![]() |
Re: Audi S3 RT 500 by REVO Technik
Vlad este normal sa apara si contestatari si nu cred ca singurul nivel de conversatie care va place este acela in care sunteti laudati si apar doar posturi cu felicitari si laude.
Daca ar fi aparut contestatii de la aplaudaci care spuneau "nu domn`e masina nu e tare ca am vazut-o eu pe youtube" intelegeam. Am lasat doar posturile relevante cu privire la problema si oamenii care au contestat cifrele voastre sunt cunoscatori care stiu cum se mananca un turbo si un motor (eu inca ma chinui sa inteleg hartile compresoarelor). Cat despre prezentatul proiectelor voastre e un fel de reclama gratuita sa vii sa pui aici un dyno si sa iti vina macar 10 clienti de pe 4t ( nu ca nu ar veni oricum). Sunt sigur ca va aparea cineva din partea Revo sa rezolve problema de care tot zic oamenii astia daca tu nu vrei sau nu poti sa ne spui :) Cristi : despre S3 MUU nu s-au prezentat cifre exacte. Masina lui poate sa scoata timpul ala si cu 400cp probabil si atunci nimeni nu ar avea nimic de comentat nu? Si noi romanii oricum suntem natie de carcotasi asa ca nu va mai agitati ca pe forumurile de afara nimeni nu contesta nimic.Nu au romani inca.:twisted: |
Nu a zis nimeni ca nu e normal sa apara contestatari. Dar nu cu argumente de genul "nu se poate pentru ca asa zic eu, sau eu nu am putut", sau cu argumente de la indivizi care si-au uitat numarul de username-uri pe acest forum. E ciudat cum doar in Romania apar astfel de discutii, unde putem sa numaram pe degetele de la o mana TFSI-urile cu big turbo. Culmea ca in tari in care proiecte de genul exista in numar mult mai mare si au aparut cu multi ani inainte decat la noi, nu exista astfel de discutii.
Repet, sunt o gramada de detalii pe care am ales sa nu le facem publice, lucruri de care noi ne-am lovit in realizarea acetui proiect, pentru care am muncit sa le rezolvam. Toate acestea sunt lucruri pe care nu vrem sa le dam mura in gura altora. |
Quote:
Cine este interesat si are incredere in cele prezentate , bine , cine nu sa caute in alta parte unde crede de cuviinta. Comentariile fara baza , de multe ori cu scopul vadit de a creea confuzie , si parerile celor care nu au la indemina tehnologia si logistica necesara, sunt total neconstructive,neinteresante si extrem de obositoare! Ele nu aduc nici un beneficiu nici voua ca firma , nici potentialilor beneficiari si nici celor pasionati de fenomen care citesc acest forum pt informare. Singurul lucru in masura sa va certifice sau va sa conteste realizarile este feedback-ul din partea celor care beneficiaza de serviciile voastre. Discutiile de ordin tehnic au locul lor separat, acolo se poate discuta despre sincope din grafic,cutare flow , temperatura la 3800 sau la 12800, principii de functionare ale motoarelor cu injectie directa sau injectie parsiva, relatiile conjugale dintre aer si benzina la intrarea lor in cilindru samd. In topicurile de acest gen avem dreptul de a fii informati despre realizari concrete ale celor care deja stapinesc si aplica aceste principii , avind ca rezultat produsul final, ceea ce a si fost facut foarte frumos la inceputul acestui topic de catre initiatorul lui. Haosul creat de aceste interventii adiacente priveaza acest drept. |
"The GT3076R that I ran on my Golf ED30 made 1 bar of boost at 3200rpm.. And started to spool at around 2650rpm.. Whilst all the time being capable of holding over 2 bar of boost at 8000rpm.. The K04 at those revs struggles to hold 0.7bar"
de citit: http://forums.speedarena.com/showthr...PTE-6262-build http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4597744 http://forums.vwvortex.com/showthrea...-L-Performance http://forums.vwvortex.com/showthrea...lopment-582whp! ma repet , e posibil pe 2.0tfi (cred ca turbo-ul e mislabeled aka 3076/3082...s-a mai intamplat si la alte companii:owen, fp... |
WRT-SHARK , haosul este creeat de insasi informarea in cauza. Doi la mana, este un forum, se fac discutii .Daca se dorea doar prezentare ,s-ar fi facut pe site (insa si acolo se pot posta comentarii:lol:) . COMUNICAREA intre oameni lamureste lucruri...
Quote:
O zi buna, PS: deci Vlad..sa inteleg ca nu il intereseaza pe client ce putere are la roata masina sa 4x4 ,nu?..vrea doar o poveste frumoasa, lustruita adecvat de cativa fani ? Nestiinta aratata aici nu ti-o spala nici intreaga dunare,insa ducand la un stand 4x4 nefantezist masina, ai face lumina din punct de vedere al capacitatii softului revo in cazul proiectului prezentat aici:) |
credeti , nu credeti, e treaba voastra
masina merge de trasneste !! si nu cred ca va ramine singurul S3 la noi cu 5 in fata MUU merge de 2ani la curse cu interne stock si nu a patit nimic si cu benzina de curse si fara, si cu 300 si cu 4xx de cai. o lalaiti degeaba. |
Ok.Hai sa incercam sa discutam civilizat.
Am facut curat. @Andi avand in vedere ca te cunosc destul de bine si stiu ce iti poate pielea o sa te rog sa nu mai postezi aici ca un serviciu adus initiatorului topicului si celorlalti participanti la discutie. @Sebastian scuze ca ti-am sters ultimul post legat de vf-accessories si RC dar nu faceai decat (din nou) sa iti faci reclama. Acelasi lucru il voi face si daca cineva va posta cu reclame pe una din prezentarile masinilor RC facute aici.Oricum masina aia scotea aprox 400cp la motor pe benzina normala.Cu 100 mai putin Avand in vedere ca tot da cu virgula ecuatia aia cu turbina de pe s3-ul prezentat aici revin cu aceeasi intrebare tampita: E posibil ca turbina facuta de ATP sa fie un hibrid cu specificatii mai bune decat Gt3071 sau GT3076? Eu mai optimist din fire sper ca ATP nu a facut doar o rebranduire a unei turbine produse de Garett pe care oricine o poate comanda ci a facut ceva la turbina aia.La fel cum a scris si Claudiu mai sus. |
Quote:
Vlad, in ceea ce priveste puterea S3-ului lui Dan, poate ca ai dreptate, voi cunoasteti mai bine detaliile despre masina aceasta, dar... de citit am citit bine. Mi se pare totusi ciudat ca desi masina poate avea o putere mai mare, acesta a preferat sa declare doar 450BHP. Ma rog, fiecare cu politica lui de marketing. Clapeta de acceleratie si galeria de admisie sunt cele originale? |
https://www.youtube.com/watch?v=bbAWJGBcu_M
Asta e masina din discutie??? Si asta este MUU: https://www.youtube.com/watch?v=8LnMr2r2htw |
nu inteleg dc nu se face 2 teste dyno(mi usor asa) si se prezinta fisa pe forum? nu este bine sa o dam in :"crede si nu cerceta"!
eu cred ca discutiile asta sunt un lucru bun, vb din prisma mea pt ca asi mai invata cate ceva. mi se pare suspect ca s3 acesta(MUU) sa fie cel mai rapid s3 din lume, conometrat oficial. ma bucura ca un s3 din ro, facuta de romani sa fie exact cum a fost in prima pagina, dar nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece. |
Quote:
Am pus cateva intrebari punctuale si nu ai raspuns, in plus o polemica nu este neaparat ceva rau, depinde cum vezi faptele. Pe mine ma intereseaza adevarul. Intelg ca atunci cand e vorba de tehnica nu prea le ai, dar nici cu limba romana … ? Domnu uite ce ai spus: “Pentru a masura pierderea masina se tureaza pana la limitare in treapta de viteza in care se va face masurarea, dupa care este lasata sa revina la relanti. Rezistenta pe care o opune transmisia rolelor pe decelelare este masurata, asadar se stie exact puterea care se pierde prin transmisie/roti pe toata plaja de turatie in treapta respectiva. Ulterior se trece la masurarea in sine a puterii la roata dupa care conform pierderilor din transmitie/roti masurate in testul precedent este calculata puterea la motor, tinand cont si de normele DIN, care printre altele au in vedere temperatura ambientala, presiunea atmosferica, umiditatea, toate acestea fiind masurate de statia meteo incorporata in standul de masurare.” Nu ma pot decide daca e rea vointa sau ineptie. Printre altele se aplica WCF= weather correctionfactor sau pe romaneste FACTOR DE CORECTIE. Te rog mult nun e mai aburii ca suntem satui de gogosi din astea. Eu nu am venit sa-ti dau sfaturi, nu-mi permit, dar daca ai expus … opinia publică este definită ca "procesul psihosociologic interactiv de agregare a judecăților evaluative, atitudinilor și credințelor referitoare la o problemă socială ale unui număr semnificativ de persoane dintr-o comunitate care se exprimă verbal deschis". Nu stiu daca te gandeai la GT30 ca fiind un big turbo, si chiar daca apreciez motoarele TFSI nu le consider cu un potential asa de mare ca pe altele unde intradevar se pot obtine valori imense. Oricum pe langa motor conteaza si restul in mare proportie, cum pui jos puterea si rezistnta celorlalte subansamble cum ar fi transmisia... |
Asteptam si alte intrebari legate de masina in discutie. :)
Si am si eu o mica intrebare. Chiar nu mai exista alte masini in lume facute cu acest kit de la ATP ? |
Transmisia va rezista ??
Am auzit ca la S3 poti rupe cardanul, chiar si stock fiind masina.. e adevarat ? |
Kimi, transmisia de S3 este foarte rezistenta. RT500 ruleaza in aceasta configuratie de mai bine de 1 an si nu am intampinat probleme cu transmisia.
Probleme pot sa apara cand se exagereaza cu numarul de plecari de pe loc. |
Quote:
|
Benzina folosita in test a fost OMV100, turbina nu este GTX.
La celelalte intrebari am raspuns, dar au fost sterse raspunsurile. Voi ignora intrebarile venite din partea unora pentru a pastra un ton de discutie civilizat. |
Ok, merci! Nu am vazut raspunsurile, nu inteleg de ce s-au sters si acele posturi.
Marian, ce faci, ma sabotezi?? |
Daca te referi la intrebarea privind clapeta de acceleratie si galeria nu am vazut nici un raspuns de la Vlad altfel ramanea cu siguranta.
|
Da, exact la asta m-am referit.
|
Clapeta de acceleratie si galeria de admisie sunt stock.
|
Quote:
|
Ramane de vazut, in primavara Adi va merge cu ea la Nurburgring si la 2-3 etape pe hungaroring. Teoretic trebuie sa tina, practic vom vedea :)
|
Quote:
Una ar fi acest Golf cu acelasi kit ATP GT3071, Revo software, 11,88sec/402m si 500+ whp, proiect inceput prin 2007... http://forums.vwvortex.com/showthrea...uild-up-thread.... |
Vlad,ai un talent fantastic de a raspunde unor intrebari punctuale si tehnice ,cu linkuri precum un copil de 14anisori. SPUNE ce ai TU de spus, ARGUMENTEAZA sa faci evident faptul ca stii (sau nu) despre ce vorbesti..NU ca stiu altii de pe web(*)...aici oamenii vor sa vorbesca cu tine ,ti se adreseaza TIE si vor sa auda "din gura ta" argumente in sustinerea afirmatiilor tale...si nu argumente potrivite sectiunii "divertisment" ...totusi..suntem pe "Tuning Motor & Mecanica" ...;)
(*) ..poate tu inca esti credincios povestirilor cu zane si balauri pe taramuri fermecate, insa tin sa te anunt ca oamenii Fura in toate tarile nu numai in romania, trag tepe in toate tarile si..deasemenea masluiesc masuratori dyno pe toate meleagurile... Asa ca renunta la nus'ce date de pe nush'ce forum sau alte povesti asemenea. |
Cum spui tu(*)
(*)...lascarica :) |
eu totusi banuiesc ca turbina nu este un gt3076(mam gandit la ceva mislabeled, cu sau fara vina atp) ci un gtx (?), asa are sens flowul
|
Din cate stiu eu turbina nu este un GTX. GTXR3071 este disponibila de putin timp pe piata, in conditiile in care acest S3 ruleaza in aceasta configuratie de peste 1 an.
|
Quote:
|
Quote:
|
garrett confusion-pot da un ex in acest sens in uk l pe evo-uri am dat peste un 3076 fermecat de la owen developements, care in prima faza s-a dovedit a fi un 3082 si in ultimele aparitii era si cu compresor de gt35- vandut cu label de 3076r , la desfacere + masurat era un hibrid cu chra de gt30
|
Din acest moment va rog ca pe acest topic sa postati numai argumente de ordin tehnic sau intrebari de ordin tehnic ,la obiect .
Aplauzele si alte postari ale unora care nu-s in stare nici sa-si schimbe o roata singuri,dar se baga aici in discutii, vor fi penalizate sau in cazul in care exista antecedente, suspendat userul. D-l G/vizitator, il astept pe pm/la telefon. daca vrea alte discutii pe teme diverse/cat ma pricep eu fata de cat se pricepe dumnealui cu multe studii pe domeniul motoare cu ardere interna/transporturi/automatizari si altele mentionate in postul sters ( fara mainile pricepute si ideile inspirate ale unor MULTI pasionati din comunitatea asta,n-ai fi avut nici Bicicleta performanta, d-apai masina... poate ar fi onorabil sa recunosti asta,meritul tau sunt Banii si disponibilitatea in cheltuirea lor pentru o pasiune.Punct ). Noapte buna ! |
Dap; dupa posturile prcedente ale unor useri care transformasera topicul in balci situatia s-a mai calmat si este foarte bine asa. Chiar ma bucur ca s-au sters porcaielile si asa trebuie facut si de acum incolo dar nu preferential.
Cineva postase niste detalii legate de motoarele TFSI ca nu prea ar fi eficiente din cauza amestecului...... dar nimeni nu a bagat de seama; de, nu era interesant pt ca nu erau calcule banale de pe turbobygarrett.com. Cei de la Revo nu spun tot si este foarte normal asa pt ca nu se poate oferii pe tava munca si banii altora. Ei au aruncat galusca iar voi ati taiat-o si inghitit-o certandu-va o luna. Asul TFSI-ului este CR care nicidecum nu e 8.5 cum s-a declarat pt a obtine BMEP-ul estimat. Cred ca am fost suficient de tehnic si la obiect.:rolleyes2 ((Lscarica banii nu se fac singuri ci cu manutele care au ceva munca la activ iar cu aplaudatul scuza-ma dar aici e o przentare de setup car poate fi aplaudata, contestata, confirmata, discutata etc; cum sa nu poti felicita userii ptr ralizarile lor??? E ABERANT!!! si comunisst in acelasi timp )) Multumesc. |
Am mai spus-o, nu stiu daca a fost sters sau daca mai exista, dar puterea pentru fiecare turbina de pe site-ul Garrett este o putere ESTIMATA, cu un AFR si un Brake-Specific Fuel Consumption (BSFC) generale, nicidecum o putere CALCULATA pentru un caz concret. Ea este trecuta pe site pentru a facilita alegerea unui anumit tip de turbina. Singurul lucru calculat este air-flow-ul maxim al turbinei.
Pentru a calcula puterea pe care o poate dezvolta o turbina montata pe un motor, in acea ecuatie mai intra cativa factori ESENTIALI pentru a dezvolta puterea - eficienta volumetrica a motorului, AFR-ul, Avansul, Raport de comprimare, etc. Evident ca in functie de valorile parametrilor de mai sus, se pot obtine cai putere diferiti cu aceeasi turbina... Apreciez moderarea impartiala pe acest forum, unele posturi se pot sterge dar bancurile pot sa ramana :) |
Buna ziua
Ma scuzati ca ma bag si eu in seama dar ma amuz foarte tare citind aberatii dvs. Din ce imi aduc eu aminte de la scoala acel factor (BSFC) despre care vorbiti si dupa ce observ nu cred ca stiti despre ce este vorba creste odata cu scaderea raportului de compresie.adica daca motorul este decomprimat cum se afirma mai sus pentru acelasi debit de aer va furniza o putere mai mica indiferent de setari avans benzina temp.aer presiune. Aici este vorba de eficinta motorului adica randamet capacitatea unei masini termice da a trasforma caldura in lucrul mecanic. Practic sa constatat ca motoarele decomprimate merg mai ineficient si pentru aceleasi performante trebuie mai multa benzina si aer. Mai departe orice comentariu e inutil. Deci sa revenim in cazul turbine dvs din cei 480 cai promisi de producator in cel mai fericit caz veti ramane cu max 400 si ceva la motor. De unde 475 la roata ? Probabil din politica masuratoare role aderente si alte variabile care ne scapa. Tot nu sa raspuns concret cum e cu pierderea de ce la ala cu fordul cu 460 la motor si 402 la roata are niste valori si la voi cu 534 la motor sunt mai mici? off topic: Lasati politica mai moale.E doar pentru popor. Aici nu toti e "prosti" |
Salut user al unui alt user.
Am spus foarte clar ca BSFC de pe site-ul Garrett este unul general, si nu unul calculat pentru un caz concret. TFSI-ul prin natura sa, chiar si acum usor decomprimat are un raport de compresie superior oricarui alt motor 2.0T cu injectie conventionala. Acestea fiind spuse, cu acest post interventia noastra pe acest forum ia sfarsit. Nu avem timpul necesar sa ne contrazicem gratuit si fara rost cu unii oameni de pe aici, si ca si pana acum, ne vom vedea de treaba noastra fara sa ne uitam in curtea vecinilor deoarece nu ne intereseaza acest lucru. Vom lasa faptele sa vorbeasca de la sine, cum au facut-o si pana acum. |
eu tot nu m-am lamurit cum e cu aia 475 la roata cu benzina de la pompa.
Oricum asteptam cu interes prima legala si un timp oficial care va clarifica orice discutie. Vom lasa faptele sa vorbeasca de la sine, cum au facut-o si pana acum. Asteptam cu interes prezenta la curse |
Inainte sa faceti extraordinara constatare "Vai, au disparut posturi, cenzura!", tin sa va reamintesc ca acest forum are o sectiune de versus, unde puteti deschide orice topic doriti dumneavoastra si sa va intepati sau pupati cat vreti.
Mie mi se pare ca va risipiti cunostintele aiurea incercand sa demonstrati pe internet ca este imposibil ce alti oameni v-au aratat tot pe internet. Revin cu rugamintea de mai devreme sa va opriti din a mai ataca firma si sa postati in asa fel incat sa nu i se faca sila oricui intra pe acest topic. Multumesc. |
razboiul clonelor....
eu am o singura intrebare.. cate grade erau in camera cind s-au masurat cele 18 grade in admisie? si intrebare ajutatoare, ce viteza de reactie are sonda de temperatura folosita ? |
1 Attachment(s)
Quote:
Asta cu "cat tine" .....depinde de foarte multi factori: ulei, componete folosite, tratamente, setari..................si lista e lunga rau. Cu puterea o sa revin si eu cu o opinie. Restul nu comentez ca nu sunt legate de posturile tehnice. Hai sa-ti explic cum stam cu setarile asa pe intelesul tau(scuze pentru ceilalti nu vreau sa va jignesc ignorati postul)o sa iau doar una-AVANUL- restul mai citesti tu si vezi ce si cum. Sa presupunem ca in cilindru se afla 100g aer si 100grame combustibil si noi il aprindem odata cu intarziera Xgrade si odata cu avansul Xgrade. In urma arderii presupunem F1=F2(pentru o mai simpla perceptie a fenomenului). In primul caz componenta la arbore va avea valoare pozitiva (benefica) iar in cel de-al II-lea va avea valoare negativa(nedorita).Asta asa ca sa demonstrez cat am putut de repede si simplu ca AVANSUL chiar influenteaza puterea unui motor. Pe viitor nu mai face posturi tehnice venite doar de dragul de a contrazice si enerva lumea; daca nu stii nu comenta decat in domeniile unde chiar cunosti. Multumc pentru intelegere. |
Din cate stiu eu decomprimarea , in cazul motoarelor impinse destul de mult ca putere litrica, desi scade compresia , permite mai mult amestec aer+combustibil in cilindru deci rezulta mai multa putere.
Dar in cazul tfsi-ului nu pierzi exact avantajul ala al compresiei mari pe care il au aceste motoare? Practic acum cilindreea masinii in cauza a crescut nu? |
| All times are GMT +2. The time now is 14:42. |
- Copyright 2026 4Tuning