![]() |
Re: Imi iau woofer!! de care? :))
gata copii, azi am terminat cu montajul wooferului, l-am mochetat! :D
o sa pun poze si filme. Am si eu cateva intrebari: - cutia nu e facuta dupa parametri, cei care l-au montat au zis ca se aude cel mai bine asa cum e ea. e ok asa??? portul mi se pare destul de mic pt cat de imens e wooferul.. - cutia are cateva gauri date aiurea (de 3 mm diam), credeti ca afecteaza cu ceva sunetul? - m-am uitat azi atent la dif de woofer, intre membrana si spider e stratu ala de lipici, pe o portiune de 1-2 cm, acesta lipseste. e vreo problema? - wooferul coboara foarte bine in frecventa, doar ca nu urca mai sus de 100 hz, adica tonuri mai "inalte" nu le reproduce (nu ma refer la medii, sau inalte ca alea de tweeter). de ce? imi spune si mie cineva cum ar trebui sa fac reglajele la statie? Apropo, am filtru high-low pt rca. dupa ce voi schimba HU, se schimba si situatia? - ampliful mac audio are 2 x 300 w rms la 2 ohmi si 2 x 200 la 4 ohmi. Wooferul are 2 x 4 ohmi. daca am legat fiecare iesire - stanga, dreapta, la cate o bobina, cati w rms intra in sub, 400 sau 600? Stiu si eu ca nu scoate 600 reali, dar raspundeti teoretic. - intrarea de level cum o selectez pe amplif, cum imi dau eu seama ca ala e nivelul? stiu cat scoate adaptorul high-low, dar nu stiu cat e setat pe statie... Multumesc! :) |
Daca iti place cum suna acum.... cred ca nu mai merita sa modifici nimic...
|
2 Attachment(s)
Am fost si eu la 4tuning in Cora astazi :D
Am scos 136,6 dB!! :)) Me happy, daca schimb HU si boxele (care deocamdata sunt stock amandoua) sunt sigur ca va mai creste :D sa pun niste poze cu sistemul complet |
ce baterie ai ?
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
daca ai 2200 atunci merge in punte. ai 1x600w pe 2 ohmi. cauta pe cineva care le are cu astea si fa modificarea;)..vezi insa sa duca statia:D
|
steaua23, am baterie de 65 amperi, aia care vine din fabrica.
faraonu, ampu scoate 600 w la 4 ohmi, nu 2 |
helloo, tot io va bat la cap cu intrebari.
cei de la oma mi-au legat wooferul la statie astfel: fiecare iesire a statiei la cate o bobina (ampliful e mac z2200 pe doua canale si wooferu e phase linear selct 15 sr 2x4 ohm) a wooferului. Deci practic intra 2x200 W RMS la 4 ohmi. Ampliful scoate 2x300 w rms pe 2 ohmi. Credeti ca se poate face alta legare a firelor ca sa poata intra mai multa putere in woofer? Multumesc |
Quote:
|
o statie mono se poate lega la el? daca da, cum?
|
1 Attachment(s)
Quote:
Parca am vorbit la cora (eu cu o solenza albastra cu pioneer). Eu am tot dif de 2X4ohm(pioneer 3004SPL) iar ca sa scoti 2 ohm pui bobinele in paralel(+ de la fiecare bobina la + statie si - de la fiecare bobina la - statie. De obicei se leaga pe 2 fire si se face legatura in interior- vii de la + statie la + prima bobina si apoi la + a doua bobina - la fel si la - |
Inca ceva - tu impingi subul pe fiecare bobina separat?
Daca da ar fi bine la ce config ai acum sa il pui in serie (+ de la o bobina si - de la cealalata si legi intre ele celelalte 2 ramase libere)si ajunge in 8 ohm. Iar statia v-a lucra in 8 bridge care inseamna 4ohm normal adica 1X400 :) |
Quote:
|
salut bulu! Da, am vorbit la cora, sunt ala cu meganu break.
Pai daca leg wooferu in 4 ohm normal, statia mea scoate 600 w pe 4 ohmi?Puterea va fi mai mare?! Ca 1 x 600 w RMS are pe 4 ohm hai ca devine interesant. Pot sa bag 600 w in woofer?! Eu am legat fiecare bobina separat pe cate un canal. 2x4 ohmi are wooferu. Bagati idei :)) |
hai sa va dau detaliile complete la statie si woofer ca sa stiti ce sa rasp:
statia: amplificator pe 2 canale putere RMS (4 ohm) DIN 45 324, 14,4V stereo: 2 x 200 W in punte: 1 x 600 W putere maxima: 2 x 400 W stabil in 2 ohmi (2 x 300 W RMS) filtru trece-jos variabil 50 - 250Hz (12dB) filtru trece-sus variabil 40 - 500 Hz (12dB) bass boost variabil 0 ... 12 dB la 45 Hz selector mod functionare 2/1 canale wooferul: Putere RMS: 450 Watt Putere Max.: 900 Watt Impedanta: 2x4 Ohm |
Quote:
Daca vrei intradevar 600RMS din statie schimbi diful cu unu cu o singura bobina de 4 ohm sau unu cu 2 de 2ohm. Pe un dif de 2X4ohm poti sa bagi si 600RMS@4ohm dar legi o singura bobina- cealalta o lasi nelegata, dar puterea difului scade la jumate- de fapt rezistenta lui si banuiesc ca diful tau nu are 1200RMS, ca daca ar avea ar fi alta mancare de peste sau macar 1000RMS sa aiba 5-600 pe bobina ca sa nu o arzi. |
Quote:
|
a, acum am inteles, era vorba de sincronizare. deci daca le leg in serie tot 400 w rms va scoate.. ok.. multumesc!
|
in sfarsit a sosit momentul sa imi iau HU. Ce ati alege intre:
- Alpine CDA 9853/9855 - Pioneer DEH-P80MP/DEH-P77MP - dati alte variante pana in 14 mil. Multumesc! |
Sau Clarion 768 14,2 mil
|
e mai bun decat pioneer deh-p80mp??
|
Chestie de gust
|
Clarion -ului ii lipsesc unele chestii...nejustificat din pct meu de vedere la acesti bani :) ex..HPF, LPF cred ca are, nu ar fi de mirare sa nu aibe ;)
|
Crezi ca e mai important un filtru decit calitatea sunetului ? Iti dau numai 2 exemple: Pioneer DEX-P90 si Nakamichi CD700, deck-uri capete de serie, care NU AU filtre DELOC. Zii si de astea ceva.....:lol:
|
Cine isi ia P90 sau Nakamichi clar are amplif pt difuri...deci HPF si LPF :) Pt un om de rand un player de 14 mil ar trebui sa aibe asa ceva...
|
Pentru un om de rind HPF nu conteaza. Conteaza calitatea sunetului.
|
ok, aproape m-am hotarat pe clarion.
displayul e mai bun decat la pioneer? Si inca o chestie.. Vu-metru are? Am boala pe chestia asta, imi place la nebunie :) Se pot adauga wallpaperuri, screensavere separat? Ca la pioneer? E clar ca are o claritate mai buna, conversia fiind facuta pe 24 biti fata de 1 bit la pioneer. Vreau ceva care sa ma faca sa zic "Uuuuuuuuuuuuuu" :D Intelegeti voi. Cat despre faptul ca depinde de gusturi, zi-mi mai exact la ce te referi, ca nici eu nu stiu f bine acum ce gusturi am :) Vreau sa se auda cat mai tare si clar, fara distorsiuni. Presupun ca nu poate impinge singur niste dls ms5 nu? Trebuie amplificator.. Aveti idee cat costa o rama adaptoare pt megane II? Cd-playerul original e mai lat decat cel din-size. Multumesc! |
Cata, sa-ti spun parerea mea:
Daca vrei sunet in masina sa zici "uuuuuuuuu", tre sa indeplinesti citeva conditii: 1. Masina sa fie una din cele care se preteaza la muzica - La tine e JALE ca ai Megane II 2. Sa asculti citeva masini, si sa zici "ca asta vreau" sau macar sa te raportezi la o masina, chit ca vrei mai mult sau mai putin. Ceea ce pentru tine poate parea extraordinar, pentru altii poate fi "regular" si invers...... 3. Sa stabilesti cu cineva care face instalatii car-audio o configuratie, lucrare pe care sa o faca tot cel care a propus-o ! Sfaturile de pe forum sunt bune dar in nici un caz cele mai bune. 4. Sa dispui de citeva MII de euro pe care sa le investesti in instalatie. Tare si clar e foarte greu de obtinut si nu oricine poate face asta. Poate ma injuri acum, dar mai bine ma injuri pe mine decit sa-ti dai seama pe pielea si banii tai. Din Megane II crede-ma ca nu iese nimic bun decit cu cheltuieli imense si modificari foarte importante ale masinii. p.s. Cind alegi un HU care vrei sa cinte bine, NU te uita la cum arata..... |
clarion nu va atrage uaaauu niciodata... sunt unitati sobre, serioase si stilate care isi indeplinesc scopul cu brio ;). pioneer sunt mai de show, la fel si alpine. personal, as merge pe clarion. e foarte tare scula seria 7 de la ei. bafta
edit: nu ma refer aici la seriile de top, sa nu se inteleaga gresit. alea sunt cu totul alta mancare de peste |
vai saxo, cum sa te injur, pai pun intrebari ca sa ma informez, nu injur pe nimeni. Chiar iti multumesc pentru sfatul pertinent. Ideea e ca nu am o suma mare de bagat in audio, ci le iau pe etape, azi niste boxe, maine, un hu, poimaine poate o insonorizare, si tot asa, banii nu vin garla :). stiu ca megane e o masina cu ffff mari probleme din cauza "greierasilor". Daca tot dau 14 mil pe un hu (bani pt care am muncit de mi-au sarit ochii din cap), vreau sa se cunoasca o diferenta fata de hu original al masinii, chiar daca masina e un cosmar pt audio :).
Bine, renunt la partea cu vu-metre and stuff ca tocmai mi-am luat sonometru pt pocketpc, si are enspe miii de vizualizari, nivel db in masina si tot asa. Ideea e ca nu prea am unde sa ascult fiecare hu in parte intr-o masina, ca la standul de vanzari e altceva, nu iti faci o idee exacta... De-aia contez pe sfaturile voastre. Si daca un dealer de Clarion si Pioneer iti zice sa alegi Clarionul, atunci e destul de clar :) Ai dreptate bad_boy2k, parca ma atrage mai mult acum o unitate sobra. O sa aleg clarion pana la urma sigur. Unitatile mai vechi de la Clarion au fost preferatele mele, si nu stiu cum sunt astea noi, pentru ca am auzit ca nu ar fi pe masura celor vechi. P.S. Alt motiv pt care pun atatea intrebari e faptul ca am obiceiul de a ma arunca cu capul inainte. Asa m-am ales cu boxe sony, cu incinta de la oma in loc sa o fac ca lumea la vpower16v si tot asa... De-acu ma informez inainte sa fac vreo miscare :) |
parerea mea e ca, clarion este singura firma ( cu un volum totusi mare de vanzari ) care si-a pastrat cat de cat calitatea produselor. la toate se observa o tendinta generala de a se orienta mai degraba spre consumer decat "pro-sumer". seria 7 e super... azi m-am jucat pe el si e foarte haios si prietenos. materiale de calitate, etc. joaca, probeaza si alege ;)
|
Ok,
Daca masina mea ar fi un megane2, eu as alege asa: -Clarion sau Pioneer ca hu. Ambele suna bine, dar depinde de gustul fiecaruia. -Preparare usi cu spray antifon, pe care o vad ca singura solutie civilizata fara sa fie nevoie sa tai usile. Nu va fi ceva iesit din comun dar o vad ca singura solutie de antifonare in cazul tau. -Difuzoare de 13 sistem pentru fata, si coaxiale pentru spate. Toate sa mearga pe puterea HU-ului, sau cel mult un amplif de 4x50w. -Subwoofer de 12" reflex de 400-500w max. De branduri pentru difuzoare si amplificari nu aduc vorba pentru ca pot fi facute multe configuratii bune cu diverse marci. Depinde de buget. |
ok, am inteles. deci renunt la ideea de dls ms5.. prea puternice pt plasticele din masina.
|
daca mai ai rabdare cateva zile poti auzi un clarion 768 in lucru pe o instalatie cu hertz.oriucm e mai bine decat la un stand.
|
ar fi super. cand terminati instalarea si credeti ca pot sa vin sa imi fac o parere imi zici! multumesc!
|
nu spune nimeni nimic bun de 9855 :P ?
|
9855 am eu cu Hertz HSK 165.3 si amplificate cu Audison Lrx 2.4 pe Opel Astra H daca vreti sa ascultati peste 3 saptamini iese de la tinichigerie ...
|
ceachi, ce 9855 ai tu ? ti-au furat clarionul ???
|
Asa e scuze am fost neatent era vorba de DXZ958RMC
Si sper sa nu ma trezesc cu vro bucurie cind o iau din service! |
cata cred ca joi mai spre pranz ma poti cauta la 0724.85.35.49 sa auzi sistemul de care iti spuneam.
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:07. |
- Copyright 2026 4Tuning