![]() |
poi mere ma ca-i dai benzina multa si-i faci si evacuare si admisie multa .. in fine .. :)
daka tu nu intelegi eu ce sa mai explic ? |
dubios io i-am facut plinu azi si tot 14 mi-a mancat :)
|
Tuning motor=>putere mai mare=>consum mai mare, sa va intre bine in cap asta, indiferent de masina...fie ca se numeste Dacie sau Tico...
|
lolz ... da io nu am facut nik la motoru` ala e cat se poate de stock :)
|
steph si cum ai calculat consumu ?
si esti sigur ca acel carburator nu e pe duka ? vezi ca are un plutitor in el daca-ti face amestecu de aiurea o sa-ti mearga inecata .. si consuma mult si nici nu trage ...asta daca o ai pe carburatie daca e pe injectie inseamna ca ti-i dus calculatoru la ea |
e din 99 pe carburatzie de carburator nujtiu ce sa zic ..
ca sa ii fac consumu bag benzina full pana la deget merg 100-200 km bag iarasi full full vad kat a intrat si calculez de tras trage bine da cand vine vb. de consum :cry: :cry: :cry: |
scoate ma carburatoru ala si vezi daka poti sa-l salvezi .. :)
daka nu .. cumpara altu ultima oara era 1.5 milioane unu nou si ai garantie la el 18 luni .. si alea noi manca putzin tare da si masina devine puturoasa... se simte .. da se rezolva .. bagi jigleoare cu gauri mari si ai si consumu k-lumea si trage .. si dai avansu mai mare , relantiul .. si dai drumu si sa ia mai mult aer ca altfel se inneaca cu benzina si consuma si mult si nici nu trage ... asa o sa scoti un consum acceptabil ... si demaraj bun .. zik eu .. |
o sa ma interesez am facut zilele astea ink 100 de km si am bagat iarasi benzina 14.5 dar am mers destul de sportiv adik schimbat si prin 5500
da zic k tot e mult |
Re:
Quote:
nu ca este mult, este E-N-O-R-M a mea este pe carburator (o imensitate de carburator cu 4 corpuri care nici nu este reglat calumea) cutie hidramata si in oras la talpa grea ia in jur de 16, motor 2.3 143 de cai :? |
se pare k nici un mecanic nu a rerusit sa ii dea de cap pana acuma ... clar tre sa o vand :)
|
Quote:
|
si crezi k avea rost sa mai imi spui ink odata doar asa k sa te aflii in treaba?
|
pai se pare ca numa daca iti zice mai multa lume un lucru il intelegi.
daca vei o luam de la inceput cu cearta,intotdeauna exista arena,sau daca vrei ete userul meu de y! mess: killme613 |
deci unii mi-au dat nijte sfaturi ? pana aici vad k pricepi de ce dai quote dinc e spun altzii nujtiu ... pt. numaru de mesaje poate ... ai alta idee sfat in legatura cu subiectu` topicului f bine dak nu taci si nu te mai baga in seama.
de unde tragi tu concluzii k pricep dak imi spune mai multa lume? revin nu mai fi atat de lame dak nu ai treaba cu ce spun altzii!!! |
steph poi killme o zis ca e de parere cu mine si o subliniat ce voiam eu sa zic ...
oricum eu orice ti-am zis tu nu vrei sa intelegi macar sa incerci .. daca tu ai ceva cu mine nu vad de ce n-ai accepta un sfat ... chiar daca e de la mine ? trebe masina sa sufere din cauza ca nu ma ai tu la suflet ? eu oricum incercam sa-ti zic ceva de bine .... eu deja am trecut prin ce treci tu acum .. si cand am desfacut carburatoru avea plutitoru ala varza ... imi inneca in benzina tot .. nivelu in carburator era dublu ... am incercat sa-l indrept da tot degeaba n-ai ce-i face trebe carburator nou ... mai bine pune-ti carburator dublu-corp ca macar atunci o sa traga ... da daca se deregleaza si ala consuma si ala de rupe ... oricum ai garantie la el 18 luni asha ka nu te doare capu` :) have fun si sper sa rezolvi problema .. steph scuze daca te-am jignit cu ceva si nu mai fi asa impulsiv ca doar toti iubim acelasi lucru -- masinile ! daca noi nu ne intelegem intre noi ce sa mai avem pretentii de ce nu ne inteleg altii ? |
holysoul n-am nimic cu tine chiar dak nu uit ce limbaj ai avut pe pm ...
chiar tzin cont de ce mi-ai spus si am vorbit cu taicamiu k nu am eu bani sa bag in masina aia si a ramas sa vedem ce putem sa ii facem sa mai cerem parerea unui mecanic ... chiar apreciez sfaturile date de tine tre sa fiu obiectiv nu pot sa neg un sfat sau sa nu il iau in calcul numai pt. faptu k am ceva cu tine ce ma streseaza la kill me si la altzii e k atunci knd unii dau sfaturi si incerca sa ajute ( tu in cazu de fatza) ei se baga in seama aiurea cu mesaje gen \"sunt de parere cu X\" sau \"ok\" sau fel de fel de mesaj aiurea care nu fac decat sa ingreuneze navigarea pe forumu asta. daca vretzi numar crescut de mesaje vedetzi fratzilor k e un topic gen mesaje tampite si aiurea sau ceva de genu asta oricum incerc sa merg cat mai finutz posibil cu masina aia si o sa va comunic rezultatele si dupa sarbatori o sa vad ce draq ii fac :) |
Re:
Quote:
|
ma io tot am umblat pe la mecanici recomandatzi de la diversi si au reglat au desfacut si tot mult consuma :) cred k e predestinata masina asta sa consume mult
|
Re:
Quote:
|
sorry ca nu am mai rsp,dar nu am mai avut ocazia :(
nu mai fi asha tafnos ca doar toti suntem aici din acelasi motiv(stii tu prea bine) si ete ca o sa-ti dau eu niste idei1.incearca la ceva dezmembrari si poate gasesti un carburator tare (un weber-ca asa am vazut eu ca se poarta:))) 2.ai putea sa micsorezi unpic jocul dintre culbutori si supapele de evacuare(stii,ca sa stea deschise mai mult, si gazele sa iasa mai usor) 3.odata cu pct 2 de mai sus ai putea sa intaresti arcurile supapelor,ca sa se inchida mai repede. 4.poti sa-i scoti catalizatorul 5.faza cu jigleoarele(gauri mai mari) 6.sa-i schimbi toata evacuarea,o sa te coste ceva... 7.scoate daca vrei roata de rezerva si bancheta daca n-ai nevoie de ele. bine.cam atat vb cu sgm-ul ca el te poate ajuta sigur sigur. p.s. nu mai fi suparat pe mine ca nu ti-am facut nimic.si nici nu vreau sa-ti fac. pa respect pt ca ai dacie Va felicit pt modul in care aplanati conflictele, ati vazut ca se poate si fara amenintari??? Atat am avut de zis, sper ca nu te superi killme ca am scris in mesajul tau, dar un post in plus n-avea rost. Inca 1 data, bravo si tot asa in continuare, pe tot forumul. Si nu va mai avantati unii dintre voi sa jigniti pe celalalt chiar daca n-are deloc dreptate. Veniti cu argumente clare si la obiect. Bogdan_16v |
Quote:
Quote:
tu nu prea te pricepi dar incerci sa zici cate ceva din ce au mai zis altii de n ori si apreciez asta, e un inceput PS: steph, vrei sa ma rog de tine? :) |
lolz da mersi de sfaturi killme si intradevar nu are catalizator si bancheta din spate sta bine acolo k mai merg cu mai multe pers in masina :) mai las colegii in drum spre casa :)
b 31 fxn> multzam mult pt. intentzie da taicamiu e convins k la fleu in care merg eu nu poate sa ocnsume mai putzin ( dubioasa conceptzia asta a lui ) pt. k si knd o avea el mank 15 chiar 16 si io nu prea pot sa umblu in masina fara sa ii spun :D dar dak se impute treaba si incepe sa caraie cu banii de benzina te anuntz :) oricum sper sa nu mai tizin mult dacia ... ma bate gandu la un tico sh sau un matiz leasing |
FXN .. dai bani de benzina ? costa mai mult ca un carburator nou .. crede-ma ca sincer as veni sa te ajut si sa mai impartim niste idei ..
oricum ai si tu dreptate .. sunt multi de care-s si eu satul cu \"ok\" si alte mesaje de genu` .. da ce vrei ? asta e .. .. o sa inteleaga omu .. uite ca nu o mai zis nimic .. e un pas inainte. Acum sa speram ca toti ceilalti il vor avea drept exemplu . P.S. Daca ziceai mai devreme itzi dadeam eu carburator nou moka .. da deja l-am facut cadou la o ruda.. sorry si catalizator pe dacie carburatie n-am vazut si nici nu cred ca am sa vad ... .vreodata |
lolz cred k cu mine vorbeai nu cu fxn :)
cu benzina atata timp kt taicamiu are impresia k in traficu din buc asta e un consum ``normal`` si nu comenteaza si imi face plinu tot timpu am ajuns la concluzia k nu are rost sa ma leg la cap si merg cu ea asa :) cum ziceam tot plinu asta vreau sa merg finutz cu ea si sa vad cat consuma :) |
no,ioi,chiar imi cer scuze,chiar am gresit cu faza cu catalizatorul :roll: :oops: ,cred ca ce-am vrut sa zic era sa-i scoti evacuarea(toata)si sa o scoti prin spatele rotilor din fata(eu asa as vrea sa-mi fac peste 2 ani cand o sa am masina :lol: )
|
ii fau foc am facut 100 de km de duminik pana acum park si am mers cat de frumos am putut si tot 14 a consumat haha
deci nici o diferentza intre forja si mers frumos :) |
carburator defect ...
:) |
cred k scot un litru de benzina si ia dau foc sau si mai bine bag o petrada in rezervor k sa fiu sigur k nu scapa :D
|
La mine in orasi este un Tico Taxiu care are 398.456 km la bord si inca merge bine.Nu au facut schimbari majore, si la motor au mai schimbat segmentii, un piston si planetarele, plus alte mici reparatii.Asa ca eu consider ca Tico este o masina destul de buna!
|
nu a zis numeni ca tico folosit cum trebe nu-i fiabil,da ii o masina mica si nesigura,are motor mic,putere si cuplu mici si restu...
|
Daca are 650kg, ce mai conteaza ca are 48cp si 70Nm? :wink:
|
tico vs dacia 1310
am 16 ani si nu pot sa spun ca am condus o masina cu adevarat (adica plecari in forta,schimbat la 5000 rpm)si din cat am condus tico dacie s.a. pot sa spun asa:Tico se conduce foarte usor (aproape ca un kart),bordul este bine lucrat (nu zdrangane),piesele nu sunt cu mult mai scumpe decat ale daciei,motor foarte bine gandit (la 800 cmc are 48 cp pe carb si 51 pe injectie,cuplu bunicel 60 Nm),spatiul pasagerilor e bunicel nu stai inghesuit,portbagaj mic ,frane bune,cutie bine etajata(pt. consum si performante bune). Dacia:este o masina mai spatioasa cu un portbagaj mult mai mare ca al lui tico la viteze de peste 100km/h se tine mai bine ca tico, masa utila mai mare (cuplu mare), materiale prost lucrate(zdrangane dint toate partile),reglajele provizorii se pot face de aproape oricine,in privinta sigurantei nu stiu ce sa zic cand e sa se intample se intampla.Daca ai dacie sau tico nu inseamna neaparat ca nu ai bani,eu cunosc oameni care au un cielo corean si care trag de el pana crapa si au vrut sa ii cumpere lui fiisu un A8 cu BANII JOS!!
|
ia uitatzi-va ce minte limpede pot unii sa aiba la 16 ani :)
are perfecta dreptate ... mia putzin la faza cuplului de dacie care nu e asa de mare :) |
eu tin minte ca prin 90 .... cand singurele masini de afara care erau aduse erau cele pe motorina dacia dadea fum la majoritatea din ele ... o grama de lume imi spunea ca is faine merturi , bmw-uri .. da nu se comparau cu dacia ... cu dacia puteai sa dai scartz .. si cu orice dacie poti face asta nu conteaza ca-i din 70 sau din 2002 .... a fost tare la vremea ei ... (cand avea concurenta masini pe diesel fabricate in 70 ... diesel puturos .. care prindea suta in 2-10 minute ... ) Am condus antichitati din alea ... mertz cobra , bot de cal .. etc ... era jale cu ele ...iar cutiile alea automate de picau dupa cateva sute de km in romania .. heh urate vremuri.
Acum au aparut koreeni cu masinutele lor minune .. la demaraj poate face tico dacia .. da la viteze mari nu mai stiu care si cum bate .. oricum tico nu va avea niciodata aceeasi istorie frumoasa ca dacia .... majoritatea din noi ne-am invatat sa conducem pe dacie , am dat si examen pt. permis pe dacie , primul surub care l-am scos si primul carburator in care ne-am bagat ochii a fost tot de dacie ... Dacia are si partea ei frumoasa ... picand tot timpu cate ceva din ea ne impinge pe noi sa o facem mai buna .. mereu mai buna .. oricand se poate scoate ceva mai mult dintr-o dacie .. ai speranta .. tinzi spre perfectiune ... totul datorita daciei ....inveti si mecanica ... :)) Sa vad ce o sa mai invete lumea cand isi ia Logan ... |
Re:
Quote:
Doar atat mai am de completat: Ticalosul cu care mai umblu eu a facut 6 ani si nu am schimbat NIMIC la el, nici macar bateria...doar reviziile si o pereche de gume... |
placute de frana n-ai schimbat si ulei , nik ?
:)) |
Re:
Quote:
Esti carcotash iar... :wink: |
Toti pustii de 16 ani... sunteti tari in gura... cumparabil cu cei care au permis de ... destui ani... eu tre sa fac 18 ... peste cateva luni... si nu zic.. conduc de la 15 ani si eu... da niciodata nu am condus in oras.. fara cineva care sa aibe permis langa mine.... daca ma vedea garda la volan si suspecta ceva... sa ma bag rpd in spate si sa treaca el la volan.. mi s-a intamplat asta de 2 ori.... wa mai cresteti vreo 2 ani.. faceti ceva kM cu masinile.. si dupa aia contraziceti-va ... Tico e mai bun la demaraj ca Dacia Berlina... am avut experienta de al incerca .. la viteza... tot tico castiga.. merge 150-160 ... da daca ... intri intr-un stalp? in 2 faci masina.. sau daca intri bot in bot cu o dacie? din tico nu cred ca mai ramane ceva.. soferu daciei .. poate ar supravietui.... si am facut si un accident.... Am un OLTCIT... din 85... Evacuare Rapida.... Supapele Marite.... Suspensia lasata pe fata si ridicata pe spate... in exterior .. un Eleron... pe spate... Spoiler fata ... si alte chestii minore... mai fac si eu ture prin oras... cateodata cu cineva langa mine...dupa o intersectie... un taximetrist cu tico a iesit din o curba.. fara sa se asigure si buf in mine.. in partea dreapta.. fata... OLTCITU ... doar aripa putin indoita.. in parte din fata.. si semnalizarea crapata... TICO... Spoiler crapat.. si cazut... Faruru spart ... Radiatoru spart... si capota botita.... ridicata .. si vreau sa spun ca nu cred ca avea mai mult de 30 Kmh cand a intrat in mine... daca intri cu 100 in alta masina? cu tico... ce patesti? TICO si MATIZ - MASINA DE PIATZA ! DACIA... DOar SN si SLZ imi plac mie :lol:
|
si ce naiba ai facut? daca nu aveai carnet te-ai inteles cu taximetristu?
acum am venit acasa dabea a luat dacia mea 130 deci nujtiu daca faci un tico la viteza ca la demaraj nu il faci sigur :) |
pana sa stie taximetristu ce a facut.. :))) nici nu a vazut cand am plecat de la volan si in spate :wink: Tico ... se infinge oleaca.. cel putin unu ... care nu are asa multi km Oricum.. dupa accident.. am scapat... asigurarea plateste... si la Taximetrist permisu suspendat 3 lui... + amenda
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:48. |
- Copyright 2026 4Tuning