![]() |
Re: Machete in lucru - Reme
Arata bine Alfeta!
|
multumesc fratilor!
|
Ti-a iesit foarte bine proiectul... Imi place tare mult rezultatul final ... Bravo!
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
iata ce am facut! roti noi pt Subaru Impreza
|
15 Attachment(s)
ca tot am ajuns prin militari sambata dimineata m-am pricopsit cu asa ceva. Omu mi-a zis ca e completa cu exceptia geamului.
Este vorba de un BMW Z8, produs de Bburago la scara 1/24, made in Italy. Masina era dezasamblata intr-o cutie de la un robinet de chiuveta si se gasea ca in prima poza. Primul lucru a fost sa ma iau caroseria si sa o spal, apoi am polishat-o integral pentru a scoate niste zgariaturi de pe capota. Am continuat prin a scoate fiecare piesa din cutie, cuteva poze cu cateva dintre ele. Am spalat interiorul pentru ca a vea depuneri masive de praf si mizerie si am constat ca are schimbatorul rupt. Am confectionat un schimbator care vine perfect in locul celui vechi. Interiorul avea o ureche de prindere rupta, care venea pe suportul roti st. spate si noroc ca am gasit piesa in cutie si am lipit-o. Interiorul este acum complet. Montarea fiecarei piese pe sasiu s-a facut dupa o scurta curatare cu o periuta de dinti folosita si niste sapun lichid. La final sasiul arata ca in poze. In momentul acesta nu mai aveam decat de montat rama parbrizului, unde am constatat lipsa unui stergator pe care il voi repara cand voi pune parbrizul masinii. Am montat bordul, am montat farurile, stopurile, grilele, capacul motor si evacuarea pe motor. Finalul a insemnat asamblarea machetei. Anvelopele au fost curatate si monatate pe jantele masinii, iar acum macheta este completa. Cateva poze cu rezultatul final!!! detalii macheta: deschide usi, deschide capota motor, directie activa. |
Bun asa!
|
Quote:
|
13 Attachment(s)
ceva de prin cutia cu minuni...un new beetle un pic restaurat...
...pentru un timp ramane in formatul asta, iar dupa ce fac rost de usa lipsa si de parbrizul pe care l-am spart, totul va fi cum trebuie :D pentru ca cea galbena e impecabila. |
A iesit bine bre!
|
Beetle-ul a fost la mine :lol::lol:
Prima macheta pe care am incercat sa o vopsesc ( fara sa dau vopseaua originala jos :lol: ) Am recunoscut-o dupa ce ai dat vopseaua jos si am vazut partea aceea gri :lol: |
Quote:
|
A iesit bine,bravo.
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Imi aduc aminte si de defect, chiar sub numarul din spate pe bara, nu ? |
Quote:
|
Frumoasa reconditionare la alfeta!:D:D
|
Quote:
|
Bafta multa in continuare la lucrari!
|
multumesc frumos! voi face poze maine, la tot ce am facut azi...
|
sambata am fost in talcioc. M-am ales cu 3 cutiute. Sunt cutii de robinete de chiuveta, pline fiecare cu cate o macheta. Le-am montat si am constat lipsuri pe care le-am adaugat listei de la piese. Machetele sunt Land Rover Freelander Bburago, Ferrari F40 Bburago si Dodge Viper SRT Bburago. Toate 1/24...si in scurt timp va venii "sper" coletul de la haku cu piesele care finalizeaza inca o macheta 1/24.
|
La toate posturile de genul asta, ar fi bine sa vii si cu poze!
|
Quote:
|
Quote:
|
6 Attachment(s)
Prima macheta:
Land Rover Freelander I Bburago 1/24 Macheta era cum o vedeti in poze, adica tandari. Este un Bburago, made in Italy si a fost destul de ieftin - 15RON La prima vedere lipsurile erau: 1. roata de rezerva + prindere roata de rezerva 2. bancheta spate 3. vopsea sarita pe alocuri Pentru inceput am spalat caroseria, am polishat-o pe unde am putut. Am montat usile cu tot cu siguranta aferenta. Am spalat geamurile, care arata impecabil, le-am polishat si apoi le-am montat. Bordul, fetele de usi au fost spalate si au fost montate pe masina. Am montat si stergatoarele. Dupa fixarea geamurile si a stergatoarelor, m-am apucat de a confectiona bancheta spate. Momentan am gasit un set de sezuturi care semanau foarte tare cu cele din fata ale Land Rover-ului si am gasit doua spatare gri de la o Skoda Octavia Welly. Am spalat tot interiorul si l-am montat. Rotile au fost spalate, erau pline de pamant :( si montate pe masina. Puntea directoare funtioneaza, dupa ce am conectat volanul. Am montat si roata de rezerva (multumesc catalinvasile) conectand-o cu un surubel. Am montat macheta si rezultatul final este multumitor! Poze mai jos... |
A iesit foarte bine!
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
motorul de pe bmw m3 e36 cup bburago ma deranja ca nu efacut cum trebuie. Asa ca m-am apucat sa il fac mai real. Am demontat macheta si am scos placuta cu motorul. Macheta e made in china, asa ca motorul nu este foarte detaliat. Am smiergheluit motorul pe unde am putut si m-am apucat sa il vopsesc izoland unele zone pt mai mult realism.
|
Eu am ambele versiuni (si Italy si China) si nu e nicio diferenta la capitolul motor.
|
Alta viata acum...
|
2 Attachment(s)
inca doua poze cu motorul
|
4 Attachment(s)
NEW Beetle -> restaurat!
operatiuni efectuate: 01. spalat caroserie 02. polishat caroserie 03. inlocuit parbriz 04. inlocuit luneta 05. confectionat geamuri laterale 06. achizitionat roti 07. achizitionat usa dr. la culoare in stare impecabila 08. montat usa rupta 09. shadowline pe faruri 10. montat stopuri noi 11. montat capac motor 12. montat scaune noi 13. montat volan => directie activa 14. montat proiectoare noi |
faina, pune-i niste "gene" la faruri si cred ca ar merge si niste leduri albe acolo
|
Quote:
|
poate te ajut eu cand am timp
|
10 Attachment(s)
cea mai recenta restaurare are ca protagonist un Trabant 601S Lux la scara 1/24 produs de Yat Ming. Masinuta o am de la Cred, caruia ii multumesc pt ea si pe care am izbutit sa o pun cap la cap. Se afla intr-o stare destul de precara, adica desfacuta toata si cu multe urme de acurele atat la interior cat si la exterior. Cea mai mare buba este la caroserie in partea dreapta a machetei are vopseaua un pic sarita pe usa si aripa dr. fata. Sa va prezint pe scurt procesul de restaurare.
1. am demontat caroseria de tot ce mai avea montat pe ea, ramanand goala 2. am spalat caroseria cu apa calda si sapun, rezultatul fiind unul foarte bun 3. am spalat eleentele de caroserie demontate, dupa care am inceput remontarea lor cu suruburi asa cum era odata (mentionez ca macheta nu mai avea suruburile de prindere) 4. am spalat interiorul machetei de acuarela si am montat spatarul scaunului desprins. 5. am inceput prin a incepe asamblarea sasiului, montand puntile fata si spate ale masinii (se prind in suruburi) 6. rotile au avut nevoie de o spalare, rezultatul fiind unul uimitor si au fost montate pe punti 7. am spalat geamurile machetei, apoi le-am polishat cu Xerapol, special luat pt plastic => am redat transparenta lunetei care incepuse sa se matuie. 8. am montat pe caroserie elementele optice, faruri, stopuri, semnalizatoare, nr de inmatriculare spate 9. am montat pe macheta geamurile 10. am spalat plafonul machetei cu cif crema si rezultatul este alb ca zapada, dupa care i-am prins inapoi portbagajul 11. plafonul a fost montat pe caroseria machetei in locasurile predestinate 12. am asamblat macheta dupa care, ca final touch am prins barile fata + spate ale machetei si oglinda soferului Rezultatul final este uimitor si va promit ca pe viitor voi repara si problema de la aripa dr + usa dr. |
A prins viata cartonul...
|
Quote:
|
fa-i niste valize sau pune-i ceva pe plafon o janta rupta sau o canistra ceva
|
Quote:
|