![]() |
Re: 130i vs. Golf 5 R32
Quote:
Vreau sa spun si eu cateva pareri si opinii: Mie unu imi place bmw 130i mi se pare f cool masinami s-ar parea si mai misto daca ar exista un motor diesel de 3 litri pe masina asta, eu s tiu ca nu exista , poate a aparut , daca da corectati ma.... dar 1. tractiunea spate, avand in vedere cade obicei mergi cu dsc ul pus e un mare dezavantaj de multe ori, mai ales cand vrei sa pleci si tu intr-un viraj stanga dreapta mai tare dp loc... pe mine ma enerveaza rau d tot 2. toate bmw urile pe care le am avut sau cu care am mers mai mult timp au avut probleme majore... m3, seria 6, x5... ( motor, cutie, casete de directie, injectoare, pompe benzina... etc ) 3. nu exista un tuner care sa faca un seria 1 mai frumos decat pachetul m, asta e parerea mea::) 4. interioru e prea comun, bordul ala cu culoarea aia infecta nu l mai suport... ATENTIE, SUNT UN IUBITOR DE BMW... dar asta e adevarul mi-as cumpara bmw - m6 atat, sau mini care e de vis... avantaje pentru care as alege seria 1 : 1. service ul din romania este senzational, schimba tot , se misca repede si eu unul am fost extrem de multumit... 2.iubesc tractiunea spate, imi place la nebunie sa ma joc si sa merg pe viraje cu tractiune spate, dar seria 1 e mai mult masina de oras dpmdv Golf r 32 e f misto masina , la design e k si modificata e si mai cool... avantaje: 1. tractiunea awd, mai ales avand in vedere ca eu unu as alege masina asta ca masina de oras mi se pare cel mai mare avantaj awd, deoarece tot timpul, in orice conditii, ud, praf, uscat, frig pleci in fata pt ca se gaseste mai greu un sofer perfect pe tractiune spate::) 2.e misto si cool de tunat , multe companii etc 3. se poate tuna f agresiv, intr adevar cu banisori mai multi... 4. interiorul , scaunele alea senzationale, volanul ala de vis.... ahhh 5. bordul, luminile... 6. r32 e f rara si e o legenda asa... mi se pare cool ... r32 7. chiar si chestia cu 300 pe bord e cool, e un avantaj... dezavantaje: 1. SERVICE - ULLLLL E INFECCCCTTTT!!!!! mare dezavantajjj mare deci eu unul mi-as lua seria 1 daca ar fi 3.0d , sau golf v daca ar avea 3.0 d dintre seria 1 si r32 mi-as lua r32 pentru lista de mai sus, iar argumentul cel mai important ar fi ca e o masina de oras si 4x4 mi se pare un mare atu!!! dar nu mai imi iau masina cu motor aspirat niciodata.... si va spun si dc pentru ca a: senzatia dintr-o masina turbo e mult mai cool, b: aici toti suntem pasionati de masini si eu insumi sunt tot un pasionat de masini si tot timpul cand cumpar o masina spun ca asta nu o sa o modific etc, dar nu ma pot abtine, iar pretul platit pentru o modificare la o masina fara turbo e mult prea mare fata de cresterile obtinute... SI DECI GOLF 5 GTI SI CU BANII DE DIFERENTA: kit de 270 cai si modificare de tractiune din 2x4 in 4x4 care ar costa cam 4000eur. sau daca as avea mai multi bani si mi as dori o masina cam la acelasi pret mi-as lua audi a4 tfsi 200 cp cu kit motor de 270 cai pt inceput si kit caroserie de RS4 B7... SUPERBA MASINA.... eu unul mi-as lua pentru oras varianta tfsi 2.0 ridicat la 450 cai si kit rs4 i m-ar costa cam masina + 5000 eur modificarea in RS4.... aaa.. sunt un fan bmw, dar sincer deocamdata RS4 e divin, gti ul si r32 ul sunt mai frumoase si performante aproape egale de serie cu seria 1.... sincer in ultimul timp audi surclaseaza bmw ul pentru utilitatea 4x4 in primul rand si pentru ca se gandeste mult si la interiorul masinii.... si a facut niste interioareee de fabrica f f tari.... |
Bv MAFF, te admir, imi place d eu ca esti descurcaret, si eu sunt un mare fan Bmw, si ador M6-ele, apropo M3 si septarul tau sunt dementiale, mai ales M3-ul, mereu il admir la Muncii. Imi place ca esti subiectiv. Eu nu zic a Bmw-urile sunt perfecte dar sunt superioare majoritatii masinilor, si mult mai fun, la parte cu AWD ai dreptate asta daca o iei pt oras. Si apropo pt fanii R32 cu care nu prea ma inteleg si mie imi plac scaunele de pe R32 si mai ales bordul dar in special indicatoarele care sunt luminate in albastru, asta e singura chestie care nu imi place la bmw acel rosu nasol. Sper ca am incetat cu certurile si s ao dam la pace ok? Nu am vrut sa jignesc pe nimeni dar am fost jignit si m-am lasat dus de val
|
bai slaba_power.... cam frumos vorbesti, avand in vedere ca nici macar nu cunosti omu'. unde mai pui ca ai 19 ani, si te ascunzi in spatele monitorului. stii cum e... toti suntem zmei.
chiar un diclesti bine? iti trebuie glasses (adika d-aia de se pun pe oki)? toti iti zicem sa stai in plm cuminte, si tu o arzi la misto cu noi? si mai scrii si ca un analfabet! zGb, sper ca nu te-ai enervat! stii ca are clase cat trenu'. nu vezi ce scoate din el? "BMW e BMW". bine ca nu e Merc!. face 5000 de posturi unu dupa altu, si daca vezi ce scrie in primele posturi "stiu ca imi voi lua injuraturi..dar nu ma intereseaza". atunci HOOOP si eu cu beepa in el! ce sa ii faci, sclavetele imperial..tot sclavete ramane! lasa-l sa pupincureasca pe astia care stie el ca a masinii, poate il plimba si pe el o tura, sail vada ma-sa ca s-a aranjat! are prieteni bazati kinderu' :D :D . auzi tu, ii place de MAff ca e descurcaret.....looool! de fapt ii "place de EU... ca esti descurcaretz" . in afara de M nu stie altceva. cica e fan BMW, dar de 850, 635 vechi, si alte d-astea nu a auzit. stie ca adora M6 (uneori asa mult, ca il vezi in baie gandindu-se la el). cica sunt mai mult fun BMW, dar nu cred ca stie la ce foloseste RWD. ca vad ca AWD zice ca e buna doar pentru oras! asa ca slab_power...ia valul meu si DU-TE!!! vezi ca asa se scrie DU-TE!! OMFG! |
aaah..si Golf V r32, vedeti ca are indicatoarele de la bord albe, si doar acele albastre. ;)
|
am ales R32 pentru ca imi place mai mult ca design
la performante sunt foarte apropiate daca ai bani sa iti cumperi una ramane doar o chestie de gust |
Clar ...trebuie ca inscrierile pe astfel de forum-uri ,mai ales in Romania,sa se faca pe baza de buletin,cazier,carnet de conducere si consult psihologic.....altfel vom fi intotdeauna in pericol :lol: :lol:
|
Quote:
|
Exact din acest motiv am intrebat si eu care este consumul real ale celor 2 masini. Poate ne spune Sebastian in mare consumul de la Bmw pt ca stie motorul de 3.0.
|
motorul de 3,0 litrii beneficiaza de sistemul de admisie valvetronic,care dupa spusele celor de la bmw consuma mai putin cu 10-15% fata de vechiul lor motor de 3,0 litrii.cu siguranta motorul consuma bine in regim normal de condus pentru cilindreea lui,dar nici chiar cel declarat de voi.si parca motorul a fost usurat de ceva kilograme fata de vechiul lor motor.
|
100% Golfu design mult mai bun
|
@m_power87,pana nu mai folosesti inca o data cuvantul "subiectiv" da-mi voie sa iti explic daca nu stiai:
-a fi subiectiv inseamna a vorbi sau a scrie din perspectiva din care gandesti si simti TU lucrurile (adik parerea personala) -a fi obiectiv inseamna a vorbi sau a scrie despre ceva fara a implica sentimentele proprii (adik opusul subiectivismului) Deci cuvantul cheie este "obiectiv" si nu "subiectiv"... |
Da ma rog, acum imi sariti toti in cap,vw e o masina po****ra pe placul oamenilor ieftini nu ma impresoneaza.
SI cu asta ma terminat , nu va mai deranjez :)) |
130i pur si simplu.parerea mea!:D
|
am ales 130i, pentru ca e BMW, o masina usoara cu tractiune spate. Incepand de la pronuntzie parca e altceva cand spui ''bemwe'' fata de golf. si ca sa ma justific mai mult...inca de pe vremea lui ceashca, cand era guma turbo cu surprize si aveam toata colectia, fara sa fi vazut vreunul pe strada, tot bmw mi se parea cel mai sportiv. e vorba si de imaginea pe care si-au creat-o constructorii de-a lungul zecilor de ani, in cazul de fata bmw masina sportiva iar golf masina ieftina, fiabila cu un consum mic de combustibil. pe imaginea asta au vandut de au rupt si s-au dezvoltat...si au ajuns sa cumpere lamborghini, bugati....iar daca ai doua modele de peste 200cp..e parca exceptia care confirma regula.
no offence. parerea mea |
Quote:
|
alin,Golf I a aparut in 1976,iar varianta GTI cu doi ani mai tarziu,adica in 1978,deci a existat varianta sport de la bun inceput.Cauta pe net istoria Golf GTI si o sa aflii ca prototipul primului GTI era foarte apropiat de o masina de curse,cu anvelope cu latimea de 205,cursa amortizoarelor de doar 3cm si esapament de 8cm diametru,astea pe langa motorul de 1.6litrii care avea doua carburatoare dublu corp si dezvolta aproximativ 125CP,care e mult si acum pt un 1.6...
Aaa...si inca o chestie,oare BMW pentru ce a dezvoltat Seria 1???Sa concureze Astra sau Megane???...nu prea cred...raspunsul e Golf. |
cat despre "Domnul" m_power87...iar ai scos o perla,"pe placul oamenilor ieftini".
Sa postezi la sectiunea "Masina mea" cand iti iei BMW 760Li "Individual",OK??? :D Daca tu esti asa om "scump"... |
GTI, don't bother!
760 IL pot sa am si eu ca el..de la BBurago!sau Maisto..etc.. oricum, foarte adevarat ce ai spus..cu vs Golf. cine nu stie, nu a avut, nu cunoaste... |
Quote:
|
se referea la VW :)
|
multam de ajutor florin, intr-adevar la grupul vw ma refeream.
pt GTI chiar nu stiam ca modelul gti a aparut din 1978, si chiar imi doresc sa ma dau sau sa ma dea cineva macar cu un gti ca R32 sunt mai rare(poate ma ajuti tu GTI), dar la partea cu seria 1 concureaza golf te contrazic; seria 1 a fost facut sa concureze audi a3 si mercedes clasa a, uita-te la pretzuri; astra, megane, focus, mazda 3, citroen c4, peugeot 307, almera, corolla...etc, acestea sunt masinile care concureaza golful si profitand de succesul golfului GTI vei vedea ca aproape la fiecare gasesti cate un model asemanator GTI-ului: VTS, OPC, RS... |
Stiu si eu de toate celelalte "GTI"-uri ale firmelor rivale,ca doar le-am avut pe toate in vedere cand am ales GTI-ul :)VTS-ul e lenes,OPC-ul e foarte subvirator si scump,Octavia RS e grea de fund,Focus ST consuma enorm,Megane RS nu are o pozitie prea buna la volan si nu are sunet puternic evacuarea...etc...le-am luat pe toate la mana :)
Cat despre chestia cu tura cu GTIu,cam greu sa ajung la Targoviste...:D |
Quote:
116 stiam eu:???: Dar daca e 125 cum zici tu,imi cer scuze ;) |
pai 110 cp are mk1 gti 1,6...iar spre final a fost inlocuit cu motorul de 1,8 la care a mai crescut puterea cu 3 cp...asa ii GTI mai darnic :D ,sau poate l-a confundat cu polo 6N gti cu motorul 1,6 125 cp :D :D :D
|
Asa....110,m-am incurcat eu.
:-) |
@alin tu spui ca bmw are renumele de sportiva,traditie pe care si-a creeat-o de-a lungul aniilor,e adevarat ce spui...dar bmw s-a indepartat putin de ea,acum are o imagine de sportiva confortabila,vorba redactorului sef de la promotor (edwin keleti): "probabil ca ultimul bmw adevarat a fost e46 m3 CSL"! si are f mare dreptate!
|
Quote:
mai vezi nr de vanzari la Golf 4, 3,2,1 si atunci vezi pt cine au fost creata toate astea..sa doboare ce record de vanzari ;) |
am vrut si eu sa`i raspund la postu in care a scris ca A Classe lupta cu Seria 1 , Golf V ...dar nu avea rost asta e un prost de bubuie daca avea coarne impungea..poate-l vede vrun moderator si-i da un suspend ceva ca deja a devin o pacoste!
|
pt bogdan
dupa ce stiu eu masinile se impart in clase dupa dimensiuni, si ca dimensiuni A Klasse de la mercedes face parte din clasa compacta, e adevarat ca este o varza de masina fatza de seria 1 si audi 3 dar daca te uti la pret cele 3 modele pleaca de la 16-17000 euro cip, in timp ce golful V pleaca de la aprox 11.000 euro cip. ca sa concureze BMW grupul VW are AUDI. pt tfsi recunosc, cam ai dreptate cu ultimele modele bmw, am si citit pe undeva ca incep sa piarda din clientii traditionali in favoarea...audi care in ultimii ani isi promoveaza o imagine sportiva. pt. GTI te invidiez putin ca ai fost in situatia de a le incerca cat de cat pe toate. poate ne intalnim pe la rm valcea |
alin. nu te lua dupa preturi. uita-te la dimensiuni! a klasse nu face parte din clasa compacta! dar deja o dam in OT. mai bine vezi forma, ca toate sunt hatchbacks. merc nu are aici concurent. nici bmw pana de curand.
|
B-class
B200 turbo |
130i - 21 voturi 22.11%
R32 - 74 voturi 77.89% :idea: |
Am votat cu R32, dar cred totusi ca in eventualitatea aparitiei unei variante M1 situatia s-ar schimba..
|
Vedeti si rezultatul Volga vs Bentley!
|
|
|
golf`...si arata mai bine...ash putea zice...
|
Aleg BMW chiar daca nu e asa aratos! totusi este vorba de BMW, o marca premium, vs o marca mediocra de masini po****re! PS. Oricum e un cult artificial creat de fanii VW pe acest forum!
|
Sigur VW este masina poporului dar de ce sa nu dorim ceva mai mult?De ce sa nu avem aspiratii sanatoase!
|
Daca VW e marca mediocra...Renault unde e??? :( In WC???
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:52. |
- Copyright 2026 4Tuning