![]() |
Re: '98 - Civic EJ9 - 1.4 iS (D14A4)
bratul care sustine tubul nu l-ai pus ? cat despre sunet ....da , pe mine chiar ma deranja in primele zile , evident m-am obisnuit. si daca esti atent , si mergi cu geamul deschis un pic , sa vezi cum suna intre schimburi de trepte. sa ai noroc la el :)
|
Quote:
Niste filmulete cu sunetul... (camera e cam proasta stiu...) Inainte: https://youtu.be/G5LCnw__JoY Dupa: https://youtu.be/cXJ1Ecu96mA |
cam mult aer cald acolo unde ai pozitionat tu filtrul . monteaza neaparat tot traseul a.i. sa-ti ajunga aerul rece la filtru altfel ai facut fix pix, n-ai rezolvat absolut nimic, decat sunetul mai agresiv ;)
|
Quote:
|
de fapt si de drept acest tip de admisie de aer se numeste 'short ram air intake' ... ;)
am montat azi si tubul .... :rolleyes2 pt aer.. ps: din cate vad eu a fost inpunatarit si raspunsul acceleratiei.. |
eu m-am gandit sa pun ceva izolatie termica pe tubul de la admisie , de ce ? pentru ca la drum lung se incalzeste din cauza motorului ....si se simte crede-ma. daca ai ceva idei sunt liber la sugestii.
|
Quote:
|
Quote:
PS: care are un ej9 aproape stock ca al meu sa facem o comparatie .... sa vedem ce si cum ;) |
Quote:
|
Quote:
nu e vorba ca nu accept un sfat ....dar din cate stiu (din citite pe ici pe colo;)) ... cum ii zice... favorizeaza un consum mai mic ... si faptul ca trage mai mult aer trebuie sa ajute la ceva .... Ps: Am facut un test ... dupa cateva forje .. am pus mana pe teava de plastic si nu cred avea mai mult de 45 de grade ... Tubulatura admisia originala era mai fierbinte decat cea de la KnN. |
pai da, dar ideea e sa-ti vina cat mai mult aer relativ rece in filtru. la consum, eu zic ca e exact invers, iti place cum se aude asa ca ii dai cat mai multe rpm, deci automat consuma mai mult :lol: . te sfatuiesc sa-ti iei si kit-ul de curatare al filtrului tot de la ei, e sfant pentru praful din romania ;)
|
Quote:
Plus ca la o anunita deschidere a acceleratiei se aude un fluierat ...si atunci e cam 10-15% din acceleratie (exact in zona unde am vazut eu ca daca merg asa scot sub 8 % in oras ;)) |
8 % in oras e parfum, crede-ma . Cu periculosul meu 1.2 nu ma pot lauda cu astfel de performante :lol:, insa e ceva mai solicitat motorul .
|
3 Attachment(s)
Sambata am reusit sa schimb rotile de iarna cu cele de vara ....
... si sa ii schimb lu taicamiu capetele de bara la logan ;) |
prelungirile la bari nu i le mai pui?
|
Quote:
le voi pune .. mai incolo... |
si eu am dat-o jos pe aia de pe fata :)
|
1 Attachment(s)
o poza de vara ... ;)
|
4 Attachment(s)
poze...
|
foarte frumoasa! :dribble:
|
Asa e cu Hondele astea , de fiecare data cand le vezi te fascineaza si simti nevioa sa le tragi in poze :-)
|
niste teste de acceleratie de pe loc cu filltrele de aer...
https://youtu.be/XcLP1xMY-zo - Acceleratie cu filtrul Nipparts in cutia originala stock https://youtu.be/VbV4vAqE3mE - Acceleratie cu filtrul KnN scuze pt plecarile nereusite ...dar nu prea fac plecari de astea de dragul planetarelor... ;) |
2 Attachment(s)
am facut 2 poze in timp ce era racorita un pic la spalatorie....;)
|
2 Attachment(s)
poze.....
numa ca nu prea a iesit nuanta aceeasi... si pe spate .....e cam complicat sa vad cum rezolv cu toba:rolleyes2 |
azi ...in sfarsit am reusit sa fac un upgrade la frane ....
acum masina are brate spate cu discuri (si bucsile mari noi ...) numa ca am o problema cu cablurile de la frana de mana .... par cam scurte...:rolleyes2 se mai pregateste si o admisie noua ...poate mai castigam ceva putere ;) acu e in chinurile curatarii ca e plina de funingine...:shock: |
Quote:
|
3 Attachment(s)
poze...
|
7 Attachment(s)
Buuun...
masina a primit o admisie de d16y5/d15z7 ;) Sunetul motorului e acum :shock::shock::shock: ... acela care trebuia ...adica ;) Pare ca s-a mai sprintenit un pic si masina ... mai ales in turatiile mici si medii...:rolleyes2 Am confectionat si un alt traseu al admisiei la care am pastrat filtrul KnN;) Eu zic ca s-a meritat oboseala ... |
frumoasa treaba.
|
Imi plac modificare aduse pana acum..m am uitat la tot topicul...buna treaba ai facut :D
|
Quote:
dar cred ca se cam duce timpul liber pt modificari...;) |
Quote:
|
se potriveste!
|
niste filmulete cu incercari de plecari de pe lok... cu admisia noua ...
https://youtu.be/A2Xp7IaQe9I https://youtu.be/AtxAHNUPdMU Sincer ...cred ca nu prea ma pricep la plecari.... |
Se cunoaste diferenta cu admisia noua? Merita investitia?
|
eu zic ca da....
mai ales ca se cunoaste la consum....;) |
Mmmm..bun asa..Felicitari ! :D mi ai dat si mie de gandit
|
Quote:
m-am referit ... la ce frumos se aude acum , nu ma pot abtine de la forje... ;) numai asa 1.2.3...:rolleyes2 de la o anumita turatie (cam pe la 5500) se aude ca si cum ar fi motor cu VTEC....:twisted: dar cred ca e de la filtrul KnN. |
Treaba cu sunetul am observato si eu cand am schimbat cate una alta la evacuare , de pe la 5200 incepe si grohaie ca vtec-ul, ceea ce defapt e si normal aste sunt 16v permanet, sunetul ar trebuie sa fie aprox identic cu una vtec dupa ce lor le intra vtec-ul.
Treaba asta cu admisia ma batea si pe mine gandul sa o fac ... da nu stiu inca sigur. Ceva ciudat ori unghiul cu care ai filmat ori ceva decalibrat sau cauciucuri mai mici, dar eu cu a2a iau 98km/h si majoritatea EJ-urile cu cutie din asta lunga tot atata, la tine pe filmare sa vede mai putin 90-92km/h. Eu fac plecari din 4500-5000 si patineaza foarte putin, da plec mult mai bine. |
nu tare ai cum sa pleci mai bine decat " try 1 " , e mic motorul , sufera de lipsa de cuplu ... si apare problema : daca pleci din peste 5000 rupi aderenta si stai pe loc iar daca pleci din 3900-4300 , iti da in nas. :) am incercat si eu diferite variante dar la cea de 5000 m-am oprit si eu ca fiind cea mai buna.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:18. |
- Copyright 2026 4Tuning