Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Citroen (https://forum.4tuning.ro/201-masina-mea-citroen.html)
-   -   Citroën CX in restaurare (https://forum.4tuning.ro/201-masina-mea-citroen/18938-citroen-cx-restaurare.html)

dj01fad 22-07-08 19:23

Re: citroen cx in restaurare

nu-i bai de offtopic :P... dar sa nu va prind cu politica ?!

in legatura cu rar... pot sa ii fac ce vreau masinii ca tot rezolv :p, dar mai mult nu spun ;)
daca nu aveam clima la masina, ii puneam intercooler de a4 sau de passat tdi v6....da nu stric clima pt asta. oricum, cine crezi ca o sa se uite ca am eu 2 intercoolere in loc de unul? sau cine o sa imi masoare presiunea sa vada ca nu mai e 0,9 si ca este 1.4? nu stau aia de asa ceva. pt ei tre sa arate bine, sa fie ok la serii, sa nu fie improvizatii de 2 lei si sa fie legata la articulatii... in rest... nimic.
in legatura cu sudurile... ce nu iti place la ele? ca e autogen? doar nu o sa tin 100 de ani masina. 3-4-5, ca oricum merg zilnic cu ea si o sa cada tehnic in cativa ani destul de grav. oricum, daca le-ai fi vazut pe viu, nu cred ca ai mai avea ce sa spui ca nu iti plac. a fost polizata peste tot, de nici nu prea iti dai seama de suduri. cand o sa cada foarte rau, o sa am alta deja refacuta :D, si asa am avut vreo 9-10 pana acum, si asta nu e singura pe care am refacut-o.

avolocaru 22-07-08 20:57

Ho bre! nu sari asa, nu-mi plac sudurile si gata. Nu conteaza ca le-ai polizat. O sudura prost facuta tot prost facuta ramane chiar si polizata. Eu sunt mai tipicar si nu-mi plac improvizatiile sau carpelile. O lucrare de caroserie si o vopsea trebuie sa tina cel putin 5 ani. Daca vrei sa o vinzi, atunci noul proprietar trebuie sa fie in cunostinta de cauza cu ce reparatii ai facut. Initial am avut impresia ca esti pasionat de modelul masinii si ca tii la tot ce faci. Inteleg ca este a "x"-a masina reparata si vanduta. Prin urmare este vorba de o meserie. Atunci este oarecum normal sa conteze mai putin calitatea. O calitate mai buna inseamna pret mai mare=> vanzari mai scazute.

dj01fad 22-07-08 23:41

ai inteles gresit :))
este al 9-lea sau al 10-lea cx, si pana cum nu am vandut niciunul, le-am taiat pe toate. ma refer la cele care am renuntat sa le folosesc =)). intre timp, in afara de cx-uri am mai avut si alte masini pe care le-am vandut, dar, la alea nu am facut sub nici o forma asa ceva... cum au venit asa s-au dus. cu astea e ceva mai special.
sunt foarte pasionat, ca altfel nu mai bagam atata sac de bani, dar, dupa cum ai spus si tu, sa tina 5 ani si sunt multumit, si intre timp imi fac alta. de prin 98 ma joc cu asemenea masini, asa ca e cam pasiune. pe asta albastra am facut-o foarte bine, tehnic este ireprosabila, motorul nou, doar caroseria este facuta cu suduri. DAR, sunt pe cale sa pun mana pe o caroserie aproape perfecta, nelovita, cu foarte foarte putina rugina, si aia fara strapungere. iti dai seama ca o bibilesc, vopsesc, si mut totul de pe asta nu?

florin_cars 23-07-08 01:12

e nebun dom'le..nebun :lol::woowoo:

avolocaru 23-07-08 08:07

OK :) foarte frumos, atunci e altceva. Ar fi bine sa incerci sa faci un site. Daca s-ar gasi cate un pasionat pt fiecare marca sa faca un site ar fi foarte interesant. Succes!

nel34 23-07-08 09:48

Ai sudat-o cu autogenul?

dj01fad 23-07-08 12:40

da, dar s-a folosit o tehnica mai smechera... sarma nu s-a folosit deloc, tabla folosita a fost de fapt un plafon de cx si o usa sau 2, iar petecele au fost taiate la fix si s-au sudat buza in buza... in 90% din locuri s-a polizat si s-a dat cu zinc, dar, pe interiorul pragurilor unde nu s-a putut face asa ceva... s-a improscat cu ceara.

florin_cars 24-07-08 12:08

...de albine importate din China, aduse via Rusia cu avion englezesc pilotat de chiloti americani :lol: :-P :oops:

dj01fad 26-07-08 14:06

imachetata de indieni, in ateliere evreiesti, cu conturi in banci elvetiene, etc etc

avolocaru 27-07-08 20:49

Mda, problema sudurilor este foarte complicata mai ales ca electrodul folosit trebuie sa fie din acelasi material sau dintr-un material compatibil. "Compatibil" nu inseamna ca la tabla de otel trebuie sa folosesti tot un electrod de otel, este mai mult decat atat pentru ca otelurile sunt de foarte multe tipuri. Chiar si cu un electrod potrivit punctul de sudura reprezinta o imperfectiune in material si deci un punct vulnerabil la coroziune. Am auzit ca ar fi aparut masinile cu elemente de caroserie lipite, adica fara suduri in puncte. Acum depinde cat vrei sa tina taba. Oricum oricat de bine ar fi sudata o caroserie tot are nevoie de o intretinere periodica.

florin_cars 27-07-08 21:05

masinile cu sasiu lipit..din elemente de Al e super..vezi LOTUS Elise, caroseriew compozita apoi si gata coroziune :)

asa si Cxul are Al in el :D

avolocaru 27-07-08 21:14

IN discutie nu intra masinile din materiale non metalice. Al este si el supus la coroziune iar in anumite situatii oxideaza si se distruge chiar foarte rapid si cu posibilitati mult mai reduse de reparare.

avolocaru 15-08-08 00:04

http://www.volgam21.ro/4x4.htm Uite ca incepe si la mine sa se vada ceva, in curand va fi gata pagina despre puntea fata intrucat reparatiile la masina le termin sambata. Veti gasi aci si cateva explicatii cum sa montati un diferential ARB.

dj01fad 17-08-08 01:20

foarte tare... se vede ca esti cu adevarat pasionat... am de gand sa fac ceva asemanator si cat mai temeinic, la urmatorul cx pe care il voi reface. sper din tot sugletul sa imi fac un gti turbo 2, dar sa vad mai intai ce reusesc cu caroseria, ca restul e mult mai simplu.

eu mai am ceva progrese la masina: de nervi, am pus toate sferele noi, ca sa nu mai existe dubi. am redesfacut toate telescoapele, curatat, aranjat, schimbat garnituri, si pus pe masina. am refacut tapiseria plafonului si a stalpilor A (urmeaza B si C dar nu am mai avut timp), multe alte dracari si finisaje mecanice care nu imi dau acum prin cap, imbunatairi la instalatia electrica (cred ca am mai adaugat cel putin 6 relee acesteia), si asa mai departe. in afara de aceste treburi, am fost cu ea in concediu, si in 1200 km nu a spus nimic... a... nu mai merge litrometrul, dar cred ca stiu ce s-a intamplat, ca am parcat odata din gresala peste o bucata de beton, si cand s-a lasat jos, s-a lasat cu rezervorul pe ea, si s-a indoit exact in zona sondei... am sa verific zilele astea. in rest... timp sa fie ca de facut treaba la ea... se gaseste tot timpul cate ceva.
acum ca mai am ceva timp liber am sa incerc sa fac poze la intercooler, pt ca pana acum nu am reusit.

razzwan 17-08-08 10:11

bine gandit cu pozele;)))

nel34 17-08-08 13:26

Autogenul a omorat majoritatea masinilor vechi de la noi. Unde ai pus autogenul tabla se decaleste si o sa apara si rugina in scurt timp.

avolocaru 17-08-08 22:16

Sambata asta am terminat partea mecanica. Am dat o tura prin curte. pare sa fie totul Ok. Mai am cateva chestii marunte de facut si pe la interior. Faza e ca si aceste chestii marunte mananca mult timp. Incerc sa termin si aceasta parte de site, sa va dati cu parerea, adica ma intereseaza ce puteam face mai bine si nu am facut.
Pe curand

florin_cars 18-08-08 00:44

fa-ti un topic separat, pune link sa stim si noi unde te gasim..aici sa lasam cx-ul in restaurare sa-si vada de ale lui :)

avolocaru 18-08-08 08:09

ok, da nu cred ca m-am bagat peste cx. E cam multa liniste :)

florin_cars 18-08-08 10:04

pai e topicul lui cx, eu sunt curios de ce spui tu, da nu prea inteleg si nu vreau sa caut printre randuri..asa ca fa-ti un topic, daca vrei sa fii urmarit ;)

razzwan 18-08-08 12:30

si poate pui si linku sa vedem unde ti-ai deschis topic:D

avolocaru 18-08-08 21:09

https://forum.4tuning.ro/showthread.p...97#post1701497 hai sa fie ca voi. Astept sa sariti pe mine :D

dj01fad 18-08-08 23:58

asa cum am spus mai sus, nu ma deranjaza discutiile deviate de la suviectul topicului, daca acestea sunt constructive. si cum sunt, chiar ma bucur :D sper sa nu modifice nici un moderator topicul asta... bine ca ti-ai facut topic, acum sa il umpli de poze, sa avem si noi ce admira...

dj01fad 26-09-08 13:30

2 Attachment(s)
pt ca vine iarna, m-am gandit sa captusesc jantele cu ceva strat protector
asta este singura janta cu buza zgariata, dar era dreapta asa ca am pastrat-o... pozele sunt cam naspa, dar va puteti face idee.

avolocaru 28-09-08 21:06

mie imi place rezultatul, din poza, dar sunt curios cu ce ai dat peste aluminiu. In general aluminiu este o suprafata pretentioasa.

dj01fad 30-09-08 19:39

erau intr-o stare destul de zapacita, dupa cum se vede in prima poza. am zis sa le fac provizoriu inainte de iarna, ca sa nu se strice mai rau. am folosit decanol de la policolor, ca sa indepartez lacul cel vechi, care era destul de exfoliat, pe 70% din suprafata. apoi, partile care au ramas aluminiu gol, adica trapezurile si buza, le-am lustruit la bormasina. le-am vopsit, apoi este dat pe toata suprafata cu lac in 2 straturi. daca se pastreaza in starea asta pana trece iarna, ma declar multumit, pt ca am de gand sa le refac iarasi, si de data asta electrostatic.

dj01fad 06-10-08 14:32

masina este inca de vanzare....

drakula97 12-10-08 19:27

Quote:

Originally Posted by dj01fad (Post 1795191)
masina este inca de vanzare....

frate masina asta e criminala ...arata impecabil ...si de mers cred ca merge la fel ...frumos :* bv ...sper sa am ocazia sa o vad si in realitate

razzwan 12-10-08 23:28

Quote:

Originally Posted by drakula97 (Post 1805078)
frate masina asta e criminala ...arata impecabil ...si de mers cred ca merge la fel ...frumos :* bv ...sper sa am ocazia sa o vad si in realitate

suna-l si ai sa ai ocazia;)

drakula97 12-10-08 23:30

Quote:

Originally Posted by razzwan (Post 1805563)
suna-l si ai sa ai ocazia;)

ma refeream prin orash ..k nu o sa ma duc peste om acasa sa vad cum arata masina :))

razzwan 12-10-08 23:34

eu dak eram din craiova ma duceam ;))))

florin_cars 14-10-08 17:54

vreti sa va dau adresa?
am auzit ca toata ziua sta cu burta la soare si cu berea intr-o mana, pe sezlong, sigur va primeste pe toti :D

drakula97 15-10-08 12:10

Quote:

Originally Posted by florin_cars (Post 1808575)
vreti sa va dau adresa?
am auzit ca toata ziua sta cu burta la soare si cu berea intr-o mana, pe sezlong, sigur va primeste pe toti :D

mda :))

dj01fad 15-10-08 21:06

Re: Citroen CX in restaurare

nu-i bai, dar sa nu veniti toti odata ca nu imi ajunge berea :paper:

razzwan 16-10-08 09:42

poi venim si noi cu niste bereeee ;))

drakula97 16-10-08 11:14

Quote:

Originally Posted by dj01fad (Post 1810760)
nu-i bai, dar sa nu veniti toti odata ca nu imi ajunge berea :paper:

care bea bere :))

razzwan 16-10-08 17:19

la o aseamenea intalnire e imposibil sa nu bei makr o bere:)))

drakula97 16-10-08 19:02

Quote:

Originally Posted by razzwan (Post 1812226)
la o aseamenea intalnire e imposibil sa nu bei makr o bere:)))

din pacate am 2 ani de cand nu am baut nimic alcol :)) nici la ziua mea nu am baut :( daca beau o bere ...lool ..sa feritzi masinile :)) si prefer sa nu beau nimic decat sa mai fac o masina praf :)

dj01fad 19-10-08 02:05

deja nu mai este la mine agregatul. este in probe data 1 zi, sau 2, dar 99% ramane data.

drakula97 19-10-08 14:28

Quote:

Originally Posted by dj01fad (Post 1815273)
deja nu mai este la mine agregatul. este in probe data 1 zi, sau 2, dar 99% ramane data.

de dat dau berea dar d baut nu beau :) :P

All times are GMT +2. The time now is 10:13.

- Copyright 2026 4Tuning