![]() |
Sunt deacord ca masinile actuale au super puteri, dar nimic nu poate fi mai frumos decat sa faci o Dacie care sa aiba macar 90 de cai. Posesorii de masini straine de merg cu viteze mari i-as indruma la o cursa cu o dacie de genul asta, nu la 200 km/h ci la 140-150 sa vezi adrenalina, sa simti cu adevarat masina fara ajutorul nici unui sistem electronic, sa vezi cand incerci sa pui frana ca te duci nene :)). Sa tragi de volan si sa simti fiecare denivelare in directie caci nu exista servo . Sunt cateva lucruri pe care nu le poti avea in masini straine chiar daca par stupide, oricum eu am vazut o chestie ca cei ce au avut dacii si au tzinut la ele le iubesc si acum, acelasi lucru se poate spune si de oltcitisti. Dupa parerea mea este o mare pierdere ca nu mai exista interes pentru asemenea masini ieftine si relativ usor de facut ce iti pot da o doza de adrenalina destul de mare.
|
Re:
Quote:
Inainte sa plec de acasa (din Romania) as fi dat foc la toate Daciile posibile si imposibile. Acum mi-as dori sa am o Dacie in garaj cu care sa ma pot juca asa cum ar fi trebuit sa invat sa ma joc cand aveam 16 ani :wave: |
Renault clio kit car, ala de la BKP, este 1.6 , 220 CP, ASPIRAT ! O fi asa greu sa scoti din 1.9 280 ? Fiabilitatea nu conteaza aici!
|
Re: daciile vechi de raliu... niste poze...
Nea Puiu Rusu a vut o Super Nova de 400cp (motor 2.2 turbo, pregatit in anglia), tractiune integrala :)
|
hai SGM nu te opri ca uite vrea lumea sa stie mai multe si numai de la anumiti oameni pot afla aceste lucruri :D
|
foarte interesant....si acum de ce nu se mai poate??? vorba lui shogun....nu avem vointa. cunostinte avem destule...
|
Quote:
|
au fost 3 dacia "super nova".puiu rusu , stefan vasile , necula.
la masine a "lucrat" si heinz de la BV. cutia de viteze era secventiala si provenea de la megan maxi, iar blocul motor era de VW. in afara de caroserie care era de dacia ,nimik nu provenea de la masina noastra draga si scumpa. francezi nu au mai lasat sa alerge cu ele pt ca erau niste hibrizi cu piese multe provenite de la alte masini decat renault:) a mai existat o nova de vtm cu motor de 1,6 pe la 160 cp si cutie crabotata:) |
se poate sa nu mai jignesti?
mutumesc! b-69-tau |
referitor la cupa nova au existat 2 variante grupa N in care masinile se spunea ca au undeva pe la 95-100 cp si erau facute de setcar ,iar au mai existat 2 masini de grupa A de 130-140 cp care erau cu cutii crabotate ,suspensie ohlins si au fost pilotate de Mihai Leu si Bogdan Marisca.
dacia de la Vtm de care spuneam era pe carburatoare weber de 45. referitor la anumite comentari legate de comparatii intre F1 si raliu sunt kesti diferite , dar cautati pe net informati legate de masinile de grupa B ,ani 84-85 audi s2, reno 5 turbo maxi , Mg metro , lancia b4, 205 t 16 .toate masinile astea au fost masini cu peste 300 cp si cu o greutate de pana in 800kg. erau niste bombe de masini in care daca aveai noroc scapai cu viata, din 20 de echipaje la inceputul unui an au scapt 2 echipaje. grupa B e piatra de temelia a actualului concept de masina de WRC.300cp 4x4. |
multi vorbesc putini cunosc!
Novele au fost 3 variante grupa N, A si H alea de N participau la cupa nova si aveau vreo 80 de cai, mai exista si azi da is cam varza, au existat 2 de grupa A care aveau 110 cp cutie cu craboti! una ii la brasov si una la bucuresti, si mai erau Supernovele care aveau motoare de VW cuti de viteze secventziale, si suspensii de Golf Kit Car sau de Megane Maxi, motarele aveau puteri intre pana in 400 cp, motorul si cutia de pe o astfel de supernova se afla pe golful 3 cu care participa Heniz Golner la raliuri in CRR! Supernovele au fost conduse de Dan Necula, Puiu Rusu, Stefan Vasile si Heinz Golner, au fost vandute dupa inchidrea sectiei de motorsport de la uzina, cea a lui Necula este expusa la uzina! si eu stiu de o nova din pitesti cu care a alergat Viorel Obrejan la vtm avea motor de 1.6 de dacie da era ceva inventie cu axa cu came in cap, da nu stiu ce putere avea, acum are ceva motor de Golf cu 4 carburatoare, anul trecut sa dat un tip din Timisoara cu ea C.Poenariu da nu prea scotea mare lucru din ea, oricum masina aia are un potential enorm pt VTM! si lui bogdan350cid vreau sa ii zic ca un pilot de raliu nu o sa se ia la intrecere pe strada cu toti destepti 1 la mana pt ca are mai multa minte 2 la mana nu are ce sa demonstreze in oras la semafor, ce are de demonstrat demonstreaza pe probe! |
imi cer scuze daca am gresit putin cu puterea la nove pt Gr N si A dar poate doar in primul an au avut atat:).oricum era spectacol cu ele si uni piloti de top de azi de acolo au plecat.
|
salutare
dupa parerea mea este ce`a mai tare masina 1300 cum ereau cele frantuzesti cele cu carburator solex made in frace ... si cred ca si la ora acutuala ,,,
|
aici vb de dacii, nu de alte marci!
b-69-tau |
aici e vb de dacii daca te intereseaza de ford dute la ford dar aici vb despre dacia
|
Baiatul asta (TAU) e deja stresant.
Inteleg ca si-a facut masina frumoasa (mult peste multe berline din RO). Felicitari! Inteleg si ca e multumit de ea si ca i-a aparut si intr-un videoclip pe deasupra, dar nu e nevoie nici sa aduca vorba de ea in fiecare thread, nici sa aduca comentarii despre alte marci sau orice altcv nelegat de subiect. Cred ca are cele mai multe posturi sterse. On-topic: Si de ce ziceati ca s-a inchis sectia de raliu? Ca pana acum sunt 2 variante: 1. S-au speriat francezii de ce puteau Daciile noastre... 2. S-au suparat francezii pentru ca de fapt Daciile noastre nu prea mai erau Dacii (si asta nu i-ar fi deranjat daca macar erau facute din Renault-uri). P.S.: ESTE UNUL DINTRE CELE MAI INTERESANTE TOPICURI DIN FORUM. Putine ocazii sunt sa afli ce s-a intamplat "inainte" cu Dacia. Nu s-au pastrat atat de multe informatii. |
dacia aia era visul tuturor pushtanilor care bateau mingea in curtea shcolii din fata casei lui Grigoras...
|
Quote:
cu faptul ca peste tot pe unde modifica se semneaza b-69-tau . tinere ala este nickul lui cu ce oi vrea sa se semneze aaaaaaaaaaaaaa cu numele de familie sau cu ce oi vrea ???? |
ce=a fost dacia si ce-a ajuns ................... dupa mine totul s-a dus de rapa dupa 1990 deoarece in loc sa incercam sa facem ceva mai bun noi am schimbat o grila si asta a fost noul model..........
SGM ce se mai aude de replica aceea? "D |
Quote:
si nu trebuie sa iti zic eu tie ce si cum! apropo nu-mi sterge nimeni posturile mele, le sterg eu daca sunt off-topic! cum o sa-l sterg si pe asta in max o zi! asa ca mai usor te rog la adresa mea! |
7 Attachment(s)
poze dacii/ renault 12
|
2 Attachment(s)
nu stiu daca au mai fost puse pe aici
|
Au mai fost poza cu masina lui Nea Nicu Iordache pe aici.
|
2 Attachment(s)
nu chiar cum aveau batrani dar e totusi din ani aia :D
|
1 Attachment(s)
o dacie veche de raliu 8)
|
Este 100% autentica. A cumparato la licitatie cand au fost aduse cateva bucati, pt raliuri. Parca a dat vreo 90 mii , cand o dacie era 70. Ceva in genul asta.
Daca o sa am un drum spre Pitesti/Stefanesti poate ii fac niste poze. |
IORDACHE NICU - RENAULT 12 GORDINI (1972)
http://www.retromobil.ro/galerie_fot...r/veh_rcr.html http://www.retromobil.ro/galerie_fot...ordache_12.jpg http://www.retromobil.ro/galerie_fot...he_12grd_2.jpg |
Aflati de aici ce a fost un R12 Gordini si cum se recunoaste unul:
http://www.automobile-sportive.com/g...r12gordini.php (Nu fac propaganda pentru R12, dupa mine e o involutie fatza de orice Alpine A110) ~Nautilus |
Prin 96 Un Prieten A Cumparat Niste "resturi" De Dacie De Raliu :motor Bmw 2000cmc , Cutie , Cardane, Diferential, Punte Modificata - Roti De 225 Sau 235 Pe 13 , Fuzete Fata Modificate . Jentile Erau Cele "de Canada" Cu Talonul Foarte Latit. Stie Careva Mai Multe Despre Masina Pe Care Au Fost Toate Astea ?
|
Quote:
|
Nicu Grigoras versiunea anului 1986.
-greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompressor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -culoare:gri metalizat -dura 4h transformarea ei dintr-o masina de circuit intr-una de raliu |
Quote:
|
Re:
Quote:
|
mai e dacia aia?
cine o mai are acuma? Mai vine pe la legale cu ea? Quote:
|
prietene faci confuzia intre o masina de RALIU/VTM si una de liniutze, maisna aia ii o adevarata istorie, (adica din pacate nu mai ii) nu are ce cauta la liniutze!
|
una peste alta yo unu ma gandesc cu parere de rau ca ne-am stricat la masini dupa 1990.... poate in viitor o sa fim iar mandrii de dacia (yo tot dacia am din 95 asa ca nu sufar de BMW, audi etc nu imi permit )
|
am si eu o intrebare: SGM inafara de linute si LR, ai participat si pe coasta la VTM?
Merci |
Quote:
|
foarte interesante aceste masini
|
vroiam sa aflu dca SGM-u a participat pe la VTM cu dacia, unde si in ce perioada.. atat. Mi se parea interesant
scuze daca am suparat sau deranjat pe cineva> Nu asta era intentia !!! |
| All times are GMT +2. The time now is 02:01. |
- Copyright 2026 4Tuning