Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Opel (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel.html)
-   -   Masina mea: Opel Astra Mk4 (https://forum.4tuning.ro/116-masina-mea-opel/276568-masina-mea-opel-astra-mk4.html)

Sorinmake 01-10-12 12:30

Re: Masina mea : Opel Astra G slow

Salut....frumoasa masina.....imi place....o intrebare cat te au costat stopurile ca aici la mine in Portugalia se gasesc mai greu si sunt in jur de 500 euro...

bujuKYL 02-10-12 18:29

Quote:

Originally Posted by Sorinmake (Post 5193545)
Salut....frumoasa masina.....imi place....o intrebare cat te au costat stopurile ca aici la mine in Portugalia se gasesc mai greu si sunt in jur de 500 euro...

pretul echivaleaza intre 150-500 euro! depinde de model, marca si asa mai departe!:D iar cele pe original sub 150euro

LiviuTunman 02-10-12 23:32

Quote:

Originally Posted by Sorinmake (Post 5193545)

Multumesc !

Ai p.m.

LiviuTunman 11-10-12 15:59

Va salut !

Va rog sa-mi spuneti : pentru montarea suspensiei reglabile e nevoie de bielete mai scurte ?

andi_cimpean 11-10-12 16:05

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5205603)
Va salut !

Va rog sa-mi spuneti : pentru montarea suspensiei reglabile e nevoie de bielete mai scurte ?

Nu cred. N-am auzit pānă acum să se monteze şi altceva pe lāngă suspensia īn sine.

Liviu, am rugămintea la tine, dacă mă poţi ajuta şi pe mine cu nişte poze (mai detaliate) cu stopurile modificate, astfel īncāt să ocolesc şi eu controller-ele alea nenorocite. Dacă īmi poţi spune şi paşii.
Am şi eu un set de stopuri şi vreau să le fac ceea ce le-ai făcut şi tu.

bujuKYL 11-10-12 16:52

Quote:

Va salut !

nu trebuie!

Kahn 11-10-12 20:15

Quote:

Va salut !

Nu ai nevoie, doar sa iei un tutorial de pe net (era un tip cu un van prin primele linkuri pe google) pt ca te vei folosii de rulmentii din flansele actuale. Pe spate, daca vrei sa pui si reglajele (eu nu le am pus) va trebui sa tai cauciucul pe care sta arcul in momentul de fata.

Daca te bate gandul, lasa-mi un mesaj pe privat si ne auzim la un telefon

LiviuTunman 16-10-12 17:56

5 Attachment(s)
@Andi : Pentru pozitii si ceata ( care sunt pozitionate sus ) am folosit rezistente pe care le-am legat in serie pentru fiecare 3 leduri ( sunt 9 leduri ) si cate o dioda . Nu mai tin minte de cat sunt ohmi sunt rezistentele. Pentru stop pe frana (am lasat acest controller) . Sfatul meu: daca nu-ti face probleme nu ai de ce sa umbli la el si sa te apuci de taiat , lipit fire etc.

Asa mi-au mai spus si altii . Oricum suspensia o voi pune la primavara , pentru ca o sa vina iarna + ITP (unde iti cam trebuie jeep sa intri pe stand-urile de franare ) + ca trebuie sa modific garajul ca sa pot intra si acuma ating si am facut masuratori si ris sa raman suspendat si sa rup tot pe sub ea :lol:.

@BujuKYL & @Kahn : Nu cred ca mai pun reglajul pentru ca vreau "blana" :lol:, asa zic acuma nu stiu sigur. Trimite-mi tutorialul despre care vorbesti sa vad ce si cum cu aceste flanse si rulmenti . Multumesc frumos!

Niste poze pentru Andi

andi_cimpean 16-10-12 19:58

Eu am luat stopurile SH şi le-au fost schimbate controller-ele cu altele mai vechi dar care mai făceau īncă ceva treabă dar situaţia este īn felul următor:
1. Am (punte) cablu tras de la un stop către celălalt pentru a lucra ambele cāt de cāt īn regulă.
2. Eu am sus poziţia şi stopul pe frānă. Ceaţa este īn partea de jos a stopului.
3. La stopul pe frānă, ledurile de la stopuri (primele 3) de la fiecare, nu doresc să funcţioneze pe intensitatea 2 - ele avānd două intensităti (una pentru pozţii şi una pentru stop). Le-am pus eu īn aşa fel īncāt să fie simetric defectul.
4. De la stopul din dreapta pleacă (puntea) cablul către stopul din stānga, care probabil īl ajută cu controller-ul şi vreau să spun că diferă īn intensitate stopul "ajutat" adică cel din stānga - unele leduri, luminānd ceva mai slab.

Controller-ele nu se pot elimina complet dupa modificarea cu rezistenţele and shit?
Aş vrea să īmi fac poziţiile pe ambele seturi de leduri şi stopul de frānă să fie ori sus, ori jos sau poate pe amāndouă. Rămāne de văzut pentru că nu le am cu lucrurile astea care ţin de electronică. Mă va ajuta un prieten.

Mht'u 16-10-12 20:13

A iesit foarte frumos. De unde ai legat ledurile de la numar?

LiviuTunman 19-10-12 20:08

Andi se poate renunta de tot la controller si poti sa faci ce combinatii vrei ;) .Ledurile de sus le-am schimbat cu unele putin mai puternice fata de cele vechi.
Multa bafta !

Multumesc Mht ! Ledurile de la numar sunt legate la pozitia de pe partea dreapta deoarece era mai aproape ,iar pe fir am pus o siguranta ca sa nu am probleme.:-)

Kahn 20-10-12 06:48

http://www.astraownersclub.com/vb/sh...d.php?t=312638

http://www.astraownersnetwork.co.uk/...by-Caistor-BMX 8)

LiviuTunman 25-10-12 15:34

Multumesc frumos :D

LiviuTunman 08-11-12 16:53

2 Attachment(s)
Un mic upgrade. Sper sa-mi fac timp sa-l montez.

westsideracer 08-11-12 18:04

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5239933)
Un mic upgrade. Sper sa-mi fac timp sa-l montez.

Frumos cadou!

bujuKYL 08-11-12 19:52

frumos!:D are cine te trezi noaptea:lol:

Devu 08-11-12 23:04

1 Attachment(s)
Uite si tu, summer mode :lol:.

marius3030 09-11-12 06:38

interesanta alarma.ce model este,cat a costat si de unde ai luat-o?

LiviuTunman 11-11-12 00:35

14 Attachment(s)
Multumesc Devu.

Va urma : Suspensie reglabila , faruri innegrite + lupe , triple innegrite in zona ledurilor (mai exact va disparea oglinda de la leduri),eliminat stergator spate , o alta toba ( aici am nevoie de ceva idei , poze etc. ) as vrea ceva japan adica un burlan de ala mare :lol: ETC
La prima zapada masina va hiberna in garaj.

Ultimele poze cu masina "jeep" :)) .

marius3030 11-11-12 09:30

cred ca mai bn ar prinde-o o evacuare dubla,totusi ar merge si una japan style,dar cu o decupatura potrivita in bara.

LiviuTunman 11-11-12 09:43

Quote:

Originally Posted by marius3030 (Post 5243082)
cred ca mai bn ar prinde-o o evacuare dubla,totusi ar merge si una japan style,dar cu o decupatura potrivita in bara.

Exclus sa decupez bara:rolleyes2

westsideracer 11-11-12 12:54

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5243093)
Exclus sa decupez bara:rolleyes2

La varianta japan style,nu ar trebui decat finut de tot decupat din toba,sa se integreze sub bara frumos:p
Cam obosite si farurile tale din ce se vede in poze,o sa ai nevoie de polish.stopurile cum zici ca vrei sa le vopsesti?

LiviuTunman 11-11-12 19:23

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by westsideracer (Post 5243356)
La varianta japan style,nu ar trebui decat finut de tot decupat din toba,sa se integreze sub bara frumos:p
Cam obosite si farurile tale din ce se vede in poze,o sa ai nevoie de polish.stopurile cum zici ca vrei sa le vopsesti?

Unu e aburit..nu stiu din ce cauza. Ele sunt in stare buna dar cand voi monta lupele le voi face si putin polish . La stopuri o sa vezi ;)

Uite asta imi place cum vine si putin intr-o parte .

westsideracer 11-11-12 19:48

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5243838)
Unu e aburit..nu stiu din ce cauza. Ele sunt in stare buna dar cand voi monta lupele le voi face si putin polish . La stopuri o sa vezi ;)

Uite asta imi place cum vine si putin intr-o parte .

da,si mie imi place cum da cu tipul ala de toba. vad ca ai planuri mari,te pui pe treaba ;)
cu farul care se abureste,vezi sa nu ai furtunasele alea de pe colturile de jos dinspre grila sau cele de pe coltul din sus,spre aripa,infundate.daca ai posibilitatea,baga aer cu compresorul pe ele.eventual la vulcanizare...alta cauza mai poate fi daca ai vreo garnitura de la faza scurta/lunga de acolo din spate rupta...la etansari nu prea cred sa ai probleme:|

Kahn 11-11-12 21:46

asa ceva nu?
https://i455.photobucket.com/albums/q...i/100_0389.jpg

westsideracer 12-11-12 15:00

Quote:

Originally Posted by Kahn (Post 5244083)

pai despre ce e vorba in poza atasata de tine,Kahn? daca despre toba,el a zis ca vrea burlan intr'o parte:D

andi_cimpean 12-11-12 15:30

Eu sunt interesat de partea cu īnnegrirea lămpilor la ledurile stopurilor spate. Tare-s curios cum doreşte să le facă pentru că şi eu aş dori lucrul ăsta la ale mele.

westsideracer 12-11-12 16:34

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 5244798)
Eu sunt interesat de partea cu īnnegrirea lămpilor la ledurile stopurilor spate. Tare-s curios cum doreşte să le facă pentru că şi eu aş dori lucrul ăsta la ale mele.

Pai si tu ai Andi stopuri d'asea? de fapt,masina ta cum e? n'am vazut'o parca...

LiviuTunman 15-11-12 14:14

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Kahn (Post 5244083)

Exact asa am avut si am dat-o jos.

Quote:

da,si mie imi place cum da cu tipul ala de toba. vad ca ai planuri mari,te pui pe treaba
cu farul care se abureste,vezi sa nu ai furtunasele alea de pe colturile de jos dinspre grila sau cele de pe coltul din sus,spre aripa,infundate.daca ai posibilitatea,baga aer cu compresorul pe ele.eventual la vulcanizare...alta cauza mai poate fi daca ai vreo garnitura de la faza scurta/lunga de acolo din spate rupta...la etansari nu prea cred sa ai probleme
Toate la timpul lor.

Quote:

O sa vezi ;)

Anul asta nu mai fac nimic! Adunam totul si la primavara ne apucam :D

Pana una alta .....ce sa fie oare!?!?!? :D

Devu 15-11-12 14:41

Dupa culoare, amortizor/amortizoare sport FK, TA?

westsideracer 15-11-12 16:23

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5249008)
Pana una alta .....ce sa fie oare!?!?!? :D

:p:p:p

marius3030 15-11-12 18:24

una bucata telescop sport si cel mai probabil de la o reglabila.

LiviuTunman 09-12-12 19:29

Re: Masina mea : Opel Astra Mk4

2 Attachment(s)
Mosu' :D

westsideracer 09-12-12 20:14

darnic batranelu' ;)
si la mine sper sa vina cu ceva surprize:D

LiviuTunman 13-12-12 22:39

1 Attachment(s)
Are idee cineva ce jante sunt astea ?

muntiu 14-12-12 10:05

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5284556)
Are idee cineva ce jante sunt astea ?

Schmidt Modern Line sunt jantele

imi place cum da cu spoilerul inferior de Vectra C,este cel dinainte de facelift pentru ca este dintr-o bucata,o prinde bine
Jantele sunt deosebite

Poate te tenteaza pragurile care le-am luat pentru masina mea,deocamdata nu sunt hotarat daca le montez pentru ca trebuiesc scurtate,sunt din plastic si au prinderea la fel cu originalul sunt produse de Prodrive
faci o oferta;)

LiviuTunman 16-12-12 16:34

DA..am aflat intre timp !

Daca ar fii sa schimb pragurile as schimba cu cele de bertone , dar momentan imi plac astea , ma gandesc daca sa le dau o culoare sau nu...

Multumesc de oferta oricum !

LiviuTunman 19-12-12 12:15

1 Attachment(s)
Ceasuri de bertone ! Vor intra la modificat !

Multumesc domnului Andrei (Kahn) pe aceasta cale ! :D

westsideracer 19-12-12 14:25

Foarte frumos!!! Mos Craciunul number one Kahn pe anul asta:))

bujuKYL 20-12-12 15:45

Quote:

Originally Posted by LiviuTunman (Post 5290657)
Ceasuri de bertone ! Vor intra la modificat !

Multumesc domnului Andrei (Kahn) pe aceasta cale ! :D

ce doresti sa le faci?:D

All times are GMT +2. The time now is 20:31.

- Copyright 2026 4Tuning