Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Ford (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford.html)
-   -   Focus RS Mk2 (https://forum.4tuning.ro/121-masina-mea-ford/205300-focus-rs-mk2.html)

Paul 10-06-11 20:20

Re: Focus RS Mk2

Quote:

Originally Posted by eNorel (Post 4329877)

Soft inca n-am pus, urmeaza ;)

Mi a soptit o pasarica ceva noutati :-)

Carolina 17-06-11 08:57

Inca un rs aici:-P Verde :D Bestiala jucaria, mai ales cand ai mai pus 50 cp .. La 350 e demonica deja.

eNorel 17-06-11 18:14

Quote:

Originally Posted by Paul (Post 4388756)
Mi a soptit o pasarica ceva noutati :-)

301wbhp :p iti dau alte detalii cand ma intorc in Brasov !

GTXR 17-06-11 23:48

Quote:

Originally Posted by Carolina (Post 4403327)
Inca un rs aici:-P Verde :D Bestiala jucaria, mai ales cand ai mai pus 50 cp .. La 350 e demonica deja.

In Tg-Jiu parca sunt 2 nu? Al tau care e cel inscris de Gorj sau cel de Italia? (szc de off)

Carolina 18-06-11 00:41

Da, al meu e cel de gorj.

eNorel 27-07-11 10:26

3 Attachment(s)
Aproape ca am atins obiectivele propuse pentru anul asta, n-am mai postat demult desi masina a suferit cateva modificari:

Arcuri Eibach 25mm fatza/15mm spate
Mountune Airbox
Filtru K&N Extreme
Vibra Technics Torque Mount
Intercooler Pace Black
Evacuare Turboback Milltek 76mm
Remapare DNA Tuning UK

Am facut masuratori cu masina stock la Racingcode: 249bhp cu 385Nm la roata
A doua masurare s-a facut dupa modificare tot la Racingcode evident: 301bhp cu 485Nm la roata
Mi-a lipsit catbackul Milltek la a doua masurare, masina avea doar Downpipe si Decat, rula cu catbackul stock.

https://www.youtube.com/watch?v=QUnKt...layer_embedded

Dupa montarea catbackului, traseul este complet si masina se aude asa:

https://www.youtube.com/watch?v=fswMt...layer_embedded

Nu m-au interesat neaparat valorile obtinute pe dyno ci castigul efectiv in urma modificarilor, vroiam sa stiu daca 'promisiunile' tunerului sunt sustenabile sau nu. In acest caz am fost multumit de diferenta. O sa mai fac o vizita la Sebastian dupa ce reusesc sa iau injectoarele si remaparea aferenta

Dupa montarea catbackului nerezonat s-a mai facut un dyno, de data asta la Exelixis, valorile fiind putin mai mari dar este alt catback, alt dyno, masurarea s-a facut in alta viteza etc.
Valorile obtinute au fost: 328 PS (aprox 323bhp) cu 526Nm la roata

Urmeaza sa rezolv cu injectoarele/remaparea si un set de gume putin mai late: 245/35 R19, iar daca lucrurile merg bine urmatoarele pe lista de bunatati sunt coiloverele + Powerflex Bush Kit

Andu_focus 28-07-11 09:07

Quote:

Originally Posted by eNorel (Post 4490445)
Aproape ca am atins obiectivele propuse pentru anul asta, n-am mai postat demult desi masina a suferit cateva modificari:

Arcuri Eibach 25mm fatza/15mm spate
Mountune Airbox
Filtru K&N Extreme
Vibra Technics Torque Mount
Intercooler Pace Black
Evacuare Turboback Milltek 76mm
Remapare DNA Tuning UK

A doua masurare s-a facut dupa modificare tot la Racingcode evident: 301bhp cu 485Nm la roata
Mi-a lipsit catbackul Milltek la a doua masurare, masina avea doar Downpipe si Decat, rula cu catbackul stock.

https://www.youtube.com/watch?v=QUnKt...layer_embedded

Dupa montarea catbackului, traseul este complet si masina se aude asa:

https://www.youtube.com/watch?v=fswMt...layer_embedded

Nu m-au interesat neaparat valorile obtinute pe dyno ci castigul efectiv in urma modificarilor, vroiam sa stiu daca 'promisiunile' tunerului sunt sustenabile sau nu. In acest caz am fost multumit de diferenta. O sa mai fac o vizita la Sebastian dupa ce reusesc sa iau injectoarele si remaparea aferenta

Dupa montarea catbackului nerezonat s-a mai facut un dyno, de data asta la Exelixis, valorile fiind putin mai mari dar este alt catback, alt dyno, masurarea s-a facut in alta viteza etc.
Valorile obtinute au fost: 328 PS (aprox 323bhp) cu 526Nm la roata

Urmeaza sa rezolv cu injectoarele/remaparea si un set de gume putin mai late: 245/35 R19, iar daca lucrurile merg bine urmatoarele pe lista de bunatati sunt coiloverele + Powerflex Bush Kit

suna bine ce ai facut tu acolo...bafta si sa auzim de bine ;)

Kruger. 02-08-11 11:56

Intrebare, acest motor nu este de fapt T5-ul de la Volvo ?

eNorel 02-08-11 13:47

Da, e chiar T5-ul !

Kruger. 02-08-11 14:08

Un motor extraordinar !! - cu un consum putin cam mare (comparand cu alte motoare similare) dar asta e :)

Cel pe care l-am condus eu era mai vechi (chiar un Volvo, avea rezervorul de 100 litri), probabil la variantele noi au mai optimizat ceva.

Felicitari pentru masina, e deosebita.

NWZeu 02-08-11 18:08

Nu prea e T5ul ..... in special la RS, ca si el si cel de pe ST se bazeaza pe T5 asta da, insa ele sunt derivate de acolo, nu sunt doar rebadged.

eNorel 03-08-11 14:59

Este acelasi motor de pe Volvo S40 2004-2006 (T5 ma refer), mai mult de atat o multime din piesele de pe masina vin direct branduite Volvo, nici macar n-au mai lipit stickere cu FoMoCo.

Catalyn 12-09-11 14:16

Quote:

Originally Posted by eNorel (Post 4490445)

Remapare DNA Tuning UK

A doua masurare s-a facut dupa modificare tot la Racingcode evident: 301bhp cu

actualmente circuli cu soft RacingCode sau DNA?

Paul 12-09-11 14:19

Quote:

Originally Posted by Catalyn (Post 4580717)
actualmente circuli cu soft RacingCode sau DNA?

DNA cu masurare la RC

eNorel 12-09-11 14:27

E exact cum a spus Paul, doar masurarea s-a facut la Racingcode

cristi_407 25-09-11 09:41

O masina superba si un baiat de nota 10 :)

makess 26-09-11 23:34

frumoasa masina. ce diferente sunt intre rs si st? cred ca o turbina mai mare, intercooler big si ceva injectoare?

Sebylos 28-09-11 15:14

Quote:

Originally Posted by makess (Post 4608644)
frumoasa masina. ce diferente sunt intre rs si st? cred ca o turbina mai mare, intercooler big si ceva injectoare?

Diferenta este ca RS-ul are o turbina mai mare si injectoare mai mari , intercoolerul e la fel , doar ca au mutat map-ul .

Motorul e bun ca e fiabil tine multi Km , dar consuma mult , are pistoane inalte , din aceasta cauza are si cuplu mare, dar nu e prea sportiv si elastic . Nu doar RS si ST-ul , focus II este greu , incercati sa-l ridicati cu cricul de la jumatatea pragului , si se vor ridica ambele roti , incercati asta la un golf sau o skoda sa vedeti cum indesati pragul , aici se explica greutatea .

Frumoasa ,masina si varianta la jante cu negru lucios e mai buna , parerea mea :D .
Participi la ultima etapa la tulcea ( 23 octombrie ) ?

Bryan 30-09-11 00:25

Intr-adevar nu e sportiv deloc :lol: si nici elastic :lol:. poti sa explici legatura dintre inaltimea pistoanelor si cuplul maxim dezvoltat de motor?

Quote:

focus II este greu , incercati sa-l ridicati cu cricul de la jumatatea pragului , si se vor ridica ambele roti , incercati asta la un golf sau o skoda sa vedeti cum indesati pragul , aici se explica greutatea
iar fraza asta n-are nicio logica..

Sebylos 30-09-11 20:30

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 4614861)
Intr-adevar nu e sportiv deloc :lol: si nici elastic :lol:. poti sa explici legatura dintre inaltimea pistoanelor si cuplul maxim dezvoltat de motor?

iar fraza asta n-are nicio logica..

Am acasa un Focus ST de 300 + cai , am un suzuki x90 de 200 cai , tata e mecanic ,si fraza are logica , deorece pragu tine e mai intarit cu fier , adica e mai greu spre deosebire de alte masini .

eNorel 30-09-11 21:04

Ne vedem maine si poimaine la KOE cine vine

Robert Coca 30-09-11 21:17

Ai pus injectoarele? :D

450yfz 07-02-12 22:41

Ce se mai intampla cu masina????

eNorel 07-02-12 22:47

:D

Maruntisuri pe partea de hardware: urmeaza o galerie de admisie candva in primavara si restul ramane neschimbat, cate ceva mic si mai estetic pe exterior, gen culoarea siglelor, revopsesc etrierii, etc.

Software nou probabil pana la jumatatea lui martie, o sa aiba mai putin cuplu, dar cred ca per total o sa puna putin mai bine puterea jos + ca va rula la doar 1.5 bar boost fatza de 1.36 bar din fabrica

O sa masor masina dupa ce fac schimbarile si o sa vad exact atunci castigurile de putere, pierderile de cuplu, AFR-ul si boostul.

450yfz 07-02-12 23:41

Quote:

Originally Posted by eNorel (Post 4869864)
:D

Maruntisuri pe partea de hardware: urmeaza o galerie de admisie candva in primavara si restul ramane neschimbat, cate ceva mic si mai estetic pe exterior, gen culoarea siglelor, revopsesc etrierii, etc.

Software nou probabil pana la jumatatea lui martie, o sa aiba mai putin cuplu, dar cred ca per total o sa puna putin mai bine puterea jos + ca va rula la doar 1.5 bar boost fatza de 1.36 bar din fabrica

O sa masor masina dupa ce fac schimbarile si o sa vad exact atunci castigurile de putere, pierderile de cuplu, AFR-ul si boostul.

Daca vrei dau si eu o masuratoare moca la Buzau!

eNorel 07-02-12 23:47

Nu ma deranjeaza deloc !

cristi_407 19-10-12 15:05

https://www.youtube.com/watch?v=-YDkldZ8uuI

All times are GMT +2. The time now is 11:54.

- Copyright 2026 4Tuning