Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   SPL (Presiune Sonora) (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora.html)
-   -   Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca (https://forum.4tuning.ro/371-spl-presiune-sonora/261603-ganduri-trairi-audiomobilia-romaneasca.html)

_vrx_ 04-07-11 13:15

Re: CarLifeStyle Slobozia 2011 - Competitie EMMA ESPL & SQ

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4441394)
Tu nu intelegi un lucru...pe mine nu ma pasioneaza muzica LIVE...suna deranjant si obositor...este prea intzepatoare...la fel suna si masina lui marian.

Muzica live (fara amplificare si alte acareturi) este referinta ! Faptul ca nu iti place cum suna este altceva, fiecare are dreptul sa isi aleaga setupul si reglajul dar asta nu inseamna ca e si corect .
Mai toti producatorii mari de "boxe" incearca sa reproduca cat mai bine sunetul instrumentului ,unii reusesc altii nu .
Iti atasez o poza facuta sambata seara :D

RollerMAN 04-07-11 15:07

Pentru ca ati inchis topicul si mutat posturile nu am apucat sa ii raspund animalutzului...
Ideea de baza era ca LIVE nu inseamna CONCERT si ORCHESTRA....alea inseamna zdranganeli...si nimic acurat si precis..
In schimb LIVE inseamna un cantaret si cateva instrumente intr-o camera normala, intr-un local... ceva care sa suna cald si placut...nu trecut prin amplificatoare si alte treburi..

_vrx_ 04-07-11 15:56

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4442552)
Ideea de baza era ca LIVE nu inseamna CONCERT si ORCHESTRA....alea inseamna zdranganeli...si nimic acurat si precis..

Esti intr-o eroare totala, ai facut o ciulama in posturile tale de nu se mai intelege nimic .

Live nu inseamna concert sau orchestra este doar un mod in care un o formatie (orchestra) canta ..."Playback poa' sa faca si o surdomuta "

Sigur esti lipsit de cultura muzicala atata timp cat faci astfel de afirmatii.

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4442552)
.
In schimb LIVE inseamna un cantaret si cateva instrumente intr-o camera normala, intr-un local... ceva care sa suna cald si placut...nu trecut prin amplificatoare si alte treburi..

GRESIT ! Tu vorbesti de muzica "la rece" care este alta mancare de peste :idea:vezi poza din postul meu anterior.

Nu te arunca in discutii unde nu cunosti.

animalutz 04-07-11 16:14

Quote:

Originally Posted by _vrx_ (Post 4442645)
Esti intr-o eroare totala, ai facut o ciulama in posturile tale de nu se mai intelege nimic .

"animalutz" likes this... :))

Pai daca muzica nu trebuie reprodusa cum e ea naturala, atunci cum trebuie? E ca si cum ai spune ca tie iti plac femeile, dar doar alea care au fost barbati inainte! :))

RollerMAN 04-07-11 16:42

Re: Ganduri si trairi din audiomobilia romaneasca

NATURALA este asa cum a spus vrx la rece...daca tu intelegi asa mai bine.....
muzica trecuta prin microfoane...amplificatoare..boxe...nu mai e MUZICA..ala e concert...e altcva ...si un ansamblu MARE de instrumente iarasi nu este nimic interesant si fidel....
Daca vrei sa asculti un instrument..il asculti in compania altor cateva...nu a cateva zeci...si nu intr-o sala mare....acelasi lucru e valabil si pt voce.

NU mai incerca sa imi explici mie de cultura muzicala....incearca sa intelegi faptul ca aceste trackuri...sunt inregistrate la rece...deci asa trebuie sa se auda...cald si placut..nu cu zdranganeli cum au unii impresia.

_vrx_ 04-07-11 17:08

Priveste aici un "lautar" celebru (Andre Rieu ) ....merge cu supa de castraveti :D

https://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw&hd=1

animalutz 04-07-11 18:22

Deci tobele trebuie sa fie calde si placute, nu? Ai ascultat in viata ta vreodata tobe? Fara amplif, microfon and stuff? Sau tobele nu sunt instrumente? Se ia o toba, o chitara acustica si un solist. Destul de natural? Si destul de cald? Riiight!

ReLLaXX 04-07-11 19:01

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4442721)
NATURALA este asa cum a spus vrx la rece...daca tu intelegi asa mai bine.....
muzica trecuta prin microfoane...amplificatoare..boxe...nu mai e MUZICA..ala e concert...e altcva ...si un ansamblu MARE de instrumente iarasi nu este nimic interesant si fidel....
Daca vrei sa asculti un instrument..il asculti in compania altor cateva...nu a cateva zeci...si nu intr-o sala mare....acelasi lucru e valabil si pt voce.

NU mai incerca sa imi explici mie de cultura muzicala....incearca sa intelegi faptul ca aceste trackuri...sunt inregistrate la rece...deci asa trebuie sa se auda...cald si placut..nu cu zdranganeli cum au unii impresia.

Profesore, daca nu te superi, muzica ta prin ce trece, de la inregistrare si pana la redare? :lol:

Dupa explicatiile date de tine "cultura muzicala" e o sintagma cu care tu nu ai nici cea mai mica legatura. Chiar nu realizezi cat esti de penibil cand incerci sa dai definitia reproducerii sau auditiei "LIVE" in functie de propriile tale gusturi?

Ca tu gandesti asa si mai si crezi in asta, e una... Trist e ca altii te cred pe tine. Foarte trist!

Din activitatea ta pe alte forumuri am dedus ca esti dedicat olimpiadelor de tastatura, in general fara argumente solide. Esti semidoct cand vine vorba de multe subiecte dar parerea ta tine totusi loc la orice, depaseste orice si ia pozitie suprema in orice discutie, totul combinat cu un iz clar de superioritate (falsa) din partea ta. Comic si... trist. :-)

Asa ca...desi imi pare rau ca intervin din nou, le recomand colegilor sa nu-si mai raceasca tastaturile degeaba. Nu aveti cu cine, pentru cine...sau de ce. ;)

ReLLaXX 04-07-11 19:09

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 4443000)
Deci tobele trebuie sa fie calde si placute, nu? Ai ascultat in viata ta vreodata tobe? Fara amplif, microfon and stuff? Sau tobele nu sunt instrumente? Se ia o toba, o chitara acustica si un solist. Destul de natural? Si destul de cald? Riiight!

N-ai inteles nimic! Dai cinelul si fusul mai incet, o patura pe premier, putina pasla pe toba mare si... voila! Solistul, o lamaie cruda inainte, ca sa-i curga saliva suav, chitara sa cante dupa o copertina dar la 2 cm de urechea ascultatorului si ai un LIVE corect! Desigur, cu conditia ca totul sa fie inregistrat fara microfoane, cabluri, mixere, procesoare, amplificatoare, medii de inregistrare iar mai apoi, dupa utilizarea faimoasei tehnici "Rolermen" de imprimare prin unda cerebrala pe un suport care aparent este un CD banal, dar de fapt este un CD pentru LIVE, sa asculti totul in Citroenu' lui rolermen. :lol:

Altfel esti degeaba. Intelege si punct.

Deci, dragilor, LIVE este doar in anumite conditii. Sa dati un mail pe la 99.999% la suta din artisti si Filarmonici, sa nu se mai chinuie draq, ca oricum nu au prins definitia lui rolermen. Atat! :lol:

RollerMAN 04-07-11 22:28

Domnu "rellaxxu" poate reusesti sa te opresti 2 secunde de la pocirea nickname-ului meu si chiar sa citesti cu atentie ce scriu.

Cand vorbesti de muzica LIVE care poate fi luata drept referinta pentru un sistem audiofil nu vorbesti de inregistrare....deci nu trece prin nimic (asteapta si citeste totul)....sunt 2 lucruri separate...aceasta si concertul....

Modul cum suna orice instrument live...langa care stai ...si modul cum suna prin microfon...amplificator...boxe..si alte cele pe parcurs LA UN CONCERT...este diferit.

Dupa care...atunci cand inregistrezi o melodie in studio vei avea aproximativ aceleasi conditii ca si pentru muzica live doar ca mai bine controlata insa la fel de calma....si nu muzica de concert.....unde iti urla toate in creieri...asa ca mai departe cand asculti cd-ul acasa..sau in masina....va trebuie sa sune placut, CU DETALII dar nu agresiv si nu obositor..nu inteleg aceasta manie sa urle tweeterele si mediile.

Oricat ai incerca sa ridiculizezi ce spun eu...cu tristete te anunt ca tu esti cel penibil...si daca ai sta putin si ai gandi...ai intelege si ce spun....dar te las cu iluzia ta de audiofil....care merge la opera...si ateneu...sa se culturalizeze...dar nu aduce la concursurile cnca cd-uri originale...si folositi combinatii de wave-uri rip-uite :))

Dar cumva nici nu ar trebui sa am vreo pretentie din moment ce la EMMA nu v-a placut jurizarea atunci cand era facuta cum trebuie...pt ca voi aveti urechi setate pt zdranganeala de concert....in concluzie fiecare cu placerea lui de ascultare....si sper sa nu ne mai intalnim caile audiofile pe viitor caci efectiv n-are sens!

ReLLaXX 05-07-11 03:52

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4443556)

Cand vorbesti de muzica LIVE care poate fi luata drept referinta pentru un sistem audiofil nu vorbesti de inregistrare....deci nu trece prin nimic (asteapta si citeste totul)....sunt 2 lucruri separate...aceasta si concertul....

Modul cum suna orice instrument live...langa care stai ...si modul cum suna prin microfon...amplificator...boxe..si alte cele pe parcurs LA UN CONCERT...este diferit.

Dupa care...atunci cand inregistrezi o melodie in studio vei avea aproximativ aceleasi conditii ca si pentru muzica live doar ca mai bine controlata insa la fel de calma....si nu muzica de concert.....unde iti urla toate in creieri...asa ca mai departe cand asculti cd-ul acasa..sau in masina....va trebuie sa sune placut, CU DETALII dar nu agresiv si nu obositor..nu inteleg aceasta manie sa urle tweeterele si mediile.

Oricat ai incerca sa ridiculizezi ce spun eu...cu tristete te anunt ca tu esti cel penibil...si daca ai sta putin si ai gandi...ai intelege si ce spun....dar te las cu iluzia ta de audiofil....care merge la opera...si ateneu...sa se culturalizeze...dar nu aduce la concursurile cnca cd-uri originale...si folositi combinatii de wave-uri rip-uite :))

Dar cumva nici nu ar trebui sa am vreo pretentie din moment ce la EMMA nu v-a placut jurizarea atunci cand era facuta cum trebuie...pt ca voi aveti urechi setate pt zdranganeala de concert....in concluzie fiecare cu placerea lui de ascultare....si sper sa nu ne mai intalnim caile audiofile pe viitor caci efectiv n-are sens!

Din cauza "cunoscatorilor" ca tine AUDIOFILIA a ajuns subiect de gluma, de infatuare sau de emblema speciala, fara vreo legatura cu esenta termenului. Ma repet, nu ai habar despre ce vorbesti, ai parte de informatii eronate si te ghidezi dupa acestea ca dupa Biblie. Deci, opreste-te din tastat si citeste atent.

"Cantarea" LIVE presupune existenta unor oameni, cantareti, instrumentisti, solisti (sau cum vrei tu sa le spui) care CANTA in TIMP real folosind instrumente, voci sau combinatii intre acestea. Orice alta definitie este PE LANGA subiect, iar simplul fapt ca tu intelegi selectiv acest termen te priveste exclusiv. Simplul fapt ca experienta ta cu acest subiect este extreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem de limitata se vede printre randuri. Nu e nevoie sa intri in detalii. ;)

Un sistem audio BUN trebuie sa reproduca oriunde, oricand si in special ORICE material cat mai aproape de ORIGINAL. Indiferent ce inseamna acest original. Si asa cum nu exista la ora actuala nici o modalitate de captare si inregistrare care sa pastreze INTEGRAL informatia originala ne-alterata, asa nu exista nici un sistem (indiferent cat de audiofil) care sa redea acele inregistrari aproape perfecte. Motivele sunt N si evidente pentru cineva care are macar putin habar de subiect. Desigur, fara suparare, este evident ca tu nu punctezi la aceasta categorie.

Mai departe, capacitatea de a reda foarte bine doar anumite tipuri de muzica sau anumite tipuri de instrumente in anumite combinatii este apanajul sistemelor slabe sau biasate pe un anumit gen de muzica. Chestie care se puncteaza tot cu - (MINUS). Urechile tale (ma rog, prost exemplu, dar intelegi) pot sa perceapa orice fel de zgomote, sunete sau combinatii intre acestea, cat mai aproape de realitate (luand in considerare si caracteristicile unice ale fiecarui set de urechi). Iar daca tu, ca si mediu receptor ai aceast potential, de ce ai considera ca un sistem HAUDIOFIL nu trebuie sa fie capabil sa se ridice la acest nivel?

Simplul fapt ca TU preferi un anumit tip de muzica si un anumit tip de sunet NU INSEAMNA CA ACESTA ESTE ADEVARUL ABSOLUT. Marea majoritate a instrumentelor suna prezent, cu impact, deloc voalat sau coafat atunci cand sunt ascultate la rece. Marea lor majoritate au amprente sonore clare si distincte, iar varfurile dinamice pe anumite bucati muzicale dau toata savoarea si emotia posibila, culmea, in detrimentul unui sunet cald si calm. Sa hotarasti de unul singur ce e bine si ce e rau, atat de categoric, sa decupezi maaaareeaaaa majoritate a materialelor muzicale existente si sa le cataloghezi ca fiind improprii uzului pe un sistem HAUDIOFIL denota o lipsa mare de cunostinte, ignoranta si proasta inspiratie.

As putea sa enumar sute de lucrari muzicale celebre si de referinta, nici una dintre ele calma sau calda, si totusi, absolut geniale prin compozie si mesaj! Si ce sa facem cu ele? Pai... le aruncam la gunoi, ca-i urla creierii lui Rolermen? :lol: Dap... Asa facem.

Deci, nea' Audiofilu', exact la Ateneu si cantari LIVE (cum sunt ele, nu cum vrei tu sa fie) sa mergi, fiindca altfel o sa traiesti toata viata cu o impresie FALSA asupra acestui subiect. ORICE material ascultat pe ORICE sistem trece prin microfoane, amplificatoare, procesoare, N cabluri si N situatii prin care pierde mult din informatia originala. Reusesti sa intelegi chestia asta? Este fix alegerea ta sa iei ca si referinta o COPIE in loc de original. E cat se poate de simplu.

E la fel de clar ca nu ai fost in viata ta la un concert (de orice fel) bine sonorizat. Media de SPL (full range) la marea majoritate a concertelor este sensibil sub 130 db, iar la multe dintre ele nu depasesc nici 120 db. Adica, pur si simplu suportabil si digerabil. Acum hai sa disecam putin aspectul tehnic:

Varianta 1, Concert LIVE:

- Instrumentistii si solistii sunt "captati" cu microfoane controlate de un mixer (si sunetistul aferent)
- informatia captata este procesata (se aplica diverse efecte, daca este cazul) - ex: chitara electrica NU functioneaza fara amplificare/lampa/un anumit grad de distors (efect de lampa) iar muzica Rock, mii de balade si multe altele... nu se egzista fara chitara electrica
- dupa procesare (daca ea exista) informatia este amplificata (de amplificatoare) si redata in boxe (aka cutii cu difuzoare)
- sunetul ajunge in urechile de tabla ale multimii, provocand extaz sau agonie

Varianta 2, Corazon Audiofil:

- Instrumentistii si solistii sunt "captati" cu microfoane controlate de un mixer (si sunetistul aferent)
- informatia captata este procesata (se aplica diverse efecte, daca este cazul) - ex: chitara electrica NU functioneaza fara amplificare/lampa/un anumit grad de distors (efect de lampa) iar muzica Rock, mii de balade si multe altele... nu se egzista fara chitara electrica
- in general la partea de procesare un inginer "audiophil" crescut cu lapte de greier si oua de ornitorinc pur-sange pe varful unui munte sfant in mijlocul unei paduri de trandafiri stabileste proportiile finale corecte, de multe ori departe de realitate
- dupa procesare (daca ea exista, si de obicei exista) informatia este encodata (daca e vorba de format digital - CD - Red Book) si scrisa pe suportul aferent
- suportul aferent este citit si redat ulterior printr-un lant la fel de perfect si impartial ca si cel utilizat la captarea materialului (cd player, amplificator, boxe, etc)
- sunetul este apoi perceput de urechile fine ale audiofililor care considera aceasta experienta ca fiind referinta absoluta

Varianta 3: Auditie LIVE, Unplugged - aka La Rece:

- sala de cantari (fara nunti si botezuri), orchestra completa si ceva solisti habarnisti
- Ravel - Bolero (iti dedic finalul...soptit) :)
- toate instrumentele la rece, acustica spatiului studiata si rafinata ANI LUMINA peste orice studio de inregistrari
- liniste si urechi atente
PS: daca bucata asta muzicala nu-ti spune nimic, vinde sculele si apuca-te de pescuit

SAU

- aici pot sa-ti trec cateva sute de exemple de formatii sau solisti care canta cu formatii - te las sa extragi din vastul tau bagaj de cunostinte
- oricare dintre ei sau dintre acestia, ascultati LIVE, la rece, intr-o simpla camera, nu au NICI o legatura cu ce stii tu din materialele inregistrate - sunetul este mult mai dur, mai direct, mai incisiv si mai... surpriza... NATURAL

Acum intelegi de ce un concert bine sonorizat e mai aproape de REALITATE si ORIGINAL decat varianta "audiofila"?

Muzica si sunetul sunt doua lucruri extrem de personale, de subiective si poate chiar intime. Afisezi o lipsa crasa de respect si intelegere fata de subiect si fata de eventualii colegi de pasiune in momentul in care formulezi enunturi ca cele de mai sus. Si culmea, reusesti sa faci acest lucru bazandu-te pe un bagaj minuscul de cunostinte si experiente. Mai mult, afisezi pozitia de cunoscator in ciuda faptului ca oameni de la care nu ti-ar ajunge o viata sa inveti incearca sa-ti atraga atentia intr-un mod cat se poate de civilizat.

Poate risc sa fiu dur, dar atitudinea ta nu denota altceva decat lipsa de bun simt si ipocrizie, in cel mai simplu fel. Ce pot sa-ti promit insa este ca asta e ultima oara cand o sa-ti permit, cel putin pe acest forum, sa te dai in barci in felul asta. Poti sa-ti iei sistemul si parerile unde ti se permite astfel de atitudine. Cred ca pentru tine o sa fie tot una. :)

PS: Nu stiu ce stii tu despre CNCA, dar fii sigur ca noi stim mult mai multe despre EMMA. Unii dintre noi participau sau arbitrau (inclusiv cu faimosii straini pe care-i slaveste lumea) acolo inainte sa stii tu ca ai difuzoare in masina. Asa ca... respira... :) Suntem constienti de tot ce facem, si chiar mai mult. Iar atata timp cat o mare majoritate ne sustine, ceva facem sigur bine. ;)
Asa ca... fugi unde ti-e bine. Unde ti se da dreptate, unde iese cum vrei tu, unde totul e roz si cald. Promitem ca nu o sa-ti ducem dorul... nici macar putin. ;)

Mi-am rupt cateva minute din viata ca sa scriu acest text, si nu ca sa iti raspund, ci ca sa lamuresc, macar partial, eventualii necunoscatori care risca sa-ti ia de bune argumentele (daca le putem spune asa). Considera ca mi-am facut datoria de moderator.

Multa bafta, deschidere si putere de absorbtie! Sa ne anunti si pe noi cand scoti capul din cutia cu audiofilie. Poate continuam discutia. ;)

LaurentiuB 05-07-11 09:04

Tare poza cu corul maicii domnului postata de "Vrx".Eu zic sa ascultati muzica asa cum simtiti.Umblarea gura-casca de la coruri-la concerte restranse cu Sting, nu garanteaza absolut nimic.

RollerMAN 05-07-11 09:05

Da, relax daca nu ai fi tu sa ne inveti pe noi astia mai "prosti" cum stau lucrurile in lumea audiofila...am muri fara sa cunoastem muzica adevarata...NOT

Este clar ca nu am cu cine sa stau de vorba, deci nu ma mai obosesc...oricum nu prea activam pe acest forum, din motive evidente, dar cred ca era cazul sa mi se readuca aminte de calitatea acestuia...oricum e un pas inainte ca nu ati mai sters din posturi...felicitari!

Nu te obosi sa iti rapesti din timpul pretios ca sa imi raspunzi ca nu mai e nimic scris aici care poate sa "induca in eroare" potentialii audiofili...oricum sunt convins ca se va gasi un avocat sa raspunda pt tine la fel ca si mai devreme pt marinu.
O zi buna!

IM 05-07-11 09:29

Claudiu, vrei sa incetezi te rog cu bataia asta de joc?!!! Imi scoti raspunsurile din cadrul topicului unde scrisesem - sectiunea SQ si le muti in bataie de joc pe sectiunea SPL.... Apar ca initiator al topicului si asta ma deranjeaza. Ma deranjeaza ca iti bati jos de noi inclusiv prin titlu. Nu ai decat sa o faci cu oricine altcineva. Este un topic cu un titlu creat in bataie de joc pentru can-can.... precum iti place sa te afirmi de multe ori. Eu nu gust din glumele tale de prost gust. Deci, fie lasi posturile mele acolo unde au fost initial, fie le stergi sau le muti intr-o sectiune gen cafenea / SQ, punand titlu ...continuarea discutiilor de la topicul "Z".

Iti scriu asta acum deoarece din nou se modereaza abuziv si in bataie de joc... de aceasta data sectiunea EMMA de unde sunt culese anumite raspunsuri si aduse din nou pe o sectiune ce nu are legatura cu EMMA. Anumite raspunsuri sunt sterse pentru ca va deranjau probabil - in rest hai sa facem can-can... Doreai sa moderezi... procedeaza asa cum este corect si nu in bataie de joc!

Te rog sa muti la loc pe sectiunea EMMA acele raspunsuri care tin exclusiv de EMMA si nu de... "gandurile si trairile tale din audiomobilia romaneasca"

animalutz 05-07-11 09:41

@LaurentiuB , nu-ti spune nimeni CUM sa asculti muzica. E vorba de cum este CORECT sa sune muzica. Poti s-o asculti si cu mainile in urechi daca tie asa iti place, dar nu incerca sa prezinti acest fapt ca fiind adevarul universal valabil si inegalabil. Asa ca poti sa-ti pastrezi parerile si indemnurile pentru tine, chiar nu-si au rostul atata timp cat nu sunt pe subiect.

@Dorin, atata timp cat pe alt forum (stii tu foarte bine care) ai un thread special denumit "The Loeb Wars", in care sa te certi cu lumea, mie mi se pare ca tie chiar iti place asta. Poate ca toti suntem nebuni si tu esti cel care detine adevarul, dar eu stiu o vorba romaneasca din popor : "daca 2 iti zic ca esti beat, te duci si te culci" Pana acuma, nu ai demonstrat absolut nimic. Hai sa dam o fuga la o competitie EMMA prin afara sa vedem acolo care este nivelul masinii tale, corectitudinea reglajelor si pe urma sa vedem ce mai ai de comentat. Sunt dispus sa mergem impreuna acolo, merg si eu cu masina mea. Daca toata lumea iti spune, n-ai macar si tu putin curiozitatea sa vezi despre ce e vorba cu LIVE-ul ala? Asa, macar, PUTIN? Din curiozitate se invata.

ReLLaXX 05-07-11 11:33

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4444163)
Da, relax daca nu ai fi tu sa ne inveti pe noi astia mai "prosti" cum stau lucrurile in lumea audiofila...am muri fara sa cunoastem muzica adevarata...NOT

Este clar ca nu am cu cine sa stau de vorba, deci nu ma mai obosesc...oricum nu prea activam pe acest forum, din motive evidente, dar cred ca era cazul sa mi se readuca aminte de calitatea acestuia...oricum e un pas inainte ca nu ati mai sters din posturi...felicitari!

Nu te obosi sa iti rapesti din timpul pretios ca sa imi raspunzi ca nu mai e nimic scris aici care poate sa "induca in eroare" potentialii audiofili...oricum sunt convins ca se va gasi un avocat sa raspunda pt tine la fel ca si mai devreme pt marinu.
O zi buna!

Nu va invatam pe VOI, te invatam pe TINE. Iar dupa toate informatiile din post-ul meu vine raspunsul tau...un post tehnic, plin de raspunsuri logice si argumente solide... deci m-am lamurit. Chiar nu ai de ce sa stai de vorba cu mine. ;)

Am suficienta experienta in domeniu ca sa nu am nevoie de avocati sau ajutoare. Si ma refer la domeniul muzical, sau audio, in general. CV pe PM, la cerere. ;)

Multa bafta!

ReLLaXX 05-07-11 11:35

Quote:

Originally Posted by IM (Post 4444199)
Claudiu, vrei sa incetezi te rog cu bataia asta de joc?!!! Imi scoti raspunsurile din cadrul topicului unde scrisesem - sectiunea SQ si le muti in bataie de joc pe sectiunea SPL.... Apar ca initiator al topicului si asta ma deranjeaza. Ma deranjeaza ca iti bati jos de noi inclusiv prin titlu. Nu ai decat sa o faci cu oricine altcineva. Este un topic cu un titlu creat in bataie de joc pentru can-can.... precum iti place sa te afirmi de multe ori. Eu nu gust din glumele tale de prost gust. Deci, fie lasi posturile mele acolo unde au fost initial, fie le stergi sau le muti intr-o sectiune gen cafenea / SQ, punand titlu ...continuarea discutiilor de la topicul "Z".

Iti scriu asta acum deoarece din nou se modereaza abuziv si in bataie de joc... de aceasta data sectiunea EMMA de unde sunt culese anumite raspunsuri si aduse din nou pe o sectiune ce nu are legatura cu EMMA. Anumite raspunsuri sunt sterse pentru ca va deranjau probabil - in rest hai sa facem can-can... Doreai sa moderezi... procedeaza asa cum este corect si nu in bataie de joc!

Te rog sa muti la loc pe sectiunea EMMA acele raspunsuri care tin exclusiv de EMMA si nu de... "gandurile si trairile tale din audiomobilia romaneasca"

Am citit doar prima propozitie si iti spun atat:

NU AM MODERAT EU!
FOLOSESTE TELEFONUL!
MAI SCUTESTE-MA CU ACUZATIILE NEFONDATE! NU EU AM OMORAT DINOZAURII!

animalutz 05-07-11 11:35

Inca unu care respira aerul degeaba pe fata pamantului. :)

ReLLaXX 05-07-11 11:36

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4444157)
Tare poza cu corul maicii domnului postata de "Vrx".Eu zic sa ascultati muzica asa cum simtiti.Umblarea gura-casca de la coruri-la concerte restranse cu Sting, nu garanteaza absolut nimic.

Dezi zici tu ca umblarea la coruri si concerte nu poate fi facuta TOCMAI ca sa asculti muzica asa cum simti?

Argumentezi sau consider comentariul de mai sus o rautate gratuita? Caz in care nu ar fi prima...

LaurentiuB 05-07-11 12:48

Nu zic asta.Daca e asa, e in regula.Zic ca mersul la concerte,coruri sau alte manifestari NU GARANTEAZA ca cel care le frecventeaza este sau are neaparat cunostinte despre sunet (audiofile).Marea majoritate sunt melomani(oameni care iubesc muzica-oamenii normali dupa parerea mea) sau in unele cazuri(am batut un apropo aici) e vorba de un parvanetism (sever).(nu dezvolt).

ReLLaXX 05-07-11 13:03

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4444651)
Nu zic asta.Daca e asa, e in regula.Zic ca mersul la concerte,coruri sau alte manifestari NU GARANTEAZA ca cel care le frecventeaza este sau are neaparat cunostinte despre sunet (audiofile).Marea majoritate sunt melomani(oameni care iubesc muzica-oamenii normali dupa parerea mea) sau in unele cazuri(am batut un apropo aici) e vorba de un parvanetism (sever).(nu dezvolt).

Nu am spus niciodata ca GARANTEAZA. Spuneam doar ca ajuta, mai ales in cazul celor deschisi catre experiente noi si mai ales in cazul celor care sunt capabili sa le interpreteze corect. Mai mult, reprezentatiile LIVE ofera trairi si amanunte pe care nu o sa le capteze niciodata, nici un microfon.

Meloman care sa nu fie audiofil... Posibil. Dar un audiofil care sa nu fie meloman? Care e rostul? Un Audiofil care nu e si Meloman... eh, aici vad eu un pericol clar de "parvenitism". ;)

In rest, te rog, fara apropo-uri personale. Vi le impartasiti in privat daca e cazul.

_vrx_ 05-07-11 13:26

Quote:

Originally Posted by LaurentiuB (Post 4444651)

Tu ai putea sa imi spui despre o femeie ca este frumoasa (sau urata) fara sa o vezi , asa doar din imaginatie ?

In concluzie ...Nu ai cum sa iti dai cu parerea despre cat de bine reproduce sistemu audio unul sau mai multe instrumente daca tu nu stii cum ele suna in realitate , capisci ?

RollerMAN 05-07-11 13:40

Da...f bine spus...dar din pacate realitatea care o auziti voi..este distorsionata...d aceea exista aceasta mare problema...care unii nu o inteleg...ca voi ii invatati prost...ca asa trebuie sa sune..TARE si AGRESIV.....NU...nu asa trebuie sa sune...
Pai voi ascultati intr-o camera cu marmura si scari...buna acustica...ce sa mai spun :)))

@relax...tu nu o sa ma poti invata niciodata pe mine NIMIC....pt simplul motiv ca ai o parere distorsionata asupra adevarului....si mai trist e ca le-ai bagat in cap si altora lucru asta

ReLLaXX 05-07-11 13:48

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4444751)
Da...f bine spus...dar din pacate realitatea care o auziti voi..este distorsionata...d aceea exista aceasta mare problema...care unii nu o inteleg...ca voi ii invatati prost...ca asa trebuie sa sune..TARE si AGRESIV.....NU...nu asa trebuie sa sune...
Pai voi ascultati intr-o camera cu marmura si scari...buna acustica...ce sa mai spun :)))

@relax...tu nu o sa ma poti invata niciodata pe mine NIMIC....pt simplul motiv ca ai o parere distorsionata asupra adevarului....si mai trist e ca le-ai bagat in cap si altora lucru asta

Rolermen, las-o asa... Oricum nu ai inteles nimic. :)

Si da, ai dreptate. Nu o sa pot sa te invat niciodata NIMIC. Dar motivul este altul, si chiar nu are legatura cu mine. :)

Succese!

animalutz 05-07-11 13:50

Tu asculti cu amplificatoarele oprite... ca sa sune cald ... :))

ReLLaXX 05-07-11 13:54

Quote:

Originally Posted by animalutz (Post 4444777)
Tu asculti cu amplificatoarele oprite... ca sa sune cald ... :))

La soare, cu geamurile inchise si caldura data la maxim. 8)

RollerMAN 05-07-11 13:59

nu RELAX tu nu ai inteles nimic...sau de fapt ai inteles...dar iti place sa bati apa in piua ca doar normal ca nu o sa recunosti aici ca am dreptate...doar ar insemna o revolutie. :))

animalutz...eu ascult cu boxele si amplificatoarele incalzite...ca sa sune placut...tu in schimb cred ca pui freonu de la AC pe ele...sa te zgarie cat mai bine pe creieri...

animalutz 05-07-11 14:11

Bai, cand o sa ai tu dreptate in orice privinta, o ia pamantul invers si ne intoarcem la maimute ( bine, tu ai luat-o oricum inaintea noastra). Pai le incalzesti cu flexu, ca sa sune. De unde ai scos-o pe asta cu freonu'? Nu stiai ca eu folosesc gheata carbonica, sa taie in SANGE??! Decat moale si puturos, mai bine tare si vartos ... :))

ludo_ludovic2003 05-07-11 14:19

o mare nebunie aici ...sa mor ... dar fiecare are rostul lui , si forumurile pentru astea cred ca sunt ... sa va certati ca alti sa invete ...insa sincer deja este mult prea mult...

RollerMAN 05-07-11 14:20

Vai animalutz...nu stiam ca esti si poet pe langa audiofil desavarsit

_vrx_ 05-07-11 14:23

Quote:

Originally Posted by ludo_ludovic2003 (Post 4444838)
o mare nebunie aici ...sa mor ... dar fiecare are rostul lui , si forumurile pentru astea cred ca sunt ... sa va certati ca alti sa invete ...insa sincer deja este mult prea mult...

Nu se cearta nimeni , se ofera lectii gratuite lui mr RollerMAN ...probabil si ultimele:D

animalutz 05-07-11 14:25

Vezi, nu stii tu multe prietene. Nu ma pot numi audiofil desavarsit, dar macar invet, ascult, mai ma documentez, chestii dastea minore, incerc sa evoluez.

RollerMAN 05-07-11 14:28

E bine ca ai vointa si inveti...pacat ca ti-ai ales prost persoanele de la care sa inveti.

_vrx_ 05-07-11 14:33

Quote:

Sa intelegem mai bine ...Daca un instrument de ex. cinelul suna agresiv in realitate (agresiv e putin spus) pe un sistem audio tu doresti sa sune cald si placut ?
Daca da insemana ca te contrazici singur , daca nu inseamna ca "din pacate realitatea care o auziti voi (TU)..este distorsionata "

Quote:

A fost doar un exemplu recent ...la palatul parlamentului nu se permit modificari pentru imbunatatirea acusticii , a fost mai mult decat suficient pentru a-ti da seama ce ceea ce inseaman muzica ....Daca il rogi frumos pe claudiu (rellax) iti poate explica si despre "camera muta" si eventual sa iti puna ceva poze (in caz ca mai are) de pe cand lucra in studioul de inregistrare.

animalutz 05-07-11 14:41

Pai invata-ma ma tu cum sa aud instrumentul cald si lesinat cand el in realitate e agresiv si puternic, cum bataia din toba sa fie mai degraba o mangaiere decat plesneala specifica ( DAA, DE ASTA II ZICE TOBAAAA), cum sa ma traga de maneca o chitara electrica, cand defapt un RIFF ( cauta in DEX) trebuie sa-ti scoale parul de pe maini. Pana una alta, imi aleg singur de la cine sa invat, si stiu sa fac diferenta dintre cum imi place, si cum e corect. Poate mie-mi place intr-un fel, dar asta nu zic ca e si CORECT!

RollerMAN 05-07-11 14:52

Nu, cinelul trebuie sa sune ca un cinel..dar nu sa te scoata din masina...deci ori ajustezi volumul/gainul...ori ajustezi egalizatorul din care este impins....ori faci ceva sa dispara reflexiile..una peste alta la marian in masina atat tweeterele cat si mediile erau agresive si nu sunau natural...ci intzepator....in schimb vocea lipsea si se auzea de parca nu mancasera nimic de dimineata...si la fel este valabil si pt partea de jos...kick si subbas slab..

ReLLaXX 05-07-11 15:04

Quote:

Originally Posted by RollerMAN (Post 4444919)
Nu, cinelul trebuie sa sune ca un cinel..dar nu sa te scoata din masina...deci ori ajustezi volumul/gainul...ori ajustezi egalizatorul din care este impins....ori faci ceva sa dispara reflexiile..una peste alta la marian in masina atat tweeterele cat si mediile erau agresive si nu sunau natural...ci intzepator....in schimb vocea lipsea si se auzea de parca nu mancasera nimic de dimineata...si la fel este valabil si pt partea de jos...kick si subbas slab..

Ok, hai sa incercam altceva. :) Intelegem ca cele scrise mai sus reprezinta opinia ta proprie si personala.

Acum, ca idee, poti sa ne spui (cu ceva detalii) cand si in ce context ai ascultat ultima data percutie la rece, LIVE, inclusiv faimosul cinel?

_vrx_ 05-07-11 15:12

Quote:

Nu, cinelul trebuie sa sune ca un cinel...

ATAT ! adica agresiv :D bunn...mai departe

In primul rand vorbeam despre cum trebuie sa sune un cinel , tu insa faci referire la o masina ,ba mai mult nici macar nu sunt vorbele tale .

Quote:

peste alta la marian in masina atat tweeterele cat si mediile erau agresive si nu sunau natural...ci intzepator....in schimb vocea lipsea si se auzea de parca nu mancasera nimic de dimineata...si la fel este valabil si pt partea de jos...kick si subbas slab..

In primul rand vorbeam despre cum trebuie sa sune un cinel , tu insa faci referire la o masina ,ba mai mult nici macar nu sunt vorbele tale .

Vad ca ai o mare pasiune pentru marian...ai poza lui pe desktop ?

RollerMAN 05-07-11 15:14

Quote:

Originally Posted by ReLLaXX (Post 4444945)
Ok, hai sa incercam altceva. :) Intelegem ca cele scrise mai sus reprezinta opinia ta proprie si personala.

Acum, ca idee, poti sa ne spui (cu ceva detalii) cand si in ce context ai ascultat ultima data percutie la rece, LIVE, inclusiv faimosul cinel?

MAINE sau mai am niste bilete cu rezervare pt pastele cailor...

@ vrx....nu am o pasiune....ci am o problema...ca masina lui a fost punctata mai bine desi suna mai prost decat a mea...

Nu sunt vorbele mele...dar ale cui? ..pana una alta eu am ascultat acea masina...

animalutz 05-07-11 15:18

Roller, iti recomand sa te duci sa dai chiar tu in tobe, sa plesneti tu cinelu, sa vezi cat de cald suna el. Suna asa de cald, fragil, dulce, pufos, incat iti vine sa inchizi ochii.

All times are GMT +2. The time now is 03:17.

- Copyright 2026 4Tuning