![]() |
Re: Nissan 200 SX S13 (restaurare si tuning)
1 Attachment(s)
Ce-i mai bun ca o femeie ?
O masina si o cheie.... Cu femeia iti rupi patu, Cu masina mergi de-a-latu! Progrese:D |
frumoasa prezentare .. :D
|
Merci merci ;)
|
Nu arata rau deloc! Felicitari!
|
Dai si tu un semn de viata...
|
Quote:
e diferentialul stock? sau lsd-ul? |
Acum pe masina e LSD'u, da mai am unu sudat pentru cand the shit get's sour :D
|
ce lsd ai?
|
CUSCO Type RS 1.5-Way USDM ;)
am primit cu masina un vlsd, pe care l-am dat si am laut la 2nd hand pe asta :D Dar la concurs tot cu welded ma dau |
dece cel sudat se comporta mai bine sau?
|
LA capitolul drift mult mai bine, cu el n-ai nici cea mai mica pierdere de putere sau diff de turatii intre roti, deci folosesti puterea motorului eficient ;)
|
Exact, asta e un lucru care nu-l considera multi cand e vb. de LSD vs welded. Si eu o sa-mi iau un torsen pe roti dintate pt. street/time attack, dar la drift tot cu sudat o sa ma dau.
Multa bafta, octav |
multumesc pentru raspuns. poate voi incerca si eu diferential second bun in locul unuia nou necunoscut. pe asta poate il sudez
pot merge cu el sudat prin oras la treaba? dar alt oras? |
Poti merge cu el in oras, doar cand e ud pe jos in viraje sa iei curbele incet..... altfel :twisted:
|
Quote:
Poti merge linistit si la drum lung dar cu viteza mai mica, pentru siguranta (eu unul merg 110 constat, daca nu te grabest ideal e mai putin de atat). De ex. am adus S13 meu de la bucuresti pana la iasi cu dif sudat, cu E36 m-am dus suceava-inapoi tot cu dif sudat, Dragos (S14 negru) daca nu ma insel a mers pe roti cu dif sudat la multe etape. Nici nu-ti dai seama ca e sudat la drum lung (mers normal, nu "race") doar ca vei avea consum putin mai mare pt. ca e frecarea mai mare in curbe. Ca minus-uri la dif-ul sudat sunt urmatoarele : - daca vrei sa intorci sau parchezi strans vor scartai rotile nasol si vei pune stres mare pe planetare si sudura din diferential. De obicei e mai usor si mai sigur sa-i dai cate un sut de derapaj in cazurile astea. - vei avea o tendinta subviratoare usor mai pronuntata dar nimic de ingrijorat, mai ales daca ai gume mai late pe fata - nu recomand sa mergi foarte tare cu el sudat pe strada (120+), daca nu e facuta sudura cum trebuie si ti se rupe exista varianta nasoala sa-ti blocheze ambele roti spate si atunci poate sa se termine urat. Varianta okay e sa se rupa fara sa se fixeze in carcasa si pierzi doar propulsia. - vei consuma olecuta mai multa benzina - recomand sa inspectezi sudura din cand in cand sa fii sigur ca tine Daca ai deja o masina de zi cu zi dif-ul sudat ar fi de recomandat in opinia mea. Multa bafta, Octav |
Daca stai s te gandesti, pe linie dreapta poti sa mersi su cu 300, ca stresul pe suduri e 0, finda satelitii nu tind sa se roteasca in carcasa decat la diff de turatie intre roti (viraje)
Diff sudat se poate rupe doar la vira de prox 70-100 km/h, dar merse pe trasa, nu in derapaj...atunci este stresul cel mai mare pe suduri ;) |
De acord Vlad, dar asta in teorie. In caz ca il omori mult si incep sa-ti apara fisuri se poate rupe/dezintegra si pe drum drept, eu unul nu mi-as asuma riscul ;)
Multa bafta, Octav |
multumesc baieti. voi suda diferentalul si voi baga primii bani in suspensii. va urmaresc cu mare interes. :D
bafta cu noul motor! |
Mersi la fel ;) bafta si tie cu proiectul :D daca ai vreodata nevoie de ceva custom fabricated da un tzar si facem ;)
|
AAAh...am gasit un filmuletz cu mine :D....Prosche de 800 hp contra mea cu drujba :D si m-a batut cu 2m ca plafonasem
https://www.youtube.com/watch?v=3xesw...eature=related |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
In sfarsit putin progres :D...Am gasit un motor S14 cu VTC, dar cu multe probleme in el la un pret foarte mic ;). L-am luat si norocul meu, cilindrii sunt impecabili, au 1 sutime ovalitate toti :D, rezultatu, de 3 zile incoa scot toate toate internele de GTI-R din motoru de Pulsar si le pun in cel de Silvia care are si vtc....
Rezultatul suna cam asa: Bloc si chiuloasa Silvia S14 A Arbore forjat Biele forjate Pistoane forjate Pompa ulei mare de GTI-R Supape originale Arcuri duble la supape (32 in loc de 16) Solid pivots Axa came evacuare GTI-R (250) Axa came admisie GTI-R cu pinion cu VTC adaptat. Electronica MS2 Stand alone Rezumand tot, Pulsaru are ITBuri, care ajuta motorul sa fie mai liniar inainte de intrarea boostului si pe transferur de la aspirat la boost, motorul de S14 are VTC, care daca este comandat in favoarea maririi puteri inaintea boostului, minimalizeaza lagul si micsoreaza imens turbo kikul, deci teoretic motoru cat nu are boost merge cu avans mare la admisie si are putere ca un aspirat, cand vine boostu axa vine inapoi si se comporta ca un sr20det dupa ce a intrat turbina. Semn de intrebare ?! :D daca axa de GTI-R are deja avansurile marite din turnare, si eu mai vin cu 10-15 grade din VTC, nu se intalneste pistonu cu supapa ??? voi calcula si voi vedea ;) In scurt timp voi trimite arborere la metalizat si rectificat, dar inainte am de paltit niste datorii :P O poza |
wow .. fara cuvinte .. felicitari si bafta .. tot respectul ..
zici ca e scos nou din fabrica |
Quote:
|
Ha ha ! mi-a povestit Mihai faza...da aveai smart cu SR20....aveai :)))))
|
Quote:
|
4 Attachment(s)
Domnilor, revin si eu pe aici, cu niste poze...Masinuta deocamdata merge cu CA18'le, uneva la 200cp, deocamdata are cam asa montat pe ea FMIC, GT28,Wet Shot Nitrous, Chip stage 2 :D. La SR urmeaza sa ajunga bielele si arborele ;).
|
s-o crezi tu ca merge cu 200 de cai.....:-P:-P:-P
la ce ai pus pe ea, ai cel putin 240.... la volanta:lol::lol: |
eu am aproximat dupa farta de flow a turbinei, cam cat se pierde din trasmisie ? cat are la roata ?:D ca nu am ajuns cu el pe dyno inca :P
|
1 Attachment(s)
CA18DET cu interne stok 1.0 bar
t28 de pe un s14 chip stage 2 H-DEV FMIC evacuare cap-coada teava, diametru stoc neuspeed air intake clutch kit exedy stage 1 grup sudat |
Oho...destul de bine :D mai bine decat ma asteptam :D
|
Quote:
|
daca afr'u e sarac atunci puterea e mai mare, daca e bogat merge mai incet....ce afr ai pe boost ?:D
|
atunci aveam cam 14.... cand am facut dyno-ul.... dar am reusit sa il reglez la 13.5 si pe ture mari a mai scos inca 10 cai in plus, dar eram peste limita de presiune a injectoarelor.... si nu am riscat.... oricum, motorasul asta mic e potent...
|
eu ma opresc undeva la 12.5 sa fie sigur, ca la 13 incepe sa poc poc inauntru :D
|
13.5 - 14 in boost ? Razvane, vrei sa schimbi motorul ? :D
Eu incerc sa tin treaba sub 12 pe capat ca sa fie safe, motoarele noastre nu sunt cele mai moderne exemple cu injectie directa etc. sa fie f. fiabile peste 12 (max) din cele citite de mine. Vlad, niste filmulete in actiune, ceva ? Nos-ul il folosesti pentru spool/jos sau just for power ? Din experienta mea singura problema pe care o am cu motoarele astea mici cu turbo este faptul ca unele circuite de parcare de la noi au curbe f. stranse unde cu a 2-a (lunga) poti ajunge usor sub powerband daca esti follower si ai cam pus-o, nu te scoate nici un clutch kick din situatia aia. Cand mergi singur si poti mentine viteza si inertia spatelui treaba nu mai e asa grava, you can drive around it. Felicitari pentru progres ;) Bafta, Octav |
Quote:
P.S. Vin si filmulete, am tras si un touge cu ea cu circulatie inchisa, cu vreo 5-6 virjae driftuite asa la vreo 100/h, pe traseu ala pe care am filmat climbu cu masina de curse :D |
Interesant, asta poate fi doar de bine de vreme ce mai da drumu la niste caluti. Asteptam filmuletele si poate te vedem la Brasov in sept. :)
Cheers, Octav |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:35. |
- Copyright 2026 4Tuning