Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Dacia Nova - Pasiune pentru Motorsport (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/277657-dacia-nova-pasiune-motorsport.html)

RazvanTM 08-03-12 05:38

re: Dacia Nova - Pasiune pentru Motorsport

Bravo baieti !!! Iese super :D

aditza579 08-03-12 18:29

De ce nu-i pui cauciucuri de aceeasi dimensiune si pe fata si pe spate?

StreetStyle22 08-03-12 23:09

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4921486)
De ce nu-i pui cauciucuri de aceeasi dimensiune si pe fata si pe spate?

e problema de bani. :))

StreetStyle22 10-03-12 22:07

Locul 13..din 18..la Etapa 1 din cadrul VSS Rallysprint,tinut pe circuitul de la Arad..A fost prima mea participare..Motor 1.6..carburator simplu corp,aprindere de Golf 2,cutia cu rapoarte scurte (140 km/h viteza maxima),axa cu came mai agresiva decat cea stock.. :)

911lau 11-03-12 09:55

Felicitari pentru prima participare :D , acuma hai cu pregatirile pentru a doua etapa .
Ceva filmari ?

StreetStyle22 11-03-12 15:38

6 Attachment(s)
Doar niste poze..de pe autostrada si de acolo..din timpul recunoasterii.
Apropo..nu e aia fata mea..ma prosteam la poza.

RazvanTM 11-03-12 16:56

Bv bv !!! Ce imi pare rau ca nu am fost ..:((((

b08ygs 11-03-12 21:30

Mise pare mie sau ai puntea putin fugita? Sau doar unghiul poze face efectul asta ciudat...

Un singur lucru nu-mi place la Nova\Solenta, nu au aceeasi distanta intre roti... pe fata e cracanata si pe spate e ingusta... Si cum ai tu set-upul, zici ca ai roti inguste pe spate si mari si late pe fata....
Felicitari pentru rezultate;)

StreetStyle22 12-03-12 06:47

Legat de punte..sa stii..e putin fugita..poate chiar mai mult. :lol:
Voi schimba rotiile..cand voi gasii doua bucati de 180/50 sau 180/45 pe 14.. :)

aditza579 12-03-12 07:32

Ar da foarte bine 185/50, nu-a nici foarte mici fata de cele originle, dar nici cu ce ai acum pe fata nu-i sta urat. Vreau doar un sfat sa-i dau, pentru ca va ieși interesantă mașina ta. Fa ceva la Pasajele spate si adu-o la același ecartament ca pe fata, pentru ca așa cum a zis si Cristi nu-i sta bine așa lata pe fata si pe state așa cum este. Si încă ceva, sper ca vei rezolva cu putea, nu o lăsa așa ca-ți poate face multe probleme. Spor la lucru Segiu, ca presimt c-o sa iasă ceva interesant din mâinile tale

StreetStyle22 12-03-12 18:18

6 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4927025)
Ar da foarte bine 185/50, nu-a nici foarte mici fata de cele originle, dar nici cu ce ai acum pe fata nu-i sta urat. Vreau doar un sfat sa-i dau, pentru ca va ieși interesantă mașina ta. Fa ceva la Pasajele spate si adu-o la același ecartament ca pe fata, pentru ca așa cum a zis si Cristi nu-i sta bine așa lata pe fata si pe state așa cum este. Si încă ceva, sper ca vei rezolva cu putea, nu o lăsa așa ca-ți poate face multe probleme. Spor la lucru Segiu, ca presimt c-o sa iasă ceva interesant din mâinile tale

O sa-mi pun o janta aiurea pe 13 cu o guma aiurea,si o sa incerc sa'i f*t una de o bordura..poate o asez la loc...glumesc..
Chiar n-am idee ce pot sa-i fac la puntea aia.. :) Nici nu m-am uitat bine..mi-au mai zis altii ca masina mea sta stramb pe sosea.

Poze de la Arad.. Si partea cand m-am rasucit :D

BlueAngel 12-03-12 20:04

o rezolvi relativ usor din tendoane ;)

StreetStyle22 17-03-12 15:50

Am primit cadou.. un caburator Carfil DubluCorp nou. :shock:. Sa fac rost de un cablu de acceleratie de nova..si o sa-l montez pe masina.
Intrebare,se poate merge cu pompa mecanica de Dacie si carburatorul dublu corp ?.. Carburatorul are un retur,pompa la fel...m-am gandit sa pun pe furtunu de retur al traseului de alimentare ce vine din rezevor un teu si sa bage si carburatorul returul pe acolo..Sau e posibil ca in frana de motor sa ramana motorul fara benzina, daca las amandoua retururi functionale ?
Multumesc frumos Botez Vasile Sorin si Raul_tm.

fgm 18-03-12 00:07

Nova standard are pompa mecanica si carburator dublucorp. Mai bine cauti alt carburator, ala care il ai se deregleaza repede si nu e bun pentru curse. La nova mea returul din pompa era infundat si din carburator se ducea direct in rezervor.

parazituwrc 18-03-12 04:44

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4577949)
Multumesc frumos de informatii.Eu din ce m-am uitat pe sub ea,lonjeroanele par ok,acum oalele spate..sunt cum sunt..la punte nu m-am uitat..sunt pe putin..1000 de euro de bagat sa o aduc pe linia de plutire..dar ma gandesc ca incet cu incet..o scot la capat..daca merita..pentru mine da.
Prima oara o achit..ca a acceptat fostul propietar sa mi-o dea in rate..si dupa aceea urmeaza sa o aduc pe linia de plutire..Legat de evenimente,doar drag..la raliu,probabil la vreo etapa judeteana..finantele sunt destul de mici.
Da..fostul propietar a chelito de tot,in fine,nu ma intereseaza partea aia..am poze cu ea cand avea numerele B-72-TUR.

Poze cand arata bine..

pentru ce sunt arcurile alea de pe portbagaj? sau ce sunt ele.. :D

StreetStyle22 18-03-12 14:42

Quote:

Originally Posted by parazituwrc (Post 4937376)
pentru ce sunt arcurile alea de pe portbagaj? sau ce sunt ele.. :D

Prinderi racing. :lol:

AnduRace 18-03-12 18:10

Explica la om ca lumea ce rol au alea, ca nu sunt acolo de sanchi "racing". Un exemplu find Dog la Arad... :shock:

parazituwrc 18-03-12 18:13

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4937946)
Prinderi racing. :lol:

daca se numesc prinderi,ce prind ele? ce rol au mai exact? :|

StreetStyle22 18-03-12 21:04

Quote:

Originally Posted by parazituwrc (Post 4938212)
daca se numesc prinderi,ce prind ele? ce rol au mai exact? :|

pai prind haionul..in caz de impact sa nu se deschida.

b08ygs 18-03-12 21:39

Nu am apucat sa postez mai devreme, dar de ce nu incerci sa pui un Weber DIR 32? Am inteles asta de Nova il ai cadou... dar stiu ca se regleaza si deregleaza foarte repede... Nu au piesele interioare o calitate asa mare... Eu zic ca DIR 32 ala cu aprinderea si axa care o ai o sa fie brici:D

StreetStyle22 18-03-12 21:51

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4938652)
Nu am apucat sa postez mai devreme, dar de ce nu incerci sa pui un Weber DIR 32? Am inteles asta de Nova il ai cadou... dar stiu ca se regleaza si deregleaza foarte repede... Nu au piesele interioare o calitate asa mare... Eu zic ca DIR 32 ala cu aprinderea si axa care o ai o sa fie brici:D

Nu stiu ce sa zic..
Am inteles si eu ca se deregleaza..dar poate am eu bafta..
Desigur cat e un Weber DIR 32 ?

b08ygs 18-03-12 22:07

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4938683)
Nu stiu ce sa zic..
Am inteles si eu ca se deregleaza..dar poate am eu bafta..
Desigur cat e un Weber DIR 32 ?

Depinde de starea lui:-P 50-100 lei dar nu mai mult si e superior carburatorului de Nova:-P chit ca este nou... Are camerele mai mari deci o sa ai o mica imbunatatire a demarajului:-P eu am pe masina DIR si sunt super multumit de el, se regleaza usor si reglajele tin:D

StreetStyle22 18-03-12 22:08

O sa vad eu..totusi vreau sa incerc Dublucorpul..si o sa revin..dar mai dureaza pana incerc porcul ala..:cry:
Masina ramane momentan asa..

StreetStyle22 20-03-12 20:09

1 Attachment(s)
Am repozitionat toba.

aditza579 20-03-12 21:07

Ma bucur enorm ca ai facut asta. Nu-i asa ca arata mult mai bine cu toba "interiorizata"? Spor si la alte modificari (mici) dar de efect!

StreetStyle22 20-03-12 21:11

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4942053)
Ma bucur enorm ca ai facut asta. Nu-i asa ca arata mult mai bine cu toba "interiorizata"? Spor si la alte modificari (mici) dar de efect!

Arata MULT mai bine..am dat jos si ghearele alea negre..doar ca s'a luat vopseaua pe o parte..O sa revopsesc portiunea aia..tot cu alb,pana la vara,cred ca o sa ajunga..vreo 2 nuante de alb..si capota neagra.. Oricum aspectul exterior..nu mai intereseaza asa de mult..dar o sa strang bani,si o merg cu ea la vopsitor+cuptor,sa fie treaba buna..

StreetStyle22 22-03-12 13:12

2 Attachment(s)
O poza cu motorul,si una cu spatele masinii,cum arata cu toba aranjata..

anndi 23-03-12 09:52

Daca carfilul dublu e nou, punel sus cu incredere. O sa mearga masina foarte bine cu el, pana strangi bani de un weber frumos. Sa pui vo 2 filtre de benzina ca e foarte sensibil. Cu returul e simplu : cel din carburator il blindezi si il lasi numai pe cel din pompa. Am mers in configuratia asta ceva vreme si nu am intampinat probleme.
Spor(t) la treaba

StreetStyle22 23-03-12 09:54

Quote:

Originally Posted by anndi (Post 4946040)
Daca carfilul dublu e nou, punel sus cu incredere. O sa mearga masina foarte bine cu el, pana strangi bani de un weber frumos. Sa pui vo 2 filtre de benzina ca e foarte sensibil. Cu returul e simplu : cel din carburator il blindezi si il lasi numai pe cel din pompa. Am mers in configuratia asta ceva vreme si nu am intampinat probleme.
Spor(t) la treaba

Am deja un filtru..eventual mai pun unul..inainte de pompa..Sau e posibil sa traga mai greu ?

b08ygs 23-03-12 15:13

Quote:

Originally Posted by StreetStyle22 (Post 4946043)
Am deja un filtru..eventual mai pun unul..inainte de pompa..Sau e posibil sa traga mai greu ?

In general e bine sa pui filtru de benzina inaintea pompei... nu trebuie protejata si ea?

AnduRace 23-03-12 16:31

Quote:

Nu stiu ce ai facut tu acolo, dar filtrul pe care ti l-am dat, se punea la pompa. :P Daciile 13** au suport pentru asa ceva... la tine nu m-am uitat cum e. :???:

tmkrf 23-03-12 16:52

Quote:

cand aveam motoru de dacie aveam 3 filtre (un paharel si 2 normale) ... nu trage mai greu stai linistit

StreetStyle22 24-03-12 00:16

Ok,o sa pun si un filtru inaintea pompei. :D
Eu filtru il am pus dupa pompa..

anndi 24-03-12 18:12

Cel mai bine este inainte de pompa. Daca e dupa pompa si se fisureaza sau crapa filtrul poti sa iei foc. Spor(t) la treaba!

StreetStyle22 31-03-12 20:29

Un mic video..
Dacia Nova 1.6

b08ygs 31-03-12 21:40

Sta bine pe curbe:D si derapaju a fost misto

StreetStyle22 01-04-12 03:32

Mersi. Masina ca si suspensie e foarte ok,directia are un mic "lag" intarziere ca sa zic asa(Krf a zis ca ar fii un capat de bara),ceva mici modificari la motor,scaune scoica plus centuri in 4 puncte..si atunci o sa fiu multumit de ea. Dupa astea..voi trece pe alt motor..vedem,mai e vreme,cine stie ce ne rezerva viitorul..:D

b08ygs 01-04-12 11:15

Poate viitorul rezerva un 16valve:lol: ala ar fi un motor potrivit pentru masina ta:D dar odata cu motoru ala trebuie si frane un pic mai mari:-P

Masina asta este doar pentru distractie nu? Presupun ca mai ai o masina de zi cu zi:-P

StreetStyle22 01-04-12 11:46

Quote:

Originally Posted by b08ygs (Post 4960003)
Poate viitorul rezerva un 16valve:lol: ala ar fi un motor potrivit pentru masina ta:D dar odata cu motoru ala trebuie si frane un pic mai mari:-P

Masina asta este doar pentru distractie nu? Presupun ca mai ai o masina de zi cu zi:-P

:oops: Ce e aia masina de zi cu zi ? :))
Nu am..masina am luat'o..nici eu nu stiu de ce am luat'o..doar sa iese ceva frumos. :D

StreetStyle22 03-04-12 18:19

1 Attachment(s)
:lol:
Nu mai e Nova 98...
e Nova GT !
Bineinteles..literele mi-au dat vreo 3 iepe in plus.
Altceva nu mai ii pun,eventual de pun un F7P..pun un 16v inloc de GT..pana cand e motorul original de Dacie..ramane Gt-ul sus :))

All times are GMT +2. The time now is 00:54.

- Copyright 2026 4Tuning