Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Dacia LOGAN vs BMW 520 din 79 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/2219-dacia-logan-vs-bmw-520-79-a.html)

Bestie 09-11-04 15:01

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bogdan_16v\"
Bestie, serios acum..pe bune...tu chiar crezi ca dintr-un filtru si-o evacuare se pot scoate 12 cp dintr-un 1.6 8v??? Eu am vazut masina, am fost de fata si sincer, mult zgomot pt nimic...jante frumoase, evacuare zgomotoasa si cam atat...teoretic vorbind, pe hartie, Loganul tb sa fie cu putin mai rapid decat BMW-ul, si asta in varianta stock...si, a fost? Nu.....cand o sa intelegeti ca nu doar cp conteaza? Ti-am zis, poate avea si 200cp, daca pierde prin transmisie mult, sunt efectiv anulati...si cum Logan a fost conceputa ca o masina f ieftina de familie, cu un motor de 10-12 ani si cu o cutie pt consum, cam grea treaba sa faci masina de fuga din ea...

Bogdane, cum-necum acei 12 cai s-au scos, masina a fost testata dupa modificari si astfel s-a ajuns la 102 cai! Nu i-am scos eu sau proprietarul din burta! Chestia cu mult zgomot pt nimic.... ma rog, asta e parerea ta! Mie nu mi se pare ca s-a facut de ras... intr-adevar, n-a castigat, dar nu s-a dus BMW-ul la 3 masini in fata! Sunt de acord cu tine ca se pierde mult din cauza cutiei, asta stiam.... In legatura cu \"masina f ieftina de familie\", e parerea ta! Pt mine 8000 E sunt f multi bani, dar probabil te refereai la cea de 5700! Care oricum sunt multi bani...

d_dragomir01 09-11-04 15:39

Re:

mai bestie pe ce a fost testata masina aia dupa modificari! in romania nici nu exista asa stand de teste si ca sa stii se da motorul si cutia jos de pe masina sa poata fi testata pe banc-ul special de probe!

Horatiu 09-11-04 15:44

tot respectul pt. Andrei (parca asa il cheama) :D

EvLSant0S 09-11-04 16:37

bestie , lasa-i tata sa vorbeasca... dupa ce ca omul ala a facut masina aia sa arate bine ... si sa fuga bine , s-au gasit ei sa comenteze , fiecare cu ce are .... daca el a avut bani de logan , si-a luat logan ...

Bestie 09-11-04 17:23

Re:

Quote:

Originally Posted by \"d_dragomir01\"
mai bestie pe ce a fost testata masina aia dupa modificari! in romania nici nu exista asa stand de teste si ca sa stii se da motorul si cutia jos de pe masina sa poata fi testata pe banc-ul special de probe!

Stii tu sigur ca nu exista??? Parca ziceai ca termini nu stiu ce fac. legata de masini, si inca n-ai auzit? Funny! Ma rog, hai s-o lasam asa! Tu ramai cu parerea ta, si lasa-ne pe noi in prostia noastra cu tot cu ragalia aia de Logan! Ok? :chillpill

Bogdan_16v 09-11-04 17:33

Gata mai, Loganu' e masina de curse... :roll: Aaa, si Loganul a pierdut de fapt la aproape 3 masini spre final...Si da, e enorm de mult 8000 E pt o asa masina...dar daca 8000 pt o masina in general e mult, atunci 20.000 E CIP pt cel mai \"chel\" BMW Seria 3 nou cu motor de 1.6 de-l bat si Solenzele tunate si manivele la geam inseamna ca e imposibil...dar ma rog, fiecare are o perceptie diferita asupra lucrurilor...

Peruschi 09-11-04 19:35

Mult respect pentru proprietarul Loganului. Ceea ce m-ar interesa pe mine este cam catzi bani a bagat el in modificarile facute la masina. Si daca accepta o provocare cu un cielo nemodificat ....

UniculSGM 09-11-04 20:08

Filtru de aer conic - castig o% (zero%)
Teava cap-coada in loc de tobe - Castig de putere la turatie mare, pierdere de putere la turatie mica. Cresterea este extrem de mica 2-3%.

S-au facut diferite teste de catre niste baieti care alergau la raliu, masinile fiind puse pe dinamometru de fiecare data, si comparandu-se curba de putere/cuplu. Informatiile le-am preluat de pe un site englezesc parca.

Vorbind la modul general : intre o masina stock, si una la care s-a schimbat filtrul si tobele, castiga cea care are soferul mai bun, diferenta de putere este insesizabila,poate chiar sa nu existe.

Bineinteles ca apare efectul placebo, si o sa credeti ca masina e mai puternica in urma \"modificarilor\"

Bestie 09-11-04 20:17

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Peruschi\"
Mult respect pentru proprietarul Loganului. Ceea ce m-ar interesa pe mine este cam catzi bani a bagat el in modificarile facute la masina. Si daca accepta o provocare cu un cielo nemodificat ....

De provocare o sa vb cu el, iar de bani... a mai bagat cam inca 3-4000 E

Bestie 09-11-04 20:21

Re:

[quote=\"Bogdan_16v\"]Gata mai, Loganu' e masina de curse... :roll: Aaa, si Loganul a pierdut de fapt la aproape 3 masini spre final...Si da, e enorm de mult 8000 E pt o asa masina...dar daca 8000 pt o masina in general e mult, atunci 20.000 E CIP pt cel mai \"chel\" BMW Seria 3 nou cu motor de 1.6 de-l bat si Solenzele tunate si manivele la geam inseamna ca e imposibil...dar ma rog, fiecare are o perceptie diferita asupra lucrurilor...[/quote

Nu e masina de curse, dar vad ca aproape toti vorbesc de Logan de parca ar fi vreo Dacie 1100, asta e sg chestie! Si, SGM, zi-mi si mie daca tu personal crezi ca nu se castiga nimic cu acel filtru K&N (nu KN cu scriu si pronunta f multi de pe aici), si cu evacuarea! Zi-mi ce crezi tu, nu ce ai citit!

Bestie 09-11-04 20:22

Re:

Quote:

Gata mai, Loganu' e masina de curse... :roll: Aaa, si Loganul a pierdut de fapt la aproape 3 masini spre final...Si da, e enorm de mult 8000 E pt o asa masina...dar daca 8000 pt o masina in general e mult, atunci 20.000 E CIP pt cel mai \"chel\" BMW Seria 3 nou cu motor de 1.6 de-l bat si Solenzele tunate si manivele la geam inseamna ca e imposibil...dar ma rog, fiecare are o perceptie diferita asupra lucrurilor...

Nu e masina de curse, dar vad ca aproape toti vorbesc de Logan de parca ar fi vreo Dacie 1100, asta e sg chestie! Si, SGM, zi-mi si mie daca tu personal crezi ca nu se castiga nimic cu acel filtru K&N (nu KN cum scriu si pronunta f multi de pe aici), si cu evacuarea! Zi-mi ce crezi tu, nu ce ai citit!
Si, crezi ca o Solentza face 316???? :lol: :lol: :lol:

UniculSGM 09-11-04 21:02

Ok, sa iti spun din experienta : Ce poate fi mai bun decat filtrul ala?
Raspuns : sa nu pui filtru deloc.Injectia sau carburatorul trage cat aer vrea, si dintr-o zona rece,daca e legat cu un tub la sursa de aer mai rece decat cea a compartimentului motor.
Cu cat aerului este mai rece, cu atat densitatea lui in oxigen creste.
Din experineta, iti spun ca nu se simte cresterea de putere.

Am mers fara tobe, doar saxofonul conectat la galerie.Evacuare mai libera decat asta nu exista. In afara zgomotului asurzitor, am constatat ca trebuie sa accelerez mai mult decat de obicei pentru a putea pleca de pe loc, in caz contrar se oprea motorul. Concluzia : puterea si cuplul mai mic la turatie joasa. Exact ca in graficele date de dinamometru pe acel site.
In schimb la turatie mare, intre 6000 si 7000 ture, era un pic mai elastica, foarte putin, poate chiar deloc, aparand efectul Placebo.

Concluzia unui amator in domeniul motoarelor (adica eu) CASTIG DE PUTERE NESIMNIFICATIV maxim 2-3% cu mare noroc.

COObra 09-11-04 21:30

pentru cei ce nu stiu - asta e dacia logan despre care este vorba:
http://tuning.intelsoft.ro/index.php?pag=madeinro2

UniculSGM 09-11-04 21:35

Ceea ce am scris este valabil pentru orice tip de masina, am vb la general. Cat de usor cred unii oameni ca se poate marii puterea unui motor ....

Bogdan_16v 09-11-04 22:47

Mie sincer imi place poza aia cu vit max, facuta pe bancul de testare a puterii, adica pe role...foarte interesanta...cu prima ocazie, o sa fac si eu o poza cu un Tico tot asha, cu acul dat peste cap pe la 170...sharlatanie la maxim...patetic...102cp si 220km/h...sunt in drum spre masina sa o fac bucatzi, ca nu prinde nici 200 pe bord cu motor de 16v si putere similara...patetic, pe bune, mie mi-ar fi rusine sa pun poza aia...iar tamburii(atentie, TAMBURII) excelent vopsiti...acum am vazut tamburii aia...au dat lovitura astia nene, cu Loganul asta...supersportiva la o valoare efectiva de sub 5000E...bravo Renault, bravo Dacia...v-ati pishat pe japonezi...

Gabi_323i 10-11-04 08:04

in legatura cu filtrul sport, nu ma gandesc la performante dar o sa-mi iau unul pentru ca imi place cum suna :roll:

tazmania 10-11-04 11:32

bogdan,bag de seama ca esti tare invrajbit....ce ai tata cu dacia? :lol: ce ai vrea ca peste noapte sa devina un concurent de temut ptr bmw,audi,mercedes sau alte super masini?i-a gandeste-te putzin...ia o 1300 si un logan.fa o mica comparatzie intre ele...motor caroserie performantze....la ce cocluzie ai ajuns?nici mie nu mi se pare super masina loganul dar eu cred ca pt romania dacia e pe drumul cel bun(si nu incerc sa fac reclama din asta)si inca un lucru....in curand vor aparea motorivarile de 16v pe logan,de asta ce mai zici? :twisted: :twisted: a?

d_dragomir01 10-11-04 15:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"
Quote:

Originally Posted by \"d_dragomir01\"

Stii tu sigur ca nu exista??? Parca ziceai ca termini nu stiu ce fac. legata de masini, si inca n-ai auzit? Funny! Ma rog, hai s-o lasam asa! Tu ramai cu parerea ta, si lasa-ne pe noi in prostia noastra cu tot cu ragalia aia de Logan! Ok? :chillpill

bravo bestie! e bine ca stii sa mai si recunosti! hai las-o balta!

Bestie 10-11-04 19:01

Mda, pai cine e mai destept cedeaza! Si vad ca nu e cazul tau!

d_dragomir01 10-11-04 19:44

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Bestie\"
Mda, pai cine e mai destept cedeaza! Si vad ca nu e cazul tau!

asta in general dar in cazul de fata a cedat cel fara argumente concrete ( exista si nu stii tu si din astea)
se pare ca esti in plus pe topic-ul asta, mai ales ca toata lumea e impotriva ta! cat despre desteptaciune...ti-am mai explicat!
si nu uita ca cei care intra la o discutie pe acest topic si cei care au cu adevarat ceva de spus si sunt uniti! se pare ca tu tii doar partea logan-ului ca il cunosti pe om si atata tot!
eu nu te-am intrebat decat metoda prin care s-a ajuns la rezultatul de 102 cp!

COObra 10-11-04 19:57

pai am pus eu un link mai sus unde zice ce si cum
chip, filtru, toba. parca atat
si calculul cred ca a fost facut in felul urmator:
el stok are 90 de cai
chip 10% din putere, deci inca 9 cai
toba + filtru ~ 3 cai
90+9+5 = 102

cam asta ar fi

RoSonic 10-11-04 21:04

d_Dragomir, se poate si la noi masura puterea masinii pe dyno !!!

Bestie 10-11-04 21:22

Asta am zis si eu, ca se poate si la noi, dar nu am avut cu cine sa ma inteleg!

http://tuning.intelsoft.ro/index.php...2&pic=madeinro

Atunci avea 102 cai, acum are 114 (asa i-a indicat la aparatul de masurat al firmei care a facut chip-tuning-ul)!

Bogdan_16v 10-11-04 21:48

Interesant...24cp numai din toba, filtru si chip tuning...dintr-un motor de 1.6 8v 90cp vechi de 10-12 ani...nu mai zic nimic, ca deja m-am plictisit de cate am zis...astept cu nerabdare specificatiile producatorului stickerului sport de pe capacul de rezervor(pp ca +10cp), cat si ale producatorului de folie fumurie(cel putin 20cp in plus)...

Bestie 10-11-04 22:05

Nu am zis eu asta, ci cei de la firma care au pus chip-ul! ei au masurat si au zis ca are 114! Iar faza cu cp castigati din folii si din stickerul de pe capacul la rezervor, a fost caterinca o data, de doua ori, dar acum deja ... e basita gluma asta! Nu crezi, e problema ta, sau a voastra a tuturor celor ce nu credeti. M-am acrit sa dau explicatii la toti cei care voi performante de BMW sau cine stie ce super-masina de la un Logan! E Dacie, e mai buna ca celelalte care au fost facute pana acum, si:
DA, aceasta in mod particular are 114cp!
DA, doar din chip+evacuare+filtru!
DA, a fost \"facut\" de un BMW 520 din 79!
Dacia e totusi Dacie, iar BMW-ul e BMW!

Bogdan_16v 10-11-04 22:20

M-am cam saturat de unii care cred ca toate BMW-urile sunt rachete..

BMW 520 120cp: http://www.carfolio.com/specificatio...ar/?car=119361

Dacia Logan 1.6: http://www.autoindex.org/model.plt?no=3845&ass=

Teoretic, Dacia cu 5 sutimi mai rapida...+modificarile aferente deci cu mult mai rapida...
BMW 520 vechi din 1979, nici o modificare, cativa cp au mai decedat mai mult ca sigur...

Ce parere ai acum, Bestie?
Masina aia are 114cp cum am eu Gallardo in garaj...
Inca o data, pt a mia oara, nu intentionesc sa jignesc pe nimeni, dar, oameni buni, fiti REALISTI si nu SUBIECTIVI...

Bestie 10-11-04 22:31

Bogdan! Stai sa lamurim ceva! Eu in nici un caz nu vreau sa ma cert cu tine si nici cu nimeni de aici! Eu v-am zis ca asa au spus cei de la firma de tuning care au facut modificarea! N-am masurat-o eu ca sa-mi sariti mie in cap!

CeReS 11-11-04 13:12

aia care vand chipuri mai spun si aberatii ca sa isi vanda marfa
aude altul cu Logan ca poate fi dus in 114 cp si se duce si el la firma aia sa isi ia chip
daca vrea sa vada exact cati cai are sa mearga in alta parte , numai ca s-ar putea sa fie dezamagit cand va vedea ca nu are nici 100
parca nu stiti cum sunt firmele de tuning in Romania ... :cry:

daflyer_oradea 11-11-04 17:03

eu chiar as propune sa nu va certati...fieacre crede ce vrea !!!!
teoretic se poate ajunge la 114 cp, practic nu se stie.Pana nu va fi o modaliate de afla csigur n-are rost sa va certati sau sa va jigniti.
La banii lui loganul e acceptabil, si a fost batut de un rechin din '79, asa nou cum e si tunat pe deasupra.
Sigur toti intelegeti asta, deci sper ca nu se supara nimeni pe mine ca ma bag, dar la banii ei loganul e ok, parerea mea.
Dar nimic mai mult.
Poate daca as avea bani, si eu mi-as lua logan decat altceva de afara cu 3-4 ani de rulare, care sa se si prabuseasca dupa cateva luni...mai cunosc ghinionisto de genu.
:twisted: Deci fara cearta...fiecare are dreptate cate putin :)
salutare si sa auzim de bine?

tazmania 12-11-04 15:34

hai sa va dau eu un nou subiect de cearta :lol: ....zilele astea am vazut intr-un anuntz dintr-o revista de vanzari masini(nu dau nume)de vanzare o dacia nova(si acum tzinetziva bine!)de 130 cp!!!! :shock: SUPER NU?!mie mi se pare de-a dreptul bestial!!a.....am uitat sa precizez!avea motor de renault 5 turbo!incordeazate cobra la ala sa vedem ce mai zice lumea de bmw tau? :lol: asta doar ca subiect de discutzi....nu am cu nimeni nimik...dar sa mai facem totusi conversatzie pe alt subiect ca m-atzi zapacit de cap cu loganul si bmw-ul :lol: :lol: respekt fratzilor......apropo co0bra ai reparat ambreiajul?zilele astea ai mei au cumparat un clio 16v 1.4 98 cp serie......ma incumet sa ma dau cu asta cu tine ca sa fim mai egali ca laguna sare de 170 cp si nu prea e corect!ce zici?

COObra 12-11-04 15:44

s-ar putea sa ma faci si cu ala , dar............accept provocarea bineinteles. in ce priveste dacia cu motor de renault 5 turbo.....cred ca ma face si aia. chiar daca am avea aceeasi putere este totusi mai usoara cu vro 350 de kile.
eu am mai spus-o odata...de dragul showlui ma dau si cu ferrari enzo :lol:

CisCo 14-11-04 16:54

tot respektu meu pentru 79

cum mai zicea cineva .. BMW tot BMW ramane :twisted: .... si dacia tot dacie ramane !!! :roll:

catalin rs4 14-11-04 20:41

Re: tot respektu meu pentru 79

Quote:

Originally Posted by \"CisCo\"
cum mai zicea cineva .. BMW tot BMW ramane :twisted: .... si dacia tot dacie ramane !!! :roll:

eu eram ...ala :D

Bestie 14-11-04 23:17

Da, nu se compara dar, totusi tre' sa fii chior sa nu vezi ca Dacia totusi a facut niste pasi inainte...

COObra 14-11-04 23:22

motor+cutie renault
dacia n-a facut nimic
dacia a murit de cand s-a nascut

mpa 14-11-04 23:23

EU SUNT DE PARTEA TA!!!
SA SPERAM DOAR CA NU E RAC!!! :wink:

Bogdan_16v 14-11-04 23:41

mpa, de partea cui? :lol:
Dacia Logan e Renault Logan...practic a facut aproape aceeasi chestie pe care a facut-o si in '69 cu R12...
Nu urasc Dacia, doar am mers si eu cu ea, dar imi place sa fiu realist...Dacia nu este o masina de fuga, ci doar o masina ieftina pt familiile cu bugetul mic fara prea mari pretentii de dinamica...si de calitate...atata dai, atata face...
Apropos de calitate...ati auzit de decizia celor de la Dacia de a rechema o parte din Loganuri la service-uri, din cauza unor defectiuni din fabrica? Era si pe la Otv ceva legat de asta intr-o seara, au inceput sa sune proprietarii de Logan sa injure p-acolo... :lol:

catalin rs4 14-11-04 23:45

Re:

Quote:

mpa, de partea cui? :lol:
Dacia Logan e Renault Logan...practic a facut aproape aceeasi chestie pe care a facut-o si in '69 cu R12...
Nu urasc Dacia, doar am mers si eu cu ea, dar imi place sa fiu realist...Dacia nu este o masina de fuga, ci doar o masina ieftina pt familiile cu bugetul mic fara prea mari pretentii de dinamica...si de calitate...atata dai, atata face...
Apropos de calitate...ati auzit de decizia celor de la Dacia de a rechema o parte din Loganuri la service-uri, din cauza unor defectiuni din fabrica? Era si pe la Otv ceva legat de asta intr-o seara, au inceput sa sune proprietarii de Logan sa injure p-acolo... :lol:

in toate revistele de aici din germmania..numai dacia logan..vad peste tot.. :D 3 dacii logan fac cat un bmw..seria 1..asta azi am citit.. :D defapt ii spune renault logan...cum spunea si bogdan..si este intradevar cea mai ieftina masina..de pe piata la ora actuala....

mpa 14-11-04 23:46

R12 a dus ROMANIA IN SPATE !!!

NO OBJECTION!!!! I AGREE WITH YOU!!!
DAR NU TE ASTEPTA SA DEVINA UN OBICEI LA MINE!!! :wink:

tazmania 15-11-04 16:55

fratzilor daca mai eratzi pe vremea lui Ceashca si aveatzi totzi numai dacii? :lol: :lol: va mai bateatzi joc de sarmana masina?cam greu pe vremea aia puteai obtzine de undeva o masina straina si atunci nu oprea itzi venea sa o omori.....dar asa e in democratzie,nu putem sa ne cacam de foame si totzi au pretentzii la masini de masini....astia de tot zic ca n-at da 7000 pe dacie!!normal ca nu au atatzia bani si se rezuma la niste rable de 2-3 mii de dolari de cad tabla de pe ele.dar au totusi sigla de bmw,ford sau alte alea.decat o varza din aia de masina veche ca vai de capul ei,mai bine o varza de masina dar noua care mai poate duce ceva....cam asta e parerea mea!!nu am cu nimeni nimik,repet,dar ma oftik cand vad atata ingamfare la unii si nu au bani nici macar sa intre la un wc public in centru!imi cer scuze daca am suparat pe cineva,dar asta e parerea mea.va multzumesc! :(

All times are GMT +2. The time now is 01:08.

- Copyright 2026 4Tuning