Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alfa Romeo tuning (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning.html)
-   -   alfa romeo 33 (https://forum.4tuning.ro/152-alfa-romeo-tuning/24020-alfa-romeo-33-a.html)

alfa33 29-05-07 15:05

Re: alfa romeo 33

florin_tei, multumesc pentru aprecieri :D

mareo 14-08-07 10:35

super masina frate , toate respectele mele, si in timisoara este un 33` dar intro stare jalnica...kitch total :( a ta este soper bafta in continuare la modificari;)

claudiu_c 10-10-07 22:09

salut.
ajutati-ma va rog cu o poza din lateral a unui carburator dublucorp weber, montat pe o masina. vreau sa stiu daca sunt ceva furtune pt vacum montat pe carb.
pt ffwd: stii pe cineva in cluj care ii in stare sa regleze doua carburi weber dublucorp sincron?
merci fain.

iordan# 16-10-07 16:33

salve , ajutama si pe mine cu niste piese pls. as avea nevoie de o cutie de viteze si de un cilindru de ambreiaj pentru alfa romeo 33 td . in timisoara am cautat de miau sarit pistoanele si nu am gasit nimica. daca nu ai spunemi de unde as putea face rost de asa ceva, ca-mi sta masinuta pe dreapta in curte si-mi vine sa plang numai cand ma uit la ea . a mers bestial pana cand ma lasat cutia si deodata cu ea ma lasat si cilindrul. help mee pls. ms

iordan# 16-10-07 16:39

salve , ajutama si pe mine cu niste piese pls. as avea nevoie de o cutie de viteze si de un cilindru de ambreiaj pentru alfa romeo 33 td . in timisoara am cautat de miau sarit pistoanele si nu am gasit nimica. daca nu ai spunemi de unde as putea face rost de asa ceva, ca-mi sta masinuta pe dreapta in curte si-mi vine sa plang numai cand ma uit la ea . a mers bestial pana cand ma lasat cutia si deodata cu ea ma lasat si cilindrul. help mee pls. ms

alfacorse 03-11-07 23:29

Felicitari pt. pasiune si realizari alfa 33.O sugestie pt. ca ai muncit si ai investit o suma considerabila probabil ca vei tine masina mult timp ca sa te poti bucura de munca ta. Daca tot faci motorul acela grozav cu axe C&B si pistoane forjate ,mai bine foloseste pt. alimentare 2 carburatoare Weber IDF 40 sau Dellorto DRLA 40 ,o sa traga mai bine,suna mai bine ,ai posibilitati de reglaj mai mari si nu in ultimul rand fiabilitate ,gandeste-te ca nu se mai fabrica componente pt injectia pe care o ai acum ,si ar fi pacat sa stai cu bijuteria imobilizata pt. cine stie ce amarat de senzor.
Spor la treaba !

alfa33 05-11-07 09:54

de acord cu tine vis a vis de carburatoare pana la un punct. Am 2 seturi de caburatoare Weber IDF 40 insa e problematic reglajul lor in romania. Eu inca nu am reusit sa reglez unele ca la carte cu tot cu vacumetre si restul dichisurilor. Injectia este Multipunct Motronic ML4.1 si totusi se gasesc inca piese in caj de bube. Aceeasi injectie o am si pe GTV V6 Turbo iar senzorii sunt identici. Problema acestui sistem de injectie tine de debitmetrul mecanic care daca s-a buluit nu il gasesti second hand iar nou costa peste 20 mil. In momentul asta mai am de asamblat motorul, deocamdata fara pistoane forjate si axe cu came C&B datorita bugetului. Am ceva probleme si cu GTV-ul si ma trage de buzunare sa il termin. Acum tot ce imi doresc e sa imi vad ambele masini pe strada dupa care trec si la fapte de arme cu 33-ul. Cine stie, poate ma apuca damblaua sa il supraalimentez si sa i pun transmisie integrala... insa la anu` :D

alfacorse 05-11-07 15:24

Salut A33 ,stiu ca in Romania lumea se sperie de carburatoarele dublucorp sincron,dar treaba e relativ simpla ,trebuie reglata corect aprinderea (avansul) pe urma se verifica (regleaza) sincronizarea cu vacumetrele si cel mai greu se regleaza amestecul de relanti pe fiecare cilindru (trebuie macar o bujie cu izolatorul de cuartz ,se vede flacara in cilindru trebuie sa fie albastra ca la aragaz ,din pacate inca nu posed nici eu asa ceva dar caut).Ca sa justifice banii pt. axe si pistoane motorul va trebui sa faca 7500-8000 rpm si nu cred ca o injectie de strada poate face fata.Daca pui turbo nu cred ca motorul poate sa mai urce in ture la fel si atunci...asta presupunand ca treci peste dificultatea adaptarii ,cred ca motorul de 33 fiind boxer are 2 galerii de evacuare stg si dr. ce faci pui 2 turbine ? Daca esti fan turbo si 4x4 (desi alfele celebre sunt cele cu tractiune spate!) mai bine cauti un 155 Q4 care e o Delta Integrale cu caroserie de Alfa si ai exact ce ti-ai dorit!Poate e avantajos si dpdv economic.

alfa33 05-11-07 16:55

Stiu perfect ce inseamna un 155 Q4 pentru ca singurul inmatriculat in tara este la un bun prieten de al meu din Oradea. Treaba cu evacuarea pentru 33 in cazul in care il supraalimentez este intradevar o mica problema insa se poate face. Galeria de evacuare se construieste asemanator cu cea de pe subaru wrx STI care are tot aceeasi arhitectura a motorului. De altfel si cealalta alfa a mea GTV V6 turbo are o evacuare imbarligata la capitolul galerie pentru ca uneste gazele din doua chiuloase intr-o singura turbina. 33-ul exista si in varianta Q4 iar modificarile sunt minore ca sa adaptez tractiunea integrala. Trebuie sa gasesc puntea spate, cutia si cardanul. Legat de supraalimentare, calculatorul sistemului de injectie Bosch ML 4.1 este controlat de un chip EPROM care este infipt intr-un soclu. Acest chip poate fi reporgramat. Bineinteles, volumul de aer mai mare dat de turbina va fi compensat cu un amestec mai bogat in carburant prin montarea unor injectoare cu debit mai mare (de la V6) si a unei pompe de benzina de presiune mai mare, ajutata de alt regulator. Dupa aceea se modifica hartile de amestec pentru a suporta noile valori de aer/carburant. Oricum, nu sunt inca foarte hotarat sa fac minunea asta insa o astfel de alfa 33 a fost modificata in ungaria si au ajuns la 225 CP. Exista si un filmulet cu acel 33 care se intrece pe 400m cu un subaru wrx STI si un Lancer EVO 8 si le afuma pe amandoua. Pe de alta parte, din combinatia 1,7 16V, axe cu came C&B, pistoane forjate si carburatoare dublu corp se scot lejer 170 CP in competitiile de 33 din Anglia. Exista chiar kituri de competitie pentru acest motor insa nu imi permit sa bag inca 10 000 euro doar in motor :D Oricum, sa trec pe carburatoare este destul de simplu. E o operatiune care se rezolva in 3 ore si probabil ca o sa fac si experimentul asta.

alfacorse 05-11-07 20:25

Q4 din Oradea e cumva de culoare visiniu ? Intreb pt. ca acum un an sau doi era una de vanzare in Bucuresti (intersectia Trapezului cu bd. Theodor Palady)
la un pret accesibil si a disparut (poate s-a vandut).Stiu ca 33 a existat 4x4 dar era break Giardinetta parca si sunt sigur ca transmisia nu era prea performanta ,asa ca parerea mea e sa nu te efortezi in acest sens.Sigur tu trebuie sa-ti urmezi instinctul.Totusi pt. ca vad ca esti fan Alfa (si 33 este o platforma originala AR facuta de proiectantii adevarati din anii 50-70 ,dar economica facuta pt a dezvolta sudul Italiei) ti-as sugera sa incerci sa-ti iei o Alfa adevarata ,cu tractiune pe spate. Acelea sunt masinile legendare care au creat mitul ,care foloseau BMW-urile si Mercedes-urile ca sicane mobile ,la ele acasa pe Nurburgring,si care erau intradevar masini de curse adaptate pt. strada. Cele de acum sunt de plastic si au platforme si motoare Fiat (bune de altfel ca si Fiat-urile ,sunt masini care au facut istorie in motorsport) sunt frumoase au oarecum cuore sportivo (V6-le se trage de la sfarsitul anilor 70 de la Alfa 6). Sigur ca nimeni nu ar mai accepta acum nivelul de finisare al vechilor Alfe,de aceea ar fi bine ca fiecare fan cu posibilitati sa aibe ca tine o "istorica" si o moderna.Succes in ceea ce vrei sa faci ,dar nu uita ca AR erau renumite nu numai datorita motorului ci si calitatilor sasiului (platformei) franelor ...

Alex_Alfa 05-11-07 23:30

Da, este cel visiniu ;)

alfa33 06-11-07 12:01

Din cate observ ai destule cunostinte despre ce inseamna alfa romeo. Acel 155 visiniu din oradea este cel din bucuresti de fapt care inainte sa ajunga in Oradea a avut inca 3 proprietari prieteni de ai mei (Razvan, Andrei si Gabi) Avea numarul cu WRC. Despre alfa 33 4X4 au existat 3 versiuni de caroserie cu aceeasi tractiune derivata din Q4 de pe 164. Prima varianta a aparut pe 33 berlina si Sportwagon in 1987, a fost continuata apoi pe seria 3 fabricata din 90 pana in 94 si a culminat cu modelul Alfa 33 1,7 16V Quadrofoglio Verde Q4 in 94, model cu care a fost incheiata productia de 14 ani. Vis a vis de traditie, am preferat sa pastrez 33-ul pentru ca intradevar are o arhitectura foarte bina gandinta, mostenita de la Alfa Sud. GTV-ul desi este un model din era fiat are motorul V6 12V Arese in varianta de 2L supraalimentat. Motoarele V6 au ramas pana acum 2 ani singurele propulsoare veritabile alfa romoe, era care a fost incheiata odata cu inchiderea fabricii de motoare de la Arese datorata parteneriatului Fiat-GM. GTV-ul pe langa motor dispune totusi de o arhitectura particulara fata de restul modelelor, puntile fiind proiectate special pentru acest model. Puntea fata are arhitectura de la 155/156/146/147 insa nu foloseste aceleasi componente. Puntea spate este complet diferita de alte modele, fiind cu articulatie multibrat si cu unghi de autovirare. Deci este mai mult Alfa si mai putin Fiat fata de restul modelelor fabricate dupa 90. Intradevar, o alfa pe care as vrea sa o adaog la colectie este 75-ul care este si ultima alfa fabricata de casa Alfa Romeo. Un bun prieten de-al meu, Alex Mirica tocmai si-a luat o Alfa 75 V6 3.0 24V (motorul luat de pe 164) si stiu foarte bine ce inseamna. Personal mi-am promis ca nu imi voi cumpara o alfa noua pana nu apare un motor dezvoltat de casa. Din sursele pe care le avem la Club se pare ca vor aparea cateva propulsoare V6 si V8 pana in 2010 dezvoltate de noua companie producatoare de motoate detinuta de Alfa, Ferrari si Maserati. Oricum, viitoarea Alfa as vrea sa fie o Brera V8 GTA pentru ca asta se pare ca va iesi pe piata in 2009. Pe de alta parte, un vis vechi de al meu este Alfa Romeo GTAm (varianta de competitie a GTA-ului derivat din 1300 Junior din 60-70 insa este aproape imposibil de obtinut asa ceva :D

jipy_4u 04-12-07 10:45

are cineva turbo pe alfa 33 1.7 16v ...si daca are :) rog sa puna iniste poze..si cateva date tehnice despre turbo

alfacorse 05-12-07 22:38

Un pont : pune-i motor de Subaru Impreza STI ,e boxer ,are turbo si peste 280 cai ,daca intra si transmisia ,nici un BMW-eu nu te mai deranjeaza ,tinicheaua de la 33 e mai usoara ca aia de STI ,consuma si mai putin ,ca nu face 6500-7000 de ture ca motoru' de 33 ,daca-l pui pe GPL merge moca...

virusss 06-12-07 20:49

am carti pentru alfa 33 cine are nevoie sa dea un mesaj pe forum sau pe ([email protected])am o alfa 33 1.8 td daca aveti ceva sugestii ce modificari pot sa-i fac astept parerile voastre.mersi

virusss 06-12-07 21:06

cine are stopuri albe pentru alfa33 sa dea un tel(0729048431_razvan)

jipy_4u 08-12-07 02:43

Quote:

Originally Posted by alfacorse (Post 1232192)
Un pont : pune-i motor de Subaru Impreza STI ,e boxer ,are turbo si peste 280 cai ,daca intra si transmisia ,nici un BMW-eu nu te mai deranjeaza ,tinicheaua de la 33 e mai usoara ca aia de STI ,consuma si mai putin ,ca nu face 6500-7000 de ture ca motoru' de 33 ,daca-l pui pe GPL merge moca...

nu am alfa :)...eu asi vrea pe oltcit sa il pun >:)

Love4theOne 18-03-08 00:59

Salut! am si eu o alfa 33 1,5 din 90 si...nu stiu ce fel de ulei sa`i bag. Are cineva o sugestie ?

silviu68 24-03-08 11:14

Selenia 20K 10W40 este uleiul recomandat de Alfa Romeo

Alex_Alfa 24-03-08 17:09

Iar pentru exploatari sportive Alfa Romeo recomanda Selenia Racing 10w60

mir34 26-03-08 16:19

felicitari.am si eu una in lucru.
unde pot gasi si eu suspensii de 33 in ro?

Mihai v16 31-03-08 04:01

frate depinde care susupensi/caaaaaaa?sunt cam sccumpe noi cele dp fata sun13 buli sh nus.

Mihai v16 31-03-08 04:04

cam cat sa ma coste de facut o aprteelectrica la alfa mea pana la ultimul bec
?ca d la cine am luat-o nu a ingrijit-o dloc
si sa cam dus nus ce pot uni sa fac frate are fire aiure nu imi place vreausa fie stas cum eo vb si am si o a doua masina care merge tot dar tre sa le mut si nus?un mic aj pls!!multumesc .

Mihai v16 13-04-08 01:32

salut am sie u oproblema la masina am facut partea electrica pana la ultimul bec cum am vrut eu dar acum am probleme cu cutia si nu vreau sao schimb din noucand ancerc sabag i freo treapta nu cuplaeza bine ambreiajul si se aude groaznic mai rau ca la masinile irta d o dinioarace sa fac o recomandare un mecanic un sa o si reglez .?multumesc

virusss 15-04-08 14:30

Quote:

Originally Posted by Mihai v16 (Post 1481483)
salut am sie u oproblema la masina am facut partea electrica pana la ultimul bec cum am vrut eu dar acum am probleme cu cutia si nu vreau sao schimb din noucand ancerc sabag i freo treapta nu cuplaeza bine ambreiajul si se aude groaznic mai rau ca la masinile irta d o dinioarace sa fac o recomandare un mecanic un sa o si reglez .?multumesc

trebuie sa dai cutia jos sa o desfaci si sa te uiti daca nu cumva ti sa slabit surubul de fixare de la tija....nu e mare bataie de cap reglatul cat datul jos al cutiei...eu am o cutie de benzina pusa pe alfa 33 TD si vreau sa o schimb si am fost la un mecanic si am vazut care e treaba cu cutia de viteze...cutia e de la o alfa 1.5

nebundlegat 08-06-08 20:29

super alfa rosie... in afara de faruri (imi aduce aminte de dacie). cred ca bordul e unic... ma intereseaza si pe mine cu am deseneat acel model sau unde l-ai facut. apropo sn din marghita si am si eu o 33 de care is indragostit :)

Mihai v16 08-06-08 21:00

salut multumesc
asi vrea sa o vand nu imi mai face nimeni itp mia expirat si nu mai pot sa circul cu ea.:(((

nebundlegat 27-08-08 23:07

cumpar motor alfa 33 1.5 , 1.7 , 1.7 16v injectie numai boxer urgent.

Mihai v16 20-02-09 09:20

sal am revenit alfa mea sta in fata blocului am vopsit-o si un nebun de vecin a trebuit sa i-si vopseasca treanta de dacie si a batut vintul spre a mea asa ca acum zici ca are pojar in iarna asta mi s-a spart o conducta de frana de la stat cred asa c sufar si eu si masina sa vina caldura si o bibilesc eu nu ma lasa inima sa o las asa

Mihai v16 20-02-09 09:21

am si eu o hiba freun service sa i-mi modific si eu spoilerele si sa i-mi fac un eleron in buc stiti si voi ?multumesc.

ioni_mikutzu 25-04-10 20:26

salut.am eu orice piesa vrei de alfa romeo 33 doar k a mea e 1.5 benzina.te astepot la tel0756304721

ALFASpEED 21-12-10 02:29

Complimenti Alfa33...Masina este de nota 10 :| eu detin o alfa...(cva mai noua...147) sincer imi plc la nebunie masina ta..Ai grija de ea...legat de GTV...am avut si eu baw baw la cap sa imi achizitionez una...dar consumul ft mare ma facut sa imi schimb ideea(mare prostie...nu de alta...dar cu 147 am un consum la fel de mare...:| asta este_ orikm GJ si ai grija de masinuta! Salutare Alfistilor!

cipilan16 09-01-12 20:49

Salut am si eu o Alfa Romeo 33 1.3 din anul 1985 si as vrea sa stiu si eu distanta intre prezoane(este in 4 prezoane)Va multumesc..:)

All times are GMT +2. The time now is 13:31.

- Copyright 2026 4Tuning