![]() |
Re: Jenti intoarse
2 Attachment(s)
baietii de mult caut ca cineva sa-mi dubleze,lateasca,intoarca niste jenti pe 14 sau 15 pentru un golf 4x100 si nu am dat de nimeni sa faca asa ceva...
am vazut la inceputul topicului ca era 400 de mii,a mai trecut ceva timp ma gandesc ca s-a fi scumpit ceva nu asta este importanta.... ma puteti ajuta cu numar de tel sau ceva detalii va rog............... as vrea sa aiba 8j spate max 8.5 si fata ceva mai mic |
Nu gasiti si voi nici un strungar bun in preajma voastra?! Toata operatia se face pe strung: centrat, taiat (la oarece viteza de rotatie) adaugat si sudat (la viteza mica, sa se poata face cordon de sudura). E ceva de munca, mai ales cand trebuie centrate in universalul strungului, dar cu rabdare se poate.
Din pacate alta solutie nu am gasit la vremurile astea de praf. |
Quote:
am gasit 2 gata facute dar nu is hotarat sa le iau ca poate nu mai dau sa mai fac rost de alte 2 o sa mai intreb si pe aici(TM) dar slabe sanse...oricum din cate am auzit si eu ca si aspect se face destul de repede insa mai greu cu centratul... daca stii pe cineva si sa fie cat mai in apropiere si mai bine multumesc |
Dupa cum a zis Siconi, toata treaba se face pe strung asa ca ar fi bine sa cauti un strungar bun.Eu am jantele dublate tot ca in pozele de mai sus .....latirea s-a facut cu o bucata de teava la acelasi diametru cu diametrul interior al inelului(personal nici mie nu-mi place ideea).Dupa taierea inelelor exterioare se iau inelele interioare de la alte 4 jante si se sudeaza in 3-4 puncte, dupa astea 4 puncte se pune pe masina de echilibrat roti la vulcanizare si vezi daca are bataie; normal ar trebui sa nu aiba bataie daca sunt aliniate bine inelele pe jumatatile de jante.Daca is ok trebuie sudate in cordon iar daca raman pori de la sudura se da pe interior cu rasina sau mastic pensulabil (eu am folosit de la ixell ).
Spor la treaba! Bafta! |
Quote:
o schita sau schema ceva de la desfasurarea lucrurilor nu aveti cumva?! va rog |
Eu mi-am cam pierdut increderea in a face asa ceva dupa ce a patit-o un prieten...pur si simplu i s-a rupt janta in doua ..noroc ca avea viteza mica (d-abia plecase de la semafor)...Asta nu inseamna ca este imposibil sa faca cineva din ro treaba buna ..
|
Quote:
eu as trece de la aliaj la tabla din motivul calitatii,daca dai in groapa ca la noi asa se socoteste atunci nu mai atatea batai de cap cu centrat sau eventual nu prea se mai poate remedia dar la tabla 2 ciocane si aia ii.....eu am avut destule probleme jenti aliaj guma cu talon mic si suspensii sport combinatia perfecta sa schimbi in 6-7luni cam 4 gume+ dat cel putin 50 ron pentru echilibrat si etc etc.... de asta as fi interesat sa fac asa ceva insa nu ma bag la table normale,neaparat buza astept pareri dar cel mai mult o schema schita eu stiu |
soosy, ai jantele d tabla p care vrei sa le modifici ?
pune poze bune,MARI, FATA / SPATE cu jantele p care le-ai gasit.(bineinteles curate, uscate,lumina buna) |
Quote:
sunt jenti normale insa inca nu m-am decis care vor fi pe 14 sau 15 cele 15 sunt de logan si cele 14 de opel.... |
cele d logan sant cam mamaliga
cele d opel sant 4 X 98 si cva pb la gaura centrala |
Quote:
cele de logan zici ca nu is ok?!....ce recomanzi?cele de passat banuiesc da rnu gasesc mai mare de 14 cred... mrs |
deci nimeni nimic?nu ma poate ajuta nimeni sa faca asa ceva sau macar o schita!!?!?schema ceva...
|
de passat gasesti mai rar 14...nu 15...ca 15 au stock :D daca gasesti loc sa le dublezi da un pm si la mine
|
5 Attachment(s)
pun niste poze cu fosta mea dacie cu roti dublate
|
Quote:
cam asa ceva imi doresc si eu sa fac sau sa cumpar insa pentru un golf 2 si buza cat mai lata... |
super misto jantele poate ajung si eu sa mi le fac
|
Quote:
|
Quote:
hmmm cam greu.... daca nu gresesc sunt jante de Aro...sunt cam rare;)chiar acum nu de mult timp prin august parca vindea unu aici pe forum dar s-au dat destul de repede da bine pe dacie,au si ceva buza si poti pune gume late;) bafta |
dar vreunele mai deosebite si mai accesibile stiti? :D pentru o dacie 1300
|
Quote:
Trebuie sa existe Aro 10 si pe la tine prin oras (de pe Aro 10 sunt jantele alea). |
Buna treaba baieti, referitor la ceea ce vorbiti voi aici......dar totusi va intreb si eu ceva.....omul respectiv face numai pentru Dacie? Sau orice fel de janta de tabla? Am 9 jenti de tabla de Pisica (Bmw E36) pe 15'' si-as vrea sa fac 2 late pe spate si 2 bagate un pic inauntru....ce ziceti....o putea?
Multumesc anticipat ;) |
Quote:
Bineinteles ca este posibil... Nu difera decat dimensiunea ;) |
Quote:
|
Quote:
P.S. Orasul este pus la deruta. |
nu va mai bateti d musca.
SE POATE ! din pacate nu prea moka... |
Te inteleg si pe tine, dar intelege-ma si pe mine......ce s-a discutat p-aici, s-a discutat numai de jante de Dacie.....era si normal sa intreb asa ceva....n-aveam de unde sa stiu raspunsul la intrebarea mea.....
Moka, nemoka, asta nu prea conteaza....daca un pasionat vrea asa ceva.....FACE ORICUM AR FI...... |
va rog eu terminati.nu is are rostu discutiile astea...eu chiar cu cateva posturi inainte daca imi aduc aminte bine am facut un calcul in mare si iasa ceva investitie simtitoare sa zic asa,undeva pe la 250 300 eu cu 8jante,modificat,si apoi prelucrate-finisate, si pe urma gume;)....deci cam asa sta treaba
o fi mult nu o fi dar nu prea sa gaseste ome pentru va discutii pe langa rugamintea mea multumesc |
Quote:
P.S. Am inteles mare parte din el, dar nu tot. |
stie careva unde se fac flanse? :)
|
Quote:
|
k mersi andi am gasit ceva la 150 de lei sa ma duca sa vad daca se potrivesc :)
|
Poate am ezitat eu si n'am vazut un numar de telefon al celui care face asa ceva.....ca vreau sa'mi faca un set de jante.....va rog sa'mi afisati numarul de telefon al persoanei in cauza.
Multumesc |
e adresa cateva pagini mai in urma
|
Quote:
|
pag1 ... la service-ul de la diham exista un atelier care intoarce jante sau le dubleaza( din doua jante iti face una lata)
|
Quote:
|
Quote:
Dureaza ceva. Cred ca le vei lasa, si iti spun o data la care sa te duci dupa ele. |
E bine si asa pana la urma, dar ce e cel mai important....numarul de telefon al omului.
|
as avea si eu o intrebare
cam cat tear duce 4 jante dublate aveti idee asta in caz daca sia facut cineva si de cate jante am nevoie ca sa fac 4 jante dublate ? ms mult |
3 Attachment(s)
Iti trebuiesc 8 jante pentru a face 4 dublate ,de preferabil sa ai 4 de dacie si inca 4 de nova pt a scoate miezurile mai usor.
De costat cu totul te costa in jur de 4 milioane jumate ,asta incluzand pretul celor 8 jante ,(4 nova+4 dacie)taierea lor ,sudatul etc...Daca esti interesat la acest pret s-ar putea sa te pot ajuta ...nu stiu sigur. L.E:o poza .Le poti face si mai late de atat depinde cat vrei ,asta din poza e facuta pentru a putea intra anvelopa de 205 ,probabil intra si mai lata nu stiu ,dar el de 205 are acum. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:31. |
- Copyright 2026 4Tuning