Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Daewoo (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo.html)
-   -   Daewoo Cielo B 40 VLN (https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/297499-daewoo-cielo-40-vln.html)

valitataye 21-03-13 18:33

Re: Daewoo Cielo B 40 VLN

Bun ca ii faci si lucrarile de intretinere,nu doar benzina si talpa.

pwr_bz 24-03-13 11:23

foarte frumos veterane...ce faci tu aici!
tot respectul pt munca depusa.
asa fapte asa masina :)
toate cele bune!

Costi_vln 24-03-13 20:40

Multumesc baieti,adevarul e ca sant si atent cu ea,da-o in masa ......

Costi_vln 03-04-13 19:49

9 Attachment(s)
Dupa diferitete incidente,am ales sa inlocuiesc pompa de benzina.Tragea greu si sunetul amorsarii prevenea decesul ei cat de curand.Nici debitul acesteia nu era ok.Asa ca am ales,preventiv inlocuirea ei,sa fiu cu un pas inainte.Am montat pompa originala Bosh,sa vedem cat rezista si asta.
La o zii dupa asta,venind spre casa aveam o oaresce' senzatie ca motorul trage ceva mai greoi,parca il infrana ceva.La nici 10 minute se aprinde martorul bord-baterie.Dupa o verificare a mufei,care era la locul ei,am realizat ca alternatorul era foarte incins.
L-am demontat,masurat diodele si 2 erau duse.Avand releu de alimentare,carbuni si punte diode noi,am scapat ieftin,doar le-am inlocuit cu cele defecte.
Chinul dracu la deconectat diodele de capetele bobinei,fiind original si capsate din fabrica.
Pana la urma am reusit.Intregit la loc,montat pe masina,facut proba si incarca perfect.La relanti 14,2-14,4 iar in srcina maxima nu mi-a coborat sub 13,3-13,5.
Asta patanie m-a facut sa ma hotaresc si sa achizitionez un alt condensator pt. sistemul de muzica,inlocuind vechiul cond. de 1f cu unul nou de 2,5f.Sper ca acum sa nu mai fiu nevoit sa schimb sau repara alternatoare aproape anual.Acum il inteleg pe Ivite de ce cauta alternator de Opel de 100 A.Ma intreb cum draq de el nu-si prajeste alteratoarele,la ce muzica are ci el pe masina?
Am mai facut cate ceva,cumparat,modificat si montat semnale originale fata,Sungsan,sau cum naiba le cheama.Si astea scumpe in draci,90 lei bucata,insa mult mai ok realizate,intradevar calitatea face diferenta.
Am mai inlocuit si mocheta fata,cea veche fiind patata la pasager de la uleiul introdus in praguri ce a iasit prin orificiile interioare.Uns cu ocazia asta sinele si reglajele lombare ale scaunelor,tot erau demontate.Cu ocazia asta am inlocuit si un bec de la scrumiera,ars de vreo juma de an si am tot amanat inlocuirea,........de lene,sa-mi fie rusine....
In rest baba merge,acum sa vedem cat dureaza pana la viitoarea interventie....

bogdan10. 03-04-13 20:13

Buna treaba Costi se vede ca iti respecti masina, sunt misto scunele alea de nexia!Ai dat jos colantul carbon dupa plasticele de la bord? :-bd

Costi_vln 03-04-13 21:28

Ms Bogdan.Am inlocuit tote plasticele imbracate in folie carbon.Facusem aceasta operatie deoarece erau vopsite si vroiam sa le acopar,iar in timp nu mi-au mai placut.

iviTe 07-04-13 16:10

costi.... nu le prajesc ci le tot schimb ca mai am 2 acasa de cielo =))

PetricaCBD 07-04-13 17:05

misto condensatorul ala...

Costi_vln 30-04-13 17:43

13 Attachment(s)
Dupa o munca asidua ce a durat 4 zile INTREGI,de dimineata de la 9 pana seara la 7-8,am reusit sa trag alta fata jantelor.Ca fapt divers,jantele aveau 7 randuri de vopsea pe ele.
Mai precis am facut buza lor polisata.Lata a draq,10cm are.
S-au facut urmatorii pasi:
-Demontat jantele de vara si montat cele de iarna.Cat imi plac,scartaie ca toti dracii,la orice demaraj sau varaj mai in forta.
-Stropite cu spray de inlaturare a vopselei,un fel de decapant.
-Raschetate,dupa fiecare strat inlaturat,am dat su acel spray mai sus mentionat.
-La fel s-a procedat si cu capacele jantelor.
-Curatat inelele de centrare si antifurturile,capacele,vopsite si montate capacele valve noi.
-Cutatate bine buzele si spitele pana la metal,inclusiv grundul din fabrica,aici am avut noroc cu o bormasina in care am montat diferita perii.
-La fel s-a procetat si cu capacele.
-Puse pe rand pe masina,care era ridicata de bot,bagat in treapta a 3-a si dat cu smilgher de 80,120,220,400,600,1000,1500,2000,ultimele 3 cu apa,scochbrite si polish de metal cu o pasla.Mai trebuia insistat,se putea si mai bine,insa MU MAI PUTEAM.Le mai trag eu in concediu insa un astfel de tratament de lustru al buzelor.
-izolate,date 2 maini de grund.
-Matuite cu smilgher fin,de 1000 si 1500 + apa.
-Spalate cu apa si sapun.
-degresate.
-Izolate din nou.
-Doua maini de vopsea,am ales gri 91L,culoarea caroseriei.
-2 maini de lac.
-La final degresat putin buzele,se gazasera putin si am mai tras inca un rand de lustru.

Atasez si poze din timpul lucrarii si cu materialel folosite.
Acum sa se usece bine si sa vad cum da pe masina.

iviTe 30-04-13 18:44

bine lucrat! :lol:

bogdan10. 30-04-13 20:07

O munca ff buna bravo Costi, din curiozitate te-au costat mult materialele?

Costi_vln 30-04-13 22:01

Quote:

Originally Posted by bogdan10. (Post 5456855)
O munca ff buna bravo Costi, din curiozitate te-au costat mult materialele?

Pai ca preturi au fost asa.
-Sprayurile decapante 25 lei buc,au fost 4 buc.
-Smirghel 1,5 lei folia,am folosit 40+cel abraziv de 80,120 si 220 pe care le aveam eu.
-Solutia de polish 25 lei.
-Daltitele 2 seturi a 15 lei setul.
-Setul de perii pt bormasina 20 lei setul.
-Grundul 25 lei.
-Vopseaua la culoare cod 37 lei buc.Am folosit 3.
-Lac 22 lei bucata,am folosit 2.
-Spray negru,25 lei buc.
-Scotchbrite-uri si bureti abrazivi 4buc a 2,5 lei.
-Un litru diluant la 9 lei l.
-O banda de hartie pt izolat,8 lei buc.
Si cam atat,plus multa putere de munca.

Total-in jur de 470 lei.Mama cat am dat,mai bine nu ma intrebai,m-ai intristat maxim.Noroc ca-mi plac mult,ca model,ca altfel nu merita nici efortul nici investitia.
Acum astept sa se zvinte bine si sa le urc pe masina.

valitataye 30-04-13 22:15

Nu mai conteaza pretul dat.Conteaza sa iti placa tie cum au iesit la final:D

sorin_maican20 01-05-13 10:43

Munca din greu la jantele astea, dar au iesit super bine.

Masina asta si modul in care lucrezi Costi sunt pe sufletul meu.

Ma mir cateodata de unde ai atata timp la dispozitie?

PH 96 K R S 01-05-13 21:56

au iesit bine jantele,dar ai dat mult pentru reconditionarea lor.bafta

iviTe 01-05-13 23:59

la banii care i`ai dat le sablai si le vopseai profesional! :oops:

Costi_vln 02-05-13 13:12

Ivite crede-ma ca daca stiam cat ma duce nici nu ma mai apucam de ele.Insa cand intrii in hora,joci.Stii prea bine cum e ca si tu bagi bani garla in masina.
Cat despre sablat si vopsit profesional,hai sa-ti zic scorurile.
-Scos anvelope+valve-50 lei.
-Sablat 75 lei janta,mai ieftin nu am gasit.Am tot cautat.
-Vopsit profesional mai jos de 300 lei nimic.
-Buze polisate 50 lei bucata,asta la un amic de-al meu care mi-le facea mai subtire.
Remontat valve,anvelope,echilibrat fara 100 lei nu scapam.

Cat face Mister,ma ajungea la aproape 100 lei?
Asa am scapat la jumate,insa am muncit pe rupte.De timp nu mia zic nimic.

iviTe 02-05-13 15:01

da aici ai dreptate :) uitasem ca difera preturile de la oras la oras :D dar oricum ce e facut de manuta ta ai alta satisfactie! :lol:

Costi_vln 03-05-13 11:35

7 Attachment(s)
Am mai rezolvat cate ceva la masina.Tot amanam lucrarea,sincer,stiind la ce ma inham.Am zis ca tot am f_t_t concediul asta,hai sa-mi termin cu masina macar.

Concret:-s-a demontat si inlocuit pompa originala de frana de 20 cu una de Executive de 22.
-Sa demontat caseta de directie unde am inlocuit bucsa ochelar,burduful si lichidul servo.Ilaturata toata vaselina veche,curatat bine si introdus alta noua din belsug.
-Conductele frana spate,cele lungi si lichid nou de frana.Am reusit sa gasesc si clemele noi de prindere,Aveam vreo 3 rupte.
-Am montat arcuri fata noi FK -6,daca tot o ardem low pai low sa fie.Sant constient ca in 3-4 luni revin la stoc insa m-a apucat nebunia cu ea cat mai pe burta.
-S-a mai inlocuit contact pedala frana,cel ce actioneaza stopurile spate.
-Un burduf la un pivot.

Concluzii.Frana e dementiala,tine foarte bine incepand de sus.Masina e rigida,insa sta foarte bine pe sosea.Posibil sa plec zilele astea din Bucuresti si sa ma bucur de ea tot drumul.Sper.

iviTe 03-05-13 11:44

ai pus`o pe butuci :))

B-99-SAA 03-05-13 13:24

Low.... Ce frumos! Sa pui te rog niste poze cu ea montata! Aaa... de fapt o sa trec sa o vad live. :D

PetricaCBD 04-05-13 20:36

multa munca...dar a meritat....

Costi_vln 04-05-13 20:47

6 Attachment(s)
Baba pe burta........

18BSV 05-05-13 09:48

Ce bine ii sta :D... 60/40? bv :)

valitataye 05-05-13 09:48

Ce frumos mai arata pe burta :)

Costi_vln 05-05-13 10:57

Exact,suspensia e FK,fata -6 si spate -4.Arcuri noi + amortizoare intarite.

Costi_vln 06-05-13 20:03

5 Attachment(s)
Am montat mocheta pe interiorul capotei motor.
Si am mai tras cateva poze de la iarba verde.

IulySilviu 06-05-13 20:20

Cat ai dat pe telescoape ?:D
Imi place cum ti-ai montat cele 2 lumini .8)
Nu este putin riscant sa iti montezi mocheta sub capota?:?::!:

valitataye 06-05-13 21:38

Daca a fost bine lipita nu e riscant.Acuma depinde..

Costi_vln 07-05-13 09:28

Daca vorbesti de amortizoarele de la capota,sant de Wv Sciroco si au costat 50 lei din Vitan.
Lampile montat in capota vin pefect,cred ca pt asta au fost concepute si s-a renunta la a monta lampi in ele.
Le-am montat de 2 ani si nu s-au topit deloc,drept urmare nu cred ca mocheta v-a avea vreo problema.

iviTe 07-05-13 11:10

ca de obicei costi gaseste tot timpu de facut cate ceva la masina :lol:

Costi_vln 16-05-13 22:32

2 Attachment(s)
...........

B-99-SAA 18-05-13 11:01

Foarte frumos in configuratia asta! :D

Costi_vln 14-06-13 19:22

5 Attachment(s)
Am mai rezolvat cate ceva,am achizitionat un alt capitonaj plafon pe care l-am imbracat in acelas material ca cel cu care am imbracat si fetele de usi,s-a tapitat si capacul cotierei si cele 2 triunchiuri-ornamente ce includea si reglajul manual al oglinzilor.
Am mai achizitionat si sonda litrometrica a rezervorului impreuna cu garnitura aferenta,ambele originle GM.Am vrut ca o inlocuiesc insa am rezervorul 3/4 cu benzina,asteptam sa mai consumam.Cea originala are momente cand indica,dupa care cade acul si asa ramane,mort,dupa care isi revina s.a.m.d.
S-a completat instalatia de aer conditionat cu freon,mai aveam fix 230 ml de gaz,acum baga ok,iar imi ingheata mainile pe volan.
Si,ceea ce acum o saptamana nu credeam ca voi face,am gasit si cumparat eleronul spate OEM Korean,nou,original,norocul meu la culoarea masinii si spre nenorocul meu are o portiune de vreo 2 cm patrati unde e crapata si sarita vopseaua,insa il aranjez eu.O alta nemultumire stopul frana al acestuia se aprinde foarte slab,verific maine ori sant leduri de slaba putere ori are montate rezistente prea mari,nepermisive suficient.
Acum ramane sa-l montez in locul celui actual,sa vedem,poate in weekendul asta.
In rest baba merge brici,benzina si talpa.

Atasez si o poza camcum arata montat.

PH 96 K R S 14-06-13 20:56

Quote:

Originally Posted by Costi_vln (Post 5501164)
Am mai rezolvat cate ceva,am achizitionat un alt capitonaj plafon pe care l-am imbracat in acelas material ca cel cu care am imbracat si fetele de usi,s-a tapitat si capacul cotierei si cele 2 triunchiuri-ornamente ce includea si reglajul manual al oglinzilor.
Am mai achizitionat si sonda litrometrica a rezervorului impreuna cu garnitura aferenta,ambele originle GM.Am vrut ca o inlocuiesc insa am rezervorul 3/4 cu benzina,asteptam sa mai consumam.Cea originala are momente cand indica,dupa care cade acul si asa ramane,mort,dupa care isi revina s.a.m.d.
S-a completat instalatia de aer conditionat cu freon,mai aveam fix 230 ml de gaz,acum baga ok,iar imi ingheata mainile pe volan.
Si,ceea ce acum o saptamana nu credeam ca voi face,am gasit si cumparat eleronul spate OEM Korean,nou,original,norocul meu la culoarea masinii si spre nenorocul meu are o portiune de vreo 2 cm patrati unde e crapata si sarita vopseaua,insa il aranjez eu.O alta nemultumire stopul frana al acestuia se aprinde foarte slab,verific maine ori sant leduri de slaba putere ori are montate rezistente prea mari,nepermisive suficient.
Acum ramane sa-l montez in locul celui actual,sa vedem,poate in weekendul asta.
In rest baba merge brici,benzina si talpa.

Atasez si o poza camcum arata montat.

Daca asta e faza finala si asa ai de gand sa-l lasi ,sincer nu da bine deloc.nici in parti nu este exact cat porbagajul.mult mai bine ar da lucrat cu chit,ca si cum asa ar fi porbagajul.bafta in continuare

PetricaCBD 14-06-13 21:10

Quote:

Originally Posted by PH 96 K R S (Post 5501248)
Daca asta e faza finala si asa ai de gand sa-l lasi ,sincer nu da bine deloc.nici in parti nu este exact cat porbagajul.mult mai bine ar da lucrat cu chit,ca si cum asa ar fi porbagajul.bafta in continuare

in poza..nu e pus pe masina lui...(el are eleronu ala peste portbagaj..momentan)....pe asta original il montam Duminica...trebuie "intins" cu feonul....o sa facem poze dupa montaj...

PH 96 K R S 14-06-13 21:45

Quote:

Originally Posted by PetricaCBD (Post 5501258)
in poza..nu e pus pe masina lui...(el are eleronu ala peste portbagaj..momentan)....pe asta original il montam Duminica...trebuie "intins" cu feonul....o sa facem poze dupa montaj...

Ok,spor la montat;)

Costi_vln 18-06-13 09:26

8 Attachment(s)
S-a demontat eleronul vechi,s-au astupat gaurile,s-a montat si vopsit noul eleron si capota portbagaj.Din pacate vopseaua e o alta nuanta,putin mai deschisa.Nu e asa grav,insa se observa destul de bine.Asa e cand faci codul de culoare in Vitan si eram sceptic de la bun inceput.
Oricum trebuie sa refac oglinzile iau mai multa vopsea si mai trag si peste acestea o mana.
Am demontat si lampa de frana a acestuia,desfacuta si inlocuit ledurile initiale ce erau foarte chioare,se vede si in poza,cu unele de 10mm cu lupa.Am montat 20 de astfel de leduri,insa scupe in draci,2,5 lei bucata.Am m ontat 5 bucati inseriate,ajungand astfel la o rezistenta de 15v,nu cred ca se vor prajii.Alternatorul nu trece peste aceasta tesiune.
Imi place in concluzie,arata mai ok decat precedentul si in plus am kitul complet.
S-a mai inlocuit si sonda de benzina si garnitura,ambele originale GM.Au tinut destul,erau cele din fabrica,din 95.
In rest nimic deosebit,merge brici baba.

Tin sa-i mutumesc lui Petrica pt ajutor si tarsait pe sub masina sa inlocuiasca sonda....Deh,ce sa-i fac e mai subtire.

Edyson 18-06-13 11:44

arata intr-un mare stil masina...:twisted:,numai zic de cum se aude...;)

Geo_ZGA 18-06-13 11:50

Desi eram fan al kitului de fabrica... eleronul asta nu imi place cum pica pe masina, e prea scurt si capetele de pe aripi incarca prea mult masina.
Parerea mea, nu trebuie sa dai cu parul, e sa dai jos colturile alea de pe aripa si sa finisezi eleronul cu fibra/chit de fibra la capete, in asa fel incat sa "curga" pe portbagaj doar, completand si portiunile laterale lipsa... iti explic joi la intalnire, ca e mai simplu.

All times are GMT +2. The time now is 12:57.

- Copyright 2026 4Tuning