![]() |
ma voi sunteti cu capu` ? de cand au olticiturile stockl discuri ventilate fatza ? si de unde discuri spate ??? eu stiam ca e pe ceaune in spate .. la fel ka la dacie .. iar discuri ventilate fatza ??
keep dreamin` |
Re:
daca repari un OLTCIT....ai o masina pentru multi ani...fara probleme
daca ceva..repari una DACIA....azi ai reparat .peste 2sapt se strica;) ex. dacia berlina din `99 :)a noastra. dupa 1an...schimbat planetare(noroca ca era garantia), dupa 1an si ceva...schimbat placute frane....dupa inca juma` de an...schimbat directie... oltcitu` meu...a fost pus la punct acum 5ani...atunci am bagat in ea o groaza de bani(vreo 20mil cu vopsit cu tot)...si de atunci n'am schimbat nici macar o bucsa. :)) detin un Oltcit Club 11R....si am frane pe discuri si pe spate(oltcitarii stiu despre ce vb), pe fatza am niste discuri...ca nu se gata in 50ani:))...nu ca la dacia...:) (asta pentru cel care intreba de discuri de frana pe spate) noah.. OLTCIT RULZZZ!!!! |
Re:
Quote:
ka nu ma prind .. |
Pai glumea SGM... el schimba la 8000 nu la 7000 :D
|
LEGAL RACING
In principiu trebuie sa recunoastem ca in mod normal Oltcit a fost ceva mai bine lucrat decat Dacia. Dar o Dacia pusa la punct a fost peste Oltcit. Oltcit 11 Club era mai rapid cu putin decat Dacia 1300, iar 1400 eram mai rapida si decat 12TRS cu f putin. Motoarele de 1,6 de Dacia au fost mult mai rapide decat oricare de Oltcit. M-am referit la masini de serie iar la cele tunate Dacia a permis mult mai mult. |
Re:
Quote:
|
suspensie independenta stiam .. da nu cred ca oltcitu are discuri spate de franare .. multe masini noi nu au discuri spate ci tamburi .. cum sa aibe olticitu .. ?
oricum eu cat am avut dacia 1400 berlina nu-mi statea nici un oltcit in fatza ... iar cu berlina de 1.6 injectie ... deja nu mai are rost sa zic ce poate masina aia ca ai tu discuri puse de tine ori de proprietaru dinainte o fi o treaba .. nu dovedesti nimic cu pozele ... o sa ma mai interesez sa nu aberez pe aci |
Re:
Quote:
Quote:
|
Re: LEGAL RACING
Quote:
|
valib --- daka nu stiai placutele de frana sunt consumabile ... nu te poti plange ca ai schimbat astea .. oricum trebuie schimbate si nu la juma de an ci atunci cand se termina ---conteaza si de care pui ...
iar cu planetarele ... problema ta daca-ti iei planetare facute la Iasi sau Brasov ... sau in Vitan ia-ti piese dacia pitesti si vezi daca mai pica .. costa dublu da macar n-ai treaba cu ele. si cu 20 de milioane faci din dacie masina buna si garantez ca nici nu mai pica din ea ... si nici nu-ti mai stau multe masini in fatza dupa aia . bogdanlascu .. nu cred ma ca oltcitu stock are discuri ventilate fatza nici sa ma bati ! abia au pus astia ventilate pe Logan si tu zici ca are oltcitu stock ? nici cielo nush daca are discuri ventilate .. |
SEBASTIAN ai spus ca o dacie pusa la punct este peste oltcit ,la ce te referi?
|
Re:
Quote:
|
cum sa nu aibe discuri pe spate???? :lol:
adevarul este ca nici eu nu am crezut pana nu am vazut cu ochii mei.. si discurile fata nu sunt la vedere ci de afla chiar langa cutia de viteze, deci placutele se schimba de la motor nu de la roata :wink: |
HolySoul stiai ca motorul olcitului este boxer?ca la porsche, un trs are 61,5 hp la 5500 rot/min,cit are dacia de 1400 sau de 1600?ca de cea de 1300 nu mai intreb
:lol: :lol: :lol: |
Quote:
Cred ca Dacia s-a pretat mai bine la tuning-racing martorii fiind prestatile lor in diferite concursuri. |
Re:
Quote:
si cea de 1100 un pic modificata poate face asta :twisted: |
Quote:
Oricum, se stie foarte bine ca Dacia a fost mai de interes pentru romani decat Oltcitul, chiar daca Oltcitul, atunci cand a fost lansat pe piata, a devansat Dacia in materie de vanzari. Deci... Discutia asta, ca si toate celelalte, se tine pe baza unor declaratii, dar nu poate fi clarificata decat acolo unde trebuie, si anume, pe pista. Cursa de la Craiova a fost un exemplu CLAR pentru raspunsul acestui topic si sunt sigur ca exemplele vor continua. |
ce sa mai vb oltcit power:workout:
|
Oricum , eu am avut dacie inainte , si acum am oltcit.Spun cu mana pe inima ca am trecut de la un mijloc de locomotie la o masina adevarata.Nu regret deloc dacia , cu toate ca am avut-o de vreo 7 ani.
M-am saturat de cate ori eram nevoit sa fac tinichigeria la dracie . |
Re:
Quote:
|
Oltcitul Franta are discuri ventilate pe fatza, etrierii sunt montati pe cutie discul fiind langa cutia de viteza. Pe spate are discuri pline.
Exista si modele de oltcit cu discuri de dacie,montate clasic la capatul planetarei. Sunt modele care au si tamburi pe spate,facute prin 89 parca. Modelul frantuzesc are niste frane excelente, daca sunt bine puse la punct. Intr-adevar a existat un motor de dacie 1.6 cu axa cu came in chiulasa, dar nu era deloc fiabil, si s-a renuntat le el repede. Parca mai e prin Politehinica unul. |
LEGAL RACING
Sa nu uitam ca si Dacia 1100 avea discuri fata + spate. Oare era o masina moderna sau performanta? Raman in continuare la concluzia ca Dacia e mai performanta. La variantele de serie pe Oltcit il ajutau mult carburatoarele, eu chiar am avut o Dacia modificata putin si aveam solex de Oltcit 12 TRS pe ea. mergea f bine masina cu consumuri rezonabile.Era de strada nu de curse. |
Re:
Quote:
Poate acum, HolySoul este convins :lol: |
Gabi da .. sunt convins ... am citit si eu de pe site-ul Oltcit si am ajuns la urmatoarele concluzii :
Intradevar oltciturile dinainte de 89 aveau discuri fatza+spate dar frana de mana nu era buna si au trebuit sa puna tamburi pe spate ... NU are oltcitul discuri ventilate stock . Asta scria pe site .. acum daka modelu frantuzesc nush ce are .. asta e altceva .. ka ma apuk sa zic si eu ca Loganul e masina pe langa oltcit .. depinde de variante de masini .. |
Re:
Quote:
Cea de 1.4 are mai putini , in jur de 60 parca .. |
Re:
Quote:
Si ce sa inteleg ? ca ai oltcit si vrei sa ne dam ? Ca ma tzine itzi dau fum urat de tot ... poti avea si mama oltcitului model si din US ca tot te fac cu 5 masini distantza :P |
Bai fratilor , nu mai vorbiti prostii daca nu shtiti, mai bine luati o carte ceva , cautati pe net si dupa mai discutati, pana atunci ciocu mic si joc de glezna:
Quote:
Quote:
Olticiul, exceptand cele 2 cazuri poate sa fie si din FR si din RO are discurile ventilate - mai studiati baieti, mai studiati :twisted: a..si altceva: ca acum vazui: in nici un caz nu s-a trecut pe tamburi si frana de mana spate ca nu functiona frana de mana pe fatza cu zici matale: Quote:
|
Re:
HolySoul: frana de mana era pe fata. S-a dorit mutarea ei pe spate (probabil pentru ceculete :lol:) si d'aia s-au pus tamburi. Discutia a inceput de la \"e imposibil sa aiba discuri\". Ca sunt si ventilate, pe fata, au spus-o multi. Toti mint? Acum cred ca te-ai convins. Sau ce crezi? Ca venea Oltcitu' tunarit din fabrica ? :roll:
Tu faci comparatie intre o masina din anii 80-90, cu Golanu' de 2004. Acum, scuza-ma ca-ti spun, esti incorect. Compari tehnologia de acum 20 de ani cu cea \"de ultima generatie\"? :lol: E ca si cum ai compara tehnologia Citroen de acum, cu cea Renault, de atunci. Sau nu? Acelasi lucru il faci si cand compari puterea TRS-ului cu cea a Daciei pe injectie, desi TRS-u' a prins viata prin... '94, iar injectia pe Dacia prin '99 (daca nu ma insel). bbeu: ce-am vrut sa scriu si ce-am scris sunt doua lucruri diferite :lol: \"Dovada\" trebuia sa fie proprietarii de Oltcit RT, nu TRS-ul. In fine... |
Oltcit-ul este net superior daciei berlină, poate şi chiar faţă de cea cu injecţie. Din cam toate punctele de vedere, mai puţin consumul urban şi pe timp rece.
Dacă mai era nevoie subliniez: Oltcitul a avut original discuri ventilate pe faţă (lāngă cutie) şi discuri pline pe spate. Schimbările către frāne de dacie le-a adus proiectantul romān la īndemnul lui nea nicu pentru a reduce costurile şi īn special importurile. Aşa s-a ajuns la RM şi RT. Unii zic că RM īnseamnă Romānesc modificat iar RT Romānesc total. Acum naiba ştie. Iar cine nu a mers comparativ cu dacia şi oltcit nu prea poate face diferenţa că nu are termen de comparaţie. |
Oltcitul este net superior Daciei!
|
Din ce punct de vedere este oltcitul net superior? Argumente? nu vorbesc numai din punct de vedere al performantelor.
Oltcitul cu discuri are frane mai eficiente, are o bila alba de la mine. In minus : - te ustura ochii cand mergi cu el din cauza sistemului de incalzire care baga si vapori de ulei ars pe langa aer cald. - stabilitate in viraje mai mica decat dacia - problema axelor cu came, care bat indiferent de ce i-ai face, e o gresala de proiectare. - spatiul interior mai redus decat la dacie, rezulta incomfort pt cei din spate. |
Sa nu uitam si de proiectarea gresita a sistemului electric, ce poate cauza incendiul. Nu de putine ori am vazut Oltcit-uri arse.
O alta proiectare pe care eu o consider gresita, de data asta estetic vorbind, este acoperirea unei portiuni mari din roata din spate, ce nu permite montarea unor jante mai late decat cu modificarea caroseriei si favorizeaza depunerea mizeriei in locuri inaccesibile. |
Rm RUSINEA MUNCII
cum naiba puteti sa psuneti ca oltcitu e atat de minunat si sa il comparati cu dacia pe injectie???? ia foc usor ... din cauza delcoului s anu uitam cum vedem oltcitarii in pasaje inundate ramasi in pana axele cu came bat tot timpu iarna e petarda rau de tot masina |
Re:
Quote:
Quote:
Ca delcou' e plasat foarte prost, e adevarat si e foarte nasol cand dai prin \"lacuri\", dar siliconul isi face treaba. Iar iarna, aprinderea electrica poate face minuni. |
dupa cum se spunea comparatia trebuie facuta intre masini cu aceeasi tehnologie. nu poti compara oltcitu' cu tehnologie din 1970 cu dacia ce are tehnologie din 2000.
Acum sa o luam pe puncte 1. Pa fata sunt discuri ventilate langa cutie, daca e nevoie facem poze, scanam cartea tehnica. 2. Pe spate sunt discuri pline. 3. Motivul pentru care au si-au bagat romani nasu' in ea a fost Ceausescu. Intr-o noapte a zis ca vrea ca jumate din masina sa fie produsa in tara, si uite asa au aparut industrii peste noapte in Romania. 4. In masina intra vapori de ulei ars daca sunt probleme la motor, daca masina are motorul in regula nu intra. Am mers cu mai multe masini si se vede diferenta intre o masina cu motorul ok si una cu el varza. 5. Stabilitate mai mica in curbe decat dacia??? asta cred ca e gluma, avad in vedere ca oltcitu' are centru de greutate mai jos decat dacia. Culmea e ca stiu mai multi oameni care au mers cu ambele si zic ca oltcitu' are stabilitate mai mare. 6. Bataile axelor cu came este iar legata de starea motorului. 7. Intr-adevar in spate este mai putin loc si este necomfortabil pentru cei din spate, dar pentru cei din fata e destul loc, iar pozitia la volan mie personal mi se pare foarte buna si confortabila. din cauza ca masian este veche multe au o stare de degradare destul de mare, si probabil din acest motiv multi generalizeaza. recomand ca pentru a va face o parere sa cautati sa mergeti cu un oltcit reglat cum trebuie si pus la punct. eu zic ca abia atunci o sa intelegeti ce poate aceasta masina. eu sunt \"fan\" dacia din simplu motiv ca e facuta de meseriasul roman, care zice ca daca sta in 2 suruburi de ce sa-l pui si pe al treilea. ca dovada, uitati ce s-a intamplat cand si-a bagat romanu' nasu in fabricarea oltcitului. ce lucru bun a iesit din asta? daca e ceva sa-mi spuneti ca eu nu am vazut. \"batalia\" oltcit vs dacia o sa continue mult timp, pentru ca sunt multi de o parte si de alta care considera ca unu e mai buna ca alta. acum fiecare cu parerea lui si eu zic ca ar trebui sa respectam parerea fiecaruia si ar trebui sa ne intelegem pentru ca pana la urama na leaga o pasiune comuna: masina. prin acest post nu am vizat pe nimeni anume, nu m-am legat de nimeni, spun asta ca sa fie clar. sper ca nu v-am plictisit prea mult :lol: |
oltcitul are discuri ventilate pe fata, motiv pt care daca ti s-a dus o planetara, o blochezi cu o surubelnita mai groasa si ajungi acasa cu tractiune pe 1 roata - avantaj oltcit.
oltcitul e o masina mai noua ca conceptie fata de dacia ('70 dacia - '80 oltcit) despre dacia si oltcit stock, a zis sebastian cam ce era esential cu 2 pagini in urma pentru tuning si preparare aspect, figuri etc, - oltcitul se poate modifica de nu mai recunosti ca e oltcit decat dupa certificat, dacia mult mai putin motor, performante - dacia are avantajul ca incap pe ea motoare + cv de vw, renault care nu discuta cu oltciturile fiabilitate - oltciturile sunt mai rezistente la utilizare in regim de cursa decat daciile, un exemplu este iesirea de pe timpu lu ceasca in Bulgaria la Raliul Nisipurile de Aur a unei echipe de dacii si a echipei de oltcituri de la craiova, toate daciile au abandonat, motiv, au fiert apa in radiator; oltciturile au terminat toate; alt exemplu ar fi insasi echipa de raliuri a uzinei oltcit care cand a aparut a \"spart\" clasamentele, insa si acele oltcituri erau batute de daciile sibienilor care puteau cumpara de afara motoare puternice. parerea mea este ca \"dacia vs. oltcit\" este un duel ce se va disputa si in urmatorii 10 ani |
bbeu .. bine ma m-ai convins .. si intradevar habar n-am cum arata acele discuri ventilate de pe oltcit dar stiu cum arata la alte masini ... la masina mea de exemplu .. si mai stiu cum arata si alea sport ventilate ... tot la masina mea de exemplu in fine ... bat la pariu ka orice masina mi-as lua tot un oltcit va fi mai bun ca masina mea . .. nu-i prea inghit pe cei ce au o masina vai de ea si o ridica-n slavi .. in fine si eu am fost unul din acei oameni dar macar am puterea sa recunosc ca la urma urmei .. oricum mergea , oricate atuuri avea ... nu se compara cu alte masini ...
si oricum mi se pare de aiurea cumparatia OLTCIT vs DACIA din start .. una e cu 4 portiere alta cu doua .. daca e sa comparati atunci hai sa comparam cu dacia sport .. ca si aia e in doua portiere ... si sincer sa fiu cred ca balanta ar fi mult mai echilibrata .. cum a zis si Gabi ... comparam tehnologie din 90 cu cea din 2000 ? ... . e aiurea am facut o greseala sper sa am iertati .. nu se compara cele pe injectie cu oltcitu` .. prietenii stiu de ce si punct. Deci ... Dacia Sport vs Oltcit ? |
Re:
Quote:
Nasol knd mai sparg la oltcit un radiator cva.... sau knd mai schimb un tambur... dar e marfa k e super joasa... iam taiat 3 spire de la arcuri ;) :lol: |
in cazu asta votez cu dacia dar nici pe departe nu are dacia tehnologie 2000
|
Re:
Quote:
Steph...ai zis asta din cauza celor zise de mine in ultimul meu post?! k se sparge radiatorul destul de repede (chiar f repede)? Ce naiba?! Radiatoru doar raceste motorul, pe cand i like'em hot! :twisted: |
| All times are GMT +2. The time now is 18:01. |
- Copyright 2026 4Tuning