Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Maşina mea: Opel Astra G ... DNA :X (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/356088-masina-mea-opel-astra-dna.html)

Eugen_TL 05-02-13 18:53

Re: Maşina mea: Opel Astra G ... DNA :X

Quote:

Originally Posted by westsideracer (Post 5348885)
oare cei cu lupa in far si xenon nu deranjeaza ???

Raspunsul e f simplu: NU:lol:
Cei care te deranjeaza pe tine si au lupa, au farurile reglate aiurea...
Eu cand fac comparatie intre far cu lupa si far fara lupa, ma refer sa fie reglate ambele corect. Iar in acest caz daca te interesezi si pe google vei afla ca la farul cu lupa, lumina e dispersata altfel, asta se vede si pe asfalt/perete daca vrei sa compari.

Multi cred ca xenonul adevarat e ala de fabrica deoarece are Autoleveling si spalator faruri. E adevarat, doar pe jumatate. Xenonul original e mai bun pt ca e vorba de calitatea instalatiei, dar autolevelingul inseamna reglarea automata a luminii fata de asfalt in functie de incarcatura masinii si nu functioneaza cum cred multi si anume ca se regleaza la fiecare mini mini secunda cu fiecare denivelare/groapa luata(daca nu credeti puneti o masina cu instalatie originala la perete si apasati de bot sa vedeti cum se misca lumina pe perete..daca functiona la fiecare denivelare ar fi trebuit ca raza sa ramana fixa pe perete).
Autolevelingul ajuta participantii la trafic, intrucat nu lasa taranul de la volan sa regleze de la rotita manual incat sa-i orbeasca crezand ca el vede mai bine, sau cand masina e f incarcata, iarasi acelasi taran uitand sa invarta de rotita sa lase farurile mai jos.

Xenonul reglat aiurea intradevar deranjeaza mult mai mult decat un halogen reglat aiurea.

Instalatia de spalat faruri iar ajuta, pt ca un far xenon are nevoie sa fie curat tot timpul, mai ales iarna. Daca la halogen gheata zapada se topeste din cauza caldurii degajate de bec, xenonul nu face caldura deci ai avea farul inghetat si deci n-ai avea lumina.
Insa sa stiti ca exista si masini cu xenon de fabrica fara autoleveling si fara spalator far.

ps: cer scz Ioana pt postul lung, insa chiar era necesar..poate citesc si altii cu xenon in far fara lupa si se gandesc serios la treaba asta. ;)
@valex: te inseli, desi toate sunt facute in china, sa stii ca unele sunt mai proaste si altele mai de buna calitate, diferenta fiind la piesele din interior,management etc Si deja exista firme cunoscute in china care fac xenon mai calitativ.

westsideracer 05-02-13 19:12

Sunt perfect de acord cu tine,dar,dupa cum ai zis si tu,totul depinde de reglajele farurilor(ambele tipuri,atat cu lupa,cat si fara).asadar,poti sa ai xenon si pe far fara lupa,mai ales daca ai geamul farului de plastic,valabil pt astra g,fara sa deranjezi ceilalti participanti la trafic.totul depinde de cum ai farurile reglate...eu am xenon pe masina de cand am cumparat'o si nu cred ca am primit blitz de 3 ori de la cei care circula din sens invers...nu am nimic cu tine,si sper sa nu te superi ca te contrazic,dar peste tot,pe fiecare topic,am citit treaba asta cu xenon pe faruri fara lupe si ma calca pe nervi.o seara buna sa ai si scuze Ioana pt off' ! :rolleyes2

Ioanaa 05-02-13 19:53

De la un subiect cu xenon a.ti ajuns sa scrieti romane:))).. Pana la urma legea asa spune ca trebuie sa ai lupa ca sa poti sa iti pui xenon...dar acum sa fim seriosi sunt foarte multi care nu au lupa si au xenon.. si pe mine ma deranjeaza altii dar eu merg pe un principui daca mie imi place ceva chiar trebuie sa ma intereseze daca pe altii ii deranjeazA? ca poate altu in spatele meu are xenon fara lupa si ma deranjeaza dar daca lui ii place asta e.. sau cu tobele sport la fel alea nu deranjeaza lumea din jur? dar la fel cum noua ne plac nu prea conteaza ce zic altii..

andreibadea 05-02-13 19:55

Si politistilor le plac tobele si foliile negre pe stopuri sau pe geamuri si unuia destept i-ar placea si xenoanele :D

B-99-SAA 08-02-13 07:47

Hai sa nu mai cumaram xenon ca deranjeaza pe altii.... Sunt multe masini cu xenon fara lupa si bat foarte bine, nu deranjeaza pe nimeni... Melteni sunt aia care nu si le regleaza (cu lupa sau fara).

ON: O sa dea bine negru toata masina, cel putin eu asa zic! :D

bobby_gsi2 08-02-13 08:23

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 5353453)
Hai sa nu mai cumaram xenon ca deranjeaza pe altii.... Sunt multe masini cu xenon fara lupa si bat foarte bine, nu deranjeaza pe nimeni... Melteni sunt aia care nu si le regleaza (cu lupa sau fara).

Nu e chiar asa. Am xenon fara lupa, farurile reglate ca la carte si tot primesc "incurajari" de la cei din sens opus, nu de la toti...dar din 10 masini sa zicem ca 2-3 ma atentioneaza. Plus de asta vad si eu la alti colegi de trafic care au xenoane ce deranjant e. Desi stiu ca nu sunt asa benefice...nu cred ca as putea sa renunt la ele.... m-am obisnuit asa.

Ioanaa 08-02-13 11:10

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 5353453)

Sincer si eu cred ca o sa dea bine toata neagra adica nu ar avea dc sa nu dea.. Dar am o problema in cazul jantelor.. Ca astea ale mele nu o sa dea bine ( asa cred eu ) pe opel.. si nuj ce sa fac ..

westsideracer 08-02-13 12:42

Quote:

Originally Posted by Ioanaa (Post 5353707)
Sincer si eu cred ca o sa dea bine toata neagra

neagra ce:?:

Ioanaa 08-02-13 12:46

Quote:

Originally Posted by westsideracer (Post 5353793)
neagra ce:?:

Adika neagraa.. Masina ca na asa e culoarea.. geamuri negre.... adica ma referam k nu vreau alte alte nunate sa am in combinatie cu negru..si jantele le vreau polisate atat..

bujuKYL 08-02-13 15:33

polisate si cu miezul negru:lol:

westsideracer 08-02-13 15:39

eu aveam impresia ca masina e bleumarin:D
scuze.

Ioanaa 08-02-13 16:15

Quote:

Originally Posted by westsideracer (Post 5354049)
eu aveam impresia ca masina e bleumarin:D
scuze.

saraca e neagra dar cred ca are perla bleumarin in ea ca la lumina asa se vede.. si in carte tot neagra e trecuta...

Ioanaa 12-02-13 16:12

1 Attachment(s)
Gataa masinutaa are tobaa!! Acum trebuie sa o pun .. daca stie cineva unde sa ma duc si eu sa o sudeze dar calumea nu vrajealaa...sa imi zica si miee..

teen.ager 12-02-13 16:41

Asteptam s-o vedem sus.

PS: pune o carpa mare, sau o patura care nu o mai folosesti in portbagaj :lol:

westsideracer 12-02-13 17:10

sus cu tobitaaa:twisted:
o sa dea bine!

andreibadea 13-02-13 02:36

Laur Blr pe facebook ;). Sudeaza de minune ;) sau BlrGarage

Ioanaa 13-02-13 14:07

Multumesc ...Sper in weekend sa o pun asta daca gasesc mai repede pe cineva ...

Inca cateva ore si ne vom lua din pacate alte numerele ca nu le pot pastra pe cele de la masina veche...tot ce imi doresc e sa gasesc tot cu DNA...

bujuKYL 13-02-13 15:45

de ce nu le mai poti pastra? ti le retrage serviciul de inmatriculari?

Ioanaa 13-02-13 16:45

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5360995)
de ce nu le mai poti pastra? ti le retrage serviciul de inmatriculari?

pt ca masina cealalta era pe numele meu deci numerele erau pe numele meu si opelul l.am pus pe numele mamei din cauza asigurarii ca sa platesc mai putin.. Dar mi am luat numere B 312 DNA .. E la fel ca celalalt numai ca difera prima cifraa....

Noul numar 312 DNA eheee ma bucur ca am gasit!!!!

Ioanaa 13-02-13 19:07

1 Attachment(s)
Gata avem numerele!! Acum urmeaza restul!!

Iahim Priest 13-02-13 19:29

Quote:

Originally Posted by Ioanaa (Post 5361304)
Gata avem numerele!! Acum urmeaza restul!!

Vezi ca e stramb!:lol:

Ioanaa 13-02-13 19:30

Quote:

Originally Posted by Iahim Priest (Post 5361342)
Vezi ca e stramb!:lol:

Il pusesem doar pt pozaa.. k nu il pun in suport :P...

B-99-SAA 13-02-13 19:31

Azi ti-ai luat numerele?? Ca am stat si eu pe acolo de la 9 la 12, tot pt numere :lol:

Ioanaa 13-02-13 19:33

Quote:

Originally Posted by B-99-SAA (Post 5361349)
Azi ti-ai luat numerele?? Ca am stat si eu pe acolo de la 9 la 12, tot pt numere :lol:

Da dar eu am stat de la 5 la 7 :)))..

Ioanaa 03-03-13 23:02

4 Attachment(s)
Nu am mai postat de ceva timp pe aici .. Intre timp pe masina a fost pusa toba si stopurile rosii ... astept sa mai dea caldura sa ii pun foliaa...

Ioanaa 06-03-13 22:32

3 Attachment(s)
Gata si rotilee .. Numai ca trebuiesc vopsite ... si niste arcuri :X

bujuKYL 07-03-13 06:01

avem ceva jante8)...enzo cup?:-P iti lipsesc capacelele sau mi se pare?

Ioanaa 07-03-13 23:07

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5390288)
avem ceva jante8)...enzo cup?:-P iti lipsesc capacelele sau mi se pare?

da 2 capace :))

bujuKYL 08-03-13 14:06

apropo cred ca ar merge bine sa pui niste folie neagra pe proiectoarele alea!:D super ii sta cu jantele

Ioanaa 08-03-13 14:46

Quote:

Originally Posted by bujuKYL (Post 5391985)
apropo cred ca ar merge bine sa pui niste folie neagra pe proiectoarele alea!:D super ii sta cu jantele

O sa vad cum ar da cu folie .. Multumesc.. si mie imi place cum da cu jantele desi pana sa le pun eram in dubii ca nu dau bine...

westsideracer 08-03-13 16:06

mie mi se par extrem de mici jantele alea...

teen.ager 08-03-13 16:11

La fel si mie, macar ceva pe 16.

Ioanaa 08-03-13 17:48

sunt mici ca sunt pe 15 dar astept sa vad cum or da si cu arcuri si daca nu o sa vad sa imi iau altele... dar acum vreau sa ii schimb filtrele si uleiul..

teen.ager 08-03-13 17:56

Linie filtre Mann si pentru ulei, recomand Liqui Moly, fie el si mineral.

B-99-SAA 08-03-13 18:11

Dupa suspensie vezi cum sta, acum asta e, lasa-le asa. Filtre nu stiu ce sa-ti recomand, dar ulei e bun Motul, merge uns! :D

teen.ager 08-03-13 18:26

Motul e cel mai bun ulei pentru motoarele pe benzina, insa este putin cam scump. Daca situatia financiara iti permite, sari pe Motul.

B-99-SAA 08-03-13 19:42

Quote:

Originally Posted by Ioanaa (Post 5330743)
azi sunt posesoarea unui opel astra g :X 1.6 8 valve...

Quote:

Originally Posted by teen.ager (Post 5392239)
Motul e cel mai bun ulei pentru motoarele pe benzina

Asta e motorizarea pe benzina.... nu degeaba am zis de Motul! :) Si crede-ma ca si la diesel isi face efectul destul de bine! :D

bujuKYL 08-03-13 20:25

sau poti merge pe Rheinol 5w30(GM) si filtrele de la mann, eu tot asa merg de 3 ani si ceva si nici cea mai mica problema pana acum

Ioanaa 09-03-13 10:52

eu auzisem pt opel de un ulei motor nuj cum.. cica ar fi special pt opel si merge bine.. si in legatura cu filtrele aceeasi firma care ziceti si voi am avut si pe renault si tot dalea iimi iau.. si sper sa se regleze consumul ca e cam exagerat.. tind sa cred ca poate foltru de benzina o fi murdar nuj....

bujuKYL 09-03-13 11:17

Quote:

Originally Posted by Ioanaa (Post 5392785)
eu auzisem pt opel de un ulei motor nuj cum.. cica ar fi special pt opel si merge bine.. si in legatura cu filtrele aceeasi firma care ziceti si voi am avut si pe renault si tot dalea iimi iau.. si sper sa se regleze consumul ca e cam exagerat.. tind sa cred ca poate foltru de benzina o fi murdar nuj....

uleiul de care ti-am zis eu GM ala este dedicat opel

All times are GMT +2. The time now is 06:18.

- Copyright 2026 4Tuning