Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BENZINA vs DIESEL (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2552-benzina-vs-diesel.html)

aleks 12-04-05 11:37

Re:

asha tata, alta treaba
:lol: :lol: :lol:

SFW 12-04-05 20:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"DJ_Primaru\"
ce ziceti de Skoda Ocatvia 1,9tdi(110cp) vs noul Audi A4 1,8 benzina (163cp)!Skoda avea chip tuning si inca ceva,proprietarul care imi e prieten a spus ca acum are 140cp.am fost ku el prin cluj la o cursa cu audi a4!ghiciti cine a castigat?Skoda!am dat 4 linii!de 3 ori l-am intrecut si o data a castigat el!aveam 160km/h!dupa 140 audi a4 rupe!ce vroiam sa zic e ca si motorina e buna.nu chiar ca si benzina,dar foarte aproape!oricum depinde de masina,motorizare si asa mai departe!

Cam greu de crezut ... doar daca nu stia ala cu a4, altfel .... logic nu are cum. Conteaza si cine e la volan

SFW 12-04-05 20:22

Re:

Quote:

\"beck
hahaha crezi ca un turbo pe benzina tunat rezista mai mult decat un diesel... nu mai am ce sa spun
N-am zis nimic de motor tunat, nici la diesel nici la benzina. Am zis de motor stock .... si nu e vorba de uzura motorului ... ci de probleme ce pot sa apara daca se trage prea tare de un diesel. Si nu zic ca ii cade motorul ... dar apar tot felul de probleme[/quote]

Jeff 12-04-05 22:04

Re:

Quote:

ce ziceti de Skoda Ocatvia 1,9tdi(110cp) vs noul Audi A4 1,8 benzina (163cp)!Skoda avea chip tuning si inca ceva,proprietarul care imi e prieten a spus ca acum are 140cp

E cumva WRS-ul?

HAL 13-04-05 00:16

parerea mea daca ai de batut tzara in lung shin lat iatzi un diesel se preteaza mai bine ptr asha ceva si in plus itzi recuperezi investitzia facuta la achizitzionare fatza de un benzinar care e mai ieftin dar consuma mai mult(la cilindree apropiata ma refer)
dieselurile cad mai repede(turbinele) si te costa o revizie de te dor creierii!
cu toate filtrele lor!
in plus in romania inca nu se gaseste o motorina intradevar de calitate!!
am vazut un passat nou noutz care dadea un fum mai ceva ca un tractor! :shock: :shock:
am avut pe mana un 406 hdi de 130de calutzi shi m-a impresionat fff placut!! zgomot ff redus,acceleratzie f buna incepand din treapta a2a pana la 130-140 dupa care se potoleste un pic dar se duce 200relativ usurel!! toate astea la un consum mediu 7,5 :shock: :shock: cine nu shiar dorii asha ceva??? dar de, peugeot se spune ca are cele mai bune dieselane!!!

ptr fatzaiala prin oras shi iesiri rare afara parerea mea un benzina maxim 1,8!! dar sa fie raportat la o cutie buna shi nu pe o masina ff grea ca atunci.........

beck 13-04-05 02:15

Re:

Quote:

Originally Posted by \"SFW\"
Si daca vrei sa tragi de masina .... ia-ti un diesel si trage de ea pana te duci cu ea la service ca nu stii ce ti s-a mai stricat.
La viteza dieselurile sunt bune... da nu sunt de demaraj .... oricum nu e bine sa tragi de ea ca de o benzina ca nu rezista

si fara tuning same shit...

eu nu inteleg cum poti face asemenea afirmatie si pe ce te bazezi...

tot felul de probleme apar la tot felu de masini conduse de tot felul de oameni......

cate tdi-uri crezi ca vad 200k km fara sa se desfaca motorul si cate turbo pe benzina... iti spun eu ... nici un turbo pe benzina nu o sa vada 200k km fara un rk.

nu vezi ca mertu si bmw-u au inceput sa bage diesel pe coupe-uri...

p.s dieselu nu are aprindere

Bogdan_16v 13-04-05 09:47

Am o cunostinta cu Octavia Tdi 90cp, in 50.000km de mers a schimbat volanta, ambreiaj, turbina, debitmetru si un injector. Reparatiile au costat mii de euro, in mare parte platiti de el (garantia nu-ti ofera nimic daca se dovedeste ca ai bagat motorina proasta in ea). Cauza? Motorina slab calitativa si forje la drum lung. Si a pus 70-80% numai euro diesel. Dar acum la toata benzinariile vezi numai euro diesel. La 1.8T am auzit de asemenea de cazuri multe de turbine distruse, si nu de la forje. Tot un motor aspirat e baza. De aia se si oberva o tendinta clara a producatorilor de a renunta la turbina pe benzina, incercand sa scoata performante cu distributii variabile si cu injectii directe. La diesel, nu pot renunta la turbina. Un 2.0 SDI de la VAG are 70cp, cu turbina creste la 140cp. Daca la consum esti rege cu diesel, cand vine vorba de revizii sau piese pentru motor, esti ars. Plus ca nu prea se mai simte economia la buzunar cu scumpirile astea.

aleks 13-04-05 10:07

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Am o cunostinta cu Octavia Tdi 90cp, in 50.000km de mers a schimbat volanta, ambreiaj, turbina, debitmetru si un injector. Reparatiile au costat mii de euro, in mare parte platiti de el (garantia nu-ti ofera nimic daca se dovedeste ca ai bagat motorina proasta in ea).

da bogdan dar stii ca mai apare un factor in ecuatie... daca masina este cumparata de la reprezentanta din romania s-ar putea sa ai toate sansele sa cumperi un autoturism din \"esalonul secund\", pentru est-europe, :) cu teste de calitate mai putin stricte si cu marje de eroare mai largi, asta putand fi de multe ori cauza unor reparatii majore de genul asta la masini practic noi...

DJ_Primaru 13-04-05 11:49

da mah e Wrs-ul!tu nu esti ala cu skoda aia si ai dat o cursa pe aeroport cu el nu?

Jeff 13-04-05 13:00

Da, eu sunt, si-l astept la Arad pe 23, ca nu-s edificat... :wink:

Corse 13-04-05 16:14

Re:

Quote:

da mah e Wrs-ul!tu nu esti ala cu skoda aia si ai dat o cursa pe aeroport cu el nu?

si tu esti ala ce a dat startu ala de toata jena? :twisted:
daca era un start klumea altfel statea treaba, eu zic ca era egal

edit: cioli eu am vazut parca, ca ala l-a facut pe jeff

PS: sorry pt offtopic

cioli17 13-04-05 18:54

corse : nu ai inteles
a fost egal cu startu ala ampolea , daca il dadea bine inclin sa cred ca jeff castiga 8)

DJ_Primaru 14-04-05 14:39

Mah nu io is ala cu startu!ala i altu!eram 4 in masina.yo eram unul dintre cei 2 din spate!orikum ar fi fost startul tot wrs-ul castiga!!!!! 8) :D

aleks 14-04-05 14:48

stick on topic pls...
mai dati si voi un pm intre voi ceva...

DJ_Primaru 14-04-05 20:04

OK skuze aleks pt off topic!orikum benzina vs motorina depinde de masina,motorizare,greutate etc dar cu un avans minim recunosc ca benzina este la putere :!:

aleks 15-04-05 08:50

cred ca depinde de modul in care o folosesti... pentru mersul de zi cu zi e de preferat un diesel, mai rezistent in timp, pret/km mai bun... iar pentru momentele in care dorul de comparatii cu schumacher benzina e de baza normal...

GunTer 17-04-05 12:04

poate am citit eu prea repede si nu am vazut.... da hondarul nu mentioneaza ce modificari avea seatul leon care a facut o mazda rx-8.... sau rx-8 era parcat? hmmm

anyway.... benzina rulez.. \"dai un ban da stai in fata\"

shadow 17-04-05 23:25

Re:

Quote:

Originally Posted by \"GunTer\"

Esti glumetz, pe bune!!!
Cum s-a mai zis de 1000 de ori, diesel-ul numai este cum era acum multi ani....tehnologia a progresat f mult!!!!!!!

Dan98 17-04-05 23:55

BMW 535d , dai un ban si stai mai in fata

GunTer 18-04-05 00:00

am zis eu ca nu a progresat? NU. Intr-adevar sunt progrese mari, dar eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari. Asta e parerea mea si nu am sa mi-o schimb prea curand :D

aleks 18-04-05 09:51

Re:

Quote:

eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari

pai ce importanta are asta prietene, doar nu trebuie s-o bei?

CT-87-ADY 18-04-05 11:43

Re:

Quote:

Originally Posted by \"aleks\"
Quote:

eu prefer benzina pt ca e superioara calitativ, ne referim strict la carburanti..... cifra octanica... etc... si nu motorizari

pai ce importanta are asta prietene, doar nu trebuie s-o bei?

:lol: :lol: hai k ai fost tare la faza asta.... l`ai inchis :P
eu tot adeptul motorinei sunt, cel putzin la \"drum lung\" este excelenta combinata cu o turbina performanta... :wink:

aleks 18-04-05 12:01

Re:

Quote:

Originally Posted by \"CT-87-ADY\"
:lol: :lol: hai k ai fost tare la faza asta.... l`ai inchis :P :wink:

sunt unii care nu prea stiu cum e treaba cu forumurile, si in loc sa citeasca ceea ce s-a scris si eventual sa mai adauge o parere pertinenta vin cu pareri absolute si fara argumente clare, transformand forumul in chat ( da sunt de acord, nu eu nu cred asta, asa-i asta-i prarerea mea si nu mi-o schimba nimeni, etc)... fara date, fara sa spuna din experienta, fara nik...

Soichiro 18-04-05 15:34

Re:

Quote:

poate am citit eu prea repede si nu am vazut.... da hondarul nu mentioneaza ce modificari avea seatul leon care a facut o mazda rx-8.... sau rx-8 era parcat? hmmm

RX8 e cel mai mare esec sportiv al Mazdei, varianta de 192cp (poate nu stiati, dar sunt 2 niveluri de putere la RX8, de 192 si 231 cp) a fost depasita in teste pana si de C4 VTS de 170cp, iar Leon-ul respectiv avea flash tuning si evacuare sport.
Ce incearca probabil sa spuna omul este ca benzina, ca si carburant in sine, este mult mai \"rafinata\" decat motorina, incepand de la nivelul de zgomot si terminand cu senzatiile la volan.
Doar o explicatie as vrea sa-mi dati: cum de echipele din WRC nu si-au montat pana acum motoare TDI, daca sunt atat de performante, ba chiar mai mult decat cele pe benzina? Hai ca va dau eu o explicatie (una din ele): un diesel dus si exploatat la extrem isi gaseste obstescul sfarsit mult mai curand, iar consturile de intretinere sunt imense.

ozzy 04-05-05 21:23

benzina rulesss

totul se rezuma la :\"la ce o folosesti\"
1.)dieselul pune probleme mari cu racirea in cazul in care este folosit la randament maxim mult timp,acum vreo 4 ani peugeot a avut o incercare de turbo-diesel in paris - dakar.din pacate cam pe la 1/4 din partea africana a raliului au cedat motoarele si au luat foc.pe de alta parte dieselul a evoluat mult si se apropie repede din spate la nivelul putere, de cuplu nu mai vorbim.sa nu pomenim caldura facuta :lol: :lol: :lol: deci daca e diesel nu ii da jbinga, ca....reduci considerabil durata de viata a motorului.
2.)nu mi se pare corect sa se compare dieselul cu benzina. ar trebui sa se stie foarte bine la ce se preteaza fiecare, si in fond si la urma urmei e o chestiune de gust ...vrei passat ca jumate din tara asta sau un RX8 ca f.f. putina lume
3.)daca tot s-a ajuns la problema RX8....era cine care compara un RX8 cu un tdi....ACEASTA COMPARATIE NU ISI ARE ROSTUL SI DOVEDESTE NECUNOASTERE!!! motorul wankel nu are nici o legatura cu restul motoarelor in afara de unele denumiri....domnii mei la 1,3L aspirat si doar doua pistoane rotative 238 CP nu sunt suficienti???

Psycho 05-05-05 00:21

eu unu am .. benzinar dar ma bate gandul sa ma dau pe un diesel ... ink ma mai gandesk

teddy 05-05-05 00:39

masina echipata cu motor diesel (generatie mai noua) mi se pare alegerea omului destept.
diferenta de performanta devine din ce in ce mai mica, mai ales raportata la consum. comparati 330i cu 330d de la BMW, spre exemplu. o diferenta de 0.7s (0-100) si 7km/h la viteza maxima pentru o diferenta de consum mare!
am avut ocazia sa merg acum vreo saptamana cu un S320CDI modificat de CARLSSON si pot spune ca aia intr-adevar este alegerea omului inteligent (pentru clasa ei): 0-100 in in sub 7s la un consum de maxim 11-12l de motorina in oras.
pana la urma ramane o chestie de gust (... sau idei fixe!)

ozzy 05-05-05 12:32

1 Attachment(s)
bine punctata faza cu ultima generatie de bmw-uri....pt cine inca nu site ce vrea, un filmulet demonstrativ....poate ma lamureste si pe mine cineva daca vocea de pe fundal se refera la diesel

blowwind 05-05-05 14:32

un alt exemplu bun pt a arata diferentele din ce in ce mai mici intre benzina si diesel este BMW 530i si 530d ...diferentele sunt minore!!

sil4tuning 18-05-05 05:39

Re:

Quote:

Originally Posted by \"blowwind\"
un alt exemplu bun pt a arata diferentele din ce in ce mai mici intre benzina si diesel este BMW 530i si 530d ...diferentele sunt minore!!

bine tuuuuu ..... ai dreptate , dar nu uita cate pers de aici isi pot permite un diesel performant :?: :)

tre 19-05-05 00:28

tot mai comparam mere cu pere?

in fine, pt o masina de zi cu zi, pe care-o mai folosesti si la ceva curse merge un td, dar pt. feeling si restu benzina e net superioara. e foarte adevarat ca motorul diesel e mai complex si mai fiabil decat otto asa ca se pot face multe artificii pe un diesel. orcum, sa nu uitam ce se-ntampla daca punem turbo la benzina - mergem o data/sapt. cu masina dar stim ca mergem. :D

darcu 21-05-05 12:41

o singura problema are Dieselul ... nu renteaza ... si asta e singurul argument pro ,ca e mai ieftin.Dar pretul initial e cu destul peste unu' pe benzina cu performante similare.Pretul motorinei e apropiat de cel al benzinei si o sa mai creasca iar consumul nu e cu mult mai mic.Pana cand recuperezi banii pe care i-ai dat in plus iti iei alta masina.Asa ca luati-va voi S si seria 7 diesel ... cine isi permite un S ar trebui sa isi permita si sa-l intretina .... decat daca l-a furat

sil4tuning 21-05-05 17:29

mama mia Sebastiane :\"> ( nu-mi vine sa cred ce ai zis , in caz ca ai zis tu ) stai sa dau o fuga la topic sa vad despre ce va certati , in orike caz nu vad legatura copierii postului in benz contra diesel , deci iara offtopic

luca 28-05-05 22:01

Asta am gasit pe un site, comparatie intre motoare diesel si benzinare.
Cred ca iese diesel-ul invingator la unele caracteristici.

Quote:

Advantages and disadvantages versus spark-ignition engines
Diesel engines are more efficient than gasoline/petrol engines of the same power (by approx. 15%), resulting in lower fuel consumption.
Diesel engines are more massive than gasoline/petrol engines of the same power because of the heavier construction required to withstand the higher combustion pressures needed for ignition. Yet it is this same build quality that has allowed some enthusiasts to acquire significant power increases with turbocharged engines through fairly simple and inexpensive modifications. A gasoline engine of similar size cannot output a comparable power increase without extensive alterations because the stock components would not be able to withstand the higher stresses placed upon them. Since a diesel engine is already built to withstand higher levels of stress, it makes an ideal candidate for performance tuning with little expense.
The addition of a turbocharger or supercharger to the engine greatly assists in increasing fuel economy and power output. The higher compression ratio allows a diesel engine to be more efficient than a comparable spark ignition engine, although the calorific value of the fuel is slightly lower at 45.3 megajoules/kilogram to gasoline at 45.8 megajoules/kilogram. The increased fuel economy of the diesel over the petrol engine means that the diesel produces less carbon dioxide (CO2) per unit distance. The recent development of biofuel alternatives to fossil fuels has unleashed the ability to produce a net-sum of zero emissions of CO2, as it is re-absorbed into plants and then comes full circle, being used to produce the fuel.
Diesel engines can produce black soot from their exhaust. This consists of unburned carbon compounds. Modern diesel engines catch the soot in a particle filter, which when saturated is automatically regenerated by burning the particles. Other problems associated with the exhaust gases (nitrogen oxide, sulfurous fumes) can be mitigated with further investment and equipment.
The lack of an electrical ignition system greatly improves the reliability. The high durability of a diesel engine is also due to its overbuilt nature (see above) as well as the diesel's combustion cycle, which creates less-violent changes in pressure when compared to a spark-ignition engine. Unfortunately, due to the greater compression force required and the increased weight of the stronger components, starting a diesel engine is a harder task. More torque is required to push the engine through compression.
Either an electrical starter or an air start system is used to start the engine turning. On large engines, pre-lubrication and slow turning of an engine, as well as heating, are required to minimize the possibility of damaging the engine during initial start-up and running. Some smaller military diesels are started with an explosive cartridge that provides the extra power required to get the machine turning.
[edit]

Automobile racing
Although the weight and lower output of a diesel engine tend to keep them away from automotive racing applications, there are many diesels being raced in classes that call for them, mainly in truck racing, as well in types of racing where these drawbacks are less severe, such as land speed record racing. Diesel engined dragsters even exist, despite the diesel's drawbacks being central to performance in this sport. In 1952, Cummins Diesel won the pole at the Indianapolis 500 race with a supercharged 3 liter diesel car, relying on torque and fuel efficiency to overcome weight and low peak power, and led most of the race until the badly situated air intake of the car swallowed enough debris from the track to disable the car.

zguby 24-06-05 15:19

Frate benzina ramane benzina ! Asta e un lucru clar ! Dai un ban da stai in fatza :)))))))))))

sil4tuning 24-06-05 16:40

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zguby\"
Frate benzina ramane benzina ! Asta e un lucru clar ! Dai un ban da stai in fatza :)))))))))))

din contra pretul de achizitie al unei masini cu motor pe benzina este mai ieftin decat unu diesel . daca te referi la pretul benzinei ca dai mai mult pe ea asa da decat pe consumul unui diesel

XoRRo 24-06-05 19:46

motorul diesel e facut pt camioane pt care are puterea maxima si cuplul la turatii joase...

s-au dat 2 prieteni de ai mei la o liniutza... un BMW 520d (150 cp) si o Honda Accord '92 2.0i (130 cp) si BMW a luat-o destul de urat.. cu toate ca avea 20 cp in plus.. si sofer experimentat

zguby 25-06-05 18:28

Re:

Quote:

Originally Posted by \"XoRRo\"
motorul diesel e facut pt camioane pt care are puterea maxima si cuplul la turatii joase...

s-au dat 2 prieteni de ai mei la o liniutza... un BMW 520d (150 cp) si o Honda Accord '92 2.0i (130 cp) si BMW a luat-o destul de urat.. cu toate ca avea 20 cp in plus.. si sofer experimentat

Da frate, da depinde mult si de greutatea masinii oricum benzina e benzina asta e un lucru cert , cel mai bine e o liniutza cu 2 masini identice una pe benzina si una diesel si sa aiba aceeasi putere, sau ma rog aproape.... nu ?

RollerMAN 26-06-05 13:46

Eu unul prefer benzina oricand fata de diesel. Poate mi-as luat diesel dak as merge zi de zi cu masina si asa s-ar merita diferenta de pret dar tinand cont k o sa intram in UE in curand si preturile se vor alinia nu mai merita mai deloc motorina. Sa nu mai spun k toate taxele si reviziile costa mai mult la un diesel.

zguby 26-06-05 13:59

Si pe langa faptul ca reviziile costa scump la un diesel, mai e si faptul ca se fac mult mai des din 7500 in 7500 de km fatza de 15 la benzinar. Wright?

All times are GMT +2. The time now is 19:26.

- Copyright 2026 4Tuning