Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tot ceea ce nu poate fi incadrat (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat.html)
-   -   Scoala de soferi ! (https://forum.4tuning.ro/32-poate-incadrat/18790-scoala-soferi.html)

Gabriel_xenon 18-09-06 17:20

Re: Scoala de soferi !

dap...cool...io am luat 22 la sala...si ce mi-am zis...hai s dau si traseul...la mogosoaia...si ...ce sa vezi..in fatza mea..una...2 accidente era s faca....radeam in sine...ziceam...o pica sigur...la sf...ii da...si o felicita...dubios...ma rog...urc io....conduc ce conduc...si dupa 2 viraje la dreapta ma pune s dau cu spatele...ma conformez...apoi opresc si ma pregateam sufleteste s ma treaca.....knd...de odata aud..."imi pare rau dar nu pot s itzi dau permisu...nu te supara pe mine..." bai nene si a inceput s imi dea nijte motive dalea...cum ca...am mers trepidat pe piatra cubica...k am avut 1m intre me si bordura la viraj dreapta si putea s se bage unu acolo s il zgarii..numa dastea .... bai si m-a picat frate...la sf...coboara din masina...si ii zice instructorului..."mda...pe fata am trecut-o...bvo...stie...insa pe baiat l-am picat..." da instructorul de colo "cum domne k asta e baiatu lu comisaru x"....da politzaiu...."aa...pai si acm imi spui frate..."

...bai muream...knd l-am auzit spunand asta...mi-am dat seama k m-a picat moca...daq era s gresesc ceva corect....zicea ceva de genu.."ce sa fac frate...nu e pregatit...poate s fie si fisu lu bush...."

de aceea sfatul meu....platitzi fratzilor traseu k e lumea plina de idiotzi....
da permisu numa la idiotzi kre dau bani si nu au pic de cunostintze in ale condusului...(unii dintre ei)

RA_2fast4u 23-09-06 17:43

am o intrebare la voi... in ianuarie prin 12 :P fac si eu 18 anisori :D Pe care ii astept de cand am pus prima data piciorul pe acceleratzie (adica de pe la vreo 12 ani cred... ca volanul il tineam de mult in mana numa ca nu ajungeam pana la acceleratzie :)) ... boond dar asta nu conteaza, ideea e ca nu vreau sa pierd nici o zi ... si ma gandeam cand sa fac scoala... :| adica e destul de aiurea in sensul ca e o perioada cam capricioasa+ ca e perioada sarbatorilor, deci implicit trafic infernal... oare daca ma apuc cam pe la jumatatea lui noiembrie pot sa dau scoala numai in ianuarie? ca macar atata am noroc ca pana fac eu 18 ani se mai stabilizeaza si traficul si incep si astia de pe la politzie sa lucreze normal.... probleme cu faptul ca uit nu ar fi ca ori cum si acuma eu cred ca asi fi pregatit sa dau examenul pt ca am la activ cred ca aproape 30 de ore de condus... e drept ca ff putin prin orash da nah... ori cum ideea e ca m-asi descurca, nu e problema... faza e daca se poate practic....

Spark 23-09-06 21:02

sincer .. prin aceeasi perioada am facut si eu scoala ...
si eu zic ca umpic de condus in conditzii de iara cu instructoru langa tine sunt bine venite ... macar asa o sa stii conduce in orice conditzii

mihai134 23-09-06 21:36

ca sa te apuci de scoala de soferi trebuie sa ai 18 ani si o zi iar ca sa dai examenu 18 ani si o luna ;) mai repde nu cred ca se poate, cel putin teoretic :)
deci ai 2 optiuni: prima -sa te apuci iarna dupa ce faci 18 ani si a doua sa te apuci mai prin primavara cand se mai topesc nametii :D si io zic ca prima e cea mai convenabila :peace:
in alta ordine de idei e interesant sa conduci iarna:)

bogdan C.E.T. 24-09-06 18:26

e adevarat ca , acum cu noul cod rutier , scoala se va fcae de la >21 de ani. nu'mi sariti in cap daca nu e asa.

Spark 24-09-06 19:27

numai pt camioane si autocare .. etc.

ZerO_CooL 24-09-06 19:34

Quote:

Originally Posted by RA_2fast4u (Post 562493)
am o intrebare la voi... in ianuarie prin 12 :P fac si eu 18 anisori :D Pe care ii astept de cand am pus prima data piciorul pe acceleratzie (adica de pe la vreo 12 ani cred... ca volanul il tineam de mult in mana numa ca nu ajungeam pana la acceleratzie :)) ... boond dar asta nu conteaza, ideea e ca nu vreau sa pierd nici o zi ... si ma gandeam cand sa fac scoala... :| adica e destul de aiurea in sensul ca e o perioada cam capricioasa+ ca e perioada sarbatorilor, deci implicit trafic infernal... oare daca ma apuc cam pe la jumatatea lui noiembrie pot sa dau scoala numai in ianuarie? ca macar atata am noroc ca pana fac eu 18 ani se mai stabilizeaza si traficul si incep si astia de pe la politzie sa lucreze normal.... probleme cu faptul ca uit nu ar fi ca ori cum si acuma eu cred ca asi fi pregatit sa dau examenul pt ca am la activ cred ca aproape 30 de ore de condus... e drept ca ff putin prin orash da nah... ori cum ideea e ca m-asi descurca, nu e problema... faza e daca se poate practic....

Scoala o poti face inainte de 18 si examenul dupa...

Spark 24-09-06 19:42

teoretic nu-i voie ..
da` practic ... se mai intampla ;)

ZerO_CooL 24-09-06 20:02

De ce teoretic nu e voie ? Nu am vazut absolut nicaieri sa scrie ca nu ai voie sa faci scoala inainte de 18 ani...

mihai134 25-09-06 15:07

1 Attachment(s)
teoretic uite in imaginea de mai jos. sau in cartile de legislatie...etc...;)

Spark 25-09-06 15:12

mersi ... ca mie imi era lene sa mai caut sa ii arat :)

ZerO_CooL 25-09-06 18:36

Stiu foarte bine... DAR... "conducatorul acestuia trebuie sa posede permis de conducere corespunzator SI sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti..."
Tu cand faci scoala nu ai permis... implicit poti sa nu ai 18 ani din ce scrie aici.

ZerO_CooL 25-09-06 18:46

Mai e si asta care se refera la cam acelasi lucru:
"Art. 23. - (1) Dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai pe drumurile publice īl are numai persoana care poseda permis de conducere valabil, corespunzator categoriei ori subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, sau dovada īnlocuitoare a acestuia cu drept de circulatie.

(2) Au dreptul de a conduce autovehicule sau tramvaie pe drumurile publice, īn conditiile stabilite prin regulament, si persoanele care urmeaza un curs de pregatire practica, īn vederea obtinerii permisului de conducere, numai īn prezenta si sub supravegherea directa a unui instructor auto atestat īn acest sens, precum si a examinatorului din cadrul autoritatii competente īn timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile prevazute de lege.

Nu stiu ce inseamna "in conditiile stabilite prin regulament"... dar oricum am vorbit cu un instructor si a zis ca se poate face scoala inainte de 18 ani fara nici o problema.

steaua23 25-09-06 19:33

si daca ar fi asa... te incalzeste cu ceva ca faci scoala la 17 ani juma' si dai de carnet la 18 si 2 luni ?
eu cand am facut scoala mi s-a zis clar ca nu se poate inainte de 18 ani ... asa ca a doua zi dupa ce am implinit 18 ani m-am inscris si am terminat scoala in 6 saptamani ... :)

mihai134 25-09-06 21:00

ideea e ca tre sa fii major ca sa poti fi tras la raspundere pt io stiu ce kestii faci u prin trafic (evident si instructoru e tras la raspundere)

si vb lui steaua23 ce avantaj ai daca te apuci de scoala inainte de 18 ani si dai examenu la 18 ani si 1 luna (cel putin) ?

steaua23 25-09-06 21:13

pentru accident instructoru e responsabil. tu pui 50% la daune ... in rest plateste instructoru ...

SupraMaster 27-09-06 12:36

Adica ai voie doar de la 17 ani jumate sa-ti iei carnet?
Pfff.

Eu speram de la 17 17, nu de la jumate.

ZerO_CooL 27-09-06 13:04

NU frate... era vorba de scoala. Examenul nu il poti da pana nu ai 18 ani.

Cosmin255 30-09-06 19:23

Quote:

Originally Posted by SupraMaster (Post 566949)
Adica ai voie doar de la 17 ani jumate sa-ti iei carnet?
Pfff.

Eu speram de la 17 17, nu de la jumate.

Bai tu esti gasca , vezi-ti ma de copilaria ta si lasa scoala de soferi ca mai ai 3 ani pan`atunci

cata_tm 01-10-06 13:41

scoala (conducere) o poti face cand vrea muschiu tau. examenul il poti da doar dupa ce ai 18 ani impliniti. PUNCT!

Bryan 01-10-06 17:36

se face fratilor scoala inainte de 18 ani...am nush cati prieteni care au facut

am intrebat directorul de la Lucian Auto craiova si mi-a zis ca se poate..ce draq..
io fac 18 ani prin martie...nu stiu ce sa fac ca sunt a 12a
si am bacu..e de invatat dar vreau neaparat permis :( macar odata sa ma duc cu masina la scoala...de la 7ani cred ca imi doresc :( sunt in dilema daca sa ma apuc de scoala prin februarie..sau dupa bac :| poate imi dati si mie un sfat...e adevarat ca se schimba legislatia si examenu tre dat si in poligon?

e mult de invatat pt permis ? :D a mai facut cineva scoala intra 12a? :)

mihai134 01-10-06 20:51

fa-o inainte de bac :) nu uita ca dupa bac vine admiterea la fac si uite aja se "pierde" :) jumate din vacanta de vara

Quote:

am intrebat directorul de la Lucian Auto craiova si mi-a zis ca se poate..ce draq..
pai ce treaba au ei ? doar sunt peste drum de politie :D

Bryan 01-10-06 21:00

pai mi-e ca pierd timpu' cu scoala de soferi si invatul pentru permis si numai invat pt bac ..(de parca asa invat..)ma gandeam sa ma apuc de scoala prin februarie pe la jumate asa..

mai astept pareri 8)

PS: un prieten a facut la IGNAT..inainte sa implineasca 18 ani
din cate stiu,la Florita nu prea te primesc

Cr1Sty_xxl 01-10-06 21:45

off offf... deci te poti inscrie la scoala de soferi pt a face orele de legislatie si cele de conducere inainte sa faci 18 ani..(da acuma nici kiar sa ma apuc la 17 ani.. si sa fac scoala 1 an de zile..nici asa..de obicei cu 1-2 luni depinde ca atunci cand ai facut 18 ani sa iti depui dosaru si sa te programezi pt examen) si inca ceva dosaru se depunde dupa ce ai facut 18 si o zi....:) asa mi-a zis mie nenea politzaiu si cei de la scoala...:)

eheee succes si sa luati din prima permisu ca de la anu am intele ca se face 400 E doar pt B asa ca o sa fie mai greu....

Bryan 01-10-06 21:50

dar examenu nu se poate da decat la 1 luna dupa ce ai facut 18 ani ? ce lege :( nu inteleg de ce..

asa ma apucam prin februaruie,faceam scoala cam aproape 1 luna,faceam 18 ani repede in martie si dadeam examenu' :D

cata_tm 02-10-06 00:30

2 Attachment(s)
poti sa faci linistit scoala de soferi in clasa a 12-a.

conducerea o poti face inainte de 18 ani. examenul se poate da la 18 ani si o zi (daca au aia programat).

mult nu este de invatat, ca mare parte se stie, si poate si mai mare parte e logic.

legislatia cu poligonu intra in vigoare dupa 1 ianuarie, asta include si completarile la legislatie pe care le gasesti pe net.

cata_tm 03-10-06 10:07

am facut o greseala: conducerea o poti incepe cu o luna inainte sa faci 18 ani. adica, faci 18 ani in 20 decembrie, ai voie sa incepi scoala din 20 noiembrie.

Bryan 03-10-06 12:43

adica din 17 februarie pt mine :|

imi zise cineva ca poti sa depui dosarul la o luna dupa ce faci 18 ani ,deci aprilie pt mine si examenul vine inca dupa o luna deci mai

cred ca renunt.. :(

cata_tm 03-10-06 15:36

nu, aici nu avea dreptate cel care ti-a zis: scoala de soferi o poti face cu o luna inainte de 18 ani, iar examenul, il poti da si la o zi dupa ce ai implinit 18. ASTA E SIGUR, so, GOOD LUCK

iar dosarul ti'l pune instructorul cu care ai facut conducere, si te anunta data in care trebuie sa mergi la examen

Bryan 03-10-06 16:05

aa ,cool :))

ai idee , de la 1 ianuarie se mai poate face scoala cu o luna inainte?...

cata_tm 03-10-06 20:40

stiu doar ca de la 1 ianuarie intra aia cu 50 de intrebari si poligonul. cred ca ramane valabila chestia cu scoala de soferi

RA_2fast4u 03-10-06 22:18

Quote:

Originally Posted by cata_tm (Post 573698)
stiu doar ca de la 1 ianuarie intra aia cu 50 de intrebari si poligonul. cred ca ramane valabila chestia cu scoala de soferi

ceeeeeeeeee??? cate intrebari??? :-o shiiiiiit!!! nu erau de ajuns 26 (sau cate erau) acuma ne baga 50 :(( nah any way noi sa fim sanatoshi :D ma duc zilele astea si ma interesez exact la scoala de soferi si va zic cum se poate face.... ori cum cert e ca in max 2 luni juma ma apuc de scoala :D:D:D

Bryan 04-10-06 12:51

eu cred ca o sa fie mai usor pentru ca sunt 50 cu o singura varianta de raspuns
da' stie cineva cate tre' sa faci sa iei ?:)))

Spark 04-10-06 19:20

macar de acuma sper ca o sa iasa shoferi mai buni ...
ca sa recunostem .. in ultima vreme .. sunte destule cazuri de gatastrofe totale care te intrebi cum si-au luat permisu`

Bryan 04-10-06 19:47

ma si daca ma apuc in februarie,dureaza o luna,fac 18 ani,dau mita la instructor sa faca manarii sa ma programeze mai devreme se poate sau nu se poate fiindca nu am 18 ani + o luna?

steaua23 04-10-06 21:53

Quote:

Originally Posted by Spark (Post 574747)
macar de acuma sper ca o sa iasa shoferi mai buni ...
ca sa recunostem .. in ultima vreme .. sunte destule cazuri de gatastrofe totale care te intrebi cum si-au luat permisu`

si crezi ca sala te face sofer mai bun ?

RA_2fast4u 04-10-06 22:05

Quote:

Originally Posted by steaua23 (Post 574987)
si crezi ca sala te face sofer mai bun ?

da de acord cu tine... dar macar te face sa sti si tu despre ce e vorba ;) adic apici odata pici de 2 macar inveti si tu ce inseamna sa dai prioritate... da sti cum... de unde nu este nu ai nici ce sa ceri... adica e oarecum relativa treaba, dar totusi tot ce se paote face ca sa se inbunatateasca calitatea soferilor eu zic ca e bine venit...

cata_tm 04-10-06 23:32

Quote:

Originally Posted by Bryan (Post 574784)
ma si daca ma apuc in februarie,dureaza o luna,fac 18 ani,dau mita la instructor sa faca manarii sa ma programeze mai devreme se poate sau nu se poate fiindca nu am 18 ani + o luna?

acuma sincer, esti turc??? se poate da la 18 ani si o zi
azi am vazut o chestie la stiri: poti sa faci conducerea cu 3 luni inainte de a face 18 ani.. desi... in 3 luni, ar insemna sa faci o ora la 2 saptamani

Bryan 05-10-06 00:10

nu sunt turc dar am intrat pe nu stiu cate forumuri sa intreb incat m-am zapacit complet ! :oops: :oops:
merci oricum !

RA_2fast4u 05-10-06 09:15

am vazut aseara o chestie interesanta la stiri... ziceau ca odata cu intrarea noului cod rutier o sa se schimbe una alta in legatura cu scoala... adica:o sa ai voie legal sa o faci cu 3 luni inainte, dar nu ai voie sa iesi in oras(adica cu instructorul) numai dupa ce dam, si trecem sala...

p.s. doar 99 de zile ramase pana la THE BIG DAY :D:D:D:D

All times are GMT +2. The time now is 10:06.

- Copyright 2026 4Tuning