Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/41102-ford-focus-st-vs-seat-leon-cupra-vs-vw-golf-gti.html)

UNLORD 15-01-08 00:22

Re: Ford Focus ST vs. Seat Leon Cupra vs. VW Golf GTI

Interiorul Cuprei este mai de proasta calitate decat cel al ST-ului care a primit de curand si un facelift atat la exterior cat si la interior. In plus ai 4 ani garantie, potential de tuning mai mare al motorului si un pret mai mic decat al Cuprei . Iar daca mai astepti pana in vara poti sa optezi si pt ST260 adica varianta de 260 de cai (cica 0-60mph: 5.5 s). Din punct de vedere al consumului insa cred ca Seatul consuma (daca nu te dai la el) mai putin decat ST-ul dar oricum diferenta e f. mica aproape insesizabila!

http://www.fordeurope.net/pictures/p17_sectionid/405

razvix2001 15-01-08 01:27

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1293423)
Interiorul Cuprei este mai de proasta calitate decat cel al ST-ului care a primit de curand si un facelift atat la exterior cat si la interior. In plus ai 4 ani garantie, potential de tuning mai mare al motorului si un pret mai mic decat al Cuprei . Iar daca mai astepti pana in vara poti sa optezi si pt ST260 adica varianta de 260 de cai (cica 0-60mph: 5.5 s). Din punct de vedere al consumului insa cred ca Seatul consuma (daca nu te dai la el) mai putin decat ST-ul dar oricum diferenta e f. mica aproape insesizabila!

http://www.fordeurope.net/pictures/p17_sectionid/405

Mersi mult! stiu de faceliftul care il va avea focusul ST dar eu ma gandesc mai mult la ceva la mana a 2 si St are o taxa de inmatriculare de te scoate din casa fatza de cupra (st=2500euro cupra=1000euro ceva de genu) . Oricum 260 de cai pe tractiune fatza mi se pare prea mult va suferi aceelasi esec ca si mazda 3 mps. RS care il planifica va fi ceva de urmarit dar 2009 is too far away!
http://www.hothatchheaven.com/ford/ford-focus-rs-lives/

UNLORD 15-01-08 12:14

Quote:

Originally Posted by razvix2001 (Post 1293472)
Mersi mult! stiu de faceliftul care il va avea focusul ST dar eu ma gandesc mai mult la ceva la mana a 2 si St are o taxa de inmatriculare de te scoate din casa fatza de cupra (st=2500euro cupra=1000euro ceva de genu) . Oricum 260 de cai pe tractiune fatza mi se pare prea mult va suferi aceelasi esec ca si mazda 3 mps. RS care il planifica va fi ceva de urmarit dar 2009 is too far away!
http://www.hothatchheaven.com/ford/ford-focus-rs-lives/

Stai linistit ca MPS-ul nu e esec! Este chiar f. apreciata afara si face fata fara problema puterii mari de pe puntea fata (datorita LSD-ului). Am vazut test comparativ unde este mai apreciata decat Subaru WRX care e 4x4! Iar Ford stie sa faca hothatcuri, ST260 fiind o alta varianta optionala pe langa aia normala, iar pe forumul oficial focusstoc.com, majoritatea au masinile tunate, unii depasind 300 de cai si nu se plange nimeni de torque steer!

p.s. Taxa de inmatriculare e pe cale sa se schimbe parca si oricum gasesti SH ST-ul mai ieftin decat Cupra! Oricum sa ne comunici impresiile atunci cand iti vei alege una dintre masini! :) Bafta!

carutasu 15-01-08 23:09

Sunt intr-adevar ST-uri tunate cu acel Wolf-pack si se comporta bine la 320cp.Cat despre RS Mk1 iata cam ce poate face adus la 289cp
https://www.youtube.com/watch?v=xvZuK...eature=related comparam de curiozitate cu un A8 4.2TDI, ia 0-200km/h cu aprox 10-10.5s mai repede (16.2 el vs ~ 26s A8) si cu cca 25-30s mai repede 70-max (260 pe ceas) decat A8-ul de la 100 la 260 (tot pe ceas), adica 34s el vs 1min si 10s Audi, din care am scazut ceva timp pentru ca nu ii arata turometrul, RS a schimbat treptele din 4 in 5 apoi in 6, iar la A8 am presupus ca a plecat de la 100 direct cu tr a 6-a.Si asta cu toate ca a ramas tot cu tractiune fata.Cat despre manevrabilitate sunt sigur nu s-a deteriorat.

Cataaa 16-01-08 00:31

https://www.youtube.com/watch?v=GRZF9h2JSo8 focus rs mk1

daniwmk 16-01-08 08:31

Quote:

Originally Posted by UNLORD (Post 1293850)
Stai linistit ca MPS-ul nu e esec! Este chiar f. apreciata afara si face fata fara problema puterii mari de pe puntea fata (datorita LSD-ului). Am vazut test comparativ unde este mai apreciata decat Subaru WRX care e 4x4! Iar Ford stie sa faca hothatcuri, ST260 fiind o alta varianta optionala pe langa aia normala, iar pe forumul oficial focusstoc.com, majoritatea au masinile tunate, unii depasind 300 de cai si nu se plange nimeni de torque steer!

p.s. Taxa de inmatriculare e pe cale sa se schimbe parca si oricum gasesti SH ST-ul mai ieftin decat Cupra! Oricum sa ne comunici impresiile atunci cand iti vei alege una dintre masini! :) Bafta!

da intradevar taxa de inmatriculare se va schimba ... va deveni de 3 ori mai mare

cheet 16-01-08 11:57

Quote:

Originally Posted by razvix2001 (Post 1292998)
in viitorul apropiat am degand sa-mi cumpar un hothatch oscilez intre leon cupra si focus St inca nu sunt complet hotarat.Cupra are aspect interior mult mai sportiv decat St dar exterior lasa de dorit pe cealalta parte exteriorul St-ului e ceea ce iti poti dorii de la un hothatch. Performantzele cuprei la un motor de 2.0 litri ma cam impresioneaza. M-ar interessa si un consum mai real decat il prezinta ei pe siteuri. Owners any suggestions?

focusu
- sub 18l nu scade in Bucuresti (cu tot cu ore de varf)
- in afara orasului mers relativ normal scoate intre 9 si 10
- la 200km/h arata 11l si la 240 in jur de 14
- si nu uita ca focusu are rezervorul de doar 55l
cupra nu stiu

gigi galagie 17-01-08 12:26

CUPRA e misto,GTI-ul e frumusel....
ST - RULZZZZZZ!!!!!!

JunKer_hP 23-01-08 14:35

oricum gti:)

robertinho 31-01-08 12:54

Quote:

Originally Posted by cenakee (Post 899641)
cand ziceam ca nu iese in evidenta GTI-ul ma refeream la design

stiu de motor si suspensii, e normal sa le aiba

st-ul are f multe chestii diferite fata de modelele standard, dar pun pariu ca tu nici nu stii ce motor are Focus ST. Are un T5 (turbo, cinci in linie) preluat de la volvo.

am citit in auto motor si sport test intre ST si Golf R32 si la general l-a batut pe R32. Tot asa, test intre ST si Leon 2.0 TFSI 200 cp - de pe Golf GTI si tot asa, l-a batut

...daca st e peste r32 atunci...st nu e nici macar peste un gti,ca sa numai vorbim de edition30,dar peste r32???...e super reusit st ca design exterior(jantele cel putin imi plac la nebunie)si portocaliul ala e bestial...motorul iarasi e f bun,si cam atat...in aceasta comparatie cupra e peste amandoua,desi daca ai ales cupra in comparatie trebuia sa alegi macar edition30 ...

carutasu 31-01-08 13:58

ST este peste GTI, si asta vorbind de 3.0 edition, cu celelalte ....chiar nu discuta. http://www.fastestlaps.com/index.php...=458d5fc827e78

alege oricare alta varianta de GTI sa vezi ce mare e diferenta.R32 intr-adevar e mai rapid (intre ele e un numar de vreo 6-7 teste pe circuit, din care doar 2 le castiga ST-ul, dar...sa fim seriosi acuma..R32 are 3200cc si e 4x4...nu ai vrea sa-l comparam si cu un Focus 2.0 16V, sa fie mai "fair-play" comparatia :) ?Eu as pune pariu ca viitoarea editie de ST260, stock, il va putea bate, sau cel putin va iesi un verdict gen "both cars are equaly fast"...nu mai vorbesc de viitorul RS care ataca sectorul STI si EVO (cel putin ca performante, nu stiu daca si dpdv carisma).Per ansamblu nu m-as pronunta ca este peste GTI sau Cupra dar nici sub...chiar nu vad de ce, are design, confort mai mult decat suficient pentru un hot-hatch, aspect agresiv....nu vad ce-i lipseste.Poate dimpotriva, GTI-ul merge in maniera specifica Golf, mai conservatoare ca si design.

razvix2001 31-01-08 14:22

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1325441)
ST este peste GTI, si asta vorbind de 3.0 edition, cu celelalte ....chiar nu discuta. http://www.fastestlaps.com/index.php...=458d5fc827e78

alege oricare alta varianta de GTI sa vezi ce mare e diferenta.R32 intr-adevar e mai rapid (intre ele e un numar de vreo 6-7 teste pe circuit, din care doar 2 le castiga ST-ul, dar...sa fim seriosi acuma..R32 are 3200cc si e 4x4...nu ai vrea sa-l comparam si cu un Focus 2.0 16V, sa fie mai "fair-play" comparatia :) ?Eu as pune pariu ca viitoarea editie de ST260, stock, il va putea bate, sau cel putin va iesi un verdict gen "both cars are equaly fast"...nu mai vorbesc de viitorul RS care ataca sectorul STI si EVO (cel putin ca performante, nu stiu daca si dpdv carisma).Per ansamblu nu m-as pronunta ca este peste GTI sau Cupra dar nici sub...chiar nu vad de ce, are design, confort mai mult decat suficient pentru un hot-hatch, aspect agresiv....nu vad ce-i lipseste.Poate dimpotriva, GTI-ul merge in maniera specifica Golf, mai conservatoare ca si design.

Ford Focus St 2.5litri 20de valve 225 cai si in 2009 ne va onora Fordul si cu un RS care va beneficea de tractiune integrala peste 300 de cai si vor folosi acelasi motor care e pe St acuma!!! + de ce ziceai si u de ST260 care apare prin vara facelift + imbunatatiri la motor

carutasu 31-01-08 15:15

sunt versiuni de stiri\avanpremiere care vorbesc ca pe RS-ul 2009 va fi chiar un motor de 3L.In fine zvonuri sunt multe....asteptam cu interes sa vedem care va fi varianta finala.

L V B 31-01-08 16:05

votez 2.0LT TFSI

https://www.youtube.com/watch?v=gpLpy...eature=related

https://www.youtube.com/watch?v=GjGXP...eature=related

L V B 31-01-08 16:23

2 Attachment(s)
poze .............

pharaon 31-01-08 16:50

Quote:

Originally Posted by razvix2001 (Post 1325473)
Ford Focus St 2.5litri 20de valve 225 cai si in 2009 ne va onora Fordul si cu un RS care va beneficea de tractiune integrala peste 300 de cai si vor folosi acelasi motor care e pe St acuma!!! + de ce ziceai si u de ST260 care apare prin vara facelift + imbunatatiri la motor

din ratiuni de costuri nu o sa fie 4x4 dar ava avea un LSD f. smeker si va avea cam 280 de cai comform autocar.co.uk.

carutasu 06-02-08 19:58

Conform lui Autocar Magazine, da....sunt insa si zvonuri din UK care vorbesc de integrala.Oricum surse mai oficiale, dinspre Ford, nu zic nimic, sunt secretosi, sa vedem daca pregatesc sau nu surprize.

am vazut un filmulet pe youtube cu un ST de 370cp.Din pacate m-a dezamagit filmuletul ca nu arata nimic concret despre ceea ce poate.Au aratat o singura secventa de mers dinamic pe drum, mergea ok, dar nimic asa, mai la limita, sa se poata vedea la ce-i folosesc acei 370cp.

UNLORD 07-02-08 03:09

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 1340113)
Conform lui Autocar Magazine, da....sunt insa si zvonuri din UK care vorbesc de integrala.Oricum surse mai oficiale, dinspre Ford, nu zic nimic, sunt secretosi, sa vedem daca pregatesc sau nu surprize.

am vazut un filmulet pe youtube cu un ST de 370cp.Din pacate m-a dezamagit filmuletul ca nu arata nimic concret despre ceea ce poate.Au aratat o singura secventa de mers dinamic pe drum, mergea ok, dar nimic asa, mai la limita, sa se poata vedea la ce-i folosesc acei 370cp.

Un link ?

carutasu 07-02-08 06:45

https://www.youtube.com/watch?v=ypnoidrjzH0

criss_cars 07-02-08 08:19

https://www.youtube.com/watch?v=YTp2x...eature=related
Poatre filmuletul asta spune ceva sa nu mai zica toti ca St e cel mai prost k nu se compara cu Gti pentru k dif e prea mica dak intradevar exista. Consider ca masinutele ascestea sunt la fel totul tine de ce model doresti care are designul mai atragator. Eu unu as lua Ford Focus St (mai tinem cont si de performantele Ford in WRC)

bogdan_wrc 07-02-08 08:44

din ala nu vezi mai nimic. dar din asta da:
https://www.youtube.com/watch?v=kMYOg...eature=related
ce treaba are masina de WRC cu ce se vinde pe strada? faceti si voi difenerta reala? sau stati cu capu toata ziua in marketing? chiar credeti reclama aia cu caroseria de WRC peste cea de strada? lol

AlecsM 12-02-08 20:15

daca o dam in filme :D
https://www.youtube.com/watch?v=pvbz5TEempM

carutasu 13-02-08 05:01

Cati cai are (ce tuning are)?.Asa e si un RS (Focus), dar dus la 289cp, face in 4.8s suta si in 16.3 200km/h. https://www.youtube.com/watch?v=GRZF9...eature=related

Bemelo 13-02-08 16:19

nu are decat soft. Felicitari Alex pt masina! Se vede ce stie sa faca Rabanne ..

carutasu 13-02-08 19:03

Misto treaba.Felicitari si la mai mare :)

JunKer_hP 18-02-08 18:26

in curand Fordul se va fabrica in Romania si va dati seama se umple tara de ford-uri + ca sunt de proasta calitate stiu din experienta

carutasu 19-02-08 05:03

ma curios rau de tot, nemtii stiu sa faca VW-uri (cel putin asa zici tu in mod sigur), stiu sa faca si opeluri si bmw-uri, numai la forduri se prostesc (surprinzator, dar tot masina germana e, mult mai germana decat e considerata Skoda de exemplu).Ai experiente unice se pare.Cum naiba a luat focus1 in '99 si in 2001 titlul de cea mai fiabila masina a anului in Germania (dupa statistica TUV), Focus2 e in top si acum, iar in 2005 a fost desemnata masina anului in UK, iar VW a ratat ocazia.Nici macar nemtii nu l-au pus in varful pomului in vre-un an.Si-apoi daca vine in Romania ce....se aude ca si Mercedes va veni...se va umple Romania de asemenea "jafuri".In plus poti sta linistit, din considerente de politica comerciala (pentru a nu face concurenta lui Renault-Dacia), minim 3 ani nu vor produce pentru piata interna.

carutasu 19-02-08 05:25

http://img.stern.de/_content/53/97/5...004_15_700.jpg
Aici e statistica ADAC din 2004.Daca te uiti la mittelklasse o sa vezi ca nici VW nu sta rau intr-adevar, dar Focus e binisor in fata.E doar un exemplu...deci nu-i dracu' asa negru.

bogdan_wrc 19-02-08 07:06

acum topurile nemtetsi sunt bune, dar cand cei din presa germana rasturnau loganu nu erau bune ca vai domle sunt influentabili.
nu zic, nu sta Ford asa rau...dar noi vb aici de Ford Vs VW...dincolo de Opel Vs VW, la draq, inseamna ca VW e peste, e un etalon asa daca toti se compara cu el, nu?
:))))
plus ca aici vad ST Vs GTI, nu FordVs VW, asa ca mai lasati-o naibii de offtopicareala !

carutasu 19-02-08 15:39

Nu e vorba de offtopic....e vorba doar de afirmatii radicale, catalogari din astea categorice fara argumentatie.Fraze gen "nu-ti lua Ford....de exemplu....ia-ti masina germana" spune multe despre cat cunoaste respectivul, stiindu-se ca la urma urmei Ford s-ar putea considera mai nemteasca decat Seat sau Skoda.Cu topurile, eu cred ca ar putea fi corecte, desi cum mai scriam in alta parte, principalul top de fiabilitate e al tau personal.Daca masina iti merge ok nici nu te intereseaza unde e in clasament, daca insa ai nimerit un model cu probleme (se poate intampla, asta e clar), nu te incalzeste cu nimic nici daca o vezi prima in top ani la rand.
Uite se vorbea de succesele Ford in WRC (asta sa o dam mai spre on-topic, in paralela cu ST-ul).Intr-adevar, un WRC e total diferit fata de un model de strada, fie si sport, e cu totul alta investitie (cca 450k de lire sterline o masina din aia).Totusi spune si aia ceva.Un constructor care are succes in motorsport inseamna ca stie sa faca masini, stie sa faca motoare etc.La urma urmei sunt nmeroase solutii din motorsport pe care ulterior constructorul le implementeaza (macar partial) si la modelele de strada.Atata timp cat intr-o ramura a sportului cu motor stii sa faci masini care sa invinga masinile echipelor concurente si in modelele de strada stii sa implementezi elemente care sa-i confere atuuri fata de alte modele si marci de masini de strada.In cazul Fordului eu as aprecia ca e vorba de suspensii si de directie.

NWZeu 19-02-08 17:29

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 1366982)
in curand Fordul se va fabrica in Romania si va dati seama se umple tara de ford-uri + ca sunt de proasta calitate stiu din experienta

pe un alt topic spuneai ca alegi VW in detrimentul Ford ca e "nemtesca", acum arunci cu noroi in Ford si jignesti Romania, pana la urma scopul tau este denigrarea sau pur si simplu atat ai de spus ?

ONTOPIC: acest versus nu cred ca aduce nimic constructiv .... s-au dezbatut N pagini ST vs GTI sau viceversa pe un alt thread si probabil s-a ajuns la o concluzie destul de simpla si elocventa ..... fiecare cu preferinta lui (gusturile nu se discuta)

GodfatherN 01-04-08 17:11

Quote:

Originally Posted by axel20 (Post 899657)
nu stiam !;;) dar oricum nu stiu ST-ul mi se pare o mashina ieftina nu stiu d c dar asha mi se pare si prefer GTI-ul! asha zicea si Jeremy Clarkson, cea mai buna este GTI-ul !:D

LOL..ieftina auzi....30k fata de 20k cat dai pe o bubitza de golf...

GodfatherN 01-04-08 17:14

Quote:

Originally Posted by JunKer_hP (Post 1366982)

abia astept sa vad ce-ti poate masinuta ca sa pot posta pe forum...:P:P

autoad 02-04-08 10:52

" ca sunt de proasta calitate stiu din experienta" - te rog detaliza un pic ce ai vrut sa spui cu asta , sunt chiar curios sa vad ce ai patit

bogdan_wrc 02-04-08 10:54

Quote:

Originally Posted by GodfatherN (Post 1459144)
LOL..ieftina auzi....30k fata de 20k cat dai pe o bubitza de golf...

cred ca nu stii despre ce vorbesti. pana acum ziceam ca GTI e scump...fata de RS care e 20. si ca GTI e 30. acum..ca ST e mai sucmp cu 10k ca un GTI.
mmmda.

Zyx 02-04-08 13:16

Hai, fratilor, reveniti-va! Ambele pleaca de la ~ 19500 - diferenta fiind infima... se ajunge la 30000 in cazul amadurora, echipare maxima...
Poate au mai spus si altii: nu era mai corect sa fie bagat in acest vs Edition30-ul? decat GTI-ul normal?! Asa, erau mai de la egal la egal, la capitolul performante... Ca la bani avantaj Ford. Ca si Cupra (care era si el in discutia asta), E30-ul este cam cu 2000 mai mult...

carutasu 02-04-08 21:43

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1460508)
cred ca nu stii despre ce vorbesti. pana acum ziceam ca GTI e scump...fata de RS care e 20. si ca GTI e 30. acum..ca ST e mai sucmp cu 10k ca un GTI.
mmmda.

Nu stiu ce rost are comparatie Golf5 GTI 3.0 edition cu bunicul RS Mk1.La performante are intr-adevar, poti sa-l compari de la egal la egal (cu diferenta infim de mica) cu R32 de fapt.La capitolul dotari, confort...pe langa faptul ca sunt generatii diferite, RS nici nu a fost facut pentru asa ceva.As crede ca ST de exemplu va ramane mai dotat la capitolul asta, mai "chic", mai confortabil decat viitorul RS MK2.

All times are GMT +2. The time now is 12:32.

- Copyright 2026 4Tuning