![]() |
Re: Folie omologata vs. ionizare ???
mah oare nu e legal sa pui folie pe laterale spate???io asa am auzit ...ce ziceti....chestia cu sa iti ia talonu cu tot cu omologare....plm ...e aiurea rau...inseamna k daca ma risc kand ma opreste il scot si il dau fara sal mai intreb dc ma oprit...
io am auzit k e legal pe spate laterale....voi c ziceti??? |
in noul cod rutier se specifica
art 91 "constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:" - alin 35 " aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu exceptia celor omologate si/sau certificate de autoritatea competenta si care sunt marcate corespunzator" (Noul Cod Rutier) Nu ai voie nici parasolar sa pui daca nu e folie omologata...tu cu laterale spate..esti la fel in neregula cu ala ce are folie pe toata masina...Totul sta la latitudinea politistului...daca vrea sa te faca..te face :) |
si aia de la rar cam cat mi-ar lua pe omologare la folie...???
|
nu se omologheaza asa ceva.Tu cand mergi cu masina la RAR trebuie sa le duci autorizatia de circulatie emisa de firma care ti-a montat foliile...sa ai timbru LLUMAR pe geam stanga spate cu tot cu timbru RAR si pe restul geamurilor abtibild LLUMAR
|
peste ionizare se poate pune folie.....sau...se poate renoi ionizarea...:D :D :help:
|
Naspa rau de tot cu noul cod rutier ... stiu foarte bine cum ii treaba cu folile ca si eu de curand am facut scoala de sofer si stiu legislatia
Poi daca ii injuri pe participanti la trafic :))iti da amenda in clasa IV de sanctiuni foarte stricta legislatia si mi se pare ca ii intre 9 si 20 pc penalizare |
Quote:
|
Quote:
|
mie cand miau pus folia autorizata(omologata ..whatev) rar .. miau spus k doar p spate s poate pune .. luneta + laterale .. nu sofer pasager sau parbriz ..
Din cate shtiu eu sgura acceptata d rar e 3m panther ..sau acu un an si un pic asa era .. va spun asta k am auzit d faze cu omologari false .. asa k aveti grija cine vi l pune .. sa nu fie p coltz d ghetto :) ..despre ionizate nush cat d legale si cum s omologheaza .. la folie tzio pui la om autorizat.. iti da cearshafu galben in tzipla (omologarea) si t plimbi cu mashina [okelarii d soare cand sunt nori afara .. faruri proiectoare aprinse .. cot p geam afara .. tzigarea in coltzu gurii si ceva distorsionand la max ;) :)) ] .. am avut o mashina si cu dalea ionizate .. eram copii prosti .. si eu si fratemiu si n strambam lipindune moaka d geamuri : in juma d an sau distrus .. pastea l am d un an si un pic .. am tot coborat si urcat geamurile alea .. leau testat totzi cu unghia ..cu tocuri .. fiecare cu c a avut la indemana .. concluzia mea : folie frate. |
folia e buna si contra hotiilor sa zicem .. mai are un plusz fatza de ionizare .. adica se chinuie putin pana sa iti ia detectoru sau dvd-u din mashina
|
asta cu furatu ... plusurile foliei sunt : garantie , filtre UV , siguranta in caz d accident .. iti tine cioburile .. hotu oricum dak vede folie baga cutitu si o termina .. e o folie d plastic la urma urmei .. si scuzama da dak pui folie, detector => tzii la mashina ta si la banii tai deci faci casco unde pui si kitantzele de la audio si whatever mai ai p mashina p caz d furt ;)
|
Quote:
|
daca stie careva unde se pune in bistrita sa imi trimita un mesaj pe [email protected]
|
yo unul am folie pusa la coltul blocului, jaluzela neagra din aia de pus pe luneta, ce sa mai zic ca si semnalizarile + triplele negre :D , inca nu am avut "norocul" sa ma opreasca politia, desi am trecut de foarte multe ori pe langa ei.
asa ca o idee va zic sa va faceti o copie calumea fata verso color la certificatu de inmatriculare, in caz ca vi`l ia, ii dati copia :lol: . eu umblu numai cu copia dupa mine, o intrat odata unul in mine si la politie knd sa i`l arat nici nu stia ca e copie, la service`ul unde am bagat masina l`am lasat pe toata durata reparatiei si tot nu s`a prins. knd am scos masina am uitat de certificat si m`am intors sa il iau, l`o cautat printre zecile care mai erau, s`o uitat bine la el sa vada k`i al meu... mi l`a dat si drum bun :D |
Quote:
|
am folie Llumar 5% pe toate geamurile,pusa de 4 zile! si m-a oprit azi un gabor,mi-a luat talonul si mai tre sa platesc si 225 de RON in 48 de ore! al dreq ghinion,ca nici macar nu a fost soare zilele astea k sa ma pot bucura si eu de geamuri fumurii! :D unde trebuie sa ma duc acum pentru a imi recupera talonul? pentru ca am mi l-a retinut in bucuresti dar masina e inmatriculata in Vaslui. :-?
|
e km belea,pt geamurile din fata ti l-a luat,io am exact cum scrie la dictionar,si nu am treaba cu ei,deji mi-ar place mai inchisa si pe fata dar na asta e.nustu cu talonu ce sa zci,nu m-am lovit d asa ceva.bafta multa
|
Quote:
|
am si eu dacia break si as vrea sa ionizez toate gemurile sti cineva cat mar costa si unde pot face plssssss
|
la pitesti send 92
eu am le am ionizate ... dar am si folie peste .. bine acum am dat-o jos urmeaza sa o pun iar :D .. pe spate se fac geamurile opace .. iar pe fata doar o tenta .. ;) |
in timisoara poate da cineva un nr de tel sau o adresa unde se pun folii omologate ?! sunt intereset pt doua masini k mam saturat sa ma vada gaborii k nam centura pusa prin orash :)
|
LOGtuning pe lugojului la iesirea din oras pe stanga...
|
Quote:
|
Quote:
e mult my bn ji my ieftin foliile se my dezlipesk dk tot lasi geamurile e my trandy ionizate numa"bine sal ....ramon ehm |
am si eu o intrebare ionitatele sunt cele de ti le baga in cuptor sau cele tip oglinda???
|
ionizatul e o porcarie am avut se zgarie usor ,curatarea geamului numai cu alcool da sa nul freci prea tare k se duce, la montare tre sa dea geamu jos, nasol daca ai luneta lipita, fara cheder k trebuie dezlipit si lipit la loc dupa ionizare cu numai dumnezeu stie ce lipici :). Folie omologata ,ma rog unde am pus eu ,pretul este la fel ca si la ionizat tot cu omologare ,ionizatul lam facut pe un passat care are 2 geamuri in plus fata de un auris pe care am pus foliile. Folii Lumar omologate sa n-ai treaba cu baietzii .
|
Sal,eu unu sunt de parere ca folia e mult mai buna,cum ziceau si altii filte UV ,garantie , omologare si daca e pusa bine nu ai probleme...bine recunosc am doar luneta si geamurile spate,masina fiind 2 usi nu dau geamurile jos deci nu pot spune daca se zgarie sau etc... in constanta am pus-o si chiar daca am luneta mai bombata e pusa foarte bine :D meseriase fetele:D:)) cat despre gabori...m-au oprit unii din TL mi-au cerut omologari pe evacuare :)) desigur nu am avut si pe folie la folie nu au zis nimic :), si in Constanta si mai lejer cand m-au oprit am vrut sa le dau foaia cu omologare bla bla, mi-a zis sa ca nue nevoie ca nu se mai pune accent asa mult:)) imi zicea ca avea o problema daca aveam pe geamurile din fata,dar pentru cei care vor folie si pe fata pt filtru UV stiu ca exista transparenta ,e un pic mai scumpa parca ,mi-au spus fetele cand am pus folia:)
|
e cam mort acest topic data viitoare uitete la data..oricum din cate ma vazut nu se mai leaga politia des de folie...am avut toata masina folie deschisa.. si acum mi-am pus numa spatele foarte inchis...Odata am dat jos folia de pe fata ca mi-a cerut actele in rest dai dracu de militieni
|
eu am pus folie cu transparenta 5% pe toate geamurile (neomologata), m`a costat 14 roni (doua pachete).
daca se ia de mine gaborii o dezlipesc in fata lor si a doua zi pun alta :) |
folie omologata:)
|
eu am inteles ca geamurile ionizate nu se omologheaza cica numai folia e adevarat eu am geamuri ionizate si ma tot opreste militzia si imi cere autorizatie si nam ca am fost la o firma de omologare si a zis ca geamurile ionizate nu le poate omologa intrebarea mea merge sa omologhezi geamurile ionizate?????
|
Quote:
|
Quote:
|
De fabrica,asa am cumparato de la Mitsubishi.
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:16. |
- Copyright 2026 4Tuning