![]() |
Re: Daewoo Tico - DJ 09 HIG
Quote:
|
Multumesc mult pentru sfaturi. Acum mi-a venit o super idee: ii fac roz :). Se vor potrivi cu in phase-urile pe care vreau sa le cumpar.
Si fiindca aveam un sistem 2.1 care nu facea contact foare bine, i-am scos difuzorul de bass (care are doar 10 cm) si l-am pus in polita spate. Se aude mai bine acum. Cred ca i-ar trebui un amplificator fiindca in casa se auzea foarte bine. |
1 Attachment(s)
Si fiindca vine primavara si trebuie sa improspatam aspectul masinilor, am pregatit urmatoarea piesa pe care o voi pune pe masina.
Va fi vopsit alb. |
Tu nu ai stergator pe haion nu?Incearca sa astupi locasul pentru stergator cu fibra sa fie tot drept:)
|
Asta o sa fac. astept sa se incalzeasca un pic.
|
Ok.E bine ca il astupi,se vedea si nasol neavand stergatorul.
|
Cu ce ai vopsit jantele, cu spray-ul? Daca da, ce spray ai folosit?
PS: Eleronul alb va fi ca nuca'n perete daca nu il vopsesti in culoarea masinii macar fa-l negu, merge cu barile!;) |
Quote:
|
Ce aveti ma cu eleronul alb-negru... Masina nu trebuie sa fie curcubeu! In culoarea masinii e cel mai bine!
PS: @Vlad:geniile gandesc la fel :lol: |
Am inteles domnilor. Verde sa fie.
@86_RBT: Este vopsea de jante luata din targ. Nu stiu ce marca este. |
5 Attachment(s)
In sfarsit masina este low. De cand asteptam momentul! E foarte rigida pe spate din cauza amortizoarelor pe gaz, dar m-am obisnuit intr-o zi de mers prin Buc. Mai trebuie sa o mai las pe fata 2 cm ca sa se aseze bine. Sper sa gasesc si pe fata amortizoare ca sa fie treaba terminata.
Toate operatiunile au fost facute la userul sebastyan2001, care are un service foarte bine utilat. Am mai schimbat flansele amortizoarelor, rulmentii de teflon, brate fata, amortizoare spate si reglat tachetii. Urmeaza tinichigeria. |
Quote:
|
Asa asa :D Vezi ca trebuie sa te obisnuiesti... eu saptamana trecuta ma bucuram ca am parcat pe o bordura :lol: Te sfatuiesc sa iti iei gandu de la ele, o lasi frumos langa trotuar si aia e :D Trebuie sa trec pe la tine intr-o zi sa o vad :evil: Poate ne comparam putin :oops:
|
Bravo. Arata cum trebuie 8)
|
Ma bucur ca ai fost multumit de serviciile noastre si te astept de cate ori ai o problema (sper cat mai rar sa ai probleme). Cat despre masina stii parerea mea, o masina super intretinuta.
|
2 Attachment(s)
Un cadou! :)
|
@alex.jdm: Dupa Pasti va cobori si fata la nivel.
@Liviu: Cand vrei sa ne vedem da un bip. M-am si obisnuit - viteza mai mica si atentie mare la denivelari si gropi. :) @TM32CIP: Multumesc mult. Un vis implinit. @sebastyan2001: Multumesc Seby. M-ai castigat de client fidel (chiar daca nu mai am probleme vin doar asa ca sa mai vad niste masini - de ex. Golful I - asta daca ma primesti!) @andi_cimpean: Multumesc mult Andi. |
Esti bine venit oricand !
|
5 Attachment(s)
Fiindca a fost sarbatoare si nu aveam ce sa fac, am refacut franele spate, am aliniat usile cu aripile, am aerisit franele. Din pacate nu reusesc sa reglez frana pe spate (sabotii aia nenorociti). Daca are cineva idee il astept, fiindca mi-au scos peri albi.
|
Cand vi pt restu de probleme rezolvam si frana ;) .
|
@seby
Vineri seara te vizitez: - schimb capete de bara - taiat 1 spira pe fata - reglaj + aerisire facuta ca la carte - schimb bucsa caseta directie Cam asta am de gand! Ne auzim joi. |
Quote:
|
Am schimbat si capetele de bara. Acum nu mai bate decat bucsa de la caseta de directie. O rezolv si pe aia sambata.
Masina a mai coborat un pic pe fata; acum sta foarte bine, este la nivel. |
salut
imi place cum ai lasat tico :D te-ai gandit la niste cauciucuri cu talon mai mic? :-? sau niste jante de tabla dublate ? :D |
Scuze ca fac ditamai offline-ul, dar ne însoțești duminică, pe Cheia?
|
4 Attachment(s)
Am terminat cu fata. E beton pe fata (se simte ca este inchegata). Nu mai am niciun zgomot (doar cele cauzate de diverse chestii prin interior mai sunt - le voi descoperi si anihila si pe alea).
Intre timp masina a fost la geometrie 3d (se pare ca ar fi ultima fita) :) - am atasat si o poza (doar 80 de ron). Urmeaza estetica: - schimare bari fata + spate - schimbare far stanga - eliminat toata rugina si revopsit - tras fata la linie (aici daca aveti idee unde as putea sa merg sa imi traga suportul bratului fata + lonjeron v-as fi recunoascator cu o bere sau doua) - vopsit eleron si montare Va fi o vara interesanta pt Tico. @aXXo: e prea tarziu acum. Ma bucur ca v-ati distrat :)) Ce de carne pe gratarele alea. Yum yum. |
Super frumos arata. Felicitari! Dar am 2 intrebari:
1. Ce inseamna ca e beton pe fata? Ai schimbat amortizoarele sau intarit arcurile? 2. Ai mai evazat aripile pe spate sa nu iti atinga? |
Multumesc Geo.
1. E beton nu din punctul ala de vedere. Pur si simplu e inchegata; inainte era ca si cum eu luam stanga si ea se ducea in ce directie vroia sau cand puneam frana o lua in lateral + ca troncanea. Acum totul este infundat. Pe fata inca sunt in cautare de amortizoare pe gaz iar per total sunt in cautare de arcuri sport (de matiz, alto sau swift). 2. De atunci nu am mai modificat nimic la aripi spate. Inca nu atinge si am luat cateva denivelari; practic pe spate sta pe tampoane. |
Pt orice varianta de arc sport de Matiz, Alto , sau Swift masina se va inalta fata de cum este ea standard si daca tai spre exemplu din arcurile sport de matiz ca sa o aduci la nivelul dorit , intre tine si un kart nu va fi nici o diferenta, pana si mucurile de tigara de pe sosea le vei simti.
|
@the Enzo
Am inteles. Atunci il las asa. E ok pe fata - am inca balans. Spatele e tare dar mai are si el in pic de miscare verticala. Sa vedem cat tin amortizoarele cu arcurile scurtate. Daca nu tin mult inseamna ca trebuie sa le modific un pic (la scurtat ma gandesc). |
Pe fata la mine nu au tinut, apoi am luat unele noi pe ulei, care le-am dus la intarit , apoi le-a scurtat tija si mi-a dat alt filet si cu alea nu am mai avut probleme nici dupa un an.
|
Esti criminal cu atentia ta la detalii!Oricum imi place mult asa lasata si fara golurile alea intre caroserie si roata.Ai pomenit ceva de bucsa de la caseta de directie.Ce simptome are la tine?
|
Multumesc Lucian.
Se manifesta cam asa: daca miscam de volan stanga-dreapta (tinand volanul cu doua degete, fara prea mare forta) se misca in gol foarte usor. Acum, dupa ce am schimbat bucsa nu pot sa mai misc volanul stanga dreapta (nu uita ca nu aplic forta prea mare) + ca atunci cand misc volanu se misca si roata in acelasi timp. |
masina arata super! felicitari !
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu e foarte greu, am tras cam jumate de ora de ea sa iasa :)) =)) , acum depinde de caz, poate ai noroc si are joc mult mai mare ca a lui si deci e mult mai tocita, de aici rezultand ca iese mai usor.
|
1 Attachment(s)
Quote:
Attachment 1991415 Sorin scz pt offtopic |
@georulz:
Dap s-a lucrat ceva la scoaterea celei vechi. Oricum fara rampa sau canal e greu sa o scoti. Cred ca este piesa 18 din schema. |
6 Attachment(s)
Curatenie inainte de ploaie :)
Are cineva protectia aia care vine peste galeria de evacuare? Am observat ca a mea e dusa, si prin magazine nu am vazut. |
| All times are GMT +2. The time now is 10:29. |
- Copyright 2026 4Tuning