![]() |
Re: oltcit club 12 vs dacia 1300
Pupa a facut ceva mult mai mult din motorul ala, nu a montat o turbina si gata. Ce a iesit e foarte foarte tare.
|
Quote:
|
Quote:
|
N-ai inteles la ce ma refeream, dar nu conteaza... suntem offtopic :)
|
Quote:
|
care pasiune?de a avea oltcit?sau de a te chinui sa faci ceva ca intr-un final sa dai la gunoi si sa iei altu de-a gata?tu stii mai bine
|
Quote:
La mine a fost problema de bani,scule si loc unde sa o tin. Nu mi-am permis sa refac acel oltcit din motive financiare,dar vreau sa continui si sa le transpun ideeile pe oltcitul actual. Voi aveti salarii...o varsta mai mare decat mine si altfel se invart bani decat la mine. |
1 te inseli cu salariile,cel putin in cazul meu
2 pasiunea de a surubari nu manutele tale nu are de-a face absolut nimic cu dorinta de a avea oltcit e simplu...oltcit sau dacie,nu pasiune pentru surubarit la oltcit... |
Quote:
Eu unul nu as compara un oltcit cu o dacie in veci vecilor,dar asa nici posesori de dacii ,dacia cu oltcit. Este un subiect fara raspuns si prea mare agitatie pentru fiecare pasionat din cele 2masini sustine ca una e asa si alta e asa. Oltcitisti vad oltcitul dintrun punct de vedere si dacia din altul si dacioti invers. |
Quote:
|
intelege-l bre,se straduie si in plus vine dintr-o zona unde a sti sa scrii in limba romana cum o face el cred ca este un mare pas in fata,spun asta fara a vrea sa-l insult pe migu in vreun fel!
|
mama ce va mai certati....:lol::blahblah:
luati un oltcitsi o dacie si bagatile la un test drive si un crush test si la urma tamponatile intre ele si vedeti rezultatul mult asteptat de toti;):peace::chainsaw::bat: |
Quote:
Sunt Maghiar de nationalitate Romana. julaikos nu o sa o iau ca pe o insulta.;) |
Prefer Dacia( 1300) pentru ca imi place designul specific anilor 60-70, imi place simplitatea ei, interiorul pe care il consider elegant( pentru anii respectivi), motorul usor de depanat, fiabilitatea primelor piese frantuzesti, diverse elemente si accesorii.
Dacia este masina care a facut Romania sa se miste.Ne leaga amintiri ale copilariei,amintiri legate de bunici, amintiri legate de alti ani, plimbari prin tara, prima "bancheta" cu o fata in masina.... Cand facem comparatii intre Oltcit si Dacia 1300, nu trebuie sa ne referim exclusiv la performantele tehnice, dotari, etc...cat si la valoarea simbolica a masinilor pentru fiecare din voi. Am apreciat Oltcitul pentru evolutia tehnica pe care o prezenta fata de Dacia, dar nu m-a atras niciodata designul lui, spatiul interior(mai ales in spate), consumul de carburant..etc. Dar asta nu inseamna ca nu ii respect pe cei care au Oltcituri intretinute, curate, modificate. Tin minte, pe la jumatatea anilor 90, erau foarte multi( mai ales in Craiova) care veneau cu fel si fel de modificari la ele....si in fiecare joi-vineri seara pintre blocuri isi aratau muschii. Daca erai copil, te impresionau. |
Quote:
|
Quote:
|
la fel se intampla si la oltcit,pare inghesuit in spate dar cand dai scaunele in fata si le rabatezi se face destul loc,in plus bancheta e foarte comoda si nu e pe arcuri ;)
|
Quote:
nu la babauri verzi pe pereti ce-ai scris tu acolo. |
Strict obiectiv vorbind, inafara de consum, singurul atu al Daciei in fata Oltcitului e racirea pe apa (nu pute inauntru).
|
Quote:
|
Sau la oltcit se aprinde becul de la presiune de ulei :-P
|
Quote:
|
sau daca uleiul e prost, sau daca se supraincalzeste motorul, etc. La fel cum la o dacie prost intretinuta fierbe apa la urcare, la oltcit se aprinde becul de la ulei.
|
Adica vroiam sa zic becul de la temperatura ulei ( modelele care au ) :oops: nu am apucat sa dau edit :oops:
|
sa stii ca becul ala se aprinde la stat pe loc in coloana,dar in sarcina niciodata,fiindca in sarcina si deci turat se raceste motorul(chiar daca sta la 100 de grade sa spunem,tot e ok,pana la 130 de grade sau cat e facuta sonda sa inchida circuitul...)
|
Julaikos spunea cu cateva posturi in urma ca oltcitul chiar si foarte obosit se tine mai bine decat o dacie obosita sau nu pe drum. E perfect adevarat. Am avut club 11 din `90 care a vazut multe la viata lui si nu prea a fost ingrijit, mai ales in ultimii lui ani. Pe fata erau cam toate bucsele duse, planetarele trosneau, dar puteam sa merg cu 120kmh fara sa se balanseze masina. Acum am o dacie break din `99 care la 90-100kmh daca bate vantu` putin sau daca tragi putin de volan sa ocolesti ceva incepe sa danseze si sa se balanseze. Pe curbe nu mai zic, dacia parca se infige cu botu` in asfalt si vrea sa mearga in fata.
|
Quote:
|
De aia e mai stabil oltcitul? Ca lipseste arcul?
|
Quote:
tu ce zici? k tu esti oltcit driver? |
:)) tu m-ai intrebat daca lipseste ceva la roata in comparatie cu dacia, eu ti`am raspuns. Suspensia oltcitului e mai avansata dpdv tehnologic, barele de torsiune isi spun cuvantul. Pe oltcituri se obisnuieste sa se puna bara de cs (oltcit papuc) pe spate tocmai pt ca e mai dura deci e si mai stabil.
PS: nu mai sunt oltcit driver de ceva timp. L-am condus doar un an:( |
sunt oltcitist de la 13 ani ,daca la 13 ani parinti cumparau o dacie eram daciot ,care este mai buna? niste cazane in care bagi bani,noroc ca am un logan in care trebuie sa bag doar motorina si restul de bani in oltcit
|
bre giully atunci renunta la usergroupul oltcit...daca tot nu mai ai...si asa am ramas cativa pe aici...
suspensie tare nu inseamna mai stabil,suspensie care lucraza corect inseamna stabilitate buna,suspensia independenta a oltcitului ii confera stabilitate...nu neaparat ca e pe bare de torsiune sau pe arcuri |
Da julaikos, suspensie mai tare nu inseamna neaparat mai stabil, dar in majoritateancazurilor inseamna. Mai ales daca o si cobori putin cu burta pe pamant.
Nici n-am bagat de seamna ca mai sunt in usergrup oltcit pana nu a zis Sirius |
Oricum.cand incepi si cobori masina,pui bare de cs etc deja masina e modificata si nu mai poti face comparatia ca si cand ar fi o masina stock ;)
Coborarea masinii modifica centrul de greutate,dar asta se poate face si la o dacie,i se mai pun si arcuri mai tari amortizoare bune si atunci te trezesti ca sta bine pe curbe dacia... |
Mda, destul de corect, diferenta e ca la oltcit nu trebuie neaparat alte piese decat cele originale.
Oricum, discutia a plecat de la "un oltcit obosit e mai stabil decat o dacie" si am spus ca asa e :D |
Deja o dam din Cola-n Fanta si din Fanta-n Sprite! Astea sunt chestii stiute de mult si de multa lume doar ca la majoritatea domneste subiectivismul ...
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:05. |
- Copyright 2026 4Tuning