderentei.
Dar ca sa va spun drept, una peste alta CrossClimate-urile iti ofera sentimentul ala de siguranta de care ai nevoie, franeaza bine, nu pierde aderenta in curbe sau schimbari bruste ale directiei (acum sa nu credeti ca gata daca am zis ca nu pierde aderenta asta inseamna ca poti sa mergi mega "goneta" cu ele ca nu pierd aderenta). Voi cei care ati cumparat ce parere aveti? Eventuale intrebari sau indicatii de teste sunt bine venite :), dupa cum am zis, vreau sa abuzez de ele si ma bucura faptul ca pot sa fac un review despre ele. |
Sa zicem acum, cat avem zapada, ca cine stie cate zile tine :lol:
Dupa ce am mers in traficul din Bucuresti, din fericire inca nu prea aglomerat ca nu a inceput scoala, pot spune ca aceste gume numite CrossClimate se comporta la fel ca unele de iarna de calitate, noi. Chiar daca nu par la prima vedere, avand un profil ca de ploaie, franeaza excelent pe zapada, polei sau pe "fleoscaiala" tipica de capitala. Serios, sunt niste gume surprinzatoare, eu unul sunt super multumit de ele si le recomand tuturor. Mai ales ca la venirea verii nu mai trebuie sa le schimbi si, conform oficialilor Michelin, atunci cand este vara se comporta de minune, avand punctaj maxim la franare, aderenta. Mai mult, cu masina incaltata cu MICHELIN CrossClimate merge mai mult doamna care are burta cat volanul, deoarece in vreo 4 luni urmeaza sa nasca. Si ea a zis ca ii place cum se comporta pe zapada, iese din parcare fara probleme, nu se impotmoleste... asta e cel mai bun review. Deoarece siguranta, in aceasta situatie, este mai presus de orice. |
Ai punctat foarte bine aspectul profilului tipic de apa, in V. In urban, sunt mai dese situatiile in care inaintezi cu masina prin zoaie, fleoscaiala si apa decat momentele cand mergi prin zapada si pe polei. Zilele doar cu zapada afanata/batatorita si polei poate sunt 5-10 la numar, intr-un an. Dar zilele cu asfalt ud si zapada topita, baltoci si riscuri de acvaplanare sunt mult mai multe (aici includ si noptile de toamna cu temperaturi sub 7 grade Celsius)
Daca ar fi sa comparam CrossClimateurile cu un wrd4 sau alpin5 sau ultragrip9, pe zapada batatorita si gheata isi iau bataie clar "all-seasoneurile". Dar asta e farmecul, zilele in care mergi realmente pe zapada si gheata sunt asa de putine incat devine irelevanta diferenta intre CrossClimate si o anvelopa dedicata de iarna, premium. |
1 Attachment(s)
Cam asa arata o anvelopa CrossClimate in elementul ei, chiar si cu profilul V tine zapada lipita de anvelope de numa, numa...
Mie mi se pare ca se comporta asa cum promite! Si exact cum a spus DRIPCI, sa trecem la fleoscaiala :)) |
BLN - mai traiesti ? Cum sunt anvelopele alea ? Esti multumit de ele ? Parca stiu ca te ai laudat , ca aduci detalii despre ele , etc . Pai e frumos ce faci ?
Last Activity: 14-10-15 01:47 - Atunci a intrat userul BLN ultima oara pe acest forum . Hondarul - stiu ca s a mai facut un concurs de acest gen , cine a fost castigatorul ? |
Bune intrebari Daniel :).
Eu sunt in continuare disponibil pentru teste :D. Doar ca am schimbat marimea spre una mult mai comuna, 205/55r16. Si ontopic, ce ma streseaza acum cel mai mult este mazga asta. Un strat subtire de noroi, putin inghetat pe alocuri. Te induce in eroare imediat. |
Quote:
|
195/60r15. Era o marime mai ciudatica, asa e la Focus mk1. Nu le mai am oricum :).
|
Quote:
|
Īn afară de pomană mai știți ceva?
|
Proaspat intors din teste, n-ai nicio treaba cu ele, se agata cum trebuie, franeaza la fel de bine. Am bagat-o prin nameti de vreo 10/15/cm pe o strada lunga de vreo 100 metri unde nu intrase inca utilajul si a mers totul ok. Bine, in capatul strazii aveam prietenii cu lopeti in caz ca ramaneam intepenit. Deci cum spunea si cineva, pt mers normal si pt mici excapade sunt f bune. Vad ca nu prea s-a inteles conceptul, anvelopele astea au aceeasi idee dar nu si concept ca cele All season doar ca au performante mai bune. Au fost concepute pt oamenii comozi, pt cei care nu au spatiu de depozitare pt cei care inevitabil ajung si pe la munte (nu la noi la munte) vara si vor sa mearga linistiti cu anvelopele de vara. Deci pace fratilor, au fost testate 5mil de km inainte si avem si dovezi video cu testele anvelopei CrossClimate pe site-ul lor.
|
Vor mai fi concursuri, chill, dar stiti prea bine cum e: nu ii poti multumi pe toti...
BLN sper ca e bine si safe cu anvelopele castigate. Dar tare ne-ar bucura daca ar mai scrie cate ceva despre ele, mai ales acum dupa zapada. Eu am mers in Bucuresti in mijlocul codului portocaliu de zapada. Fara probleme de niciun fel. Adica daca mi-ai fi zis ca am jantele incaltate cu cele mai smechere anvelope de iarna din galaxie, te-as fi crezut. Nu am ramas impotmolit deloc. La franare, mereu cand era mai liber si pe linie dreapta, faceam teste. Si nu credeam cat de bine opreste masina pe zapada batatorita si chiar pe "fleoscaiala" tipica dupa topirea nametilor. Cu alte cuvinte, sunt peste asteptarile mele. |
Eu sunt multumit de ale mele. Nu am avut zapada pana acum insa 80% din timp e ud pe jos datorita climei de kko, motivul pentru care le-am luat pe astea, plus ca masina mea nu are sisteme de asistare, ABS, ESP si alte panarame :D
Anvelope bune, cel putin cele mai bune avute de mine pana acum :D Rezista frumusel si la uzura si sunt chiar silentioase. Merita banii |
4 Attachment(s)
Si cum se spune ca un client multumit raspandeste vorba si revine sa mai cumpere produsul de care a fost multumit, va anunt ca mi-am mai cumparat un set de anvelope Michelin CrossClimate*de data asta pe 16 deoarece m-am hotarat sa imi schimb jantele, se poate vedea si in poza cu jantele cromate.
Revin si spun ca dupa maxim 15000 km, un an si aproape jumatate de rulare si trecut prin toate anotimpurile si conditiile de trafic si drum sunt super multumit de ele, dovada o face faptul ca am investit inca 1500 lei intr-un alt set de Michelin CrossClimate. In concluzie cele "vechi" 195/65/15 se vand cu 650 lei, pret de forum, si jantele intoarse pe 15", 5x112 sunt si ele la vanzare cu 400 lei. |
Salutare,
Am acum 2 seturi de crossclimate pe doua masini: - Ford Focus mk2 1.6 benzina 195/65 r15 odata - Ford Focus mk2 1.6 benzina 205/65 r16 a doua :) Silentiozitate la rulare, absorbtia buna a socurilor, excelente pe ud/ploaie. Pe strat de zapada de 5 cm pe autostrada s-au comportat excelent. Acum astept sa le testez pe zapada batatorita cu putina gheata sub. |
Salut,
Am reusit, in sfarsit, sa testez anvelopele si in conditii de iarna. Era ultimul test pe care voiam sa il mai fac. Asta-vara pana si pe circuit am fost cu ele. Primul drum pe care l-am facut in conditii de iarna au fost cei cativa km intre Busteni si cabana Gura Diham. Stratul de zapada batatorit cred ca avea cam 5-10 cm cu gheata dedesupt. La un mers civilizat, normal si in conformitate cu anotimpul iernii, anvelopele se comportau la fel ca fostele anvelope de iarna GoodYear UltraGrip 8. Daca vrei sa le duci la limita, trebuie sa "alergi" putin masina, sa pui frane bruste si alte asemenea. Doar cand ii dadeam talpa in a I-a rupea aderenta dar imediat apoi isi recapata grip-ul. Ce m-a impresionat era faptul ca, la fel ca vara pe uscat/ud, isi mentine aderenta laterala foarte buna. Cu frana de mana nu am putut sa o fac sa derapeze pana in 30 km/h. Am inaintat printr-un strat de zapada afanata de 20 cm fara probleme si-n in marsarier la fel, poate chiar mai bine se comporta cand mergi cu spatele :). Am doilea test a fost pe drumul din DN1 pana la partia Kalinderu din Busteni. Aici fusese imprastiat derapant inainte iar gheata si zapada fusesera topite in prealabil si doar gerul din timpul serii facuse sa se formeze mici zone cu gheata. La coborare am observat cat de repede intra ABS-ul in functiune..chiar si la 10-20 km/h. Nu ma asteptam la o pierdere a aderentei asa rapida avand in vedere ca pe urcare nu am avut nicio problema sa inaintez. Pana in acest moment, sunt multumit de cum se comporta anvelopele pe toate suprafetele pe care am apucat sa testez. Cel mai mare minus in privinta utilizarii pe timp de iarna este profilul destul de mic, chiar din fabrica nu cred ca depaseste 6,5 mm, asta insemnand ca utilizarea lor prin zapada nu va mai fi asa de eficace in timp. Dar asta e compromsiul, cand vrei sa nu ai "deplasari' mari ale profilului in timpul franarii pe asfalt uscat, faci profilul de adancime mai mica. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:02. |
- Copyright 2026 4Tuning