![]() |
Re: E30 - GL-22-GTR
Tare, numai surprize la masina ta :lol:
Acum ramane doar dilema in a descoperi orasul "mesterilor": Braila sau Bucuresti :-) |
Eu zic ca la Bucale au fost facute aceste opere de arta...din cate stiu, Gabi a luat masina cu kitul MT2 pe ea...:rolleyes2
Si eu am gasit multe cioclarii la a mea, dar parca asta a ta le depaseste...:lol:...romanul tare inventiv, arzal-ar terciul.. Spor la treaba, ca ai destula:-) |
La Bucuresti a fost tiganita in halul acesta, de un tinichigiu "descurcaret", in perioada cand avea BBY.
|
60 Attachment(s)
Lucru continua. Am dat motorul jos. Era plin de ulei imbibat cu pamant. Era sub orice critica. Am inceput sa-l curat, dupa care am inceput sa-l bucatesc pentru a spala fiecare piesa in parte. Cutia de viteze nu era prinsa in toate suruburile. Ii cam lipseau. Inainte de al spala mi-am luat diverse pesuli, periute de dinti si cateva kg de carpe. Cand am ajuns la garaj si am desfacut carpele ce sa vad.... Carpe cu ursuleti :lol:. Nici daca vroiam nu iesea asa. Dupa ce am demontat ce sa putut, am desfacut baia de ulei. O tiganeala mare si acolo. Ii lipsea suruburi, nu avea garnitura si era prins cu o gramada de mastic. Atat de mult incat atarna in interiorul baii. Bine ca sa intarit cand a puso ca de altfel imi infunda sorb-ul. Baia de ulei era o improvizatie facuta de cineva. Are 3.5 kg cand cea originala are vreo 700 g, numai zic ca era vopsita pe dinautru. Cand am atins cu lama de cuter a inceput sa se exfolieze rapid. Dupa ce am terminat cu baia de ulei m-am apucat de admisie. Am demontat tot pana la ultimu surubel si piulita. Suporti de motor si altenator la fel, incusiv capacu. Ramane sa mai desfac si sa curat in continuare. La sfarsit vad ce e bun si ce nu. Cand ma voi apuca de ansamblat atunci imi voi comanda toate garniturile si alte piese care trebuiesc schimbate.
|
Da muncesti nu gluma! Bravo, imi place ceea ce faci, spor la treaba in continuare!
|
baia a fost 'confectionata' de fostul propietar pt ca spargea una pe luna si se cam saturase :lol:..........a recurs la metoda asta, noi i-am zis ca nu o sa se mai sparga baia, se va rupe direct din blocul motor...:D
|
ai muncit ceva.. si mai ai pana totul o sa fie Ok..
oricum mult respect pt ceace faci.. |
Deci cine a avut masinuta asta inaintea ta, nu avea nicio treaba cu BMW-urile.Cat despre ce se face la ea, cu siguranta esti pe drumul cel bun.Pt treaba cu curatatul motorului esti de nota 10.Este o latura aparte a unui BMW-ist inrait.:-)
|
Bafta cu bmw ul vad ca ai avut parte numa de surprize surprize cu el. vad ca toata masina fost ciobanita inainte de pe la cine a fost bafta cu ia ca o ei de la 0 aproape cu ia vad !8)
|
mama frate a fost lucrata "bine" masina , bafta cu ea se vede ca iti place o sa iasa ceva frumos gandeste te la rezultat , asa am facut si eu
|
Bravo tizule, faci o treaba de milioane8)..o sa iasa brici ursul asta, poate il termini pana in Iunie ca sa-l vedem la intalnire:-)
Un asemenea tratament este absolut necesar la un urs care a fost prin mai multe maini si care se vede ca nu este tzipla...chiar daca arata cat de cat bine, trebuie desfacut bucatele ca multe surprize vei gasii:rolleyes2:idea:..ai vazut si la al meu ce grozavii am gasit si inca nu am terminat:lol: |
Intr'adevar, din pozele alea te subestimam, dar am citit topicul si e impresionat.
A fost țigănită rau inainte. :sad: Ai de munca, dar si rezultatul va fi satisfacator! Spor! |
baia aia de ulei de otel e foarte buna, fata de prostia aia de aluminiu originala , dar cel mai sfant e cu scut
spor in continuare |
Succes in continuare cu ursul! La cate tiganii a avut facute, merita acum un proprietar ca tine, care sa aiba grija de el.
|
Multa Bafta !
|
120 Attachment(s)
Revin cu informatii despre proiect. Am mai curatat putin capacu de la motor, dupa care m-am apucat de bucatirea masinii. Primu lucru a fost scoaterea furtunului care vine prin capota la stropitorile de parbriz. Era un simplu furtun transparent furat de undeva de la o toaleta. Am dat mesajul jos de pe geam cu aparatura speciala. Dupa ce am urcato pe capre am facut o mica proba. Cand am dat jos parbrizu sa spart. Toate geamurile de pe masina erau stantete BMW, numai parbrizu nu. Era o chinezarie ieftina. Am dat aripile jos si ce sa vezi….. Foarte mult mastic. Pana si suruburile de prindere a aripilor erau acoperite. De cand era masina la Bucuresti avea un defect vizual la aripa dreapta fata. Ca de de fiecare data apar surprize. Era pus mastic peste gaura de rugina. Au mai fost facute improvizatii la podea. Eu am facut totu cum trebuie ( taiat, curatat si inlocuit ). Am mai avut probleme la suportul de baterie care era refacut de altii. Nu au facut treaba buna, in plus era si taiat ca sa incapa v8-ul. Pentru cei interesati de acest produs, sa se duca la reprezentanta si sa-l cumpere dupa codul 41 11 1 929 429. Costa doar 250 lei. Se mai bucura de jante originale pe 14 cu capace si de o virare mei buna. Cea mai mare problema a fost la aeroterma si la compatrimentu motor. Era foarte indoit si batut cu ciocanu doar ca sa intre v8-ul, in plus unele chestii nu aveau nici o legatura, cum ar fi diversele taieturi in jurul coloanei de directie pentru a incapea tija care ducea la pompa de sevodirectie si multe altele. Instalatia electrica era stricata. Vedeai firu verde, pe parcurs albastru si se termina cu rosu. Triplele erau lipite cu o tiganeala de clei. Acum am alta capota de portbagaj cu emblema. Cea veche are o tona de chit si fibra. Am indreptat tot ce era indoit sau taiat si suprapus cu ciocaneala de ciocan cum am gasit pe fusta spate unde are gura de iesire a tobei finale. Am scos rezervoru. Arata destul de bine. Fara pic de rugina. O alta tiganeala facuta a fost la toate conductele si cablurile de pe punte. Erau legate cu barbete. Am ajustat gaura pentru antena originala. Cea dinainte nu era buna. Era pusa de forma. Am dat jos tot surplusi de chit de pe pasajele spate. Oare cum poti aduce la linie o masina cu 5 cm de chit. Tiganeala maxima. Am pus planseta de boxe originale. Am decapsato si taiato pe cea veche ca aveam niste gauri de ma ascundeam din masina in portbagaj. Am dat ursuletu pe o parte. L-am curatat, degresat si apoi dat cu insonorizant. Mi-am curatat si jantele. De ieri ursuletu ma parasit. A plecat la tinichigerie / vopsitorie completa. Cred ca mai dureaza vreo 2 luni. Treaba cea mai mare si mai sofisticata va fi la ansamblare ca pana acum l-am tot ,,stricat,,.
|
Aripile spate le lasi asa sau le redai forma originala?
De apreciat efortul, bravo! Foarte multa munca. |
Mi-as fi dorit sa ai parte de un urs mult mai bun :sad: pentru ca vad faptul ca esti un adevarat impatimit si la fel si un perfectionist pe masura. Asta asa pentru buzunarele tale. Pentru ca oricum ceea ce faci este nemaipomenit iar ursuletul sunt convins ca isi va recapata sclipirea de altadata ;). Din pacate ai dreptate referitor la ce am vorbit, nu am putu gasi pe nou acea piesa. Si la coupe imi da tot de sedan :idea:. Am vorbit deja cu unii din baietii si incerc sa fac tot posibilul sa gasesc in caz ca are cineva. Daca voi putea sa te ajut cu ceva nu ezita sa apelezi, apreciez pasionatii si ajut cat de mult pot.
Iti urez spor la lucru si buget pe masura, sa-ti iasa ursuletul asa cum visezi. Multa bafta. |
adevarat pasionat! respect si bafta cu proiectu;)
|
Bafta cu vopsitul, sa iasa bine! Poate faci ceva la telefonul ala sa mai raspunzi la el cand te suna lumea :-P
|
22 Attachment(s)
Am revenit cu informatii despre masina. Cat a fost la vopsit mi-am cumparat toate clipsurile, capacele si dopuletele existstente pentru caroserie si bandouri. Am bucatit mecanica complet. In scurt timp ma voi apuca de ansamblat. Pana atunci ramane sa mai moderez, pozez si sa organizez evenimente StanceWorks in zona Galati-Braila. Va Astept sa vizualizati pagina ( https://www.facebook.com/pages/Stanc...15395565282156 ) si sa aderati la grup pentru discutii ( https://www.facebook.com/groups/485693904845267/ )
|
Abia astept sa ma dai o tura cu ea terminata ;) Sper sa ajung si eu la un stanceworks event la Galati/braila cand vin la Silviu :))
|
Esti un exemplu pentru multi.
Multa atentie la detalii, multa munca, multa pasiune. Iti doresc spor in continuare. :D |
Bravo. Masina asta merita un proprietar ca tine.
|
foarte frumos ce faci aici.urmaresc cu interes topicul...
|
Respect pt. toata munca si timpul depus succes cu ea in continuare si cat mai multe fonduri :D:D
|
Incep sa se adune piesele si sa inceapa asamblarea :)
|
26 Attachment(s)
In afara locului de munca si a diferitelor evenimente organizate, ma mai ocup si de ursulet. Incep sa ansamlez totul dupa manualul original in functie de proces. Toate componentele mecanice existente si in stare de functionare au fost spalete cu un amestec benzina-motorina si frecat periuta de dinti. A durat ceva timp ca sa curat caseta, ansamblu, cutia de viteze, motorul.... etc. Cu toate ca nu se uita nimeni in carcasa cutiei de viteze am vrut sa fiu eu sigur ca e totul nou si sa se vada toate codurile si stantele. Acum detin o alta instalatie electrica originala cu toate dotarile posibile, inclusiv trapa pe care nu o am. Din panoul de sigurante pana la capatul oricarui fir este doar o singura culoare. Cea veche pleca cu portocaliu avea pe mijoc verde si se termina cu albastru. In caz de se arde vre-un fir sa nu fiu nevoit sa o schimb din nou. Schimb doar sectorul intrerupt dupa codul de original afisat pe cablu. Incet incet am aliniato singur la milimetru fara nici un defect. Tin foarte mult la originalitate si estetica cu toate ca dureza foarte mult timp, dar rezultatul este pe masura. Mi-au venit de la vopsit capacelele, tunelele de aer ptr aerisirea franelor in varianta de iarna si bandoul dreapta spate care il aveam inainte din fibra. Pentru cei ce nu stiu ce inseamna originalitate pot vedea dopuletele care vin pe caroserie si clipsurile care vin prinse de bandou. Totu vine presat la linie. Cand clipsul de pe bandou intra in acea gaura cauciucata pusa pe caroserie se videaza. Nici macar o foaie de hartie numai poti baga intre bandou si caroserie. Mi-ma luat si parbiz nou si pana de craciun sper sa ii fac proba la instalatia electrica, sa-i pun plafonul negru cu cusatura rosie (nou si asta), dupa care geamurile ca sa o inchid. Le iau incet pe rand fara nici o graba ca si-asa au trecut 2 ani jumate de cand o am in lucru. Sper ca de acum in colo imi va fi mai usor fiindca numai am nici o tiganie, totul depinde de piesele noi care le cumpar, cat costa si in cat timp imi vin acasa. Pana cand o sa mai fac cate ceva va sta cuminte ferit de vremea urata, alaturi de un vw beetle din 1967 reconditionat complet dupa manualul original.
|
De apreciat, felicitari!
|
Imi place de tine asa mult incat te-as lasa sa-mi faci multe. :))))
De-ar fi toti ca tine. |
felicitari pentru masina !
|
Bine bine Bogdaneleee,cand vin la galati vreau sa ma plimb cu ursu :))
|
Caroseria este revopsita in intregime?Exterior, interior, dedesubt?
In rest nu te grabi sa iasa treaba buna nota maxima pentru cum arata si pentru munca depusa.Asa se are grija de un BMW. |
Ce-ai mai facut cu masina?
|
29 Attachment(s)
Revin cu informatii despre proiect. Dupa toate tiganiile indepartate, am iceput procesul ansamblarii. Masina este cat se poate de curata. Am pus usile, le-am aliniat cum trebuie, manere noi. Veti vedea ce inseamna cu adevarat un kit M-Tech2 complet cu piese noi si ansamblat ca la carte, nu bari din fibra prinse in holsuruburi perforante si mastic. Momentan este montata doar bara spate. Nu lipseste nici un surub, clips sau siguranta de prindere. Cu toate ca sinele de prindere a barii spate au acelasi cod, cele de M-Tech2 difera cu o lamela in plus pe mijloc in partea din spate unde vine armatura. Chiar daca nu vede nimeni ce este sub unele ansamble, eu vreau sa fie in stare perfecta de la primu pana la ultimul surub. Incet si bine masina incepe sa prinda forme. Vizionare placuta
|
Îmi place. Accelerează ritmul că o să te plictisești și ajungi să îl dai. Mai știu eu pe cineva...
|
felicitari domnule!
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:34. |
- Copyright 2026 4Tuning