Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   BMW E36 vs E46 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/195365-bmw-e36-vs-e46.html)

GTR 19-12-11 00:54

Re: BMW E36 vs E46

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4784977)
Nici eu nu am vazut decat la accident f grav, da indoite duium, si sa vezi ce repede se indoaie fatza de cele de otel de care nici la accident dauna totala nu am vazut rupt....oricum cel de aluminiu e pt cei care stiu conduce....pt ca, cum dai intr-o bordura putin mai tare gata, ai pus-o de cateva sute de E, pe cand la E36 si E34 s-ar putea sa scapi chiar si fara paguba imediata! Oricum e vb de comparatie, nu poti sa nu iti dai seama ca oricum e mai sensibil cel semiluna de E46 din Al fata de cel de otel de E36!

Prefer sa pun o bascula noua (cu tot cu pivot si bucsi, 600-1000 ron manopera inclusa) la E46 decat sa indrept "lonjeron" cum am patit la E36, pe langa faptul ca personal o singura persoana am auzit sa schimbe bascula la E46 cand a spart si jeanta, in rest nici eu nu am patit si nici nu am auzit cazuri.

Parerea mea este ac perseverezi aiurea sa pui la egalitate e36 cu E46, diferentele fiind enorme, de la SIGURANTA activa cat si cea pasiva (foarte importante atat pt. mine cat si pentru multi altii), pana la confort, aspect exterior, interior, optiuni, etc..
Si acum mai intorc capul dupa cate un E46 de bine ce arata (chiar si stoc). E36 e foarte frumos dar se vede bine ca este "OLD".

Predator 19-12-11 01:01

Nu am inteles niciodata de ce E36 avea clima 2 zone, iar E46 single.

Xelo 19-12-11 01:41

E30 - single
E36 - dual
E46 - single
E90 - dual
F30 - optional

Gixer 19-12-11 11:40

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4785002)
O fi, daca zici ca stii comparativ, eu nu am reusit sa vad inca vreunul stramb sau rupt, dar probabil ai mai multa experienta cu astea.
Totusi, pretul e de vreo 200 de lei, nu de cateva sute de euro, ca nu-i seria 7 nou :lol:

E drept ca deja preturile si la E46 au luat-o bine in jos....intr-o vreme nu gaseai brat d-asta mai ales cel drept sub 500Ron, si nu de mult timp, iar la E36 era cam 200lei si acuma e totusi inca 100-120...

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4785033)
Prefer sa pun o bascula noua (cu tot cu pivot si bucsi, 600-1000 ron manopera inclusa) la E46 decat sa indrept "lonjeron" cum am patit la E36, pe langa faptul ca personal o singura persoana am auzit sa schimbe bascula la E46 cand a spart si jeanta, in rest nici eu nu am patit si nici nu am auzit cazuri.

Parerea mea este ac perseverezi aiurea sa pui la egalitate e36 cu E46, diferentele fiind enorme, de la SIGURANTA activa cat si cea pasiva (foarte importante atat pt. mine cat si pentru multi altii), pana la confort, aspect exterior, interior, optiuni, etc..
Si acum mai intorc capul dupa cate un E46 de bine ce arata (chiar si stoc). E36 e foarte frumos dar se vede bine ca este "OLD".

Si aia e drept, ca mai bine bagi 2-3 sute de E in 2 brate si o bascula decat intr-un indreptat de lonjeron si totusi garantat macar un brat 4-5 sute chiar si la E36, numai ca, daca impactul nu e f mare la E36 s-ar putea ca sa nici nu sesizezi ca s-a intamplat ceva, pe cand la E46 deja sa faci joc la o rotula sau sa instrambi un brat de Al sau sa rupi o ureche de prindere la bascula spate(am avut 2 cazuri in 3 ani) care de 100E te cam usca.....totusi cel mai bine e sa stii conduce si atunci nu ai probleme d-astea cu nici una din ele, plus o guma inalta(ex 215/60/15) pt drumurile noastre te scuteste de multe belele!

Diferentele crede-ma nu sunt enorme, unele chiar abea daca le sesizezi mai ales cele legate de comfort, fiabilitate, dinamica, si nu toate sunt in favoarea E46-lui.....per total da, e o masina mai buna E46 comparativ la aceeasi stare chiar, garantez si eu asta, dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl chiar! Cand a fi diferenta la motorizarea cea mai comuna de 1.8 sa zicem de 1000-1200E max(1500E vs 2700E de ex) atunci v-a merita E46 mai bine.

GTR 19-12-11 12:55

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4785458)
E drept ca deja preturile si la E46 au luat-o bine in jos....intr-o vreme nu gaseai brat d-asta mai ales cel drept sub 500Ron, si nu de mult timp, iar la E36 era cam 200lei si acuma e totusi inca 100-120...

Si aia e drept, ca mai bine bagi 2-3 sute de E in 2 brate si o bascula decat intr-un indreptat de lonjeron si totusi garantat macar un brat 4-5 sute chiar si la E36, numai ca, daca impactul nu e f mare la E36 s-ar putea ca sa nici nu sesizezi ca s-a intamplat ceva, pe cand la E46 deja sa faci joc la o rotula sau sa instrambi un brat de Al sau sa rupi o ureche de prindere la bascula spate(am avut 2 cazuri in 3 ani) care de 100E te cam usca.....totusi cel mai bine e sa stii conduce si atunci nu ai probleme d-astea cu nici una din ele, plus o guma inalta(ex 215/60/15) pt drumurile noastre te scuteste de multe belele!

Diferentele crede-ma nu sunt enorme, unele chiar abea daca le sesizezi mai ales cele legate de comfort, fiabilitate, dinamica, si nu toate sunt in favoarea E46-lui.....per total da, e o masina mai buna E46 comparativ la aceeasi stare chiar, garantez si eu asta, dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl chiar! Cand a fi diferenta la motorizarea cea mai comuna de 1.8 sa zicem de 1000-1200E max(1500E vs 2700E de ex) atunci v-a merita E46 mai bine.

Am uitat defapt de alta importanta diferenta, dar si diferenta de pret este f. mare.

320d (150 CP), 330d si xd (204 CP), 330xi, ultima cutie automata de pe e46.

Oricum, sunt foarte putine lucruri de reprosat la E36, a fost si este o masina foarte tare.

RVL 2000 20-12-11 00:32

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4785458)
dar inca nu justifica diferenta de pret de practic dublu fata de E36fl

Pai diferenta de pret o face piata, adica cei care cumpara, nu o stabileste cineva.
Dupa mine se justifica prin prisma sigurantei si asistentei 9care tot siguranta e) mai ales iarna unde in mod normal
motor un pic mai nervos + RWD - esp(dsc) - experienta = LOVE

In legatura cu durabilitatea ce se discuta mai sus, in caz de accident, cel mai tare ma intereseaza sa nu iasa nimeni din masina sifonat!
Cu toata pasiunea si blah blah blah, fieratania e inlocuibila/reparabila si daca totusi nu e - se traieste mai usor fara masina decat fara orice parte din corp (nu incepeti cu unghii si par ca stiti bine ce vreau sa zic).
De diesel n-are rost sa vorbim pentru ca diferentele sunt mari intre e46 98 si e46 2005.

Pentru pasionati de e36 tot respectul dar cand mi-am cautat masina de zi cu zi (cu posibilitatea de a fi condusa si de sotie) a iesit complet din calcul.

Gixer 20-12-11 10:53

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4786696)
Pai diferenta de pret o face piata, adica cei care cumpara, nu o stabileste cineva.
Dupa mine se justifica prin prisma sigurantei si asistentei 9care tot siguranta e) mai ales iarna unde in mod normal
motor un pic mai nervos + RWD - esp(dsc) - experienta = LOVE

In legatura cu durabilitatea ce se discuta mai sus, in caz de accident, cel mai tare ma intereseaza sa nu iasa nimeni din masina sifonat!
Cu toata pasiunea si blah blah blah, fieratania e inlocuibila/reparabila si daca totusi nu e - se traieste mai usor fara masina decat fara orice parte din corp (nu incepeti cu unghii si par ca stiti bine ce vreau sa zic).
De diesel n-are rost sa vorbim pentru ca diferentele sunt mari intre e46 98 si e46 2005.

Pentru pasionati de e36 tot respectul dar cand mi-am cautat masina de zi cu zi (cu posibilitatea de a fi condusa si de sotie) a iesit complet din calcul.

Piata nu e facuta din oameni perfect informati despre o masina......macar o parte din aceasta informare o are in rol un forum ca acesta; iar problema lui E46 e ca se afla in piata si E36....altfel si-ar merita pretul....totusi cum ai zis si tu e diferenta mare intre E46 din 98 si unul de dupa 2002; iar treaba cu RWD+gheata=love e un cliseu idiot din lumea auto la fel de mare ca si cel cu masina sport tre sa aiba neaparat cutie manuala....acuma 50 ani clar nu erau sistemele astea tampe de siguranta facute ca si parasuta blonda sa poata merge cu X5 fara sa intre in sant in 2km si oamenii tot au mers cu masini inca mai mult RWD cum era atunci si raportat la amploarea fenomenului auto au murit chiar mai putini decat acuma!!!

Cunosc destule femei care conduc E36, chiar una are 325i si nu a accidentat-o deloc si merge si in strainatate, si la o prietena buna i-am gasit si recomandat un 320i vanos coupe....nu tre sa fi nushce pui de Sena sa conduci un E36, ba chiar as spune ca e mai facil cu mult decat un E34 sau E32, si cam la fel ca un E46. Daca vrei si consum mic si putere cat de cat 320d de 150cai e un compromis ok...

BMnWA 20-12-11 16:08

prietena mea cand si-a luat prima masina evident ca am impins-o pe e36 chiar daca nu era ceva nice sau cute,dar un compact de 1.6 s-a lipit de ea si nu a avut probleme de fel nici ca incepatoare.. Ce sa mai vorbim de un e36 cu asc care e peste multe masini dastea mici mai de fete care nici macar nu au asr esp sau asc..

RVL 2000 20-12-11 18:29

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4787020)
iar treaba cu RWD+gheata=love e un cliseu idiot din lumea auto

E cliseu pana ti se intampla...

Eram de acord daca pe langa povestile cu "mergeam linistit si mi-a fugit de c**", nu mi s-ar fi intamplat si mie.
Intr-o curba pe care o iei pe uscat lejer cu 70-80, am intrat cu a 2-a cu ~2000rpm maxim, cu piciorul fix, problema a fost ca eu n-aveam experienta nici pe dieselu-uri si cand a inceput sa fuga de spate am redus doar putin, cum as fi facut la otto dar ea a continuat sa fuga spate, noroc ca sensurile erau despartite de 2 picioare de pod intre care am incaput la fix, fara pagube.
Un prieten a patit aceeasi chestie cu FWD pentru ca se formase polei in ~15 min de cand trecuse el pe acolo.

Primele incercari de derapaj controlat ale mele cu DSC complet off, pe zapada/polei cu actuala au fost dezastru.

In strainatate e altceva, am facut intr-o iarna serioasa vreo 10kkm cu o masina fara esp cu cauciucuri de vara si nici alea la prima tinerete cu ZERO emotii.

aleks 20-12-11 19:59

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4787624)
In strainatate e altceva, am facut intr-o iarna serioasa vreo 10kkm cu o masina fara esp cu cauciucuri de vara si nici alea la prima tinerete cu ZERO emotii.

De ce, acolo nu vine iarna? :lol:

a3ds 20-12-11 20:04

Vine, dar in toata germania si austria nu am gasit zapada pe strasse, desi pe trotuare era plin + gheata.

aleks 20-12-11 20:26

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 4787871)
Vine, dar in toata germania si austria nu am gasit zapada pe strasse, desi pe trotuare era plin + gheata.

Las' că am prins eu o inzapezire pe Autobahn de am zis ca acolo raman.
Au si ei sincope, ca toata lumea, au drumuri inzapezite, au gropi, au semnalizari lipsa, nu sunt extraterestri...
Ca pe ansamblu sunt la mii de ani lumina de noi, e drept, dar sa nu te bazezi pe gumele de vara pe tractiune spate pe motiv ca-i Germania...

ady_viteza 20-12-11 20:32

Dupa parerea mea e doar chestie de gust!!!
Eu unul recunosc ca nu-mi plac si nu mi-au placut niciodata pisicutele...nu-mi plac si gata....am vazut e36 impecabile...am vazut cazane...am vazut toate motorizarile posibile....am mers inclusiv cu ambele variante de M ...si de 286 si de 321 de cai....si tot nu-mi plac oricum le-as privi:D
Imi place e46 coupe...si de aceea mi-am luat unul asa cum imi doream....consider ca e ultima serie de BMW facuta pentru cei care iubesc marca asta si pentru dorintele fiecaruia dintre noi.....noua serie 3 care a inlocuit e46-le mi se pare extrem de urata si fara personalitate!!!
Oricum la acest "e36 vs e46' ar trebui sa raspunda in primul rand cei care au avut acces la ambele modele si care pot da un raspuns obiectiv.....cei care au un e36 de "bulgaria" si care nu au mers niciodata cu un e46 stiu foarte bine ce or sa spuna:lol:

PS Intre e36 si e46 voi alege intotdeauna un E30:D:D:D

RVL 2000 20-12-11 20:48

@aleks: era FWD

aleks 20-12-11 21:30

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4787965)
@aleks: era FWD

scuze, se vorbea de bmw-uri si luasem drept etalon rwd :lol:

a3ds 20-12-11 22:37

Quote:

Originally Posted by ady_viteza (Post 4787927)
Dupa parerea mea e doar chestie de gust!!!
Eu unul recunosc ca nu-mi plac si nu mi-au placut niciodata pisicutele...nu-mi plac si gata....am vazut e36 impecabile...am vazut cazane...am vazut toate motorizarile posibile....am mers inclusiv cu ambele variante de M ...si de 286 si de 321 de cai....si tot nu-mi plac oricum le-as privi:D
Imi place e46 coupe...si de aceea mi-am luat unul asa cum imi doream....consider ca e ultima serie de BMW facuta pentru cei care iubesc marca asta si pentru dorintele fiecaruia dintre noi.....noua serie 3 care a inlocuit e46-le mi se pare extrem de urata si fara personalitate!!!
Oricum la acest "e36 vs e46' ar trebui sa raspunda in primul rand cei care au avut acces la ambele modele si care pot da un raspuns obiectiv.....cei care au un e36 de "bulgaria" si care nu au mers niciodata cu un e46 stiu foarte bine ce or sa spuna:lol:

PS Intre e36 si e46 voi alege intotdeauna un E30:D:D:D

F30 mi se pare mult mai reusit decat e46. E90 nu mi-a placut decat coupe, sedanul este groaznic.

Gixer 21-12-11 00:41

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 4787624)
E cliseu pana ti se intampla...

Eram de acord daca pe langa povestile cu "mergeam linistit si mi-a fugit de c**", nu mi s-ar fi intamplat si mie.
Intr-o curba pe care o iei pe uscat lejer cu 70-80, am intrat cu a 2-a cu ~2000rpm maxim, cu piciorul fix, problema a fost ca eu n-aveam experienta nici pe dieselu-uri si cand a inceput sa fuga de spate am redus doar putin, cum as fi facut la otto dar ea a continuat sa fuga spate, noroc ca sensurile erau despartite de 2 picioare de pod intre care am incaput la fix, fara pagube.
Un prieten a patit aceeasi chestie cu FWD pentru ca se formase polei in ~15 min de cand trecuse el pe acolo.

Primele incercari de derapaj controlat ale mele cu DSC complet off, pe zapada/polei cu actuala au fost dezastru.

https://www.youtube.com/watch?v=udb-g...eature=mh_lolz

Lasa intamplarile.....ce concluzie tragem de aici?
PS: Ala de intra ca un bolovan frontal in stalp are FWD.....iar ursul de o ia prin cucuruz e iX deci 4X4, restul RWD ;)

GTR 21-12-11 01:51

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4788311)

PS: Ala de intra ca un bolovan frontal in stalp are FWD.....iar ursul de o ia prin cucuruz e iX deci 4X4, restul RWD ;)

Vezi ca sunt etape de coasta in WRC in care masinile campioane de WRC de 300 CP au timpi mai prosti decat FWD Super 1600( ~200 CP). Asa s-a remarcat prima oara Leob, nu numai ca a castigat etape, a castigat cursa.

Gixer 21-12-11 09:52

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4788333)
Vezi ca sunt etape de coasta in WRC in care masinile campioane de WRC de 300 CP au timpi mai prosti decat FWD Super 1600( ~200 CP). Asa s-a remarcat prima oara Leob, nu numai ca a castigat etape, a castigat cursa.

Siguuuur, si marmota invelea ciocolata in staniol......probabil erau logane de 90 cai =)))))) asta e pe sistemul.....sa vezi ce l-am facut eu cu dacia pe ala cu BMW de dublu cai :-P Nu tre sa imi explici mie cum sta treaba cu povestile astea....am fost anul asta la o etapa de raliu in coasta, pe speciala Dangau din raliul Clujului, si cum mergea si se tinea pe curba EVO lui Titi Aur si Subaru lui Marisca nici o tractie spate nu i-ar putea face fatza.....intra in curba de 90grade cu raza de sub 20m cu 70-80kmph!!!!!!!

_anaconda_ 21-12-11 14:26

@ Gixer - ce ai vrut sa ne arati, ca toate, indiferent ca erau AWD, FWD sau RWD au intrat in stalp ? Felicitari.

PS - wake up - au trecut 15 ani de cand au aparut masinile alea de la tine din film din semnatura, lucrurile au progresat.

Gixer 22-12-11 01:21

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4788938)
@ Gixer - ce ai vrut sa ne arati, ca toate, indiferent ca erau AWD, FWD sau RWD au intrat in stalp ? Felicitari.

PS - wake up - au trecut 15 ani de cand au aparut masinile alea de la tine din film din semnatura, lucrurile au progresat.

Adica cum au progresat......ma faci sa rad de ma sparg :lol: .....au pus mai multe fire scumpe si deageaba pe toate masinile indiferent de tractiune, care se strica mai des si plastice care se sparg mai usor.....fain progres :oops:
Daca tot ma contrezi si astfel in concluzie FWD iti place(ca altfel nu m-ai contra) de ce vad ca preferi integrala.....intreb asa mai mult retoric, nu astept raspuns :P
PS: Si numai junghiu cu FWD a intrat in stalp, restul abea l-au atins in clipul ala, iar la mine la semnatura numai tot junghi cu tractie fatza de Alfa a lovit pinguinu.....acum bagati-o pe aia cu conspiratia ca e la moda ;)

GTR 22-12-11 03:40

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4789758)
Adica cum au progresat......ma faci sa rad de ma sparg :lol: .....au pus mai multe fire scumpe si deageaba pe toate masinile indiferent de tractiune, care se strica mai des si plastice care se sparg mai usor.....fain progres :oops:
Daca tot ma contrezi si astfel in concluzie FWD iti place(ca altfel nu m-ai contra) de ce vad ca preferi integrala.....intreb asa mai mult retoric, nu astept raspuns :P
PS: Si numai junghiu cu FWD a intrat in stalp, restul abea l-au atins in clipul ala, iar la mine la semnatura numai tot junghi cu tractie fatza de Alfa a lovit pinguinu.....acum bagati-o pe aia cu conspiratia ca e la moda ;)

O cutie de masina de WRC costa(in trecut ca aum le-au simplificat pt. reducerea costurilor) 300.000 de EUR, oare de ce!? pt. vre-o 2 sec pe etapa, pana de curand aveau voie cu diferentiale electronice, asa aveau si acum 20 ani? NU. costurile totale ale unei masini de WRC ajungeau pe la 1.8 mil EUR, oare de ce???
De ce au interzis cutiile secventiale automate, de ce au interzis diferentialele inteligente, etc.. Ca sa reduca costurile, pentru ca erau costuri exorbitante pt. 1-5 sec pe etapa care se traduceau in castigare de rally.

Oare de ce in Romania nu a existat niciodata o masina de top de WRC? Pentru ca nimeni nu da in Romania +1 mil de eur pe o masina + inca "x" foarte multi euro mentenanta, mecanici, piese de schimb, etc.

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4788533)
Siguuuur, si marmota invelea ciocolata in staniol......probabil erau logane de 90 cai =)))))) asta e pe sistemul.....sa vezi ce l-am facut eu cu dacia pe ala cu BMW de dublu cai :-P Nu tre sa imi explici mie cum sta treaba cu povestile astea....am fost anul asta la o etapa de raliu in coasta, pe speciala Dangau din raliul Clujului, si cum mergea si se tinea pe curba EVO lui Titi Aur si Subaru lui Marisca nici o tractie spate nu i-ar putea face fatza.....intra in curba de 90grade cu raza de sub 20m cu 70-80kmph!!!!!!!

Deci cel mai mult in viata ma enerveaza aroganta prostului de care tu ai inceput sa dai dovada din plin. Daca cunostintele tale in domeniu se opresc la niste banale fiare antice, te rog abtine-te, mai ales cand ai asa un handicap in domeniu.

Ia de aici rezultate pe 2011:

http://www.wrc.com/calendar-and-rall...pana/overview/

"RallyRACC-Rally de Espana is unique in that it’s the only true mixed surface round on this year’s World Rally Championship with one day taking place on gravel and two days run on asphalt.

Along with Neste Oil Rally Finland, it’s also the only other event on the 2011 calendar to host rounds of both the Super 2000 and Production Car world championships as well as the main WRC."

mai departe

http://www.wrc.com/results/2011/racc...eg=1&stageno=1

20 - 23 Oct 11
RACC Rally de Espana
Spain
Live Text

"09:18 Hanninen sixth fastest on SS1

SWRC runner Juho Hanninen sets the sixth fastest time in his Super 2000 car against the more powerful World Rally Cars as he battles for the SWRC championship."

AUUUUUUUU!

Si asta in 2011. Nu stau sa caut acum n ore pt. tine ca nu ma remunerezi (desi ar trebui) sa-ti arat ca au fost etape comune de 1600 sau 2000 in care masinile FWD au batut masini AWD de WRC din campionatul mondial de WRC.

Si pentru toate astea exista si o explicatie logica foarte simpla pe care te las sa o cauti tu.

Fiind absolut paralel cu subiectul, dar tu ne contrazici si chipurile incerci sa ne iei si la misto ---> oare esti penibil sau nu?

Gixer 22-12-11 11:50

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 4789794)
O cutie de masina de WRC costa(in trecut ca aum le-au simplificat pt. reducerea costurilor) 300.000 de EUR, oare de ce!? pt. vre-o 2 sec pe etapa, pana de curand aveau voie cu diferentiale electronice, asa aveau si acum 20 ani? NU. costurile totale ale unei masini de WRC ajungeau pe la 1.8 mil EUR, oare de ce???
De ce au interzis cutiile secventiale automate, de ce au interzis diferentialele inteligente, etc.. Ca sa reduca costurile, pentru ca erau costuri exorbitante pt. 1-5 sec pe etapa care se traduceau in castigare de rally.

Oare de ce in Romania nu a existat niciodata o masina de top de WRC? Pentru ca nimeni nu da in Romania +1 mil de eur pe o masina + inca "x" foarte multi euro mentenanta, mecanici, piese de schimb, etc.

Deci cel mai mult in viata ma enerveaza aroganta prostului de care tu ai inceput sa dai dovada din plin. Daca cunostintele tale in domeniu se opresc la niste banale fiare antice, te rog abtine-te, mai ales cand ai asa un handicap in domeniu.

Ia de aici rezultate pe 2011:

http://www.wrc.com/calendar-and-rall...pana/overview/

"RallyRACC-Rally de Espana is unique in that it’s the only true mixed surface round on this year’s World Rally Championship with one day taking place on gravel and two days run on asphalt.

Along with Neste Oil Rally Finland, it’s also the only other event on the 2011 calendar to host rounds of both the Super 2000 and Production Car world championships as well as the main WRC."

mai departe

http://www.wrc.com/results/2011/racc...eg=1&stageno=1

20 - 23 Oct 11
RACC Rally de Espana
Spain
Live Text

"09:18 Hanninen sixth fastest on SS1

SWRC runner Juho Hanninen sets the sixth fastest time in his Super 2000 car against the more powerful World Rally Cars as he battles for the SWRC championship."

AUUUUUUUU!

Si asta in 2011. Nu stau sa caut acum n ore pt. tine ca nu ma remunerezi (desi ar trebui) sa-ti arat ca au fost etape comune de 1600 sau 2000 in care masinile FWD au batut masini AWD de WRC din campionatul mondial de WRC.

Si pentru toate astea exista si o explicatie logica foarte simpla pe care te las sa o cauti tu.

Fiind absolut paralel cu subiectul, dar tu ne contrazici si chipurile incerci sa ne iei si la misto ---> oare esti penibil sau nu?

in orice competitie pt umila ta cunostinta, castiga ala de are mai multi bani! ATAT!!!
Stiu ca Seatu si Aveo bate BMW-ul la WTCC, dar scuza-ma acolo tot pe baza de cash e faza, plus au gume care cam anuleaza subvirarea tractiei fatza, si circuitele sunt destul de inguste facand imposibil aproape pt Bmw ca sa isi puna in valoare avantajul supravirator al RWD!
Atata timp cat interesul e sa vanda la fraieri ca tine gunoaie plasticate electronizate la preturi de APARTAMENT NOU o sa va tot minteasca cu tehnologi extraterestre prin care ei castiga 2 zecimi la o cursa in fata la echipa de nu are bani si merge cu masina legata cu sarma(conosc caz concret)!!!....ASA CA NU IMI VORBI TU MIE DIN EXPERIENTA TA DE PE CALCULATOR SI DE LA RECLAME.....zi-i la altu care poate te asculta si poate te crede!
Fa-ti o super-mega-extra masina cu ce tractie vrei si incearca sa castigi macar o etapa in coasta si sa faci asta fara sa cheltui zeci de mii de E.....atunci o sa ai dreptul sa imi povestesti mie ceva despre competitii, mecanica si progresul in tehnologie!

PS: CAT DE IPOCRIT POTI FII: MAI AI SI UN "JUNGHI" CU TRACTIE SPATE LA AVATAR DA TOT CU TRACTIA FATZA O DAI IN BURUIENI!!!

Giully4u 22-12-11 12:39

Gixer, hai sa iti explic de ce testul de la fifth gear e cel putin eronat: in primul rand sunt comparate masini diferite, sasiuri diferite. In al 2-lea rand, tu cand vezi un obstacol in strada continui sa accelerezi? Sunt 98% convins ca vei frana, ceea ce se traduce in caracter subvirator pt orice masina.

ady_viteza 22-12-11 13:04

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4790179)
PS: CAT DE IPOCRIT POTI FII: MAI AI SI UN "JUNGHI" CU TRACTIE SPATE LA AVATAR DA TOT CU TRACTIA FATZA O DAI IN BURUIENI!!!

Din cate stiu eu masina aia de la avatar e 4x4:D:D

PS Oricum a-ti deviat discutia de la subiectul initial!!!

ady_viteza 22-12-11 13:07

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4788311)

In nici-un caz ursul nu e 4x4...e varianta E30 M3 EVO II cu tractiune spate clasica!!!

Gixer 22-12-11 13:30

Quote:

Originally Posted by Giully4u (Post 4790250)
Gixer, hai sa iti explic de ce testul de la fifth gear e cel putin eronat: in primul rand sunt comparate masini diferite, sasiuri diferite. In al 2-lea rand, tu cand vezi un obstacol in strada continui sa accelerezi? Sunt 98% convins ca vei frana, ceea ce se traduce in caracter subvirator pt orice masina.

Nu e chiar asa...se vede si in testul respectiv ca a franat la toate 3 masinile....si fiind mai subviratoare intr-adevar pe franare orice masina, mai ales FWD care are si frana de motor tot pe rotile infranate cel mai tare si anume cele din fatza(ca nu cred ca mai calca cineva ambreajul in situatii bruste) si astfel fiind mult mai infranate decat apasate patineaza inainte(aici isi are rolul ABS-ul care face multe pt acest tip de tractiune si amplasare a motorului si distributia greutatii pe roti)....oricum a spus clar a RWD ca, keeping powering, si anume anuland prin supravirare din tractiune efectul acela subvirator :)
Dar sa revenim la topic ca altfel ne da aleks afara :P

_anaconda_ 22-12-11 14:47

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4789758)

Au progresat la toate capitolele, nu mai rade ca razi degeaba, inclusiv la 4x4, la orice vrei tu. Lasa-ma cu textele tale, am inteles, iti plac cazanele vechi, asta nu inseamna ca daca te apuci tu sa lozesti pe aici despre masinile noi ai si dreptate. Nu te-ai saturat sa impanzesti forumul cu conspiratii despre masinile noi fiind proaste iar alea vechi sunt miezu ca nu au fire ? Nu uita ca nu esti etalon in domeniu, daca nu iti plac tie nu inseamna ca asa este la modul general nu si incerca sa ii convingi si pe altii cu forta.

Prefer integrala dar toate tractiunile sunt bune, depinde de scop, preferinte, etc. FWD are avantajele ei.

RVL 2000 22-12-11 15:00

@gixer
La franare motorul e cam epsilon si daca e sa conteze catusi de putin , atunci cred ca mai degraba inertia lui ar tinde un pic sa propulseze masina.

P.S. in toate situatiile la limita am calcat ambreiajul, (nu m-am gandit- a fost reflex), ca la final am dat drumul la ambreiaj cu motorul pornit si in viteza, e partea a doua - mi s-a intamplat de cateva ori.

_anaconda_ 22-12-11 15:05

Vrei sa spui ca in frana de motor opresti mai greu decat cu ea pe liber sau ambreiaj calcat ? E prima data cand aud asta :lol:.

RVL 2000 22-12-11 15:11

Vreau sa spun ca e epsilon, nu conteaza.

Totusi daca tu rulezi linistit cu 3000rpm sa zicem, si iei piciorul brusc de pe acceleratie si franezi, daca motorul ar conta in vreun fel aceea ar fi prin inertia lui, "ritmul" de intrare in frana de motor e foarte mare raportat la timpul de descrestere a vitezei prin franare violenta.

a3ds 22-12-11 15:21

Frana de motor nu se foloseste decat de nubi. :) Este ineficienta si inutila, mai ales la masinile moderne care au ABS si alte gizmos. Mai prezinta si riscuri, de ex pentru cel din spate, cand dai frana de motor nu ti se aprind stopurile, poti pierde usor aderenta, solicita inutil transmisia si ambreiajul (chestii scumpe vs placute de frana) etc.

RVL 2000 22-12-11 15:29

Eu zic sa o folosim cu incrdere dar doar la rwd pe polei :D

aleks 22-12-11 17:09

Eu folosesc din plin frana de motor DACA E USCAT, dar e pacatoasa si treaba asta, am patit acum vreo 8 ani, din automatism, abia ninsese, inghetat asfaltul sub un cm de zapada, am lasat-o din gaz si m-am intors de-a latu' cu tot cu asr/esp/etc de am zis ca ma vad la stiri.
Repet, tractiunea spate nu e pentru neexperimentati in ale condusului cu rwd, ca la prima iarna PROtv-ul e prietenul lor :lol:

giubau_v8 22-12-11 17:18

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 4790628)
Eu folosesc din plin frana de motor DACA E USCAT, dar e pacatoasa si treaba asta, am patit acum vreo 8 ani, din automatism, abia ninsese, inghetat asfaltul sub un cm de zapada, am lasat-o din gaz si m-am intors de-a latu' cu tot cu asr/esp/etc de am zis ca ma vad la stiri.
Repet, tractiunea spate nu e pentru neexperimentati in ale condusului cu rwd, ca la prima iarna PROtv-ul e prietenul lor :lol:

Confirm. Prima iarna cand am avut un rwd pe mana , a fost si prima oara cand in frana de motor era sa fac cunostinta cu santul, pe jos fiind gheata neagra. De atunci m-am invatat minte .
E36 vs e46. E o chestie de gusturi pana la urma. Parerea mea.Mie unul imi plac amandoua in egala masura

Gixer 22-12-11 18:15

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 4790469)
Vrei sa spui ca in frana de motor opresti mai greu decat cu ea pe liber sau ambreiaj calcat ? E prima data cand aud asta :lol:.

Ai inteles fix invers ca deobicei :-P

_anaconda_ 22-12-11 18:35

Am inteles fix bine, mai citeste o data afirmatia lui.

Quote:

La franare motorul e cam epsilon si daca e sa conteze catusi de putin , atunci cred ca mai degraba inertia lui ar tinde un pic sa propulseze masina.
Daca tendinta ar fi sa propulseze masina, nu ar opri mai greu ? Jeez...

GTR 22-12-11 21:49

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 4790179)
in orice competitie pt umila ta cunostinta, castiga ala de are mai multi bani! ATAT!!!
Stiu ca Seatu si Aveo bate BMW-ul la WTCC, dar scuza-ma acolo tot pe baza de cash e faza, plus au gume care cam anuleaza subvirarea tractiei fatza, si circuitele sunt destul de inguste facand imposibil aproape pt Bmw ca sa isi puna in valoare avantajul supravirator al RWD!
Atata timp cat interesul e sa vanda la fraieri ca tine gunoaie plasticate electronizate la preturi de APARTAMENT NOU o sa va tot minteasca cu tehnologi extraterestre prin care ei castiga 2 zecimi la o cursa in fata la echipa de nu are bani si merge cu masina legata cu sarma(conosc caz concret)!!!....ASA CA NU IMI VORBI TU MIE DIN EXPERIENTA TA DE PE CALCULATOR SI DE LA RECLAME.....zi-i la altu care poate te asculta si poate te crede!
Fa-ti o super-mega-extra masina cu ce tractie vrei si incearca sa castigi macar o etapa in coasta si sa faci asta fara sa cheltui zeci de mii de E.....atunci o sa ai dreptul sa imi povestesti mie ceva despre competitii, mecanica si progresul in tehnologie!

Cunostintele tale sunt umile, nu ale mele.

Vorbim de o masina FWD de ~300.000 (cat cutia de WRC) de EUR si 265 CP care se bate cu o masina de AWD de WRC de ~1.5 mil EUR (cam de 5 ori mai scumpa) de 300CP.

Iar coasta la noi este foarte frumoasa dar este slabuta, oricare din primi 10 competitori de WRC sau S2000 face misto rau de orice masina de N sau S2000 din campionatul nostru si chiar si de H pe anumite trasee.

Vlad Adrian 02-02-14 18:44

e clasic ,imi place e36 ,e fiabil ,pe curbe nu prea imi place cum sta..dar per total imi place mai mult ca e 46....parerea mea!

GTR 02-02-14 20:15

Pe forumurile pasionatilor de BMW de afara M3 E46 a devenit o mica "icoana" si este cu mult superior din toate punctele de vedere lui E36.

All times are GMT +2. The time now is 20:47.

- Copyright 2026 4Tuning