Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Ford Focus MkI 1.6 16v - Ema (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/401651-ford-focus-mki-1-6-16v-ema.html)

Bryan 12-05-14 12:05

Re: Ford Focus MkI 1.6 16v - Ema

De ce?

steffan 13-05-14 11:20

si eu mi-as lua masina asta din nou, pt ca nu am cheltuit mai deloc bani pe piese, si ture si-a luat zilnic cat poate :)

Mihai91ilie 14-05-14 09:32

Intr-adevar eu am cheltuit ceva banutzi cu piese la masina, dar am facut asta pentru ca am vrut eu nu pentru ca m-a lasat masina in drum. Am vrut eu sa fie impecabila din punct de vedere mecanic, chiar si cand a "explodat" ambreajul tot am ajuns acasa cu ea si apoi pana la mecanic:D

Mihai91ilie 21-05-14 22:31

3 Attachment(s)
Ca sa mai stergem putin prafu de pe acest thread, o sa pun poze cu unele "fleacuri" de estetica, scuzati pe cel de pe emblema mi-a tremurat mana :))))

AnduGTR 23-05-14 06:41

3 stickere x 5 cai putere/sticker = 15 cp in plus :lol:

is_un_radu 23-05-14 10:15

ce tare poate fii ala de pe grija :))

Mihai91ilie 24-05-14 09:59

Andule, imi mai iau stickere cat pentru 300 de cai si apoi ne dam :)))))

Mihai91ilie 17-07-14 22:15

6 Attachment(s)
Sa va mai povestesc ce s-a mai intamplat pe la noi in cartier, in primul rand, am gasit din intamplare o buza de la bara fata in perfecta stare, in al doilea rand am dat comanda de semnalizari laterale albe si plasa abs pentru grila fata, semnalizarile care le aveam pe masina am facut lumini de pozitie montate in spatele grilei de sus. Am mai schimbat si bieletele de directie pentru ca avea joc una din ele iar cu directia nu ne jucam si reparat lumina de marsalier si cea de ceata deoarece erau mancate de calamina mufele, le-am gasit la dezmembrari le-am montat si merg foarte bine :) . Cam atat pana acum, o sa atasez unele poze sa vedeti progresul, dar nu am inca nici o poza cu pozitiile din grila nu am avut ocazia sa fac niciuna.

xbl 18-07-14 12:53

salut am vazut masina ta foarte frumoasa...uite id meu si intra pemine [email protected] am si eu unford decat ca este diesel vreau sa te intreb mai multe.ms frumos

DogZisJim 18-07-14 18:50

vrem poze cu pozitiile eu le-am bagat in semnalizari si nu prea ma aranjeaza.vreau sa vad cum se vad la tine poate fac si eu :D

Mihai91ilie 19-07-14 00:00

4 Attachment(s)
La cererea publicului pun niste poze cu pozitiile din grila dar vreau sa scuzati caliatea lor deoarece au fost facute cu telefonu in graba :)

Mihai91ilie 20-07-14 22:45

2 Attachment(s)
Mai punem 2 poze de la ultima adunare auto din buzau, la sosire in parcare low and slow :)

Mihai91ilie 25-08-14 12:05

4 Attachment(s)
A trecut ceva timp de cand nu am mai postat si multe s-au intamplat, intr-un final m-am despartit de jantele mele pe 15" si am achizitionat altele originale de Ford Ronal pe 16" pe care le-am vopsit in alp polar. Iar etrieri i-am vopsit in albastru deschis.

Mihai91ilie 16-09-14 12:28

2 Attachment(s)
Parintii mei au fost in vacanta prin tara si le-am zis sa imi aduca si mie niste suveniruri, iar ei s-au tinut de cuvant luandu-mi jucariile acestea :D

Mihai91ilie 19-10-14 14:51

2 Attachment(s)
Am reusit in sfarsit sa adaptez si sa montez ceasurile de ST. Atasez o poza cu ele montate si o poza cu schema dupa care m-am ghidat.

Mihai91ilie 25-01-15 20:16

4 Attachment(s)
Cu toate ca sectiunea Ford e cam tacuta o sa sparg tacerea si o sa mai dau prafu jos de pe acest thread. In acest weekend am reusit sa achizitionez un interior complet de focus SVT jumatate piele si jumatate textil. Acesta contine: Scaune fata cu reglaj lombar manual, incalzire si reglaj pe innaltime electric+ bacheta completa cu 3 tetiere , fetele de usi laterale care nu pot sa le folosesc deoarece erau pentru masina in 2 usi , si consola centrala cea cu 2 suporturi de pahare pe spate si cu tot cu butoane pentru incalzire in scaune.
Am reusit sa curat si sa montez bancheta, iar la scaunele din fata a fost chin sa le curat ca unu din ele parea ca avea o pata de ulei. Dar intr-un final am reusit sa le curat cu un spray cu spuma pentru interior auto de la turtle wax. Pot sa spun ca sunt multumit de rezultat , acum mai treubuie sa leg incazlirea la butoane si reglajul electric pe care nu am personal cunostiinte sa le fac :) asa ca orice ajutor este binevenit. Multumesc anticipat.

AnduGTR 29-01-15 12:06

Felicitari. Pe masina arata criminal, mai ales acum, dupa curatare si reimprospatare ;) Pune si poze cu ele montate. :D

Mihai91ilie 15-03-15 19:04

1 Attachment(s)
Salutare, stiu ca nu am mai dat niciun semn de activitate dar degeaba nu am stat, modificari au tot fost. In mare majoritate a timpului nu am facut decat sa ma bucur de masina si sa fac multi km fara incidente. Dar acum iarna s-a incheiat iar lucrul asta se resimte pe masina.
In primul rand la cererea lui Andu o sa pun o poza cu interiorul montat.

Mihai91ilie 15-03-15 19:15

5 Attachment(s)
In al doilea rand modificarile au fost urmatoarele:
-montat buza de ibiza la bara fata si pot spune ca arata demential. Acum fiind in fata mai low decat era inainte garda fiind putin mai mare decat un pachet de tigari.
-din cauza ca filtrul meu sport a luat foc intr-un incident nefericit acasa cu un incendiu, am luat altul ca marca la sfatul lui Andu si anume de la raid hp. Sunt extrem de multumit de sunetul care il ofera (si doar sunet ofera nimic altceva).

Mihai91ilie 15-03-15 19:29

Cu rapiditate se apropie unele reparatii la masina pe care trebuie sa le fac.
Acestea fiind:
-schimbat discuri frana fata(prioritar) spate(secundar), intrebarea mea este pentru cine poate sa ma ajute. Ce firma de disc face discuri perforate ? Deoarece as dori un mic upgrade la departamentul asta.
-mai trebuie schimbat si uleiul cu filtru pentru ca a atins cota de km la care trebuia schimbat.
-cureaua de accesorii pentru ca nu am schimbat-o niciodata de cand am luat masina si mie rusine de asta :))).
-bielete antiruliu
-si in ultimul rand revizia a doua de filtre la instalatia GPL pentru ca a inceput instalatia sa tipe dupa filtre. :D

AnduGTR 16-03-15 07:05

1 Attachment(s)
Discuri poti sa incerci ATE PowerDisc. Are cineva pe Calibra si e extrem de multumit de ele. Iti atasez o imagine ca sa-ti faci o idee care sunt.

Mihai91ilie 16-03-15 11:45

Discurile alea sunt striate ceea ce nu e rau dar eu ma gandeam la unele perforate( cu gauri in ele :D ). Dar o sa ma interesez si de astea ca nu par rele :)

CosminMYN 16-03-15 14:25

salut,poti pune o poza mai clara cu prelungirea? si un pret daca nu te superi..cum ai montat-o?

Mihai91ilie 18-03-15 10:38

Salut, buza am montat-o cu bride e plastic. Am dat gauri in bara si am prins-o cu bride. Iar de poze inca nu am facut poze calumea. :D

Mihai91ilie 21-03-15 09:46

3 Attachment(s)
Niste poze mai clare cu buza, am reusit sa fac cateva dupa spalare.

Mihai91ilie 24-03-15 19:59

1 Attachment(s)
Niste mici trimuri asa cu ce gasim prin garaj :) . Si o mica stire, masina s-ar putea sa dispuna pe viitor de umpic mai multi cai. Inca nu zic sigur ce anume pentru ca e inca in stadiul de plan. Dar sa astept sa iau prima piesa care e si cea mai importanta din set apoi demarez tot :D. Ca doar um mic impuls ne trebuie ca sa iasa treaba buna.

DogZisJim 27-03-15 19:39

compresor mecanic? :D

Mihai91ilie 29-03-15 19:03

Nu, niciun compresor. O sa incerc o conversie turbo asa mai la buget nu cu kituri de 1500 E.

DogZisJim 29-03-15 20:01

turbo pe 1.6 zetec inseamna foarte multi bani.sper ca stii in ce te bagi
oricum daca o sa o faci,eu unul o sa tin aproape ca sunt curios ce o sa iasa :D

Mihai91ilie 01-04-15 16:22

Si care e problema daca e 1.6, nu e o regula ca numai pe motoare mari se poate pune turbo. S-a pus turbo pe matiz :)). Si de costuri mi-am facut calculele si cu o marja de eroare nu o sa coste astronomic de mult cum zic toti. Ca pana la urma e mai la buget restrans. Momentan e doar in stadiul de plan o sa postez cand incep proiectul si strang fondul. Si cu detalii despre cost si fiecare piesa in parte.

DogZisJim 03-04-15 22:38

nu stiu exact.eu doar spun ce am mai citit pe la britanici ca cica nu se pot scoate cai din 1,6 decat cu bani foarte multi.acum eu iti urez succes cu proiectul tau si o sa il urmaresc cu mare interes ca si eu vreau sa scot mai multi cai fara un swap.

Mihai91ilie 01-05-15 11:16

2 Attachment(s)
Pana sa facem conversie turbo mai facem si cate ceva practic pentru masina. Asa cu ajutorul unui prieten am facut rost de 2 impingatoare de haion de Fiat Grande Punto si le-am montat pe masina ca sa nu ma mai chinui cu varful degetelor sa deschid haionul. Atasez 2 poze.

Mihai91ilie 08-08-15 08:25

4 Attachment(s)
A trecut ceva timp de la ultima postare, dar mie asa imi place sa fac, sa am despre ce modificari sa scriu. Inafara de a ma bucura de masina, am mai sters ceva de pe lista de cumparaturi. Si anume am achizitionat o galerie de admisie de pe un ford puma de 1.7. Intentionez sa o montez cu tot cu o galerie de evacuare de inox cu diametru marit. Pe langa asta am zis sa mai schimb putin culoarea jantelor si am ales o nuanta de rosu (candy apple red) ca ma plictisisem de albul ala. Mai mult am schimbat culoarea pentru ca julisem o janta in zona prezoanelor(intamplare nefericita).

Mihai91ilie 08-08-15 08:30

Iar la capitolul reparatii, iar mi-a cedat bobina de inductie, asta este a doua in cateva luni. O intrebare am, este posibil sa afecteze bobina ceva de pe instalatia electrica a masinii si sa-i acurteze viata acesteia? Ca sincer bobinele au fost SH, dar eu vreau sa cred ca cele de la dezmembrari nu sunt chiar asa de proaste incat sa te tine doar 3 saptamani, atat m-a tinut ultima. In conditiile in care merg regim normal, doar din cand in cand i mai dau si eu ceva turatii mari. Va rog, help cu informatii.

DogZisJim 15-08-15 18:30

posibil sa fi avut ghinion cu bobinele. eu de 2 ani am bobina beru vreo 300 de roni am dat,dar nu am mai avut treaba deci ce e nou e nou,cu sh-uri e loterie.
vezi ca la admisia de puma iti trebuie si clapeta de acceleratie,plus ca trebuie sa faci niste modificari la partea dinspre alternator,nu intra "bolt on"
cati bani ai dat pe ea ?

Mihai91ilie 23-08-15 15:14

Stiu de surubul de la alternator, m-am dicumentat. Iar cu clapeta de acceleratie am gasit un inlocuitor care se potriveste aproape perfect. Cand am zis bolt on am gresit si trebuia sa zic aproape bolt on :-). Ca pret am dat 100 Ron pe ea.

Am rezolvat si cu bobina, era de la fise, ele imi tot distrugeau bobinele indiferent ca era noua sau sh. Acum am luat bobina noua NGK si fise noi TESLA, merge acum de zbarnaie. :-)

Mihai91ilie 13-09-15 16:05

Cu regret va anunt ca masina s-a vandut si ca a ajuns undeva prin Braila sau Galati. A fost o masina buna care mi-a fost alaturi de fiecare data si nu m-a lasat la greu. Pe aceasta am descoperit pasiunea de a modifica masini. Va rog acum puteti inchide threadul. Si ne vom vedea in continuare pe sectiunea BMW.

AnduGTR 14-09-15 16:27

Sa speram ca a ajuns pe maine bune Forduletul.
Oricum, astept thread-ul cu noua achizitie "BigMexicanWoman" care, pe mine unul, m-a facut sa uit ca aveai un Focus extrem de frumos aranjat. ;)

All times are GMT +2. The time now is 08:59.

- Copyright 2026 4Tuning