Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   vag 2.0 tdi 140cp (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/35819-vag-2-0-tdi-140cp.html)

bluey 13-04-07 09:44

Re: vag 2.0 tdi 140cp

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 849070)
Diferente la motor nu sunt..sigur nu era cel de 170 cp sau nu avea nimik facut la motor? DSG intradevar schimba mai repede dar nu cred ca de aici si diferenta pe treapta a 3-a.Nu stiu cum sunt rapoartele in dsg.Tu la cat schimbi? Intradevar cu short shift se mai imbunatatesc timpii de schimbat dar nu o sa egaleze niciodata un DSG la acest capitol.Banuiesc ca stiti de ce!
shtrumfy2k ce masina ai?

Inca nu am reusit sa ii gasesc modalitatea si turatia optima de schimbat.
In mare parte ca prin locurile pe unde am ocazia nu este asfaltul curat si pierd aderenta.
Din cate am vazut ideal ar fi ca dupa ce schimbi turometrul sa cada in zona de cuplu maxim.Dar nu am atata experienta cu ea incat sa stiu sigur fiecare treapta la ce turatie trebuie schimbata.

ceky 13-04-07 09:59

Ma scuzati ca intervin dar sigur ca DSG nu are aceleasi rapoarte ca si cutia manuala!In plus cutiile automate mai au un convertizor de cuplu care poate interveni pe orice treata de viteza!
PS - Bluey - ca sa traga bine masina trebuie modificata nu stock ca asta este ca si cum ti-ai fura singur caciula !:-)In primul rind puterea maxima trebuie mutata mai sus de 4000 iar cuplul max in zona de 3000 si atunci o sa vezi diferenta !
Cu respect ,
Ceky

shtrumfy2k 13-04-07 09:59

golf v 2.0 tdi 4motion

einstein1984 13-04-07 15:09

Ceky, ma asteptam ca macar tu sa stii ca DSG nu are hidroconvertizor ci o pereche de ambreiaje multidisc in baie de ulei comandate electronic. Adica sunt folosite la demaraj si la schimbarea treptelor (care apropo, se face fara intreruperea fluxului de putere la roti, ca la autoamtele normale), in rest fiind cuplate.

bluey 13-04-07 16:40

Quote:

Originally Posted by ceky (Post 849151)
Ma scuzati ca intervin dar sigur ca DSG nu are aceleasi rapoarte ca si cutia manuala!In plus cutiile automate mai au un convertizor de cuplu care poate interveni pe orice treata de viteza!
PS - Bluey - ca sa traga bine masina trebuie modificata nu stock ca asta este ca si cum ti-ai fura singur caciula !:-)In primul rind puterea maxima trebuie mutata mai sus de 4000 iar cuplul max in zona de 3000 si atunci o sa vezi diferenta !
Cu respect ,
Ceky

Tu de ce crezi ca m-am dat cu el???
Aveam nevoie de un etalon sa stiu cum trage masina inainte si dupa.
Iti dai seama ca nu ma asteptam sa-l fac , ceea ce s-a si intamplat datorita faptului ca omul nu putea sa plece tare de pe loc.
Cutia aia este evident mai rapida decat a mea...In schimb nu cred ca suporta cresterile de cuplu mari si e pretentioasa la plecari de pe loc .

Bicolorul 13-04-07 16:43

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 849785)
Aveam nevoie de un etalon sa stiu cum trage masina inainte si dupa.
.

Pai stii cum putem rezolva, de ce eviti :-)

bluey 13-04-07 16:47

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849788)
Pai stii cum putem rezolva, de ce eviti :-)

Nu evit dar pur si simplu inca nu a venit timpul pentru soft.
Stiu cine il va face si cum...Am deja o lista luuungaaaaaa :lol:

Bicolorul 13-04-07 16:48

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 849793)
Nu evit dar pur si simplu inca nu a venit timpul pentru soft.
Stiu cine il va face si cum...Am deja o lista luuungaaaaaa :lol:

Nu la asta ma refeream, ci la masurare.

bluey 13-04-07 16:56

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849799)
Nu la asta ma refeream, ci la masurare.

G-tech da cu virgula...
cu alta masina se vede mai klar.
Am vrut si eu sa-mi iau anul trecut g-tech dar mi-a trecut.
Consider ca are nevoie de multi parametri exacti ca sa faca o masuratoare corecta.

Bicolorul 13-04-07 16:57

Ma refeream sa te dai cu mine

bluey 13-04-07 16:59

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849813)
Ma refeream sa te dai cu mine

Nu-mi place de tine :P
Tu de ce nu te dai cu Avionu`???
Vedeam si noi un rezultat clar la o disputa care a halit multe pagini pe aici.

Bicolorul 13-04-07 17:00

Pe el nu il stiu, pe tine te am la indemana, si in plus stiu sigur ca castig :-)

bluey 13-04-07 17:08

Quote:

Originally Posted by Bicolorul (Post 849817)
Pe el nu il stiu, pe tine te am la indemana, si in plus stiu sigur ca castig :-)

Esti foarte curajos domnu`...
Mai discutam dupa soft...Ziceai ceva de un stage 2 mai serios???

Bicolorul 13-04-07 17:08

Doar stiu unde ma gasesti. :-)

bluey 13-05-07 01:58

Si astazi am avut confirmarea :D
Skoda lui Avionu si Seatul vor fi cam pe acolo intr-o cursa.
Adica diferenta o va face greutatea.

Avionu 13-05-07 10:26

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 898322)
Si astazi am avut confirmarea :D
Skoda lui Avionu si Seatul vor fi cam pe acolo intr-o cursa.
Adica diferenta o va face greutatea.

Si de unde confirmarea asta????

siadimet 13-05-07 11:04

avion a scris aici ca are 177 cp si scoate de la 0 la 100 8 sec.asta dupa masuratorile lui,pt ca pe strada sta cam asa:
avion vs octavia 2;2,0 tdi stock-invingator avion la distanta de o masina.
avion vs leon 1,9 tdi 150 cp resoftat de ceki-invingator leon la 10 masini distanta.
avion vs leon 1,9 tdi 150 cp resoftat la ceki(cu 3 persoane in masina)-invangator leon la 2 masini
avion vs passat tdi 130 cp resoftat la aspad-invingator passat
toate rezultatele astea sunt pe 400 de m,masurati si trasati de mine(daca ai fost atent exista o dunga galbena la start si una la finish)
eu zic sa o lasi mai usor cu aia 177 cai,pentru ca te-am vazut la toate cursele de la buzau de pe varianta si nu prezinti cu mult peste 150 cp.daca ai timp zilele astea,vino seara prin oras sa te dai cu un 320 d de 150 de cai stock,sa vezi cum stai.

Avionu 13-05-07 11:49

Quote:

Originally Posted by siadimet (Post 898540)
avion a scris aici ca are 177 cp si scoate de la 0 la 100 8 sec.asta dupa masuratorile lui,pt ca pe strada sta cam asa:
avion vs octavia 2;2,0 tdi stock-invingator avion la distanta de o masina.
avion vs leon 1,9 tdi 150 cp resoftat de ceki-invingator leon la 10 masini distanta.
avion vs leon 1,9 tdi 150 cp resoftat la ceki(cu 3 persoane in masina)-invangator leon la 2 masini
avion vs passat tdi 130 cp resoftat la aspad-invingator passat
toate rezultatele astea sunt pe 400 de m,masurati si trasati de mine(daca ai fost atent exista o dunga galbena la start si una la finish)
eu zic sa o lasi mai usor cu aia 177 cai,pentru ca te-am vazut la toate cursele de la buzau de pe varianta si nu prezinti cu mult peste 150 cp.daca ai timp zilele astea,vino seara prin oras sa te dai cu un 320 d de 150 de cai stock,sa vezi cum stai.

Hai sa fim seriosi.Seatul ma face..recunosc..e si mai usor si mai are un mic avantaj...ceky e maestru pe motorul acela(doar are acelasi motor pe masina lui).Skoda stock..nu prea cred ca e stock...de vreme ce majoritatea de acolo o banuiau ca nu e chiar asa.Pasatul m-a facut o singura data..adica prima data cand am ratat startul...la intoarcere l-am facut..toata lumea a vazut..a treia oara l-am facut iar(daca omul nu recunoaste il mai fac odata).De fiecara data pierd cel putin o lungime de masina la start pt ca am pachetul de drumuri grele..si tre sa recuperez pe parcurs....dar nici o grija ca in cateva zile se schimba situatia.Abia astept sa vad ce poate bmw-ul ala.Daca il fac e stock...daca nu inseamna ca propietarul e un mare mincinos..si e acelasi care are si octavia 2 "stock".Sa-ti explic de ce:Un f bun prieten al meu are un e46 compact de 150cp turbodiesel stock.M-am tot dat cu el si exceptand startul il fac.Asa ca...
Nu crezi ca am 177? Citeste fisa dyno de la inceputul topicului.

bluey 13-05-07 14:27

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 898494)
Si de unde confirmarea asta????

Am vazut dyno sheet-ul tau.
Si am vazut si unul al Seatului.
Seatul pe dyno de la MT ar fi scos mai mult ca tine dar greutatea si aerodinamica de sifonier au un cuvant de spus.
Ar mai ramane de comentat curba de cuplu unde si-au aratat talentele Ceky si Zbuciumus pe fiecare masina.Nu ar fi prima data cand o masina de 180cp pe dyno facuta de Ceky sa traga de mult mai multi cai.
Dar strada va spune adevarul. Aici doar ne dam cu presupusul fiecare.

Avionu 13-05-07 15:38

Talentul nu consta in cati cai putere scoti ci cum ii distribui pe toata plaja de ture.Degeaba ai multa putere daca cea mai mare parte nu e in zona de ture inalte..acolo unde sta motorul in cazul unei curse.Eu aici mai am de lucrat dar momentan am avut niste probleme cu injectoarele(infundate) si cu debitmetrul(citeste mai mult decat trebuie).In momentul in care le rezolv va anunt cum sta treaba.

siadimet 13-05-07 16:24

skoda aia e chiar stock si passat-ul te-a facut clar pe 400 de m.cand v-ati intors a dat unul dintre voi startul,deci rezultatul e neconcludent.la dus te-a intrecut,da?
bmw-ul ala merge mai tare decat passatul cu 5 masini,asa ca nu are rost sa te dai cu el.si exact aia incercam sa-ti spun si eu,ca nu te-ai dus unde trebuie sa modifici masina.nici passat-ul nu merge cat trebuie de tare.un tdi de 130 de cai cipuit bine merge cu mult mai tare.si leonul are fix 1415 kg.deci nu stiu unde vezi tu diferenta de greutate.skoda ta are cam 1450.si te-a intrecut totusi cu un surplus de 250 kg in masina(3 persoane).

Avionu 13-05-07 17:31

Quote:

Originally Posted by siadimet (Post 898929)
skoda aia e chiar stock si passat-ul te-a facut clar pe 400 de m.cand v-ati intors a dat unul dintre voi startul,deci rezultatul e neconcludent.la dus te-a intrecut,da?
bmw-ul ala merge mai tare decat passatul cu 5 masini,asa ca nu are rost sa te dai cu el.si exact aia incercam sa-ti spun si eu,ca nu te-ai dus unde trebuie sa modifici masina.nici passat-ul nu merge cat trebuie de tare.un tdi de 130 de cai cipuit bine merge cu mult mai tare.si leonul are fix 1415 kg.deci nu stiu unde vezi tu diferenta de greutate.skoda ta are cam 1450.si te-a intrecut totusi cu un surplus de 250 kg in masina(3 persoane).

Prima oara ma facut la dus dar am ratat startul...l-am facut la intors cand a dat unul din noi startul si l-am mai facut odata la dus cand startul a fost dat de altcineva.Daca bmw face pasatul cu 5 masini cat zici tu clar nu e stock..sau tu chiar crezi asta?Eu nu am zis ca masina mea e cine stie ce racheta.Am precizat ca mai e de munca la ea si ca momentan am niste probleme cu mas-ul si injectoarele.Repet momentan am pachetul de drumuri grele si pierd f mult la start...deci am mult de recuperat pana la finish.Cand faci un chip tuning tre sa te gandesti si cat si cum folosesti masina si cat vrei sa te tina.Turbinele dupa 2.0 tdi sunt destul de sensibile asa ca am cerut sa nu creasca prea mult presiunea in turbina.O sa o schimb si atunci discutam altfel.Asta dupa ce termin cu suspensiile si franele.F multi isi baga banii numai in motor.Eu intentionez sa modific masina cap-coada.Adica exterior, interior, sasiu, motor, suspensi.

Avionu 13-05-07 17:42

A schimbat cineva intercoolerul la motorul asta???

bluey 13-05-07 17:59

Cica ar fi cineva cu mai mult de intercooler schimbat.
Sa ridice mana sus daca este pe aici.
:D
Cred ca sunt chiar cativa...

yoda 13-05-07 18:16

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 836385)
Mi-e greu sa cred ca ai scos 7.4 in conditiile in care octavia 2 tfsi scoate 7.3 si are 200 cp benzina si masa propie 1400 kg.Asa ca pana la proba contrarie nu pot sa cred.Ce roti ai pe ea?

gresita masa!1520 kg :cry:

yoda 13-05-07 18:22

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 819789)
Comparatie cu tfsi....sunt doua motoare total diferite...sunt convins ca fac un tfsi pe reprize, ca demaraj pe 400 m nu stiu ce sa zic...daca pierd startul nu mai am sanse sa-l prind.Zicea cineva pe forum ca cine isi ia diesel nu are rost sa-l tuneze..il ia pt costurile mici de intretinere...total eronat..f multi dupa forum folosesc masina zi de zi si nu cred ca merg cu ia ca la curse in fiecare zi....eu unul prefer un diesel in aglomeratia din Bucuresti decat cine stie ce benzinar turbo sau aspirat cu axe cu came super sport...sau alte chestii de genul asta.Parerea mea.

am eu un tfsi pe octi 2!daca esti asa de convins ca il faci pe reprize hai sa ne dam!poate cine stie...chiar castigi! :shock:

Avionu 13-05-07 18:49

Quote:

Originally Posted by yoda (Post 899060)
am eu un tfsi pe octi 2!daca esti asa de convins ca il faci pe reprize hai sa ne dam!poate cine stie...chiar castigi! :shock:

Ma refeream la masina mea contra la un 2.0tfsi stock.Al tau din cate stiu nu e stock..Daca vrei sa ne dam ne dam doar asa ... for fun....pt schimb de experienta...oricum ma faci.Masa propie a masinii am luat-o dupa site-ul skoda...probabil acolo e masa la gol...fara ulei, lichid frana racire, benzina si cine stie ce alte chesti..oricum diferenta destul de mare fata de ce zici tu.Nici eu nu-mi explic de unde

Avionu 13-05-07 18:51

Bluey..ori ai facut si tu ceva la motor da ai 170 cp "inca"? Daca da povesteste unde si cum e

siadimet 13-05-07 19:46

leon-ul ala care te-a alergat pe tine rau la buzau merge exact cat skoda rs stock.deci cu yoda nu o sa intelegi nimic daca te dai,pt ca nu o sa-l mai vezi de la start.la mare a batut destul de rau un baiat din slobozia cu un megaNE RS ,care stie sa mearga bine cu masina.si megane-ul rs are la carte 6,5 sec de la 0 la 100.skoda aia merge f tare si cu start de pe loc,dar pe reprize,din mers,iti pierzi directia de mers daca te dai cu el.

Avionu 13-05-07 19:59

Quote:

Originally Posted by siadimet (Post 899164)
leon-ul ala care te-a alergat pe tine rau la buzau merge exact cat skoda rs stock.deci cu yoda nu o sa intelegi nimic daca te dai,pt ca nu o sa-l mai vezi de la start.la mare a batut destul de rau un baiat din slobozia cu un megaNE RS ,care stie sa mearga bine cu masina.si megane-ul rs are la carte 6,5 sec de la 0 la 100.skoda aia merge f tare si cu start de pe loc,dar pe reprize,din mers,iti pierzi directia de mers daca te dai cu el.

Iti multumesc ca ai repetat ce am scris eu mai devreme...daca te uiti mai atent am scris clar ca ma face yoda fara drept de apel.Eu am zis ca ma dau cu el doar de distractie..chiar daca stiu ca pierd ... asa mai cunosc si eu un concurent atat ca sofer cat si ca stomatolog :-P

bluey 13-05-07 20:44

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 899095)
Bluey..ori ai facut si tu ceva la motor da ai 170 cp "inca"? Daca da povesteste unde si cum e

semnatura trebe sa o modific pentru ca nu am chiar atatia caluti.
Am mai multi ca inainte dar am preferat sa nu am fumu gros la coada.
Deocamdata sunt multumit de astia pe care ii am (aproximativ 160).
Mai fac peste vreo 2 luni un short-shift.Mai fac dupa aia un FMIC.
N-are rost sa le fac pe toate odata si dupa aia sa-mi iau alta masina ca nu mai imi ofera nimic nou asta.Strategia asta o rezerv femeilor.:)

Avionu 13-05-07 22:52

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 899263)
semnatura trebe sa o modific pentru ca nu am chiar atatia caluti.
Am mai multi ca inainte dar am preferat sa nu am fumu gros la coada.
Deocamdata sunt multumit de astia pe care ii am (aproximativ 160).
Mai fac peste vreo 2 luni un short-shift.Mai fac dupa aia un FMIC.
N-are rost sa le fac pe toate odata si dupa aia sa-mi iau alta masina ca nu mai imi ofera nimic nou asta.Strategia asta o rezerv femeilor.:)

Sa inteleg ca ai resoftat ecu.Felicitari.Unde ai facut?Esti multumit de rezultat?FMIC(front mounted intercooler) nu-si are rostul daca mergi pe turbina originala cu boost mic.PAREREA MEA

bluey 13-05-07 23:03

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 899511)
Sa inteleg ca ai resoftat ecu.Felicitari.Unde ai facut?Esti multumit de rezultat?FMIC(front mounted intercooler) nu-si are rostul daca mergi pe turbina originala cu boost mic.PAREREA MEA

Isi are si el rostul lui.Oricand.
Bineinteles ca e mult mai evident cu o turbina mare dar sa zicem ca fac tuning in rate...
Tata nu are asa multi bani :)
Am resoftat intr-adevar.
Facut de Bicoloru dar conceput de altcineva softul.
Nu scoate asa mult fum ca softul de pe Seat si ma incanta asta.
Trage binisor dar nu sa ma sperie.In schimb ambreiajul mi-a facut deja cateva fite in a3a si a 5a la talpa brusca din 2500Rpm.
Sa speram ca nu trebe schimbat.
Inca nu m-am dat cu nimeni sa vad cum si in ce fel trage dar e ok ca mai vad in spate cand calc acceleratia :)

ceky 14-05-07 00:43

Pt Avionu'
Intercooler am montat pe Golf 5 2.0 tdi primul in tara cu ceva ani in urma cind nici nu stia lumea cu ce se mananca tuningul !Rezultatul nu se vede pe 400m insa pe drum intins afara din oras face sigur diferenta !Pe 400m recomand solutia Bonalume cu intercooler racit cu apa !
Cu respect,
Ceky

zGb 14-05-07 03:15

avionu & bluey : voi aveti 2.0tdi si nu stiti ca voi din fabrica aveti fmic? si 1.9tdi 105cp are fmic tot din fabrica (cel putin am vazut eu pe leon)...mai aveti destul de lucrat pana trebuiasca schimbarea fmic-ului oem :)

bluey 14-05-07 07:33

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 899883)
avionu & bluey : voi aveti 2.0tdi si nu stiti ca voi din fabrica aveti fmic? si 1.9tdi 105cp are fmic tot din fabrica (cel putin am vazut eu pe leon)...mai aveti destul de lucrat pana trebuiasca schimbarea fmic-ului oem :)

Ba sa mor daca nu m-am benoclat pe sub capota si nu am vazut nimic care sa semene cu un intercooler.
Kilu meu, la orice masina e pus in calea aerului sa il raceasca.La mine sa mor daca pot sa vad si altceva decat plastice :(
Cred ca imi iau logan mcv sa se vada frumos in bara din fatza cum troneaza intercooleru in mijloc.
Bine, pana acum nisi nu am umblat la motor ca nu am avut de ce.
Daca stau sa ma gandesc bine habar n-am unde imi e turbina pe acolo.
Inghesuiala mare

yoda 14-05-07 08:36

Quote:

Originally Posted by siadimet (Post 899164)

iti multumesc foarte mult pt aprecieri.din pacate skoda mea are si avea (la mare) o mica problema legata de dv -ul ei (blow off de fabrica comandat electric) si nu puteam sa merg cu presiunea dorita! ;)
nu am vrut sa fiu ipocrit sau fitos cand am spus sa se dea cu mine ci pur si simplu mi s-a parut ca Avionu exagereaza un pic .nu spun ca rs tfsi este mare masina stock dar nici prea prost nu trage!

Bicolorul 14-05-07 10:13

Totusi zic sa facem una mica, sa vedem cum stam , pe sosea, ca fisele, pe mine unul nu prea ma conving
EU, Bluey, Avionu si YODA, ca sa ne filmeze din fata:D, cand ne stresam noi la volan, facem ca la cursa de OGARI, el este iepurele si noi ogarii.

Avionu 14-05-07 14:05

Pt zGb: Stiam ca am FMIC.E destul de mare dar cam subtire situat intre radiatorul de al clima si cel de apa (asta si pt Bluey).Ideea e ca nu stiu cat e de eficient, adica cat de bine raceste si mai important ce pierderi de presiune creaza.O sa masor si o sa anunt.Oricum mersi pt intentie
Pt Ceky: Mersi pt sfat...m-am gandit si eu mai de mult sa montez o stropitoare pe intercoolerul original dar e destul de greu pt ca radiatorul clima si cel de apa sunt "lipite" de intercooler.Astfel e greu de udat toata suprafata lui...dar cu putina imaginatie si multa munca banuiesc ca se poate.
Pt Yoda: Cand am zis ca ma tin dupa un tfsi m-am bazat pe propia experienta cu un leon fr tfsi...m-am dat cu el pe varianta din Buzau. Eu mai eram cu o persoana in masina, el era singur...incepeam sa-i dam de pe la 90 si mergeam pana pe la 200.Pana la 180 stateam dupa el..dupa aia se indeparta f usor.Imi pare rau ca ai probleme cu masina..mult succes in solutionarea lor
Pt Bicolorul: O idee f buna.....ma bag..dar dupa ce imi montez suspensiile..tre sa vina saptamana asta

bluey 14-05-07 14:46

Eu voi fi singurul cu suspensia din fabrica???? :((
Si cu mai multa greutate extra?
Si cu putere mai mica???
Va fac clar :D

All times are GMT +2. The time now is 22:01.

- Copyright 2026 4Tuning