![]() |
Re: Inmatricularea pe Bulgaria - PRO sau CONTRA
@Sorela: mare dreptate ai! economia e economie, si in afara de benzina care e scumpa, unde mai pui ca mai pica si cate-o piesa ceva.... anual mai trebuie si o revizie... deci nu gasesc nici un motiv pt care sa platesti la stat niste bani care poti sa ii investesti in masina sau sa te bucuri de ei in alte moduri (gen concediu mai mare), sau pur si simplu sa ii pui deoparte!!!
Quote:
|
:!:sa va zic si eu parerea mea despre inmatriculatu pe bulgari totul este super ok pana intr-o zi cand te opreste un nenea garcea si iti spune ca acea masina a fost data in consemn ca fiind radiata si te alegi frumusel cu un mic dosar si cu masina confiscata . Iar de faza ca domle am contract de vanzare cumparare si procura numi poate face nimeni nimik ca am drepturi depline se inseala amarnic in urmatoarea secunda dupa ce ai plecat de langa bulgar se poate duce frumos si sa anuleze procura si contractu ca si cum niciodata nu au existat iar cele care sunt inmatriculate pe firma mai exista si treaba ca ele pot intra in colaps si se pune sechestru pe masini toate astea vi le spun din realitate nu povesti de adormit copii cel mai bine e sa fie numele tau in acte sa dormi linisit noaptea ca sa nu te trezesti ca dimineata nu mai ai masina in parcare;) mult succes si jos cu Boc:!:
|
Adevarul e ca sunt avantaje la inmatricularea pe RO:
- numar preferential - arata altfel o masina cu nr de RO - e mai sigur, pentru ca e masina ta si actele pe numele tau - nu trebuie sa te duci anual in BG sa faci actele din nou si mai sunt... DAR in circumstantele actuale, guvernul aproape obliga sa se inmatriculeze masini in BG! Asa ca se merita din punct de vedere financiar sa inmatriculezi pe BG decat pe RO! Votez PRO BG! (Aici ma refer la inmatricularea pe BG a masinilor aduse din afara, nu si trecerea celor din RO pe BG!) Sa plateasca ei impozite si taxe de inmatriculare ca doar au de unde la cat au furat. Pacat ca au distrus industria si acum vor sa scoata bani doar din taxe si impozite care afecteaza numai "prostimea" ca ei au tot felul de privilegii. *prostimea = noi, oamenii de rand *ei = cei de la conducerea tarii (pentru cine nu a inteles) :lol: P.S.: Rog pe cineva sa imi explice sau sa imi dea un link spre o explicatie cum sa inmatriculezi masina dand statul in judecata. |
Quote:
NU VA INTELEG pe unii arata altfel o masina pe Romania cu numere de Romania , de ce alea pe BG da urat ? sau de Italia ??? nu stiam ca tre sa ai placuta ...sa dea bine masina , si pe Bulgaria sunt numere misto si se poate scoate numar preferential !! De esemplu : P-1000-PA |
eu am un 525 tds din 93 si rulez cu el si nam probleme este bine cu inmatricularea in bg
|
Quote:
am si eu o intrebare.....cum gireaza bulgarul cu masina cand toate actele sunt la tine???? Quote:
prietene stai linistit ca iti arat eu daca nu crezi.....730 diesel din 2005 inscris in bulgaria....pur si simplu nu avrut sa o inscrie la noi...pt ca nu vrea sa dea banii statului......... Quote:
Quote:
Quote:
imi permit sa te contrazic.....nu inmatriculez masini in bulgaria....sunt de acord cu inmatricularea...am fost in bulgaria de cateva ori sa inmatriculez masini personale si am facut actele doar la NOTARIAT nu ca in romania la rulota din capatul strazii....... |
O idee buna si profitabila pentru stat(nu al nostru) !!! AVANTAJE:
-te costa mai putin CLAR!!! (se stie despre ce sume e vorba) -insa statul bulgar castiga atat pe moment cat si pe termen lung prin taxe , ITP si impozit dar si prin asigurari si , sincer vorbind , te duci pana acolo bei un suc , iti iei tigari treci si prin Metro k e sooper ieftin (stiu k am fost cu un prieten) |
Cam râdeam noi de bulgari şi îi porecleam castraveciori, dar se pare că Bulgaria are parte de un Guvern care ţine cu poporul său!
Nu încearcă exterminarea sa, precum Guvernul României! În România de când ne-am făcut portocalii, se aplică legea selecţiei naturale! |
Quote:
Dupa cum am mai spus, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asa se intampla cand te intinzi mai mult decat iti ajunge plapuma. Majoritatea persoanelor din Romania au 2-3000 de euro dar doresc masini cu motoare mari si sute de cai. Si dupa ce le cumpara merg la benzinarie si alimenteaza cu 15 lei ca sa poata da doua ture in ziua respectiva. Cel putin asta-i parera mea ... |
Quote:
|
Quote:
|
Nu sunt de acord acord cu inmaticularea iN Bulgaria atata timp cat ar fi taxele mai mici la noi !!! Nu este normal ca un euro 3 sa plateasca 1000 si ceva de euro pe un tdi atata timp cat un euro 2 depreciat plateste 200 euro ! Masinile Non euro ar trebui sa aiba taxe mari si apoi scazand treptat in functie de norma euro si anul de productie ajungand astfel la EURO 5 sa nu se mai plateasca taxa ! Dacia Nu uitati abia a ajuns la norma de polutare euro 4 .... ce face ea de la 1 ianuarie? ca sigur nu sa o bage euro 5 !!!! Este manangement defectuos in aceasta tara... privind orice ! unde se va ajunge? Nu-mi place sa vad masini cu nr de bulgaria , vreau sa vad masini inmatriculate la noi in tara !!!! Ii inteleg ca trebuie stopata poluarea , dar nu-i omorati pe cei cu euro 3 si euro 4 cu taxe mari !!!!!
|
Quote:
Ce este în neregulă dacă vrei să îţi iei o maşină bună în 2000-3000 de euro? Nemţii mai dau 3000 de euro şi îşi cumpără un Logan/Sandero nou-nouţ (asta bineînţeles pe lângă prima dată de stat pentru Rabla în valoare de 3000 de euro). De ce credeţi că noi suntem cea mai ruptă în cur naţie? Mergeţi fraţilor în America spre exemplu să vedeţi ce preţuri de nimic au şi câte îţi poţi permite muncind chiar mai puţin decât în prăpădita asta de ţară. Du-te să vezi cum bagă americanul de 8 dolari benzină... dar de banii ăia chiar bagă. Nu ca la noi să scuturi pistolul la pompă pentru ultima picătură. Chiar nu înţeleg partea în care tu spui că bulgarii ar încerca vreo mişcare. Cu turismul sunt înainte noastră şi ca mentalitate ne-au cam luat-o înainte de mult timp. |
Quote:
|
Eu zic ca daca si-ar permite, oricine ar avea o masina inmatriculata pe Romania. Si ca exemplu....de ce sa iei un Opel Astra din 92 sa il inscrii pe Romania cand poti sa iti iei un Opel Astra din 96 si sa il inscrii pe Bulgaria ( costuriile fiind egale ). Este un exemplu, nu am spus`o cu rautate si sper ca posesorii de Opel Astra sa nu se atace , repet, era un exemplu.
|
Quote:
Da te opreste nenea garcea si itzi face dosarul si zice k e radiata in momentul cand tu nu ai platit impozitul ...pt ca majoritatea care au masinile in BG fac ITP-ul la ''unu care face si el pe najpa '' iar de impozit uita sa l plateasca asta este principala cauza de radiere a masinii!! Iar fazele astea cu radiatul nu stiu dar majoritatea actelor nu sunt facute cum trebui si deaia se ajunge la radiere , confiscare, etc etc... Am masina imatriculata pe BG de 1 an si nu am avut nici o problema, si inainte de asta am avut o alta calibra cu numere de spania si am avut un mare accident ......si vreau sa zic nu am avut niciodata probleme cu asig si nici cel pagubit.... De exemplu cea cu asigurarile pe BG multe nu sunt valabile in RO pt k nu au carte verde si multi nu realizeaza asta |
@B-99-SAA
La un motor 1.4 platesti 200-600 euro in functie de norma de poluare (E4-E3). La cel 1.6 patesti 300-1000 (E4-E3). In unele cazuri chiar platesti mai putin decat la o masina noua E4. Si cred ca sunt destule masini bune fabricate peste 2000 cu motoare 1.4 , 1.6 , 1.8 Euro4 In conditiile in care stai in garsoniera si ai un salariu de 1500 ron cu spui tu, nu reusesti sa strangi prea mult, ba chiar esti fericit daca la sfarsitul lunii poti iesi la un film cu prietena si cumperi si un suc. DAR, in cazul asta chiar nu cred ca masina este singurul lucru care iti lipseste. Daca fac un calcul, cred ca mult mai ieftin si mult mai rapid este transportul in comun decat masina proprie. Si chiar daca ti-ar trebui masina, sa spunem ca in week-end mergi in provincie la parinti/rude/prieteni, nu cred ca ti-ar trebui neaparat o masina de 3000 euro. Tie iti trebuie o masina ieftina, care sa consume putin si sa fie cat de cat fiabila. Dar noi nu vrem un logan, vrem un mertan, doar BMW-uri M3 sau Audi A6, daca se poate si 3.0 TDI Quattro in care sa bagam motorina de la tractoristi ar fi perfect. Si uite asa apar masini inscrise pe Bulgaria. @andi_cimpean nu-i nimic rau in ati lua o masina buna la 2-3000 euro. Insa e rau cand tu ai doar banii aia si trebuie sa faci foamea toata luna viitoare ca sa platesti taxele masinii sau ti-ai pus familia sa faca imprumut pe 5 ani la banca. Cunosc caz. In grupul meu un prieten avea un A6 1.9 tdi, toate bune si frumoase. Altul, ca para el mai "jmecher" si-a luat 2.5 tdi, dar pentru asta au fost ai lui nevoiti sa faca imprumut la banca, si unde mai pui ca masina avea vreo 250000 km si el mergea incet cu ea, ca sa nu consume, i s-a dus un injector principal, in functie de care se calcula timpi celorlalte injectoare sau ceva de genul asta. Si uite asa a ramas si fara 5-6000 euro cat a dat pe ea, bani sa o repare nu are de unde, schimb filtre si ulei nu a vazut de cand a luat-o, plus ca este automata si incepe sa-i faca figuri si convertorul de cuplu... A, si sa nu mai vorbim de impozit ... ca este inscrisa pe Romania. L-a asta ma refer cand zic ca ne intindem mai mult decat ne ajunge plapuma. Masina buna pentru tine nu este cea de care iti ajung banii, ci cea pe care o poti intretine. Pe acelasi principiu s-a mers si la noul impozit auto. Daca ai motor 3000 benzina, tie aia iti consuma cam 25%, in conditiile in care tu faci 10000 km pe an, cheltuiesti 120 milioane pe an la combustibil, ce inseamna la tine inca 21 de milioane? Ar fi 1000 km parcursi in plus. @trafy-vr6 un opel astra din 96-98 cu motor 1.7 diesel euro 3 te costa cam 6-700 euro, daca ai si filtru de particule, scade pe la vreo 450. Dar parca altfel te vede lumea cand te dai jos la Mall dintr-un Vectra GSI cu numere de BG, decat dintr-un Astra 1.7 cu numere de Ro. Parca e mai frumos sa ai ca masina de familie un e39 2.5 tds decat un e36 1.8tds Si din nou P.S. Sa nu se inteleaga ca sunt vreun "baietzash" de bani gata sau ca am vreun s-class prin curte si ca rad "ha ce saraci sunt romanii", fac parte din aceasi categorie sociala cu majoritatea romanilor insa imi place sa spun lucrurilor pe nume. Si inca un lucru, la noi in tara, sunt multi care prefera sa dea 3000 euro pe o masina, chiar daca le ploua prin acoperis folosind scuza "Ba, iti ploua in casa / Pai si unde sa ma urc pe ploaia asta sa il repar" , "Uite ma, a iesit soarele, urca-te pe casa/Pai ce rost are, nu vezi ca nu mai curge" Oricum, asta este ultimul post, ca incep sa o dau in offtopic. |
Zicea cineva ca le facem burta mare la bulgari,dar ganditi-va o clipa la bulgari o inmatriculare + asig + itp se face cu maxim 500-600e da?La 1 masina inmatriculata pe romania astia cu banii de pe taxa inmatriculezi 20 de masini pe bg cu taxa lor triplata,paispata ca ma ia capu de hotzi spartzi....Nu le facem deloc burta mare,treaba e ca la ei se mai fac unele chestii cu , cap deoarece i-a unpic de la fiecare Bg dar Ro vrea sa ia mult mult mult de la fiecare si uite asa o sa ia _)_....Am inteles eu bine sau dak ai masina pe bg inamtriculata pe firma iti pot lua astia numerele?Auzisem zvonuri ca politia Ro au facut o mica alianta cu politia Bg'ei impotriva celor ce circula vezi doamne fraudulos...:-j
|
@cheluakame: atat platesti acuma.... uita-te cat o sa platesti din 2011. Eu de aia ziceam, acum dar intr-adevar mi se par oarecum rezonabile...
@Tweety_rzw: nu exista sa mergi fraudulos cu masina din moment ce ai procura.... sa fie clar, mare lucru n-au ce sa faca romanii din moment ce toata procedura de inmatriculare e corecta, decat sa opreasca masinile de BG mai des pt control... in rest, sanatate :) |
Quote:
Ce zici? Este fraudulos sau nu? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Bineinteles exista si riscuri atunci cand inscrii masina pe o firma din bulgaria,majoritatea sunt in litigiu! Atunci da se pot pierde masinile,actele,etc Iar pt toti frustratii care tot bat campii ca sunt numai jeguri de masini,pai ce dracu sa-si mai permita romanii pe saracia asta?probabil unii traiesc in lumi paralele,ori eventual au facut leasing la o saracie de logan sau duster si le vad mari masini In fine ... fiecare cu rotitzele lui :-j |
stiit undeva unde sa inscriu si eu ok o masina in bulgaria ? are numere rosii acum. si preturi mai mici ?
|
eu am avut masina pe bg 3 ani si se merita
Acuma depinde si cum o inmatriculezi daca ii pe firma nai nici o treaba ii totu legal dar daca ii pe o PF deacolo nu ajungi cu ea in tara si ii radiata asta 100% sigur Cat despre masina nu tio poate lua exista o procura speciala pe baza careia firma nare nici un drept asupra masini ,so vanda fara semnatura ta si sunt si avantaje foarte mari ptr cei care sufera de boala vitezei nu vin amenzi prin posta de la radar Alt avantaj daca ai un bolid cu ceva caluti putere asigurarea ii mai ieftina si impozitu Se merita din plin daca ai o masina puternica cu o taxa exagerata |
100% de acord ,
am avut cel putin 6-7masini pe bulgaria de cind sau deschis vamile si nam avut probleme cu actele la nici una , |
PRIETENI , joi a fost BATAIE la inmatriculari , din 4 masini amr eusit DOAR 2 sa bag JOI si inca 2 azi VINERI mi sau eliberat numerele , erau peste 250 de masini la RAR , stateau la rand INAFARA CURTII NU ERA loc sa arunci un muc de tigara !
au fost 5 masini din SIBIU venite + alte din toate colturile !! INMATRICULEZ si auto cu volan dreapta ANGLIA chiar azi am terminat un ford tranzit basculant cu VOLAN DREAPTA !!! |
caut ceva mai ieftin.. maxim 500e cu tot cu transport etc
|
Quote:
|
totusi e legal sa bagi o masina cu volan pe dreapta la ei? si sa umbli cu ea la noi
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Salut.O intrebare..nu e pe subiect..dar sunt in disperata cautare de niste raspunsuri.
Am adus o masina din spania cu acte in regula itp si asigurare, masina nefiind radiata din spania.N-am vrut sa o inmatriculez pe romania ci sa circul cu numerele de spania si sa-mi mentin actele de spania.Problema e ca dupa ce mi-a expirat asigurarea de spania, mi-am scos un set de numere rosii in ro si politistul de la inmatriculari mi-a pus o stampila pe certificatul de spania.Ce semnificatie are?Sunt obligat sa o inmatriculez pe Romania?Sau ii pot pune la loc numerele de spania daca e totul in regula cu actele(itp/asigurare/impozit in spania platit).Astept un raspuns va rog.Thanks |
din moment ce ai stampila de numere rosii nu mai ai dreptul sa circuli cu numerele de spania...
|
Quote:
|
Quote:
de ex dacă pleci cu maşina în Germania şi stai acolo 2-3-4 luni,poţi să îţi iei numere provizorii pe motiv că îţi expiră asigurarea şi nu o poţi face deoarece nu eşti în Spania, deci poţi să circuli cu numerele de Spania fără nici o problemă ! |
Quote:
|
Nu poţi înmatricula maşina în România până nu o radiezi din Spania.
Pentru că tu nu ai radiat-o, orice ştampile ţi-ar pune autorităţile române, ele nu-ţi pot anula în niciun fel înmatricularea spaniolă, ar încălca principiile de drept internaţionale şi comunitare. |
Quote:
|
Ce asigurare sa`mi fac eu pe numere de spania in romania ? Am auzit ca se fac pe o luna sau nush cat..dar sunt scumpe tare.
Deci daca am asigurare/itp/impozit platit tot ..pot sa circul cu numerele de spania in continuare in ciuda stampilei de pe certificat?Sau imi iau astia masina ?:)) |
| All times are GMT +2. The time now is 21:55. |
- Copyright 2026 4Tuning