Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Golf GTI vs. Civic Type-R vs. Leon CupraR (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/32459-golf-gti-vs-civic-type-vs-leon-cuprar.html)

im570rm 07-03-07 07:05

Re: Golf GTI vs. Civic Type-R vs. Leon CupraR

cum sa fie la fel cand are punte independenta pe spate si cel vechi rigida?

Morro 07-03-07 09:13

nici una dintre cele mentionate ...

https://www.youtube.com/watch?v=Fa2I2s21ENI

Aelius 08-03-07 21:58

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 785563)

io am avut megane, si sincer nu mai doresc sa posed vreun renault vreodata.
cat despre cupra, in max doua sapt ma duc so iau si va voi spune la toti cum se comporta.inainte si dupa modificari.;) (dc nu cumva micsoreza astia taxa pana atunci si ma dotez cu v8)

Zyx 10-03-07 19:54

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 785563)

Sa ne scuzi pentru ca Renault are si vreo cativa cai in plus si un diferential pe masura! ;) Adevarul e ca acest R26 (mai ales daca s-ar pune in vanzare cum sunt si celelalte) ar fi o varianta peste cele prezente! ASta daca ar fi vorba despre performante - acceleratie, viraje

Morro 12-03-07 09:16

hehe, da, stiu ... chiar mi se pare ca sta f bine GTI-ul avand in vedere diferentele dintre masini ... din pacate aceasta masina nu va ajunge in veci pe piata romaneasca si oricum, daca ar ajunge, ar trebui sa te interesezi foarte tare de acest fapt ca sa il aflii ... si ca sa nu fiu total offtopic, din cele mentionate, GTI ar fi pe gustul meu ...

CorteZ's Boss 13-03-07 23:51

am mers cu o cupra r cu un amic..... am crezut ca ma sudeaza in scaun e o masina incredibil de sportiva la bani putzin,arata super se conduce super,sincer aproape de dream machine:) oricum tot golfuletzu 4 r32 tuning:)

Nautilus 14-03-07 01:42

Comparatia era cu Golf 5 GTI, nu cu R32. Daca tii la ideea performantelor de R32 pe o Cupra R sau alt 1.8T, da-le PM lui Rabanne si Ceky :)

~Nautilus

George_P. 14-03-07 14:52

A lui Ceky nu e diesel ??

Nu de Leonul ala galben DimSport vorbesti ??

Race 14-03-07 16:20

Quote:

o masina incredibil de sportiva la bani putzin
Foarte putini.Mai scumpa cu 40% decat celelalte doua din versus (sau orice alt hot-hatch de ~200 CP)...dar ce e 40% ?! O nimica toata.

Quote:

Daca tii la ideea performantelor de R32 pe o Cupra R sau alt 1.8T, da-le PM lui Rabanne si Ceky
Exact asta ii trebuie unui motor mai mic decat o sticla de Coca-Cola si 225 CP: presiune mai mare ! Va fi la fel de bun ca un V6,ce sa mai :lol:

Nautilus 14-03-07 19:18

Yep... presiune mai mare ca sa ajunga la nivelul unui 6-in-asa-zis-V cu fabuloasa capacitate a 1,5945 sticle de Coca-Cola :p

~Nautilus

valifocus 14-03-07 21:26

Honda e pe gustul meu.
Singurul minus ar fi puntea spate, dar m-as putea consola.

Achim 15-03-07 01:39

Quote:

Originally Posted by George_P. (Post 797694)
A lui Ceky nu e diesel ??

Nu de Leonul ala galben DimSport vorbesti ??

ba da... dar ce legatura are a lui cu CupraR?!

bogdan_wrc 15-03-07 07:39

pai Achime, la cate maisni -renault, cupra nou, etc..etc - fara legatura sunt pe topic...ce mai ctz una? macar la exterior e mai apropiata de una din topic...

Nautilus 15-03-07 12:27

1. Sunt ceva mai multe Type R in Bucuresti, eu stiu cel putin una gri-sobolan. Cupra R e cea mai exclusiva

2. Orice model propulsat de un 1.8T este foarte usor "tunabil" datorita constructiei motorului, care permite functionarea cu puteri mult mai mari decat stock (bloc motor de otel, pistoane forjate, biele forjate, arbore cotit forjat, 5 supape/cilindru, arborele turbinei racit cu apa etc) si electronicii. In configuratia stock nu fac mare branza, toate, indiferent de puterea nominala, de la 150 CP la 225 CP, sunt setate "moale", pentru a fi docile si usor de condus. 6.9-7 sec timpul 0-100 la o masina de 225 CP nu e impresionant. Odata schimbat softul si eventual unele piese lucrurile stau un pic mai altfel...

3. Golf V GTI e penalizat de greutatea enorma, mult prea mare pentru un hot-hatch, egala cu a unui Mercedes-Benz W124, si de unele solutii tehnice folosite la motorul TFSI, care nu ajuta performanta si nici pe cei ce vor sa-l modifice. Da impresia de masina de fitze, pentru cei care nu stiu cu ce se mananca mecanica si electronica, nu-i intereseaza, nu pun decat benzina si il duc din cand in cand la revizie :D Avantaj: consum de carburant rezonabil

4. Honda Civic Type R e o masinutza splendida, cea mai rapida din test, dar are unele mici defecte (din punctul meu de vedere): cuplu motor mic, constructie foarte greu si scump de modificat, costul ridicat al pieselor de schimb, design nu prea grozav. Avantaj: diferential autoblocant din fabrica

5. Cupra R este cea mai costisitoare masina (26 000 CIP, consumabile de 2-3 ori mai scumpe ca la modelele 1.8T/180) dar are cel mai mare potential de tuning, o suspensie foarte bine gandita, care se comporta bine la viteza, dar nu rupe fundul pasagerilor pe drumuri mai proaste si cel mai mare avantaj: sistemul de franare Brembo cu 4 pistoane la fiecare etrier. Majoritatea masinilor au etriere au 2 pistoane pe fata si 1 pe spate, pana si Audi A8 are tot asa, iar schimbarea etrierelor cu unele de performanta cu 4 sau 6 pistoane costa cel putin 1000 EUR

~Nautilus

Zyx 15-03-07 12:48

Foarte clar si foarte bine ti-ai spus parerea, Nautilus. Insa... uite, eu am votat cu TypeR-ul. Da! Mie imi pare cea mai agresiva dintre toate si chiar imi place cum arata (gusturile nu se discuta!). Este masina care striga parca sa fie calcata (pedala de acceleratie), care pe circuit se comporta cel mai natural posibil... Asa vad eu TypeR-ul ;)
Probabil daca nu ar fi foat pretul asa de mare 26-27k CIP pentru CupraR ar fi fost mai multe... Cat despre greutatea GTI-ului (vb de cel de baza, deci 3 usi) este cuvreo 15 kg mai mult decat CupraR. DSG-ul inseamna in plus inca vreo 20-30kg... deci unde este acea mare diferenta?!

zGb 15-03-07 13:11

coi eu stiam ca dsg-ul are cam 100kg in plus nu 20-30kg...se poate sa gresesc

Nautilus 15-03-07 13:14

Quote:

Originally Posted by Zyx (Post 799382)
Foarte clar si foarte bine ti-ai spus parerea, Nautilus. Insa... uite, eu am votat cu TypeR-ul. Da! Mie imi pare cea mai agresiva dintre toate si chiar imi place cum arata (gusturile nu se discuta!). Este masina care striga parca sa fie calcata (pedala de acceleratie), care pe circuit se comporta cel mai natural posibil... Asa vad eu TypeR-ul ;)
Probabil daca nu ar fi foat pretul asa de mare 26-27k CIP pentru CupraR ar fi fost mai multe... Cat despre greutatea GTI-ului (vb de cel de baza, deci 3 usi) este cuvreo 15 kg mai mult decat CupraR. DSG-ul inseamna in plus inca vreo 20-30kg... deci unde este acea mare diferenta?!

2004 Seat Leon Cupra R: 1320 kg
2005 Honda Civic Type R: 1170-1270 kg, in functie de specificatiile tarii
2006 VW Golf V GTI Edition 30: 1376 kg
2006 VW Golf GTI in 5 usi are vreo 1450 kg, fata de 1400 kg la Mercedes-Benz W124

Civic Type R nu era nici ea ieftina, intre 20 000 si 23 000 CIP in 2005. GTI-ul e 19 000 - 20 000

~Nautilus

Zyx 15-03-07 15:56

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 799429)
2004 Seat Leon Cupra R: 1320 kg
2005 Honda Civic Type R: 1170-1270 kg, in functie de specificatiile tarii
2006 VW Golf V GTI Edition 30: 1376 kg
2006 VW Golf GTI in 5 usi are vreo 1450 kg, fata de 1400 kg la Mercedes-Benz W124

Civic Type R nu era nici ea ieftina, intre 20 000 si 23 000 CIP in 2005. GTI-ul e 19 000 - 20 000

~Nautilus

Alo, hombre... Golf GTI vs. Civic Type-R vs. Leon CupraR. Unde vezi tu Edition 30?! Producatorul da 1336 kg pentru un Golf V GTI. Intr-adevar, cel in 5 usi este mai greu, dar stai linistit, nu cu mai bine de 100 de kg in plus... inclin sa cred undeva la 50-75kg (maxim)! Si, ce treaba tot are Mercedes W124?! De cand e masina aia?! De acum 10-15 ani?!
2004 VW Golf GTI : 1336kg
2004 VW Golf GTI DSG: 1355kg
2006 VW Golf GTI Edition 30: 1357kg
2006 VW Golf GTI Edition 30 DSG: 1376kg... Asta apropo de E30
Toate modelele sunt in 3 usi.

Nautilus 15-03-07 18:35

N-are nici o treaba, dar un asa-zis hot hatchback care ajunge la greutatea unei berline mari e cam acelasi lucru cu un atlet care se ingrasa pana la dimensiunile lui Piedone :lol:

~Nautilus

Dutor 23-03-07 19:15

totusi ce sens mai are un astfel de poll cand exista pe piata modelele noi de type r si cupra r?

Achim 23-03-07 20:44

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 799337)
cuplu motor mic, constructie foarte greu si scump de modificat, costul ridicat al pieselor de schimb, design nu prea grozav. Avantaj: diferential autoblocant din fabrica
~Nautilus

frumos spus (ma refer la tot postul tau), dar te contrazic in legatura cu cuplul... pe foaie e mic da' in realitate nu se simte kiar asa :) si nu iti poti da seama de asta pana nu o conduci...

iar in legatura cu GTI de 19/20 de mii CIP, e foarte cheap ala crede-ma si nu prea gasesti unul de cumparat la banii aia ;)

Dripci 04-04-07 21:52

Am votat typeR-ul ca sa ma aflu in treaba. As alege Alfa Romeo 147 GTA, eventual tunat de AutoDelta :D.

bogdan_wrc 05-04-07 08:33

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 834028)
Am votat typeR-ul ca sa ma aflu in treaba..

cel mai tare post de aici. ma jur. si cel mai la obiect. pt ca majoritatea am facut la fel...

Nautilus 05-04-07 15:48

Quote:

Originally Posted by Dripci (Post 834028)
Am votat typeR-ul ca sa ma aflu in treaba. As alege Alfa Romeo 147 GTA, eventual tunat de AutoDelta :D.

1. Nu e o optiune in poll

2. GTA stock costa cu 50% mai mult ca GTIul si joaca in alta liga

3. AutoDelta nu sunt ieftini. Chiar deloc :p

4. E o optiune la fel de absurda ca: "nu votez nici cu X nici cu Y, ma votez pe mine" :lol:

~Nautilus

Achim 05-04-07 16:21

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 834638)
cel mai tare post de aici. ma jur. si cel mai la obiect. pt ca majoritatea am facut la fel...

not fair play :( :( :(

Dripci 05-04-07 23:24

1. Consider ca a fost o greseala ca nu a pus o optiune gen "alte masini" sau de ce nu, chiar optiunea "AR 147 GTA.
2. Da, GTI-ul este ~ 24.000 iar alfa este ~ 37.000 euro. Exceptand pretul, sunt comparabile, sunt catalogate ambele ca "hot hatchbacks"
3. Am zis "eventual" :P. Cam cat se scumpi sunt ? :/ - nu este o intrebare ironica, chiar sunt curios
4. Vezi 1 :P

zGb 06-04-07 02:09

mancati-as talentu tau cum sa dai 37.000 de euro pe o alfa 147? ce cacat de masina la banii aia auzi...exista subaru wrx, r32, audi s3 (asta masina nu cacat de 147), M3 sh...la banii aia...Doamne care-i prostu care-si cumpara 147GTA noua? mai e si fwd :(

The_Mask 06-04-07 07:50

Un "latino lover" zGb:)

Nautilus 06-04-07 10:23

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 836496)
Doamne care-i prostu care-si cumpara 147GTA noua? mai e si fwd :(

Poate acelasi prost care nu vrea Golf V R32 a/k/a masina sport cu greutatea unui camion ceva mai mic :p

(Tin sa amintesc la toata lumea ca nici una din ele nu e o optiune in poll si comparatia a 2 masini de 29000-37000 EUR cu alte 3 de ~20 000 nu-si are rostul)

~Nautilus

Achim 06-04-07 15:35

si sa nu uitam ca Alfa Romeo 147 GTA are motorul de 3.2, deci intra in aceiasi categ cu Golf R32, si eventual cele cu puteri mult mai mari (gen Mazda 3 MPS, etc) deci e o alta categ de hothatch'uri.

se stie ca Alfa isi pierde f repede valoarea in timp, deci kiar nu merita sa iti iei noua, ci mult mai bine sh. plus ca motorul ala consuma mult (trust me) si handlingul lasa de dorit. singurele castiguri sunt sound'ul de V6 italian (care e invidiat de toata lumea, aici nu am ce zice, e genial) si eventual putin din "pasiunea" Alfa (dar dak nu o ai de la inceput kiar nu mai are nici un rost :D)

OctaviaRS 06-04-07 16:51

am ales Cupra R...cu gandul la modelul nou...dar daca ma gandesc bine...tot cupra as alege si la modelul vechi ;)

VTECb4st4rd 06-04-07 20:00

Type-R toata viata.
Eu sunt de conceptia ca daca ceva nu exista nu are cum sa se strice. Deci turbo = probleme.
Hai sa nu mai punem la socoteala sunetul unui motor la 9000 de ture ....
Comparatia este gresita , Honda nu are rivali.

liwiu_evo 06-04-07 22:14

golful... cel mai adevarat... mult mai tare decat golfu 4. am vazut poze cu golful 6 :( ce nu va place lume la el??? io unul sant cucerit...

Nautilus 07-04-07 13:47

Quote:

Originally Posted by liwiu_evo (Post 837685)
ce nu va place lume la el???

Greutatea :D asta in primul rand

~Nautilus

bmw_fear 07-04-07 16:50

si eu tot pe golf merg...chiar daca greutatea ii un minus...

Dripci 07-04-07 17:10

@Achim "Apply heavy right foot to throttle, and in place of expected lairy wheelspin, nasty axle tramp and torturous torque steer comes smooth, unfussed and very rapid progress towards the 60 miles an hour mark...[]...Pretty impressive stuff." / "So it's a good job that the shift quality is reasonably accurate and slick, if not quite in the same rapid-fire league of a four-cylinder Focus RS or Civic Type-R. Neither of these, however, offers the option of an automated manual, whereas the 147 GTA does, in the form of Selespeed." / "With ultra-quick steering, uprated double wishbone front suspension and retuned geometry for the rear MacPherson struts, the 147 GTA is alert and agile" / "The interior is well built, snug and much more tactile than any of the German or Japanese competition. Whether or not it will stand the test of time remains to be seen.

Sursa " www.topgear.com "
Is cateva lucruri pt care un prost ar alege un 147 :). Nu zic, ca este perfecta...ar multe lacune, intradevar. Iar un motiv pt care isi pierde din valoare este faptul ca alfa este o masina mai "sensibila", nu neaparat mai putin fiabila. Daca vrem masini "dintr-o bucata", ne luam toti Lada Niva si gata. + ca este printre singurele masini cu asa multa putere pe FWD, ceea ce este o realizare dintr-un anume punct de vedere..iar motorul este aspirat natural ceea ce poate fi iar vazut ca o realizare.

Imi cer scuze de off-topic, dar nu pot sta impasibil cand cineva ataca Alfa in halul asta.

On-topic: Din cate am inteles, niciun motor v-tech nu s-a intors in service sa s-ar fi stricat de la sine..sooo...asta ne spune cateva lucruri.

Nautilus 07-04-07 18:11

Au mai fost unii piloti (profesionisti ceva-ceva mai pregatiti decat zGb, cu tot regretul :) ) care au condus 147 GTA, stock si apoi versiunea 3.7 Autodelta, si s-au declarat impresionati, spunand ca se comporta la drum ca un Ferrari ceva mai mic :p dar asta nu o face comparabila cu Civic Type R, Golf V GTI sau Seat Leon Cupra R, din 3 motive:

1. costa 27740 EUR CIP, mai mult decat oricare masina din test si aproape egal cu R32
2. costurile de exploatare (nu neaparat consumul ci si asigurarea, consumabilele si piesele de schimb) sunt in alta categorie
3. performantele masinii stock sunt egale cu ale unui R32 si peste ale celor 3 din test

Alfa 147 GTA, Golf V R32, Subaru WRX si STI, Mitsubishi Evo IX sau BMW 130i nu au ce cauta in acest poll, toate sunt masini de ~28 000 EUR CIP si joaca in alta liga.

~Nautilus

PS nu e v-tech e VTEC :p

Dripci 07-04-07 18:15

:)) scuze ! vtec, m-am grabit :P

gata cu 147 ca am denaturat threadul !!!

Malos 09-04-07 14:28

Folf GTI...

bogdan_wrc 10-04-07 10:21

Quote:

Originally Posted by Achim (Post 835392)
not fair play :( :( :(

am zis majoritatea....

All times are GMT +2. The time now is 14:42.

- Copyright 2026 4Tuning