![]() |
Re: Cum recuperezi taxa de prima inmatriculare?
Quote:
* singura taxa care trebuie platita este taxa de timbru judiciar de 42 lei . * va recomand sa aveti un avocat bun si serios ....e imposibil sa pierdeti ! taxa este discriminatorie din mai multe puncte de vedere . cautati pe portal.just.ro tastind taxa auto sau taxa poluare ; in Iasi sunt sute de procese pe rol . Eu cind mi -am recuperat taxa am luat si 10% dobanda ...rata anuala de inflatie plus 1500 ron onorariu avocat . ps. cind mi-am luat decizia de plata de la finante ....mai erau circa 50-60 de dosare cu sentinte irevocabile pe masa functionarei - numai de pe luna respectiva ;mai avea inca un teanc de o luna in urma pe alt birou , si va spun asta ca mie mi-au ratacit sentinta si am vazut teancurile de dosare . |
am platit 3415 ron pt un golf 3 1.6 in iulie 2008 ... credeti ca se mai poate face ceva ? am sanse sa o recuperez ?
|
ok si tot nu am inteles este valabil si in cazul meu sau numai are au platit doar in 2010 sa zicem?la 880eu la 42 de mii am vreo 35 mil de luat inapoi..
eu ce la mai rau m-am suparat ca eu am dat 880eu plus vreo 7 mil la rar parca si altii cu aceeasi masina au avut depreciere..eu cand am inscris nu exista taxa asta de depreciere a aparut la cateva luni.. a mea e inscrisa cam odata cu baiatul cu golful 3 de mai sus |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
puteti sa imi spuneti si mie ce acte in trebuiesc mai exact ? si unde sa ma duc ... pas cu pas
sunt din bucuresti sector 5 ... multumesc |
Quote:
Doar cei pentru care la inmatriculare se aplica legea veche. Momentan. |
[QUOTE=cangri;4090447]Onorariul avocatului se va platii de cel care pierde procesul,Va fi clauza in cererea de judecata.
Momentan nu poti sa dai in judecata caci trebuiesc gasite niste chichite impotriva noii legi. EU NU CRED CA TREBUIE GASITE CHICHITE . LEGEA E COMPLET AIUREA SI DISCRIMINEAZA . DECI MAI BINE CAUTATI PE NET UN AVOCAT CU EXPERIENTA . SUNT 2 AVOCATI CARE AU INCEPUT PRIMELE PROCESE ACUM VREO 4 ANI ... UNUL E COSMIN COSTAS CELALALT IMI SCAPA . CAUTATI SI VOI PE GOOGLE SI VETI GASI . EU AM FOST LA INCEPUT IN CONTACT CU CEI DOI CARE AVEAU COLABORARI CU AVOCATI DIN TOATA TARA . PROCEDURA E STANDARD LA TOATE PROCESELE . IMI ADUC AMINTE LA CA LA PROCESUL MEU , A CERUT JURISTUL DE LA FINANTE UN RECURS SI INSTANTA NU I-A ACORDAT :)) ...NE PREGATEAM DE UN NOU TERMEN SI MA SUNAT AVOCATUL SA IMI SPUNA CA A PRIMIT DECIZIA , SI TREBUIE INVESTITA PT A PUTEA FI PUSA IN PRACTICA . |
Quote:
Faci o cerere la Finante prin care ceri suma platita . Ei iti raspund oficial si negativ in 30 de zile . Cu refuzul lor ii ataci in instanta . Simplu . |
nu cred ca mai am copia de la suma achitata ... dar ar trebui sa fie la ei in baza de date nu ?
|
Quote:
|
si cum cer ? o copie dupa chitanta de la plata taxei de poluare ? si ii dau numele ? atat ?
|
Quote:
|
Quote:
fii mai explicit te rog!;) |
Quote:
de acord cu tine , tu esti langa ei ..., dar daca ti-as propune sa o inscrii in ungaria , cam ce-ai face?:lol: |
Peste 12.000 de romani au contestat anul trecut in instanta taxa auto, iar o treime dintre acestia au avut castig de cauza, potrivit Ministrului Mediului, Laszlo Borbely.
* deci daca stai sa il asculti pe Borbelly nu ajungi decit sa fii intoxicat ; omul asta spune numai bazaconii . Taxa nu e autorizata de UE in nici un caz ..... * eu cred ca 99% au castigat in instanta ...tot ce se pierde se pierde pe vicii de procedura ... DEC Pana in prezent Ministerul Mediului a platit 230.000 de euro unui numar de 135 contestatari care au avut castig de cauza. * deci ganditi-va cum pot unii sa piarda si numai o treime sa castige cind practic procedura este standard. Mai sus puteti urmari un interviu cu un avocat din Alba Iulia care a castigat astfel de procese precum si cu un client care si-a recuperat banii pe aceeasi cale legala. * am observat un grad mare de intoxicare cu date false ..... Eu informatiile le am de la prieteni care au castigat procese si de la un amic care e samsar de masini ; plus ca mai am pe cineva in Politie care mi-a spus ca au pierdut citeva procese si au inmatriculat autoturisme fara plata taxei . Din pacate lumea e prost informata si speriata ca ar putea pierde . |
Quote:
Deci eu daca imi inmatriculez masina in Bulgaria si plec in UE cred ca pot face ITP valabil 2 ani peste tot , inclusiv in Germania , Franta sau Italia . |
Quote:
ca si pret (la avocat- e mai sigura treaba si mai rapid)au platit cam 10% din taxa ...de inmatriculare , deci curaj!!! |
Din pacate,acum,situatia s-a ingreunat foarte mult pentru ca,anul trecut,un judecator de la Tribunalul Sibiu a facut o sesizare la Curtea Europeana de Justitie cu privire la gradul de discriminare al taxei auto si raspunsul care a venit pe 27 ianuarie 2011 de la CJE nu prea ne este favorabil noua,ca si reclamanti.
De aceea,a iesit Borbely la TV si a spus ca este legala taxa numai ca,daca aveti un avocat bun,recomandarile CJE cu privire la impozitele interne ale fiecarui stat membru,se pot interpreta in mai multe feluri si se poate inca,convinge judecatorul ca taxa este ilegala. Si,asa cum am vazut ca au mai spus si alti colegi,cel mai mult conteaza norocul fiecaruia in a prinde un judecator bun,caruia sa ii pese de ceea ce ne fac guvernantii nostri. Cei din Jud. Cluj au cele mai mari sanse de castig si in situatia actuala pentru ca au,printre judecatorii de la CA Cluj,unul de milioane-Cristi Danilet- care a data castig de cauza la toate procesele de acest gen. Pentru cine are nevoie de precedente judiciare,poate cauta pe blogul acestui judecator,are postate decizii favorabile si motivarile acestora. Asa ca,mult succes tuturor aflati in acesta situatie,si mie :) ,si sa auzim numai de cauze castigate! Taxele de prima inmatriculare(nu cea de poluare) se recupereaza 100%,indiferent de situatie pentru ca au fost considerate ilegale de carte CE. |
Quote:
|
Quote:
|
08elt eu zic ca ai sanse nu vad de ce nu....
|
Concluzie: chiar daca ai avocat super bun si alea alea..... tot in mana judecatorului esti daca iti vei recupera banii de pe taxa :):)
|
Quote:
|
Quote:
In ce masura ma poate afecta lucrul asta si daca aveti ceva sfaturi ? |
In toate hartoagele alea poate vedea judecatorul suma cu care ai cumparat masina si suma care ai platit-o statului nu?
Spun pentru ca am si o masina la care taxa in 2011 ar fi de 4 ori valoarea ei de achizitie la un motor de 1.8 :):) si poate i s-ar inmuia judecatorului inima :):):) de asemenea canibalisme De aia suntem oameni sa mai putem si visa nu? :):):):):):):):) |
Quote:
Oricum,poti sa incerci,consulta avocati mai multi si vezi ce te sfatuiesc ei.Cred ca sunt sfaturile cele mai avizate. Succes! |
crashoverite nu cred ca te afecteaza in vreun fel..... :):):) totusi depinde de toanele judecatorului daca ii convine sau nu
|
Quote:
:)Asa ar fi normal,intr-o tara normala...dar suntem in Romania! |
Quote:
Am prieteni avocati si am vazut si la altii multe stiluri ale avocatilor de a iti lua banii:):) |
Quote:
|
Quote:
Dar nu inteleg,spui ca ai inmatriculat-o pt prima data in tara,fara a avea c-v intre italian si samsar,atasat la dosar? |
Quote:
Ti-am spus,nu imi amintesc cuvant cu cuvant,cum mi-a spus avocatul dar toti mi-au spus acelasi lucru,ca in perioada iulie-decembrie 2008 nu se castiga. |
Quote:
|
Quote:
Eu cand am tradus actele am facut direct actele de pe persoana(samsar) care a cumparat din germania masina direct pe mine si a fost ok nu m-a intrebat nimeni nimic:) de actele dintre neamt si samsar:):):) La fel si cu instanta.... eu zic ca nu trebuie neaparat c=v dintre samsar si italian pentru ca daca ai intre samsar si tine tot aceeasi chestie se presupune e ca a mai fost inscrisa in alt stat UE parerea mea |
Quote:
In schimb,ai dreptate,sunt avocati care cer bani in avans dar sunt si avocati care cer comision de succes,adica un procent din taxele recuperate si ce trebuie platit inainte este 42 ron pt fiecare masina,taxele acelea de timbru. Dar asta numai dupa ce mi-au explicat cum stau lucrurile si numai dupa ce eu i-am prezentat documentele masinilor si ale taxelor platite. |
Quote:
|
Quote:
Nu vreau sa contrazic pe nimeni,eu spun cum este la noi in judet. |
Quote:
Dar s-au descurcat ei,ca sunt destepti;) (mama lor). |
| All times are GMT +2. The time now is 18:35. |
- Copyright 2026 4Tuning