Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes S vs. BMW 7 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3011-mercedes-vs-bmw-7-a.html)

Un bou de vanzare 19-12-06 13:04

Re: Mercedes S vs. BMW 7

ma intreb dupa ce criteriu alegeti....motorizare,design,prestanta,posibilitat e de modificare....eu am BMW si consider k aceasta masina isi face treaba..dar de exemplu nu o pot tuna sau modifica...k ar arata k naiba..si oricum inginerii de la mercedes si BMW le-au gandit in asa fel incat ele intre ele sa nu poata fi comparate..prin excelenta, ele reprezinta supremul...

Bogdan_mb 20-12-06 02:06

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 666808)
Mercedes are o gama mai mare de motorizari fata de Bmw in aceasta clasa, si mai puternice decat cele ale rivalei, exemplu S600 (514cp) si 760i (445)

Ultimul model de 7 adica cel cu si fara facelift, este mai urat ca si S`ul vechi, singurul 7 care mi-a placut a fost asta:

Intradevar .. acest model arata superb.

In poza, un E38 Alpina daca am intales bine, un model care l-as alege in defavoarea balenei ;)

teddy 20-12-06 04:07

nici nu se compara. s-ul este 'the leading horse' :lol: asa a fost, asa e, si asa va fi mereu. fiecare nou model include tehnologii pe care le vor adopta rand pe rand toti producatorii auto.
si in plus... 7-le e urat si vulgar -- doua "no-no"-uri la clasa asta care te influenteaza daca nu esti traficant de droguri sau parvenit, nu vad de ce cineva ar da atatia bani pe asa ceva. A8-ul mi se pare cu un pas inaintea 7-lui dar cu un pas in spatele S-ului.

Bogdan_mb 20-12-06 11:24

A8 parca nu prea are identitate, are un aspect placut dar comun. De la ceva distanta cu mare lejeritate se poate confunda cu un A6, dar si eu sunt de parere ca e peste 7.

The_Mask 20-12-06 20:40

Chiar confunzi A8 cu A6 de la distanta...Iar ce a zis teddy cu privire la tehnologiile adoptate de Mercedes este adevarat....dar sa nu uitam ca noul S a preluat bordul de la Seria 7 si e de tot ***u, cel putin mie nu`mi place....Cred ca singurul sistem pe care BMW l`a promovat primul a fost I-Drive`ul(corectati-ma daca gresesc)

Bogdan_mb 20-12-06 20:49

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 669093)
Chiar confunzi A8 cu A6 de la distanta...Iar ce a zis teddy cu privire la tehnologiile adoptate de Mercedes este adevarat....dar sa nu uitam ca noul S a preluat bordul de la Seria 7 si e de tot ***u, cel putin mie nu`mi place....Cred ca singurul sistem pe care BMW l`a promovat primul a fost I-Drive`ul(corectati-ma daca gresesc)

In afara de display-ul situat central si joystick-ul in clasica pozitie a schimbatorului COMMAND nu are nici o legatura cu I-drive.

Sa imi spui si mie daca ti se pare urat interiorul acesta :

https://img243.imageshack.us/img243/4678/dsc01480gt7.jpg

The_Mask 20-12-06 21:27

wtcvictim nu am zis ca a adoptat I-drive`ul de la bmw, faceam referinta la alungirea aceea a bordului incadrand consola centrala in stilul seriei 7. Acesta este singurul "defect" care nu`mi place la interiorul S`ului! Iar la sistemul I-drive ma refeream ca BMW detine pantentul...

mercut 20-12-06 21:33

s e peste toate in momentu asta din punctu meu de vedere.. si ca aspect si ca tehnologie.. comparand generatiile anterioare de s a8 si seria 7 alegeam a8 dar acum s e cu multe clase peste amandoua.. wtcvictim daca interioru ala e de la masina ta felicitari :P

Bogdan_mb 21-12-06 12:59

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 669178)
wtcvictim nu am zis ca a adoptat I-drive`ul de la bmw, faceam referinta la alungirea aceea a bordului incadrand consola centrala in stilul seriei 7. Acesta este singurul "defect" care nu`mi place la interiorul S`ului! Iar la sistemul I-drive ma refeream ca BMW detine pantentul...

Nu mi se pare consola aceea incadrata central o chestie patentata. Intradevar pare o sursa de inspiratie pe S-classe dar cam atat. Asta ar insemna ca si Q7 sa fie copiat dupa una dintre cele doua. Din experienta proprie iti pot spune ca aceea consola nu deranjeaza, e chiar utila si placuta la condus.

@Mercut , mersi :oops:

Apropo, e vorba de S vs 7 , daca tot a fost adusa vorba modelelor mai vechi, ar fi frumos daca cineva ar gasi o poza(e) cu ultimele 3, 4 generatii de la fiecare marca sa vedem cum sau descurcat pe parcurs.

The_Mask 21-12-06 13:39

6 Attachment(s)
Ultimele 3 generatii ale S Klasse :

The_Mask 21-12-06 13:46

6 Attachment(s)
Cam astea ar fi replica BMW`ului, insa ultimul 7 este mai mult un facelift fata de noul S Klasse, dar asa stau lucrurile.

iuliu 21-12-06 19:06

tot timpul mercedesul a fost varf de lancie in domeniul lui.nu degeaba exista si in economie regula elitei sau regula mercedes.mercedesul reprezinta cea mai inalta dreapta in domeniul auto si toti ceilalti ar dorii sa poata intrece macar o data produsele marcii.eu unul aleg s .

thor 21-12-06 20:40

gata,stop joc!...aici trebuie sa inclin balanta pentru steaua de la Stuttgart...e rege,peste regi!...bavarezele,s`au facut de rahatel cu sistemul super idiot ala I drive.......si,la ce`au scos acum Brabus,din motoarele de 600`...Uoau Doamne....mult munceste Alpina ,sau Hamman.....mult.....asta este,trebuie recunoscut,chiar de cei mai infocati fani ai bavarezelor,S classe este S Classe!.punct.

alpina 26-12-06 01:21

imi plac bmw'urile de cand eram mic,deci seria 7! Desi nu se poate compara la design cu S. Seria 7 e65 a fost (dupa parerea mea) o masina urata de la inceput,nu-mi place botul de nici un fel,insa face liftul a incercat sa mai remedieze problema,nu stiu dak au reusit,dar mie cel putin imi place cum a iesit! In legatura cu diferenta de putere,in defavoarea septarului. Alpina B7 are 500 cp dintr'un V8 de 4,4 l cu supercharger(zic yo performanta destul de buna ;) ) si S 65 AMG 612 cp dintr-un V12 bi-turbo de 6 l,insa timpi de acceleratie nu sunt foarte diferiti -> http://www.alpina-automobiles.com/do...utocar0205.pdf
Imi plac ambele masini super mult,dar tot seria 7(mai precis Alpina B7) mi-as lua.Probabil k BMW,Hamman,Alpina si Hartge(care iarasi este o firma buna de tuning,au scos o bestie de M3 cu motor de m5 de 400cp) vor veni cu motoare noi ca sa tina piept celor din S,nu stiu!

Rolls Royce nu au ales motoare de BMW pt k sunt foarte bune(sa nu fiu inteles gresit sunt superbe)dar BMW AG dak nu ma inshel detzine Rolls Royce'ul si MINI. O fi ca Zonda are motor AMG Mercedes dar sa nu uitam k una dintre cele mai tari supercar'uri a tuturor timpurilor (McLaren F1) are motor de bmw :D
Si inchei k am scris prea mult deja,si probabil k multzi o sa considere ca am scris tampenii,dak am gresit nu-mi datzi in cap:oops: ,invat inca! mie bmw'urile imi plac,fiecare cu gusturile lui,yo mi-as lua seria 7

The_Mask 26-12-06 08:09

aici vorbim strict de masinile stock adica nu AMG sau Alpina;) ca asa Mercedes are BRABUS SV 12 S Biturbo 730cp si 1000Nm replica la care BMW nu cred ca o sa ajung prea curand!

GabiByte 26-12-06 10:42

BMW 745i e mult mai tare ca Mercedes S500. Mercedes S500 e de cacat.
Evident lucrurile nu stau asa cum am scris, Mercedes S500 e o masina excelenta, dar din moment ce voi nu scrieti nici un argument in favoarea S-klasseului eu pot fain frumos sa consider ca 745i e mai tare ca s-klasse. Tot bateti aiurea cu brabusu vostru si hartge si alti tuneri care n-au absolut nici o legatura cu topicu. Eu nu prea ma stiu la categoria lux asa ca nu ma bag si citesc ce spun altii sa vad si eu ce si cum. Pentru ala care a zis ca i-drive e de rahat, i-as spune cateva dar mai bine ma abtin.

alpina 26-12-06 14:37

Parerea mea i ca la categoria lor,nu conteaza atat de mult performantele,dak vroiai masini sport puteai sa-ti cumperi linistit in locu seriei 7 sau S Klasse'ului!S Klasse a fost prima masina dotatta cu ABS,cu airbag..etc.....este o masina mai luxoasa decat seria 7,dar acum fiecare cu gusturile lui.

pimp_lex 26-12-06 17:32

Quote:

Originally Posted by wtcvictim (Post 669114)

Sa imi spui si mie daca ti se pare urat interiorul acesta :

https://img243.imageshack.us/img243/4678/dsc01480gt7.jpg

mie personal nu mi se pare urat interiorul ala. Urat ar fi un mare compliment. Mi se pare Oribil! Mai mult imi place pana si interiorul de pe s-class din anii 80.
Au preluat stilul de pe actualul 7 (care la randul lui este si el oribil, dar a reusit MB sa-l depaseasca).

Chiar daca restul masinii este excelenta, daca as fi cumparator in clasa asta, din cauza interiorului MB nici n-ar fi pe lista. Nici macar pe ultimul loc.

SirNenea 26-12-06 18:01

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 675574)
mie personal nu mi se pare urat interiorul ala. Urat ar fi un mare compliment. Mi se pare Oribil! Mai mult imi place pana si interiorul de pe s-class din anii 80.
Au preluat stilul de pe actualul 7 (care la randul lui este si el oribil, dar a reusit MB sa-l depaseasca).

Chiar daca restul masinii este excelenta, daca as fi cumparator in clasa asta, din cauza interiorului MB nici n-ar fi pe lista. Nici macar pe ultimul loc.

probabil ca tie iti place mai mult interiorul loganului decat a unui s klasse

pimp_lex 26-12-06 18:17

Nu ala e naspa

Imi place interiorul de Nova Europa. Super tare

*la asa comentariu, asa raspuns

SirNenea 26-12-06 20:15

vezi ca aia e super nova si e alta mancare de legume
si sa stii ca si mie imi place bordul de nova dar cel de GTi :P

turbojack 27-12-06 13:23

Quote:

Originally Posted by SirNenea (Post 675732)
...
si sa stii ca si mie imi place bordul de nova dar cel de GTi :P

Mda...insa bordul de S 500 costa mai mult decit toata Nova aia ,noua fiind...;)

On-topic.S-Klasse este mai rafinata in privinta luxului decit 745,are o alta prestanta,asta in conditiile in care din punct de vedere tehnic sint sensibil egale.

mercut 27-12-06 22:46

Quote:

Originally Posted by pimp_lex (Post 675574)

esti tare bravo

teddy 28-12-06 04:44

sa stiti ca doar ideea ca voua vi se pare ca e vorba de copiat este penibila.
exista un acord intre producatoarele germane de masini pentru a pune sistemul de navigatie/entertainment/alte controale la un anumit unghi fata de privirea soferului. este un acord asa cum este cel cu limitarea de viteza la 250km/h, la care participa de altfel toate firmele nemtesti inafara de Porsche.
nu se numeste copiat. si faptul ca toti au ales un sistem similar joystickului de I-Drive este pentru ca pur si simplu este cea mai logica solutie.
La aceasta clasa nu putem vorbi de interioare urate. Sincer, este deplasat!

pimp_lex 28-12-06 18:21

Quote:

Originally Posted by mercut (Post 677157)
esti tare bravo

stiu, mersi

Quote:

Originally Posted by teddy (Post 677321)
sa stiti ca doar ideea ca voua vi se pare ca e vorba de copiat este penibila.
exista un acord intre producatoarele germane de masini pentru a pune sistemul de navigatie/entertainment/alte controale la un anumit unghi fata de privirea soferului. este un acord asa cum este cel cu limitarea de viteza la 250km/h, la care participa de altfel toate firmele nemtesti inafara de Porsche.
nu se numeste copiat. si faptul ca toti au ales un sistem similar joystickului de I-Drive este pentru ca pur si simplu este cea mai logica solutie.
La aceasta clasa nu putem vorbi de interioare urate. Sincer, este deplasat!

Nu e deloc deplasat, indiferent de clasa.

Fiecare cu gustul lui si nu inseamna ca daca e la clasa mare de lux automat tre sa fie pe gustul tuturor celor 6 miliarde oameni de pe pamant (sau cati sunt).

iar chestia cu joystickul...eu sincer nu am auzit de o astfel de intelegere. Exista vreo dovada ceva?

Oricum nu e vorba ca e copiat interiorul de la S dupa cel de pe 7, ci pur si simplu au elemente de conceptie comune. Daca pui interiorul de pe 7, S, A8 si Jagura XJ unul langa altul, se vede clar ca cele 2 au niste elemente de design asemanatoare si celelalte 2 sunt complet diferite (si foarte reusite in opinia mea).

cribmw 28-12-06 23:14

imi plac discutiile voastre sunt amuzante:))), dar sincer intre un seria 7 orice motorizare si un CLS facut de BRABUS(hihihi) si mai exact CLS care este declarata cea mai rapida masina de lux......ce mai alegeti???http://www.brabus.com/homee.htm

teddy 28-12-06 23:17

pimp lex, nu era vorba de chestia cu joystickul ci cu pozitionarea monitorului care trebuie sa fie in campul vizual al soferului. sa ii permita sa conduca fara sa coboare privirea la un monitor pozitionat la nivelul mainii de pe schimbator, cum era la vechile generatii din aceasta clasa.
de joystick am spus doar ca este singura alegere rationala cand optiunile si submeniurile sunt atat de multe. personal, prefer touchscreen.

pimp_lex 29-12-06 04:45

ah, da asta e foarte posibil

de fapt, acum cam toti pun monitorul cam la nivelul ala in campul vizual al soferului, indiferent de clasa sau marca.

PaRaDoX 29-12-06 12:27

Pimp_lex parerea mea e ca esti deplasat tare. Dak nuti plac scaunele ala( care sigur sunt mai confortabile ca toate fotoliile pe care le ai aksa) inseamna ca pentru tine interiorul ar trebui facut din puf. Bordul este lucrat foarte finutz adik uitate la el. Crezi ca inginerii care sau ocupat de bord au facut in ciuda p***i sa nu placa la nimeni :-?. esti ciudat tare. Yo am mers pe mertz

ESPinoza 29-12-06 12:34

Quote:

Originally Posted by PaRaDoX (Post 678676)
Pimp_lex parerea mea e ca esti deplasat tare. Dak nuti plac scaunele ala( care sigur sunt mai confortabile ca toate fotoliile pe care le ai aksa) inseamna ca pentru tine interiorul ar trebui facut din puf. Bordul este lucrat foarte finutz adik uitate la el. Crezi ca inginerii care sau ocupat de bord au facut in ciuda p***i sa nu placa la nimeni :-?. esti ciudat tare. Yo am mers pe mertz

fiecare are gusturile lui nici eu nu`l inteleg pe pimp cum sa nu`i placa asa un interior dar poate pur si simplu are alte gusturi .. a si zis omu ca prefera interioru de a8 sau jaguar care mie cel putin ala de pe jaguar mi se pare oribil :)

PaRaDoX 29-12-06 13:17

DAr nush cum ma, cand orice firma de masini viseaza sa aiba o masina pe care sa puna un bord ca asta, e cam imposibil , ori zice asta pt ca e nu-i plac mercedesurile, ori zice asta pt ca.......... nush..... e prea mare omu poate are vreo 150 de kile si nu incape. :d nush.

pimp_lex 29-12-06 16:16

Omule esti deplasat si pur si simplu refuzi sa intelegi ca alti oameni pot avea pareri si opinii diferite.

unde am zis eu ca nu place la nimeni? Nu-mi place mie.

uite Espinoza a inteles ce am spus si asa cum lui de exemplu nu-i place interiorul de la Jaguar XJ si i se pare oribil, in exact acelasi fel mie mi se pare oribil interiorul de pe actualul S-class si imi PLACE foarte tare cel de pe actualul XJ. Nu vad ce e asa greu de inteles.

Nu vad de asemenea unde am zis ca nu-mi place Mercedes. Imi place, si chiar foarte mult. Dar daca imi place o marca in general nu inseamna ca trebuie sa-mi placa ABSOLUT TOT ce produc.

Si cand zic interior ma refer in principal la bord si consola centrala, nu la scaune.

PS; ce legatura au canapelele mele de acasa cu scaunele din S? Pt informatia ta, am canapele f bune acasa, luate de mine nu de tata, care valoreaza mai mult decat ai crede si sunt f confortabile, si ciudat, tot din piele bej sunt ca scaunele din poza aia, si la fel ca scaunele din masina mea.

F430 29-12-06 18:14

exista masini si exista BMW

3SGE 29-12-06 18:21

Quote:

Originally Posted by F430 (Post 679023)
exista masini si exista BMW

Asta e cel mai tare motiv. Oare se gandesc mult inainte de a posta!
Spune domnule si de ce e mai deosebita ca restul masinilor?

PaRaDoX 29-12-06 20:36

NU refuz sa inteleg, numai ca e ciudat, cel putin pentru mine. Eu nam zis ca dak iti place o marca neaparat tre sati placa tot ce fac ei. Pana mea fiecare cu ce are, cu ce stie ,cu ce-i place, oftopic ,dak canapele tale sunt din mahon, sau ce mai folosesc ei, iti doresc tot confortul. :))

F430 31-12-06 16:21

nu sunt chiar strikt numa pt bmw imi plac si alte marci dar de la bmw imi place sportivitatea asa ca am ales seria7 si nu s-klasse amandoua au partea lor frumoasa dar eu aleg bmw pt ca iti arata toata sportivitatea pe care o are prin design s-klasse nu prea iti arata sporivitatea doar dak faci un test sau te uiti sub capotaa iti dai seama ce poate

Bemelo 31-12-06 16:25

Sportivitatea conteaza cel mai mult la masinile astea :)) .. BV! oricum BMW e BMW nu ai ce zice :)))

Bogdan_mb 03-01-07 20:51

Paradox , e o chestie de gust, fiecare alege ce ii place. Si mie de ex interiorul de la seria 7 si XJ nu imi place de nici o culoare.

GabyByte referitor la I-drive, as vrea sa vad cat de repede de descurci cu el prin trafic. In fine, sunt alti experti care pot sa se pronunte mai bine ca mine, dar cel putin din cate am auzit din diferite review-uri I-drive e mai dificil decat Command.

PaRaDoX 03-01-07 22:17

Cica sportivitatea conteaza cel mai mult la modelele astea. Bemelo tu te auzi???? Dak cineva isi una din masinile astea ca sa faca drifturi , si curse, inseamna ca yo imi cumpar dacie sa particip la Le Mans. :))) nu pot sa ma abtin ,esti tare.

Bogdan_mb 03-01-07 22:18

Quote:

Originally Posted by PaRaDoX (Post 683761)
Cica sportivitatea conteaza cel mai mult la modelele astea. Bemelo tu te auzi???? Dak cineva isi una din masinile astea ca sa faca drifturi , si curse, inseamna ca yo imi cumpar dacie sa particip la Le Mans. :))) nu pot sa ma abtin ,esti tare.

Paradox lasa topicul asta apucate de altul , fara suparare dar e la mintea cocosului ca vorbea ironic ;)

All times are GMT +2. The time now is 15:19.

- Copyright 2026 4Tuning