Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda Civic Type-R vs. VW Golf V GTi DSG (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/19520-honda-civic-type-vs-vw-golf-gti-dsg.html)

Julyan86 15-12-08 16:33

Re: Honda Civic Type R vs GTI DSG

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1921454)
ia da-ne tu cateva hinturi cum se conduce Type R.... pentru oamenii normali asa...

"...(adica ma refer la faptul ca nu se conduce asa usor cum spune toata lumea ) ... " CRED CA AM FOST DESTUL DE EXPLICIT !!!******

zapinstein 15-12-08 16:53

Probabil din lipsa de cuplu e mai lenesa prin oras iar pe afara ar trebui sa freci mamaliga prin schimbatorul de viteza sa depasesti. Nu poti merge mereu cu peste 5000 rpm sa ai cuplu. Asta am observat cam la toate benzinarele aspirate cu o capacitate cilindrica mica/medie.

Asa ca GTI-ul are un avantaj major aici vs Type-R.

Julyan86 15-12-08 21:56

Quote:

Originally Posted by Julyan86 (Post 1922362)
"...(adica ma refer la faptul ca nu se conduce asa usor cum spune toata lumea ) ... " CRED CA AM FOST DESTUL DE EXPLICIT !!!******

Imi cer scuze public !!! Nu am facut-o cu rautate :(( !!!

Julyan86 15-12-08 23:33

Interesant http://www.autoexpress.co.uk/carrevi..._shootout.html
Astept pareri !!!

zapinstein 16-12-08 08:17

"When choosing a winner here, we weren’t necessarily looking for the biggest thrills. Instead, we wanted the biggest increase in fun factor per pound"

Gusturile nu se discuta.

UNLORD 16-12-08 14:09

Quote:

Originally Posted by Julyan86 (Post 1923419)

Nu mi se pare un test semnificativ. Ei nu au vizat performanta ci factorul de fun se pare...

mistreku 18-08-09 21:04

nush care e mai rapida, da' cred ca as opta pt GTI in ideea unui castig mai mare dupa chip.

Limba14 20-08-09 22:07

type-r este ceva special. motorul acela aspirat care pare a se tura la nesfarsit. designul de nava spatiala. hmmm
gti-ul de asemenea este un model incarcat cu istorie. performante excelente. design mai clasic, dar placut. dar threadul se refera la o comparatie cu un gti dsg. iar dupa parerea mea aceasta cutie este geniala. deci in cazul de fata as opta pt gti dsg.
daca nu ar fi dsg, as opta pt honda.

ka2alin 21-08-09 20:17

Eu merg mai mult dupa civic ... au motoare tari :D http://www.e-transport.ro/_files/gal...vic_type_r.jpg

vacaroz 21-08-09 20:29

Quote:

Originally Posted by ka2alin (Post 2575825)
Eu merg mai mult dupa civic ... au motoare tari :D http://www.e-transport.ro/_files/gal...vic_type_r.jpg

sa stii...sunt facute in totalitate din titan

carutasu 21-08-09 23:36

si totusi se spune ca Type R e mai slab decat modelul precedent.Japonezii s-au ieftinit si i-au pus punte rigida pe spate in loc de multi-linkul de la cel dinainte.Tinuta de drum a fost in oarecare masura afectata si are un caracter subvirator fata de inaintasa ei.

GTR 22-08-09 01:09

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 2576259)
si totusi se spune ca Type R e mai slab decat modelul precedent.Japonezii s-au ieftinit si i-au pus punte rigida pe spate in loc de multi-linkul de la cel dinainte.Tinuta de drum a fost in oarecare masura afectata si are un caracter subvirator fata de inaintasa ei.

Cu parere de rau asa este, actualul TypeR fiind net inferior ca performante modelului anterior cu excepria seriei Mugen RR care are niste performante de exceptie, dar comercializata mi se pare doar in Japonia si Anglia.

ka2alin 22-08-09 15:30

Am citit despre amandoua CTR este mai Rapid :D

Ovy12345 22-08-09 16:02

Mie imi place mai mult Golful.Si de aceea l-am si ales.

aleks 22-08-09 17:45

Quote:

Originally Posted by Ovy12345 (Post 2577416)
Mie imi place mai mult Golful.Si de aceea l-am si ales.

Vorbim despre GTI DSG, specific, nu despre orice golf, iar precizarea facuta în regulile secţiunii e taaaare clară: pentru ca îmi place mie şi pentru că aşa vreau eu nu se înscriu în categoria argumente logice şi pertinente. Încearca din nou şi precizează de ce el e mai bun decât Type R, comparativ vorbind.

Urban_Racing 23-08-09 01:59

Este adevarat ca fn nu este ce a fost ep , probabil ca pt argumente economice sau ceva de gen asta nu am inteleso , economie si kestii de marketing gen cum au facut si cei de la subaru dieselul samd , din cate stiu yo cutia dsg nu e recunoscuta nici pt caliatate nici pt fiabilitate si kiar nu cred ca pot sa aleg golful in fata la civic kiar daca din punct de vedere subiectiv si obiectiv nu sunt kiar neutru , dar daca intre un tip r si si un golf se alege dsg de ce nu se face cu un rr ? sau de ce nu se face comparatia cu gti normal ?

aleks 23-08-09 04:12

Urban_Racing, citeşte puţin punctul 11 de aici: https://forum.4tuning.ro/announcement.php?f=35&a=125

carutasu 23-08-09 13:08

nu mai stiu daca mi-am exprimat alegerea...deci, daca as fi avut pina in 30 de ani, probabil spuneam Honda (probabil)...acum insa sigur as alege GTI-ul, mai ales avand si dsg-ul.Incep sa caut totusi confortul si cu siguranta aici e diferenta mare, asta si in conditiile unor performante echivalente cu cealalta.

GTR 24-08-09 01:15

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 2579084)
nu mai stiu daca mi-am exprimat alegerea...deci, daca as fi avut pina in 30 de ani, probabil spuneam Honda (probabil)...acum insa sigur as alege GTI-ul, mai ales avand si dsg-ul.Incep sa caut totusi confortul si cu siguranta aici e diferenta mare, asta si in conditiile unor performante echivalente cu cealalta.

Unde este diferenta mare la siguranta????

http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2006/270.aspx

http://www.euroncap.com/tests/vw_golf_2004/196.aspx

The_Mask 24-08-09 12:54

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2580535)

Golf-ul are 5 stele si Civic-ul are 4, cel putin asa reiese din link-urile postate de tine.:)

a3ds 24-08-09 16:05

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2581466)
Golf-ul are 5 stele si Civic-ul are 4, cel putin asa reiese din link-urile postate de tine.:)

Pai da dar daca esti maniac Japo, 4 stele la japo > 5 stele la zee germans, nu e clar? :D

GTR 24-08-09 17:03

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 2581466)

Adult Occupant:

Civic 30 P
Golf 33 p

Child Occupant:

Civic 38
Golf 37

Iar tu ai declarat "confortul si cu siguranta aici e diferenta mare"

Unde este diferenta mare la Golf, 3 puncte in plus la adult si 1 in minus la copii?

Este adevarat, Golf are 1 mic + dar foarte mic, eu am intrebat unde este diferenta mare nu ca nu ar fi diferenta.

a3ds 24-08-09 17:16

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2582264)
Adult Occupant:

Civic 30 P
Golf 33 p

Child Occupant:

Civic 38
Golf 37

Iar tu ai declarat "confortul si cu siguranta aici e diferenta mare"

Unde este diferenta mare la Golf, 3 puncte in plus la adult si 1 in minus la copii?

Este adevarat, Golf are 1 mic + dar foarte mic, eu am intrebat unde este diferenta mare nu ca nu ar fi diferenta.

Mane, pe alte threaduri te legi de o zecime de secunda la drag si la o secunda doo pe circuit ca sa demonstrezi fara putinta de tagada ca masina x orezara> masina y nazista, cmmon, nici chiar tu nu poti fi atat de orb :))

GTR 24-08-09 18:05

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 2582294)
Mane, pe alte threaduri te legi de o zecime de secunda la drag si la o secunda doo pe circuit ca sa demonstrezi fara putinta de tagada ca masina x orezara> masina y nazista, cmmon, nici chiar tu nu poti fi atat de orb :))

Cred ca judeci gresit comentariile, poate vorbim alta limba, eu stiu!?

Nici macar nu contrazic alegerea GTI-ului, dar exagerarile nu-mi plac, poate-mi arati si mie comantariile mele exagerate.

DSG este de preferat din mai multe puncte de vedere cutiei manuale, diferenta de performanta este vaga in comparatia de fata, conforul este de partea VW, designul este o chestie discutabila, fiabilitatea mecanica si tehnica de partea Honda, materiale superioare VW, motor VW pretabil tuning, etc.

Pt. cunostinta ta, nu sunt fan inrait japoneze, apreciez atat japonezele (cam dezamagitoare in ultimul timp cu ceva exceptii), imi plac multe americane, europenele au gama vasta de valoare si apreciez expansiunea coreenilor.

Nu am nationalitate preferata,
brand preferat, nu am masina preferata, decat pe segmente si categorii de pret.

Mai putin obiectiv mi se pare ca esti tu in comentarii.

O zi buna!

carutasu 25-08-09 07:20

Re: Honda Civic Type-R vs. VW Golf V GTi DSG

ziceam ca acum tind sa caut confortul si cu siguranta , aici e diferenta.Nu am facut referire la siguranta (cu virgula inainte de "si" era poate mai clar, dar de obicei nu se pune :) ...eventual pun inainte de "aici" ).O masina gen Type R as folosi-o mai mult ca hobby, celalalt s-ar preta totusi mai bine la deplasari pe distante mai mari.Mai e si comoditatea dsg-ului.Asta in conditii de performante comparabile.Deci strict din punctul asta de vedere si dintre cele 2 masini prezentate.

ka2alin 25-08-09 11:57

Eu merg dupa Honda Civic Type R nu este mare diferenta vorba lui RA dar mie imi place mai mult honda are turatia aceea la motor intensa :D http://www.pistonheads.com/pics/news...type-r-4-L.jpg

GTR 26-08-09 02:56

Quote:

Originally Posted by carutasu (Post 2583487)
ziceam ca acum tind sa caut confortul si cu siguranta , aici e diferenta.Nu am facut referire la siguranta (cu virgula inainte de "si" era poate mai clar, dar de obicei nu se pune :) ...eventual pun inainte de "aici" ).O masina gen Type R as folosi-o mai mult ca hobby, celalalt s-ar preta totusi mai bine la deplasari pe distante mai mari.Mai e si comoditatea dsg-ului.Asta in conditii de performante comparabile.Deci strict din punctul asta de vedere si dintre cele 2 masini prezentate.

Pai sunt mai multe puncte unde castiga VW.
Diferenta de siguranta este infima si sa dea domnul sa nu aibe nimeni nevoie de ea.

Civic poate castiga la design atat interior cat si exterior.
Civic poate si la placerea forjarii motorului vtec.

dar
Civic nu mai are nici stabilitatea si nici placerea conducerii modelul anterior.

Golf
Este mai tunabil.
Materiale interioare mai bune calitativ.
O cutie mult mai utila in condusul cotidian si fara pierderi mari in condus sportiv.
Mai stabil.
Mai confortabil.

Cu Toate ca Honda imi place foarte mult nu cred ca ar fi alegerea practica.

Astea cred eu ca sunt argumentele care inclina balanta.

Crisskro 31-08-09 10:32

Secondez ce a zis GTR.
Ca masina de hobby, Civic (modelul anterior).
Ca masina de zi cu zi, Gti+dsg. Cum nu imi permit si hobby-uri deocamdata, raman pe GTI fara discutie...

zGb 31-08-09 16:13

Quote:

Originally Posted by GTR (Post 2586194)
Pai sunt mai multe puncte unde castiga VW.
Diferenta de siguranta este infima si sa dea domnul sa nu aibe nimeni nevoie de ea.

Civic poate castiga la design atat interior cat si exterior.
Civic poate si la placerea forjarii motorului vtec.

dar
Civic nu mai are nici stabilitatea si nici placerea conducerii modelul anterior.

Golf
Este mai tunabil.
Materiale interioare mai bune calitativ.
O cutie mult mai utila in condusul cotidian si fara pierderi mari in condus sportiv.
Mai stabil.
Mai confortabil.

Cu Toate ca Honda imi place foarte mult nu cred ca ar fi alegerea practica.

Astea cred eu ca sunt argumentele care inclina balanta.

ai condus vreun dsg? este net superior ca performante fata de orice cutie mecanica...vorbesc de dsg pe un gti, r32 ceva...nu pe 1.9tdi

GTR 31-08-09 20:50

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 2599929)
ai condus vreun dsg? este net superior ca performante fata de orice cutie mecanica...vorbesc de dsg pe un gti, r32 ceva...nu pe 1.9tdi

Scuze, m-am exprimat putin gresit, era vorba de senzatie la condusul sportiv, nu de performante, in sensul ca manuala pentru unii este mai placuta la condus sportiv.
Am condus si mi-a placut foarte mult, foarte buna cutie.

KarFanatik 07-09-09 14:54

Type R fara drept de veto...e o masina mai obraznica decat Golful...cu Golful te simti conectat la toate instrumentele...dar ofera prea putine senzatii comparativ cu Type R

79BYG 08-09-09 12:13

Votul meu merge catre GTI pt ca are o cutie DSG ... foarte bine pusa la punct ... dar si CTR-ul ofera senzatie si trebuie luat serios in seama........

All times are GMT +2. The time now is 14:40.

- Copyright 2026 4Tuning