![]() |
Re: Un Tico Portocaliu
4 Attachment(s)
Din categoria: INTRETINERE astazi am schimbat garnitura capacului de la culbutori si tampon cutie viteze.Echipament necesar: presa, imbus si chei inelare si tubulare de 14 si...rabdare.Cu aceasta ocazie am stricat un surub de la capac fiind nevoit sa-l conving sa se desfaca cu o daltita mica,inlocuit cu ceva asemanator.Constatat necesar inlocuit urgent burduf planetara stanga....hmm are doar un an, ajung sa schimb burdufurile de planetara odata cu uleiul si filtrele devine stresant.:rolleyes2. Pun si ceva poze din timpul reparatiei.
Attachment 2011489 Attachment 2011490 Attachment 2011491 Attachment 2011492 |
Am si eu o curiozitate. Pentru ce ai nevoie de presa?
|
Pai ce modalitate alternativa ai tu sa scoti bucsa veche de la tamponul motor si sa o pui pe cea noua?
|
Tocmai din cauza asta am intrebat...ca nu stiam :oops:
|
10 Attachment(s)
Moaaamaaa ce praf am pe topic frate :lol: Dupa cum am mai spus am schimbat in cele din urma iluminarea bordului.Astfel lumina vine din spate lafel ca la indicatorul de kilometraj inclusiv iluminarea acelor ;) .Acum vad si eu nivelul carburantului si temeratura lichidului de racire.Noaptea ma chioream sa vad acolo.
Attachment 2053322 Attachment 2053323 Attachment 2053324 Attachment 2053325 Attachment 2053326 Attachment 2053327 Attachment 2053328 Attachment 2053329 Attachment 2053330 Attachment 2053331 P.S Multumesc Alex pentru bordul de rezerva |
A iesit super! Felicitari! Acele de temperatura si benzina de la ce masina sunt?
|
a meritat munca :D! felicitari
|
Quote:
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Cine a zis ca masina nu se da mare dreptate a avut :rolleyes2
Attachment 2089396 Attachment 2089397 Attachment 2089398 Totodata mai am doua probleme :1-cred ca indicatoarele la apa si benzina nu mai indica corect banuiesc ca le-am decalibrat cand am montat acele deoarece temperatura la apa nu se mai ridica decat foarte putin(deobicei pe caldura mare si la suprasolicitare ajungea pana aproape de jumatate) iar cel de benzina se ridica max pana la jumatate desi am facut plinu. 2- adoua problema care o am si la care va cer un sfat e faptul ca se aude in difuzore zgomotul motorului.Pana acum nu se auzea. La problema cu usa o rezolv cu aXXO mare om mare caracter:lol: |
Pacat... totusi e bine ca ai scapat ieftin daca pot zice asa, nu stalp sau aripa spate indoite ....
|
Daca ai posibilitatea si mai ai acele indicatoare originale,cantareste-le ,(undeva la un amanet pe cantar de bijuterii),iar daca cele noi sunt mai grele,ai gasit buba.Citisem mai demult ca nu e bine sa schimbi acele indicatoare ,decat cu unele care au aceiasi greutate.
|
Ce a patit masina? :-S
Difuzoarele sunt amplificate? Ai nevoie de filtre in orice caz...parazitii care apar sunt de la alternator. |
Bun si o solutie de rezolvare a piuitul ala enervant?
|
Daca auzi alternatorul in difuzoare in functie de turatie, incearca sa vezi daca ai aceleasi simtome si cu alt player, probeaza unul de la un prieten si daca numai face, poti sa iti cam iei larevedere de la playerul tau, pt ca are etajul de filtrare terminat. Daca difuri sunt amplificate, poate fi aceasi problema dar cauzata de statie.
Eu am patit-o cu o statie. |
Quote:
|
La statie se poate rezolva problema cu un filtru pus direct pe intrarea RCA ori intre + si GND al statiei depinde de filtru. Cu cat statia este mai performanta si mai sensibila cu atat parazitii vor fii mai mari.
|
1 Attachment(s)
|
Quote:
|
10 Attachment(s)
Saptamana trecuta am inlocuit burduful de planetara stanga si uleiul in cutie.Portiera o sa o inlocuiesc mai tarziu.Pun ceva poze cam cum arata burduful vechi.Totodata si cateva cu un tico in lucru de prin Ploiesti.
Attachment 2113646 Attachment 2113647 Attachment 2113648 Attachment 2113649 Attachment 2113650 Attachment 2113651 Attachment 2113652 Attachment 2113653 Attachment 2113654 Attachment 2113655 |
voi sunteti cu culori dastea mai aparte :D
|
vlade ,ei sunt vecini de cartier si fac ura de rasa,ce vrei luciang ii de vina,el are idei deastea,ce viseaza noaptea ,face ziua
|
5 Attachment(s)
Inlocuit semnalizari urate cu unele mai frumoase zic eu.Afost necesar largirea gaurilor din aripa.
Attachment 2117150 Attachment 2117151 Attachment 2117152 Attachment 2117153 Attachment 2117154 |
Salut,
Poti, te rog frumos, sa cantaresti o roata? Sunt curios cat are. |
Salut,
Poti, te rog frumos, sa cantaresti o roata? Sunt curios cat are. |
10 Attachment(s)
Quote:
Pun poze cu masina in stadiul actual si doua de pe tf.;) Attachment 2129023Attachment 2129024 Attachment 2129025Attachment 2129026 Attachment 2129027Attachment 2129028 Attachment 2129029Attachment 2129030 Attachment 2129031Attachment 2129032 |
10 Attachment(s)
Dupa ceva timp vin cu poze noi.Masina nu a mai suferit modificari.Urmeaza sa-i fac revizia, acum avand 160 127km.Deocamdata nu am incaltat-o pentru iarna din lipsa iernii :lol: , temperatura fiind peste 7 grade.Cand va veni vremea o sa o incalt cu 135/80/r12 Debrica Frigo fata si 165/65/r13 Pirelli sapte.
Attachment 2212895 Attachment 2212896 Attachment 2212897 Attachment 2212898 Attachment 2212899 Attachment 2212900 Attachment 2212901 Attachment 2212902 Attachment 2212903 Attachment 2212904 |
Ia zi directore, prin Giurgiu cānd mai ajungi? Vreau sa uzi mașina :))
|
161073km ocazie cu care am schimbat uleiu si filtrele.Ca si piese necasare in scurt timp amortizoare spate.:twisted:
|
6 Attachment(s)
Attachment 2298396
Attachment 2298397 Attachment 2298398 Attachment 2298399 Attachment 2298400 Attachment 2298401 Tico la munte,incaltat imbracat echipat de zapata :lol: |
9 Attachment(s)
Salut!Revin cu noutati si anume: iluminarea torpedoului.De cate ori noaptea ati cautat ceva pe acolo si nu gaseati din pricina intunericului si a faptului ca nu este luminat.De ceva timp aveam o instalatie de pe un bord de accent dar deoarece a fost frig nu am avut cand sa o montez.Asa ca azi fiind putin soare si caldut m-am pus pe treaba.Instalatia am legat-o de cea de la becul de la scrumiera.O greseala a fost ca am montat lampa prea aproape de tija care tine clapa torpedoului si nu o mai puteam inchide motiv pentru care am fost nevoit sa renunt la ea.Eroarea a fost doar de 1 cm.Deci daca mai doreste cineva sa monteze sa o plaseze cat mai in spate.O sa atasez cateva poze din timpul montajului si cu cele necesare pentru montaj.In rest masinuta face kilometri,acum a ajuns la 165112 km si astepta niste amortizore spate,discuri frana,placute si urgent o toba deoarece asta e ca o sita,rasufla peste tot si zgomotul este enrvant.O sa fac niste poze si noaptea savedem rezultatul mai exact.
Attachment 2384732 Attachment 2384733 Attachment 2384734 Attachment 2384735 Attachment 2384736 Attachment 2384737 Attachment 2384738 Attachment 2384739 Attachment 2384740 |
Foarte frumos lucrat si pe mine ma enerva seara cand vroiam sa caut ceva in torpedou si am pus niste leduri amarate la 12 V :D
|
foarte tare masina...de bun gust!! iar iluminatul torpedoului chiar este necesar...si eu trebuie sa modific putin pe acolo pt ca la mine se aprinde lampa decat cu contactul pus...si e cam nasol...
bafta in continuare!! |
168064km nici o alta modificare.Am schimbat rulmetii fata deoarece nu mai reuseam sa mai aud muzica de la zgomotul lor si am incercat sa reglez frana de mana(desigur tot nu tine).Urmeaza o revizie mai amanuntita pentru Transalpina.
|
Foarte frumoasa masina! Imi place ca te ocupi de imbunatatiri practice si ingrijire, revizii, cat si de aspect, ceea ce e e important. Multi km fara probleme sa ai si sa tii topicul sus! :D
|
2 Attachment(s)
Salutare!Cateodata ma intreb ce rost are sa-ti vopsesti masina sa fie frumoasa fara zgarieturi ?Cand ai o groaza de vecini binevoitori care-si monteza carlig de remorcare doar sa nu-i intereseze cand dau cu saptele,participanti la trafic care zic:,,e tico ce naiba nu conteza o zgarietura", mergi la vre-un supermarket si desi tu te chinui sa o parchezi corect la o distanta rezonabila de celelalte masini parcate dar cand te intorici gasesti cate un meltean cu duster care are el masina noua si cand deschide usa si se opreste in portiera ta il doare undeva ca el a lovi-to cu michia si tie iti sare vopseaua.Ce o fi in capu' lor nu stiu dar asa imi vine cateodata sa iau un harb cu un rca la carpatica sau astra si sa fac cateva victime dintr-astia sa se invete minte :chainsaw::chainsaw::chainsaw: .O sa pun cateva poze doar cu bara sapate destul de elocvente nu de alta dar cand vad cate o noutate de genu asta pe masina ma apuca crizele de nervi.Oare tico e asa de mare de nu au loc de ea ca eu nu inteleg :confused::confused::confused::confused::confused: :confused: ????????
Attachment 2491572 Attachment 2491573 |
6 Attachment(s)
170563 km inlocuit discurile vechi cu discuri frana si placute brembo,inlocuit pistonas etrier stanga montat ceas.La recomandarea lui George am inlocuit garnitura de la capacul culbutori cu una de la victor reinz astfel am eliminat pierderile de ulei din zona aceea.Atasez cateva poze.Scuze pentru slaba claritatea pozelor.
Attachment 2531122Attachment 2531123Attachment 2531124Attachment 2531125Attachment 2531126Attachment 2531129 |
salutare!frumoasa masina....te vad din cand in cand pe strada zidari:rolleyes2...spor la treaba:)
|
Quote:
|
174808 KM schimbat filtre si in cele din urma am frana de mana.Urmeaza o evacuare,am materia prima mai am nevoie de timp sa ma pot ocupade asta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:25. |
- Copyright 2026 4Tuning