Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   Probleme cu slaba performanta a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la solutii ! (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/29873-probleme-slaba-performanta-luminilor-drum-faruri-atentie-solutii.html)

edypro2 29-10-08 09:17

Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la soluti

intrade-var montarea unor becuri de 100 w este cea mai mare porcarie pe care o poti face la orice masina.......daca nu scapi doar cu exfolierea farului atunci sigur o sa ai probleme cu inst electrica .....cat despre proiectoare , merg si eu cu ele aprinse si cu pozitiile prin oras unde iluminatul stradal este suficient , problema mea sunt aceia care merg cu luminile de ceata din spate , eu nu imi dau seama , e o chestie la moda sau ce?....ca vad din ce in ce mai multi facand chestia asta............la unii nu iti mai dai seama cand franeaza , mai ales daca au si ceva probleme - triple inegrite, bacuri cu faze arse , bla , bla , bla......despre xenoane nu am ce sa zic decat ca sunt foarte periculoase pentru ceilalti participanti la trafic , pe multi ii doare in c.. de altii daca vad ei bine asta este .....toata lumea vrea sa vada bine dar sa ne gandim si la altii :!:

Geo_ZGA 31-10-08 07:57

Re: Probleme cu slaba performantza a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la soluti

Si proiectoarele ti se par normale... stii cum se numesc, nu? Faruri de ceata... si cum nu e ceata, de ce sa circuli cu ele aprinse, doar ca sa fii "cool"?
Normal ca pe tine te deranjeaza stopurile de ceata ale celor din fata ta, ca proiectoarele nu ti le vezi.... foloseste faza scurta, fara proiectoare, si o sa vezi mai bine si tu, si altii.
Xenoanele periculoase? Sa dam un mail la marii producatori de automobile, sa le scoata urgent :lol: Sunt deranjante pe farurile matuite, prost reglate/dereglate... nu in general.

giubau_v8 31-10-08 10:46

xenoanele reglate bine sunt mult mai ok pentru ceilalti participanti la trafic decat halogenele sau ''lumanarile'' celorlalte masini ;)

eu unu nu sufar proiectoarele, stopurile de ceata aprinse tot timpul...oricum mare lumina nu fac decat deranjeaza la ochi ca e dispersata....da ce sa faci ..trebuie sa fii in pas cu moda nu? :((

Cristy 26-11-08 10:41

Am si eu 2 intrebari: Am un opel astra H, am montat un kit xenon HID pe faza scurta (H7) . Merge totul ok, dar are fluctuatii usoare lumina. Am observat asta si la un prieten cu un golf 4. Se poate intampla ceva rau? Are vreo legatura cu senzorul de bec ars...?
Si ultima intrebare: am fixat un balast cu soricei pe baterie. are ceva? am vazut ca nu incalzeste rau la drum lung

srulz 04-04-09 23:22

Quote:

Originally Posted by bmwm5 (Post 1651883)
am si eu o problema.am o skoda fabia 1,4 tdi si mi se tot arde becul de la faza scurta.intr-o saptamana am schimbat 2 becuri.de la ce poate fii?

Poate nu sta bine in soclu si joaca, vibratiile sunt fatale oricarui filament... sau la mufe vreun contact imperfect sau masa proasta.

@Cristy, la xenoanele tale, se zice ca ar fi devina balasturile ca nu sunt compatibile cu modulul de lumini cu care ar intra in conflict... Ai aprins becul in bord de bec ars la lumini ? Cel putin asa se zice pe site-urile celor care vand astfel de kituri. Chiar daca nu se incinge prea tare, e bine sa il pui undeva in vecinatatea farurilor, eventual pe contra-aripi, direct pe tabla sa aibe ceva racire.

Cu luminile e greu de tot. Acum am ramas in masina nevestii, Matiz, si am tot incercat de vreo jumate de an sa il fac sa aibe lumini. Am constatat la inceput ca farurile sunt prea mari pentru caroseria "gigantica" si au tendinta de a orbi orice vine din sens opus, in plus focalizarea e cam praf. Geamurile, clare din plastic, devin opace in timp si toata lumina se disperseaza peste tot, mai putin pe drum. Am pus halogene pana la Philips, pana la urma, am scos niste bani si am schimbat farurile cu unele noi, adica clare si am pus un kit de xenoane H4, 35w, 4300k. Am ales becurile de 4300k pentru ca nu vreau lumina albastra sa ma cert cu militienii pe drum, mai ales ca lanternele de Matiz bat si dupa avioane, daca sunt prost reglate. Am reglat farurile la service si vreau sa spun ca in final am lumina alba, asemanatoare cu a unui halogen de buna calitate, diferenta consta in densitatea luminii, toata suprafata de drum este luminata uniform si nu deranjeaza mai mult decat cand aveam halogene, pentru ca de deranjat, Matizu e tatic si cu toate reglajele pe inaltime etc... tot iti iei niste injuraturi la drum lung.

ariel 17-04-10 00:28

Re: Probleme cu slaba performanta a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la solutii

am si eu o intrebare,
exista dispozitiv pe LED-uri capabil sa inlocuiasca becul de la faza lunga?
nu ma intereseaza soclul,imi trebuie la farul pt pescuit.
de vreo 2 saptamini tot caut pe net si nu prea am gasit.
multumesc anticipat pt raspuns.

julaikos 21-04-10 22:49

Re: Probleme cu slaba performanta a luminilor de drum (faruri)?... Atentie la solutii

nu mai simplu o lanterna pe leduri?eu am una cu 3 leduri si bate destul de mult,basca a fost vreo 12 lei de noua,dar sunt unele ceva mai scumpe cu leduri luxeon de putere ceva mai mare care au luminozitate foarte mare...

Privilegiatul 22-04-10 22:24

baieti,sunteti ultima mea speranta.am si eu o laguna 2 facelift,faruri cu lupa si mi s-au ars c@$*%ii aia de senzori de autoleveling.cum fac sa ii dezactivez si sa imi pun reglaj din buton,ca am citit pe unele forumuri ca si-au pus baietii pe passat,seria 3 etc si nu mai au nici un fel de probleme.ajutati-ma cu un electrician bun ca nu am chef sa arunc milioane pe senzorii aia sau pe faruri fara lupa.va multumesc. ps nu am stat sa citesc cele 6 pagini din lipsa de timp

Privilegiatul 23-04-10 00:14

@julaikos, nu cred ca pot trimite pm ca abia am 3 posturi.in fine,de reglat sunt reglate manual,de la motor acolo,cu imbus,treaba e ca imi bate lunga in pamant si eu depind mult de aceasta deoarece conduc mult noaptea,iar daca mai am si 2 pers. in masina ii orbesc pe cei din fata.daca poti sa ma ajuti,iti raman dator "pe viata" :),numai spune-mi ce trebuie sa cumpar si cum sa ne vedem odata.mersi

lascarica 23-04-10 01:10

xenon+reglaj la buton, ar trebui interzis complet dupa parerea mea. Am vazut FOARTE multi bezmetici,care daca e ud pe jos,ei...:lol:..ridica farurile....Iara..daca vineva li se pare ca i-a "orbit",deasemenea,plini de furie si de dorinta de a "plati" si ei cuiva, ridica farurile...cei MAI isteti (care-si pun tot chinezariile ce au infestat europa,incurajate de oamenii ce tin fraiele lumii,pt ca populatia aia nu trebuie nicicum sa ajunga in pragul anarhiei,NU din alte motive!) ce au SI pe lunga xenon (unii si pe proiectoare..si musai cat mai sus PESTE 4000k) f\/t si o faza lunga,ca sa fie pachet complet:( ..mai au un pic si-si pun si pe lampile de marsarier..poate si pe alea de ceata..:(

DE ce e musai xenon,cand becurilor halogen de buna calitate(ex:philips),nu li se poate reprosa decat...un far de Proasta calitate sau gresit proiectat sau defect ori un reglaj defectuos ? E sic si da bine la pyNd3 ? ..trist daca am ajuns sa ne confere identitate sociala si sexuala... cateva grame de gaz inert:lol:

julaikos 23-04-10 09:11

am si eu atatea de reprosat farurilor reglate prost,fie ca sunt aftermarket,fie ca sunt de logan si reglate maxim sus+proiectoare cu xenon si multe altele...dar nu e topicul potrivit,cred...
privilegiatul discutam pe pm,am vazut ca ai reusit sa trimiti ;)

DuCon 26-05-10 14:39

Pacat ca nu se iau masurile legale pentru utilizarea defectuoasa a proiectoarelor si lampilor de ceata :(

raresvintea 02-10-10 23:16

Bai oamenilor, pe prima pagina citesc numai despre ce destepti sunt taximetristi ca merg cu proiectoarele ca sa ai pe cine sa injuri, despre cei care au luat permisu acu o luna si nu stiu pt ce e faza scurta si proiectoarele.

Proiectoarele, OAMENILOR, sunt facute pt timp de ceata nu pt a dovedi dusmanilor ca noi avem proiectoare, faza lunga se scoate cand din contra sens vine o masina... CA IL ORBESTI

Probabil in scoala nu se invata despre folosirea stopului de ceata, dar trebuie sa le dovedim participantilor la trafic ca habar nu avem rolul pt care au fost create!

TREZITI-VA si respectati ceea ce se cuvine,

P.S. un bec nu are cum sa dea mai multa lumina gen osram +50% etc, doar tovarasilor le veti arata ce misto se reflecta nuanta de albastru in oglinda farului!

rizik 07-10-10 14:03

sal,am si eu un rover 200,am avut o instalatie de xenon,semnele de circulatie sunt mult mai evidente:D,insa avand farurile stock lumina este dispersata in toate directiile :sad:netinand cont de oglinda,reglajul electric din interior,etc. Parerea mea este ca instalatia de xenon este mult mai ok decat halogen insa cu faruri clare si lupe care sa directioneze corect lumina

p.s. cert e ca dupa ce am mers cu masina unui prieten in fata masinii mele mi-am pus halogene cu care chiar nu prea vad :shock:pana la noi modificari.ce tie nu-ti place altuia nu-i face

ipman 21-01-11 10:32

A inlocuit cineva in blocurile optice originale becurile cu filament cu leduri?
Ma intereseaza orice modificare de genul asta, pe cit posibil o comparatie inainte si dupa.

dreaq 21-01-11 11:00

Quote:

Originally Posted by raresvintea (Post 3698465)
P.S. un bec nu are cum sa dea mai multa lumina gen osram +50% etc, doar tovarasilor le veti arata ce misto se reflecta nuanta de albastru in oglinda farului!

Aici gresesti , un bec poate sa lumineze mai tare daca este supra-voltat ,dar durata de viata ii scade dramatic . De asta plange lumea ca-si iau philips vision 50%+ sau alte dracii si peste 6 luni un an li se arde.

raresvintea 21-01-11 12:12

Am pe masina philips de care zici tu, am vaduto si acuma merg bine mersi. Daca farul are toate urechile de prindere intacte si nu dardaie becurile rezista.

lascarica 21-01-11 23:35

Quote:

Originally Posted by raresvintea (Post 3698465)
Bai oamenilor, pe prima pagina citesc numai despre ce destepti sunt taximetristi ca merg cu proiectoarele ca sa ai pe cine sa injuri, despre cei care au luat permisu acu o luna si nu stiu pt ce e faza scurta si proiectoarele.

Proiectoarele, OAMENILOR, sunt facute pt timp de ceata nu pt a dovedi dusmanilor ca noi avem proiectoare, faza lunga se scoate cand din contra sens vine o masina... CA IL ORBESTI

Probabil in scoala nu se invata despre folosirea stopului de ceata, dar trebuie sa le dovedim participantilor la trafic ca habar nu avem rolul pt care au fost create!

TREZITI-VA si respectati ceea ce se cuvine,

Exista chiar si amenzi si puncte de penalizare pentru imbecilii retardati si manelisti (mai nou sufera metamorfoza in clubberi/houseri) mentionati de tine, insa partea proasta e ca nu le aplica nimeni,chiar daca ii sesizezi pe domnii aflati in serviciu...:(

Nautilus 22-01-11 12:49

Becul are cum să dea mai multă lumină la aceeaşi putere electrică (55W) datorită construcţiei: filament cu o formă specifică, interiorul becului umplut cu un gaz etc.

Este īnsă o diferenţă īntre modul īn care e percepută lumina de un şofer şi de un spectator aflat īn faţa maşinii - spre exemplu, dacă pui Vision Plus pe faza lungă, de la cāţiva metri īn faţa maşinii abia observi o diferenţă, dar īndepărtează-te la minim 50 m şi o să vezi că te orbesc. De fapt, au eficienţa maximă īntre 50 m şi 300 m, diferenţa pretinsă de fabricant "de 50%" īn practică arată ca 100%. Philips Premium "+30%" pe de altă parte nu sunt cu mult mai luminoase decāt un bec obişnuit, diferenţa e minoră.

Şi eficienţa unui bec cu xenon depinde de forma farului, de forma oglinzii şi de condiţiile atmosferice.

Exemplu: Mini Cooper 2004, lentila de far clasică, un exemplar cu xenon şi unul cu halogen - abia dacă se vedea o diferenţă de intensitate luminoasă, şi xenonul era parcă mai alb. Īnsă dacă era vorba de un Mini de la finalul lui 2004 sau 2005, cu xenon şi lupă, deja era la ani-lumină peste predecesorul său.

~Nautilus

fabritzzio18 01-03-11 17:50

e ok si xenon-ul ...dar sa fie cu lupa incat sa focalizeze :),pe faza scurta ma refer

maxmartinez 29-03-11 12:15

caut si eu melteni cu xenon pe faruri fara lupa si nu gasesc:rolleyes2:lol:...de fapt e plin Bucurestiul de melteni! Cum plm sa iti pui xenon pe faza scurta, pe niste faruri fara LUPA? Oricat le-ai regla, tot bat in toate directiile..dar, nah, esti meltean, ai xenon ce pl..ta!

proiectoare de ceata...sunt ptr ceata, d'aia le si zice asa!!! nu ptr ca esti tu meltean, si mergi cu proiectoarele de ceata (si cu xenon n ele si fara lupa). MELTEAN!

Si cam cat de prost/nesimtit sa fi, sa uiti/sau nu=mers intentionat, cu faza lunga????

Cam atat de prost/nesimtit, pana se satura unu' caruia i-ai rupt ochii, si ti-o iei pervers ca pe targu ocna!:twisted:

All times are GMT +2. The time now is 18:34.

- Copyright 2026 4Tuning