Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Dacia Logan PRESTIGE - 1.6MPI 16V 105CP (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/23773-dacia-logan-prestige-1-6mpi-16v-105cp.html)

fuzzy 23-09-06 14:02

Re: Dacia Logan PRESTIGE - 1.6MPI 16V 105CP

Quote:

Originally Posted by vyper2thex (Post 562168)
Mie chiar imi place Loganul cu 16v mici modificari la aspect, un pic mai placut la interior...pacat k nu au schimbat deloc suspensiile shi nu au dotat-o cu discuri pe spate, ar cam fi fost necesar...dar probabil fiindca este ushoara au decis k vor trebui sa faca un compromis, eu am mers cu Loganul tatalui meu care este un 1.6 8v Ambition cred(cel full option) si la banii care i-a dat el pe ea acu 2 ani 8000 shi ceva nu mai shtiu exact am fost uimit k a primit foarte multe dotari... deci pana la urma ce conteaza k e Dacie ai loc pentru picioare shi pentru cap berechet poti sa ai mai mult de 1.90 shi sa nu stai cu capu intr-o parte ca in alte mashini... asa k pana la urma foarte buna... Keep up the good work Romania... asteptam un propulsor de 1.8 sau mai mare sa mai sarim un prag... cel de 150 de cai...varianta RS de Logan.:lol:

nu rade ca daca imi aduc aminte bine am vazut deja poze cu logan decapotabil (facute, bineinteles:p) si ar fi o posibilitate.... daca cei de la dacia inregistreaza vanzari mari cu acest model poate pe viitor o sa vedem si modele de logan decapotate...(daca deja motoarele au fost upgradate la 105 cai si urmeaza si stationwagon...)

P.S.: mai in gluma mai in serios poate prin 2000.....(douamiitoamna:D) vom vedea dacia wrc care concureaza cu impreza sau evo (dupa ce am spus astea tocmai mi-am dat seama ca eu de fapt cazusem din pat... era doar un vis frumos :lol:)

vyper2thex 23-09-06 14:11

Quote:

Originally Posted by fuzzy (Post 562228)
nu rade ca daca imi aduc aminte bine am vazut deja poze cu logan decapotabil (facute, bineinteles:p) si ar fi o posibilitate.... daca cei de la dacia inregistreaza vanzari mari cu acest model poate pe viitor o sa vedem si modele de logan decapotate...(daca deja motoarele au fost upgradate la 105 cai si urmeaza si stationwagon...)

P.S.: mai in gluma mai in serios poate prin 2000.....(douamiitoamna:D) vom vedea dacia wrc care concureaza cu impreza sau evo (dupa ce am spus astea tocmai mi-am dat seama ca eu de fapt cazusem din pat... era doar un vis frumos :lol:)

O sa vedem Loganuri tunarite pentru k a prins la public shi sunt deja unele foarte frumos facute este cel a lui Vlad din Evo daca o shtii care este frumos facuta...sunt curios cine o sa se bage sa umble serios la motor... sa vedem shi noi un Logan 1.6 16v cu turbina sa scoata un 160 de ponei ar fi frumos... momentan doar vise... fiindca majoritatea care ishi cumpara Logan nu shi-l cumpara pentru a scoate un project car din el, ci pentru k are familie mare sau are mult de carat cu ea... cat despre Logan SW este urat doua mashini taiate shi inchegate intr-una... spuneau la promotor k o sa faca shi un Logan utilitara, dar din punctul meu de vedere este deja facut (Logan SW), mai ales k portbagajul este format din doua ushi care se deschid in lateral...exact k la Renault Kangoo Fiat Doblo and so on...

fuzzy 23-09-06 14:40

Quote:

Originally Posted by vyper2thex (Post 562240)
O sa vedem Loganuri tunarite pentru k a prins la public shi sunt deja unele foarte frumos facute este cel a lui Vlad din Evo daca o shtii care este frumos facuta...sunt curios cine o sa se bage sa umble serios la motor... sa vedem shi noi un Logan 1.6 16v cu turbina sa scoata un 160 de ponei ar fi frumos... momentan doar vise... fiindca majoritatea care ishi cumpara Logan nu shi-l cumpara pentru a scoate un project car din el, ci pentru k are familie mare sau are mult de carat cu ea... cat despre Logan SW este urat doua mashini taiate shi inchegate intr-una... spuneau la promotor k o sa faca shi un Logan utilitara, dar din punctul meu de vedere este deja facut (Logan SW), mai ales k portbagajul este format din doua ushi care se deschid in lateral...exact k la Renault Kangoo Fiat Doblo and so on...

pey... sa vedem, nu? oricum prestige e macar inca un pas inainte pentru dacia si logan, nu??

Psycho 23-09-06 17:16

cineva mi-a spus k a avut ocazia de a se da in paralel cu un logan d`asta si cica chiar fuge ptr un logan :D

s3bby2000 23-09-06 20:07

Masina arata bine, dar Dacia trebuie sa-i multumeasca primului posesor de Logan care si-a vopsit marginea aceea neagra de deasupra eleronului.(faza e k nu e prea practica vopisrea ei pt ca o vei zgaria knd vei incarca ceva mai mare).Acel propietar trebuia sa-si ia dreputl de autor asupra acelei vopsiri si scotea la banii de la dacia cu sacul.

steaua23 24-09-06 00:27

Quote:

Originally Posted by daniwmk (Post 560868)
hai fa si tu ceva ... deschide draq talonul ala si uitete la dif de kg inainte sa aberezi
pana la 100 km/h cine care kg alea in plus (eu cred ca le cari tu in carca)
cat despre consum asta spune producatorul ... si s-a dovedit de la cel in 8v ca e mai mult decat realist consumul (la 1.6 8v da 10 l/100km oras si scoti consumul asta cu un mers alert altfel scoti mai putin - iar faptul ca acum motorul are chiuloasa in 16v e normal sa scada consumul)

oau ... si poate ai fi surpins sa afli ca GTC are 1210 kg :O ... cel putin din informatile de pe opel.de.
loganu cat are 1110 ?
100 de kg diferenta si 35 de cai + aerodinamica mai buna. interesanta ...
eu ma refeream la demaraju ala fantastic de 10.2 sec al loganului ...

mihaimicron 24-09-06 01:36

da mai dao naibi numa de rau ....fiti si voi mai patrioti ce naiba

aleXpeed 24-09-06 12:15

am vazut azi pe emisiunea autoMOBILE de la National TV k au testat astia loganul prestige 1.6 16v si are performante pt o dacie si mai ales pt drumurile noastre, ca de exemplu, in a patra se tine pana la 160 km/h si i-au dat 190 km/h mergea fara probleme la 5.300 de ture din 6.500 cat am inteles ca duce maxim, o fi limitat la 190 km/h??? daca se tine in a 5-a pana la 6.500 cred ca sare de 200 km/h linistit;). Parerea mea de Loganul nostru, cea mai buna masina noua pana in 10.000 de euro, doar ca scrie pe el Dacia, la banii astia primesti o dacie full option, decat o Skoda Octavia Tour pe limba noastra "cheala". Sunt sigur ca in cativa ani ne vom mandri si noi ca avem DACIE;). Parerea mea;). Va salut

fiderzen 24-09-06 12:32

nu urca in a 5`a pana la 6500 stai linistit:))))..cel putin nu stock

Cristty 24-09-06 13:04

Mai eu nu sunt chiar un fan Dacia dar asta chiar mi se pare un model reusit.Primele modele mi se pare o prostie.Dar asta si cu motorasul asta si chiar cu micile schimbari pe care le-au facut este un pas bun inainte.Am vazut ca este destul de sportiva.Adica nu va mai ***i pe voi dar astia cu 1.9 tdi simplu o sa ve-o cam luati.Adica o sa dea la o parte o lista mare de masini si nu orice masini chair si dinalea de 20000 -30000 euro cum ar fii A4 2006 1.9 tdi.Care are viteza maxima tot 190 km/h, ca sa nu mai vb de pasaturile mai vechi de 90 cp sau octavia.asa ca lasati-o mai moale astia cu criticile ca o sa va cam usture cand te flashuieste ala cu logan din spate.oi avea tu climatronic dar degeaba.
Iar asa de sfarsit una tare.Sa vedeti voi cum da loganul la o parte un BMW 316 i de x zeci de mii de euro.Nu va-ti gandit voi niciodata ca o dacie fara modificari poate face un bmw.Felicitari celor de la dacia.fiti macar o data sinceri si recunoasteti ca au facut treaba buna.

Todorutz 24-09-06 13:04

Quote:

Originally Posted by fiderzen (Post 563258)
nu urca in a 5`a pana la 6500 stai linistit:))))..cel putin nu stock

apai clar k nu are cum sa urce pana la 6500....oricum...eu zic k ajunge pe la 200...adik asha ar fi normal :P

fuzzy 24-09-06 13:19

Quote:

Originally Posted by cristi_21us (Post 563312)
Mai eu nu sunt chiar un fan Dacia dar asta chiar mi se pare un model reusit.Primele modele mi se pare o prostie.Dar asta si cu motorasul asta si chiar cu micile schimbari pe care le-au facut este un pas bun inainte.Am vazut ca este destul de sportiva.Adica nu va mai ***i pe voi dar astia cu 1.9 tdi simplu o sa ve-o cam luati.Adica o sa dea la o parte o lista mare de masini si nu orice masini chair si dinalea de 20000 -30000 euro cum ar fii A4 2006 1.9 tdi.Care are viteza maxima tot 190 km/h, ca sa nu mai vb de pasaturile mai vechi de 90 cp sau octavia.asa ca lasati-o mai moale astia cu criticile ca o sa va cam usture cand te flashuieste ala cu logan din spate.oi avea tu climatronic dar degeaba.
Iar asa de sfarsit una tare.Sa vedeti voi cum da loganul la o parte un BMW 316 i de x zeci de mii de euro.Nu va-ti gandit voi niciodata ca o dacie fara modificari poate face un bmw.Felicitari celor de la dacia.fiti macar o data sinceri si recunoasteti ca au facut treaba buna.

buna faza.... chiar as vrea sa vad mai departe modelele care vor mai fi coase de dacia..... ptr moment logan e singurul model scos intr-adevar de dacia-renault(slz iese din discutie fiindca e mai mult romaneasca decat franceza...)... daca e sa compar cu skoda-vw, atunci pana la octavia nu ar mai fi prea mult :D

sKyNeT 24-09-06 14:04

celalalte modele de 1.4 MPI si 1.5 DCI nu vor iesi tot asa ?

fuzzy 24-09-06 14:33

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 563377)
celalalte modele de 1.4 MPI si 1.5 DCI nu vor iesi tot asa ?

depinde de versiuni... unele modele vor avea modificarile noi, alte modele nu vor avea toate modificarile... de exemplu daca nu ma insel doar versiunile prestice si ambition vor avea eleron incorporat..... dar daca chiar vrei dai ceva la consilier si se rezolva :p

sKyNeT 24-09-06 14:35

ma refeream la consola, ceasurile, spoilerele si oglinzile in culoarea masini.....

fuzzy 24-09-06 14:58

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 563411)
ma refeream la consola, ceasurile, spoilerele si oglinzile in culoarea masini.....

alea cred ca o sa fie stock... daca nu ma insel cam si la cea mai ieftina versiune o sa fie... de asta s-a si scumpit la 6400euro versiunea de baza....

bogdan C.E.T. 24-09-06 17:13

mah si pana la urma , n'ati inregistrat niciunu vreo emisiune cu loganu?

teddy 24-09-06 19:02

nu e rau deloc!

dreamer 25-09-06 00:13

L-am vaz pe viu,arata chiar mai bine decat ma asteptam,un pas inainte.

daniwmk 25-09-06 07:56

Quote:

Originally Posted by steaua23 (Post 562932)
oau ... si poate ai fi surpins sa afli ca GTC are 1210 kg :O ... cel putin din informatile de pe opel.de.
loganu cat are 1110 ?
100 de kg diferenta si 35 de cai + aerodinamica mai buna. interesanta ...
eu ma refeream la demaraju ala fantastic de 10.2 sec al loganului ...

nu sunt surprins stiam cat are dar se pare ca tu nu ai nici cea mai mica idee despre cat conteaza 100 kg (1210 kg varianta de baza - optionale full 1265 kg)
ia 2 masini la fel si fa o linie intre ele dar in una din ele mergi cu 2 pers in plus ... ia vezi diferenta
iatzi aerodinamica si fa ceva pe ea ... pana la 100 km/h dif din fact aerodinamic pe care sunt sigur ca nu il sti oricum e insignifianta (ala conteaza la viteze mult mai mari) conteaza cuplu, rapoarte cutie ,greutate etc...

drag coefficent - logan 0.36
- astra gtc 0.34

ps - vezi ca pe gtc nu e inca motorul de 140 cai de 1.8 e numai pe coupe cabrio sau cel putin asa stiu eu pe gtc are 125 cai

Evil Yuri 25-09-06 08:01

O sa prinda 200 sau mai mult de 200km/h DOAR PE CEAS. Intelegeti ca o masina foarte rar (dar FOARTE rar) prinde mai mult decat este spus de producator.

Vitezometrul are o abatere acceptata, care creste odata cu viteza, asa ca nu are aproape nici o relevanta.

Daca vrei sa vezi care este viteza maxima absoluta a unei masini, pai atunci gasesti un drum perfect drept, nici la vale, nici la deal, si preferabil fara vant (nici din fata, dar nici din spate). Iar citirea vitezei pe GPS, nu ca "Audi-Mertanu ala cu care mergeam in paralel avea tot 200 ca mine, deci aveam 200 :) ).

Si intre timp, unii din voi ar mai putea studia ce inseamna un motor cu ardere interna, si sa vada care e faza de motorul ala nu urca la 6500rpm in a 5-a. Daca ar urca pana acolo, atunci loganul ar trebui limitat la 250km/h, ca majoritatea masinilor europene.

Cristty 25-09-06 15:19

intrati pe http://www.automobiletv.ro/ si o gasiti acolo.cum deschideti pagina o sa va intrebe daca doriti sa ii faceti download la ultima emisiune in care e prezentat loganul 1.6 16V.

Cristty 25-09-06 15:23

Aaa si inca o chestie.nu va ganditi ca numai e dacia si e reno.ca atunci si cei cu skoda se pot gandi ca numai e skoda e VW.si atunci nu e bine.:d
si atunci nu se mai fac comparatii de genu skoda vs. dacia si se vor face Vw vs. reno.

Lucianos 25-09-06 16:24

Eh acum sa asteptam sa intre pe mainile barosanilor sa o tuneze ;) .Poate o vor ridica pe la vreo 200 cp.

fuzzy 25-09-06 16:26

Quote:

Originally Posted by cristi_21us (Post 564617)
Aaa si inca o chestie.nu va ganditi ca numai e dacia si e reno.ca atunci si cei cu skoda se pot gandi ca numai e skoda e VW.si atunci nu e bine.:d
si atunci nu se mai fac comparatii de genu skoda vs. dacia si se vor face Vw vs. reno.

atata timp cat majoritatea pieselor sunt de origine reno si la octavia sunt de origine vw...... oricum in momentul de fata nu mai sunt decat cativa producatori independenti de auto... corporatiile au inghitit aproape tot... dar revenind la golan deabia astept sa fac test drive-ul..... chiar vreau sa vad diferentele pe viu :p
P.S.:unde e faza cu download?!??? din cate vad se poate doar vizualiza direct de pe site emisiunea nu se poate si downloada...

Cristty 25-09-06 17:15

am luat eu emisiunea.merge.dupa ce am dat click pe emisiunea din 24 sept ,in partea stanga a ecranului mi-e aparut automat o fereastra si m-a intrabat daca vre-au sa o iau regular sau accelerated pt ca instalat download accelerator.

fuzzy 25-09-06 18:28

Quote:

Originally Posted by cristi_21us (Post 564745)
am luat eu emisiunea.merge.dupa ce am dat click pe emisiunea din 24 sept ,in partea stanga a ecranului mi-e aparut automat o fereastra si m-a intrabat daca vre-au sa o iau regular sau accelerated pt ca instalat download accelerator.

inseamna ca e de la browser... mai incerc... ms oricum :D

bogdan C.E.T. 25-09-06 21:38

mi'e nu mi'a aparut nicio fereastra , de dloadare, dar m'am uiat pe pagina lor . la interviu cu francezu , ala zice ca nu s'au gandit la motoare mai puternice pt logan.

Sl1V3R 25-09-06 21:55

P national am vazut finalu`...prezentatorul era foarte entuziasmat :lol:[cel putin asa pare]...mai era unu` d la nationaltv si inca cineva[ala nu stiu ce e de capu` lui] ca si gazde...am vazut cand au prezentat ce are nou masina fata de modelul nou...anyway mi se pare o idee sa faca o astfel de masina avand in vedere ca golanu` romanesc a avut priza la public si faptul ca au pus motor de 105 cp e cireasa dp tort...bravo dacia...urmeaza ca vreun asa zis "lunatic" sa mai faca modificari si la motorul care il are prestigeul si totul ar fi perfect...i`m dremin`....ahh :D

bogdan C.E.T. 25-09-06 22:21

mi se pare mie sau eleronul incorporat e preluat de la simbol?

fuzzy 26-09-06 08:54

Quote:

Originally Posted by Sl1V3R (Post 565073)
P national am vazut finalu`...prezentatorul era foarte entuziasmat :lol:[cel putin asa pare]...mai era unu` d la nationaltv si inca cineva[ala nu stiu ce e de capu` lui] ca si gazde...am vazut cand au prezentat ce are nou masina fata de modelul nou...anyway mi se pare o idee sa faca o astfel de masina avand in vedere ca golanu` romanesc a avut priza la public si faptul ca au pus motor de 105 cp e cireasa dp tort...bravo dacia...urmeaza ca vreun asa zis "lunatic" sa mai faca modificari si la motorul care il are prestigeul si totul ar fi perfect...i`m dremin`....ahh :D

cireasa de pe tort ar fi versiunea sport RS :twisted: ... oricum pana atunci merge si 16v :D

Sl1V3R 26-09-06 08:54

1 Attachment(s)
Ce spirit de observatie ai :rolleyes2 ...chiar ca e asemanator cu cel de la symbol...fuzzy,dream on,asta ar fi mult prea frumos dar stii cum se zice:nemultumitului i se ia darururile :lol:

fuzzy 26-09-06 09:31

Quote:

Originally Posted by Sl1V3R (Post 565501)
Ce spirit de observatie ai :rolleyes2 ...chiar ca e asemanator cu cel de la symbol...fuzzy,dream on,asta ar fi mult prea frumos dar stii cum se zice:nemultumitului i se ia darururile :lol:

eh, cred ca pot sa visez, nu-i asea?!?? :D oricum repet: de-abia astept sa ma cheme astia de la dacia sa fac test-drive... o rup :twisted:

bogdan C.E.T. 26-09-06 16:19

bun venit la simbolizarea loganului. practic daca francezii au pica pe noi , pot face la pitesti in loc de logan , simbol.

loganul este o masina 49% romaneasca. eeh oricum daca n'ar fi venit renault , ma intreb ce ar fi facut cei de la dacia....oare continuau sa fabrice berlina , care daca o pui la euroncap crek ca nici o stea nu scoate(daca aveo are 2 *).

Sl1V3R 26-09-06 21:39

Daca scoatem asta cu siguranta berlina e o masina foarte bune ;)...cu 45000 km la bord,cu revizie @ 150 km/h e ceva...e o masina care totusi fuge...eu personal apreciez solenza si 1300 cel mai mult de la dacia...daca si la solenza o facea de 105 cp era tres,tres,tres bon :lol:

dexter_20 26-09-06 21:48

Dac era slz c u105 hp,acum aveam modelu ala...

fuzzy 27-09-06 16:03

Quote:

Originally Posted by dexter_20 (Post 566330)
Dac era slz c u105 hp,acum aveam modelu ala...

pey daca nu aparea lgn, acuma conduceam slz toti si cred ca deja era bagat vreun motor de 100 de cai sau mai mult.... asa.. a trebuit sa apara lgn si francezii au zis STOP la slz :D

STREET 27-09-06 17:00

Quote:

Originally Posted by Race (Post 560052)
Clar,asta e conditia necesara si suficienta ca o masina sa fie sport.

Care sunt "greii" din categoria asta de pret ? Ca mie imi cam scapa...

Cam putin intr-adevar.Trebuia vitezometru gradat pana la 400 km/h.

Ce chestie dom'le ! Dacia Logan e Dacie...sa vezi si sa nu crezi :rolleyes2

Motor mai puternic si ceva dotari in plus pentru un pret nu cu mult mai mare nu e destul.Trebuia un concurent pentru S600 la 10.000 EURO pentru a multumi toti carcotasii.

mi-a placut comentariul tau

STREET 27-09-06 17:01

am auzit la tv ca loganul este o masina buna pentru cei care vor sa intre in lumea raliurilor cu bani putini si cam au dreptate;)

Sl1V3R 27-09-06 17:07

Ce fel de raliuri???Ilegale???Ca in ultimu` timp la asa zisele curse ilegale se zice raliuri ilegale...

All times are GMT +2. The time now is 10:32.

- Copyright 2026 4Tuning