Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel astra clasic vs logan?? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/18610-opel-astra-clasic-vs-logan.html)

br01tim 19-01-07 09:52

Re: Opel astra clasic vs logan??

Quote:

Originally Posted by cosmin92 (Post 704291)
nebunule oi fi eu mic dar si tata are astra...am mers si cu logan parca si u ziceai ca ai unul si ce la ce dotari si standarde are opel nu ai mai pune 2.000????

la cine te referi?

maf 19-01-07 10:31

lasa`i se cearta...... oricat d idioata e discutia asta e interesanta :)) ....... auzi astra sau logan ..... =)))))) ia-ti logan consum mare performante mici ;)

platon911 25-01-07 16:37

Quote:

Originally Posted by siadimet (Post 441714)
ca motorizari,opel este sub logan.loganul de 1,6 merge mai tare decat astra de 1,2;1,4;1,6;1,7dti(putin mai slab decat logan 1,4)si 2,0 dti 16v.

unde frate.....Opel 1.4 16V are 90CP....si Loganu de 1.6 care cik are 90CP dak il pui pe dyno are 87...asa k nu mai afirma aiurea....sa nu mai zic de 1.6 16V de la Opel......2.2 DTI care are 130CP......Loganu e kmikze in curbe ....am trait-o pe pielea mea.......era sa ne rasturanm in sens giratoriu cu 40 la ora.......:x

PiStI 25-01-07 17:38

normal ca dupa berlina Logan-ul e lux.
cat despre motoare no-comment, ce arunca cei de la renault aduna, cei de la dacia, (ma refer la benzine). motoare concepute prin '92.
la tinuta de drum: una e barca, alta e masina. i-au pus garda la sol sa poata urca si la parcela de cartofi de la camp. in curbe,- numai cu grija ca se balanseaza. poate tine suspensia, dar inclinarea e prea mare, te baga in sperieti.
la astra totul e normal, cum ar trebui sa fie, conceput pt drumuri asfaltate si nu drum de munte.

si nu in ultinul rand valoarea de revanzare. ashi vrea sa vad cat v-a costa un Logan peste vreo 5 ani.

bano 25-01-07 20:37

1 Attachment(s)
VOI nu IN telegeti ca logan e luat locu la berlina mare sa Incapa ,suspensie Inalta cand cari ceva sa tina.performante mai putin si eftina care ulterior au scumpito, poza asta va zice ceva....:mrhappy:

steaua23 25-01-07 21:15

e smecher golanu !! :))

D R A 25-01-07 22:16

fara suparare da cine pune masinile astea 2 la comparat nu e normal
cum poti sa compari nici din pct d vedere aerodinamic nu mai vb de partea de motorizari si celelalte.. un logan care nu are nici un pic de forma cu opel astra :?: :?: :?:

maf 25-01-07 23:34

bano :)) aia e f veche....... e bun si loganu la noi, breaku o sa prinda bn la multi ......dar totushi...... la acelasi pretz iei nou si un astra :))

platon911 25-01-07 23:51

ete asta ne strik pe noi....e bun si la noi la romani....laso k merge asa...asa a fost poporu asta din totdeauna si asa va fi.....neamtu na zis laso mah k merge asa...neamtu sa facut al dreaq si sia impus respect si standarde....si a inceput sa fak lucruri de calitate...nu numai masini,orice face neamtu e calitate frate....la masini nare rost sa mai discut k se stie(NO COMMENT) ;-)

speed line 27-01-07 15:23

Nici nu se pune problema nu inteleg cum s-au umplut 6 pagini din topicu asta u ca si cum ai compara o bicicleta cu un avion

maf 27-01-07 16:01

romanii is mai schemeri ;) nemtii is fraieri.....

platon911 27-01-07 16:08

Quote:

Originally Posted by maf (Post 717896)
romanii is mai schemeri ;) nemtii is fraieri.....

da mah asa e, ai dreaq nemti, prosti rau nemtii astia.......:lol: ........nu-s in stare de nimic....masini pl....pey ce mnasini avem noi...Loganuuuuuuuuuuuu....wow ce masina dale-as foc la toate io si cu ink unu de la mine dupa skra,care din pakte posedam fiecare cate un Opel Astra Carvane 2001......masina varza de la nemtii aia fraieri.....:lol:

Mendex 27-01-07 17:13

cum s-a mai spus nu stiu cum puteti compara loganu cu o astra. e ca si cum ai compara romanii cu nemtii

br01tim 02-02-07 17:55

cam fortata comparatia dar.............astra e peste logan la toate capitolele mai putin pretul.dar calitatea costa asa ca daca nu ai bani de astra parca merge si un logan :P

alexutzu07 02-02-07 20:27

Nici nu incape comparatie...intre Logan si Opel...Opelu e de 1000 de ori mai bun decat Loganu...dupa cum am zis..nu ai ce sa compari..ca-l bate la toate:)
La nemti e calitate frate...nu ca la noi...hai ca merge...mai pui ceva colo..mai carpesti ceva dincolo... Dupa cum a zis cineva mai sus..ce arunca cei de la Renault strang...astia de la Dacia....
Fratilor...tb sa ne mai modernizam si noi..sa scapam de conceptele astea vechi...pai ce nemtii vorbesc asa de masinile lor cum vb noi despre dacia...???
hai sa fim seriosi..aia sunt mandrii de ce au:)...pai cred..si eu..dar noi cu dacia...mai putin..cam lasa de dorit.
Sorry pt offtopic...dar sa imi dau si eu cu parerea....ca tot vb si altii de nemti si calilatate...si etc...

sandumrs 03-02-07 01:32

Va salut pe toti. Pentru cei interesati pentru achizitionarea unui Opel Astra Classic ma puteti contacta pe adresa de mail [email protected].

De fapt am un foarte bun prieten pe care-l ajut sa vanda Opel care lucreaza la un dealer din Bucuresti. E super ok tipu si puteti testa masina inainte sa va ganditi la achizitionarea ei.

Astept mesajele voastre pe adresa de mail sus-mentionata.

Cu respect.

platon911 03-02-07 09:28

Quote:

Originally Posted by br01tim (Post 727769)
cam fortata comparatia dar.............astra e peste logan la toate capitolele mai putin pretul.dar calitatea costa asa ca daca nu ai bani de astra parca merge si un logan :P

neah......dak nu ai bani de Astra noua nu-ti iei Logan...iti aduci o Astra la mana a doua din 2001-2002-2003.......si tot va fi de o mie de ori mai buna decat un Logan...............cine isi ia Logan cu banii jos e fraier:-)

PH86MIN 03-02-07 12:42

hai mai platon sa fim seriosi,si sa iei un opel astra la mana a 2 a omorat alergat si cu chilometrajul masluit,si dupa 1 an 2 sa iti dai cu pumnii in cap mai bine.....si dc loganul are motoare vechi??eu am unul d 1.4 si am facut de toate cu el si tine am mers cu a 4-a cu aprox 160 deci...si altceva,golful5 d 1,4 l cati cai putere?? va spun eu,are 75 si mai are si pe deasupra(dak nu ma insel) o masa apropiata d 1200kg iar loganul are 975 deci e clar..asa k sa nu ne mai vaitam k loganul are motoare vechi,si ink ceva,dak as avea sub 10 000 euro mi as lua logan,dak as avea peste 12 000 mi as lua astra,vedeti kre e chestia,totul difera d pret,deci nu le putem compara!!1

platon911 03-02-07 13:45

mey Cosmine apreciez motoarele de la Renault.....si Loganu ar fi o masina buna,dak as stii k e construita bine......adik dak s-ar implik si romanu asta catusi de putin acolo.....pey am gasit site de reclamatii ptr Logan...era la Dacia club park.....pey am ramas mask cate plangeri erau acolo....;-)

dj_remix 03-02-07 14:08

Are astra 100cp la motoru de 1.6 16v da e mai grea ca un logan cu motor de 1.6 90cp si diferenta aceasta de greutate se vede la sprint. Nu va ofticati ca va-ti cumparat masini straine si va face o,,DACIE'' de rusine!!!!!Si a aparut si versiunea de 105cp 1.6 16v pe logan si doar uitativa de curioisi la datele tehnice ,0-100km/h in 10,2sec!!si uitativa si la un passat de 130cp 1.9tdi!!!care se chinuie sa coboare sub 11 sec.Aceste date tehnice sunt date de constructor si sunt obtinute in conditii optime!!!

GABBY_ 03-02-07 14:13

hai sa mancam tot ce ne dau astia pe hartie .de ce nu ar fi pus pe hartie 15 secunde?e logic ca nu isi bat jocul de lucrul pe care il fac si vor sa atraga cati mai multi cumparatori.daca as primii un logan si nou crede-ma ca l-as vinde imediat chiar daca as pierde 1-2 mii euro

dj_remix 03-02-07 14:25

Eu am reusit sa prind 100km/h in 12sec cu logan de 1.6 8v si 90 cp .E normal sa nu prinzi suta in 11.5sec cat a dat constructoru' dar pe aproape tot scoti!!!!
Si asa e la orice maisna!!!
Majoritatea masinilor si mai ales cele germane au motoare puternice dar au si o greutate de peste 1200kg cea ce le fac puturoase!!!!
M-am uitat de curios la noul Jetta cu motor de 1.9tdi si 105cp prinde suta in 11.9!!!pai la banii aia adica cam 14.000 eu cred ca trebuia sa fie mai rapida cel putin sa nu ma fac un logan de rusine!!!

steaua23 03-02-07 14:56

Pai eu ce zic ... cine vrea sa participe la curse sa-si ia logan frate ... ca fuge :O ... cu motorul ala de 1.6 105 cai si 148 cuplu bate orice la clasa ei =))
Cred ca o sa-mi comand si eu asa ceva ... ca e prea adevarta masina

platon911 03-02-07 15:16

Quote:

Originally Posted by dj_remix (Post 729074)
Eu am reusit sa prind 100km/h in 12sec cu logan de 1.6 8v si 90 cp .E normal sa nu prinzi suta in 11.5sec cat a dat constructoru' dar pe aproape tot scoti!!!!
Si asa e la orice maisna!!!
Majoritatea masinilor si mai ales cele germane au motoare puternice dar au si o greutate de peste 1200kg cea ce le fac puturoase!!!!
M-am uitat de curios la noul Jetta cu motor de 1.9tdi si 105cp prinde suta in 11.9!!!pai la banii aia adica cam 14.000 eu cred ca trebuia sa fie mai rapida cel putin sa nu ma fac un logan de rusine!!!

si atunci imi iau o Astra cu motor 2.0i 16V 150CP sau iau una 2.0i 24V turbo si are 205CP.............si terminam balciu....face parte din aceeasi clasa cu Loganu'....

dj_remix 03-02-07 15:40

Eu vam zis nu va ofticati ca ati dat atatia bani pe o masina straina si va face un logan!!!! Stiu ca asta e problema voastra!!
Apropo am vazut si cursa aia intre un logan si un bmw din 79'.Acolo poate a contat si soferu' da cel mai mult motoru bmw-ului care e mai mare........poate
Totusi il sfatuiesc pe proprietarul bmw-ului sa isi duca masina la REMAT ca e coapta si polueaza mediul si consuma doua galeti de combustibil ca tractoarele!!!

Mihai1515 03-02-07 16:28

Las-o balta cu LOGANUL. Nu putem compara un autoturism cu o caricatura. Desi nici Astra nu arata prea bine, LOGANUL arata ca dracul.

platon911 03-02-07 18:07

Quote:

Originally Posted by dj_remix (Post 729164)
Eu vam zis nu va ofticati ca ati dat atatia bani pe o masina straina si va face un logan!!!! Stiu ca asta e problema voastra!!
Apropo am vazut si cursa aia intre un logan si un bmw din 79'.Acolo poate a contat si soferu' da cel mai mult motoru bmw-ului care e mai mare........poate
Totusi il sfatuiesc pe proprietarul bmw-ului sa isi duca masina la REMAT ca e coapta si polueaza mediul si consuma doua galeti de combustibil ca tractoarele!!!

mey omule io dak intru cu BMW-u ala in tine cu Loaganu te despic in 1000 de bukti si BMW-u n-are nici pe raq......vrei sa spui acuma k masinile nemtesti sunt puturoase sau ce......crek esti beat....scuza-ma ...sa nu o iei in nume de rau..;)

Evil Yuri 03-02-07 20:35

Da stii cum e aia, ca americanii au niste masini cu care intra in parapet la 80 de mph, si n-au nimic masinile, dar gasesc oamenii morti inauntru.

Asa si tu cu BMW-ul. Pe vremea cand a fost conceput BMW-ul, nu se punea atat accent pe absorbirea socului, pe cand Loganul si alte masini de conceptie noua, ce deformeaza pentru a absorbi socul, si ca sa nu ramana omu rupt in doua.

Or fi romanii prosti, o fi ansamblarea la logan de tot cacatu, dar totusi, hai as nu sarim calul, are 3 stele de siguranta, iar odata cu introducerea airbag-urilor laterale, 4 stele.
Ceea ce eu consider ca este destul pentru Logan, care este la baza o masina de 6500 de euro.

steaua23 03-02-07 20:46

Dai ... dar la 6500 ai 2 airbag-uri :)
Eu chiar recunosc ... ca da am de ales intre un logan NOU cu geamuri, aer, jante ... etc si o astra cu aceleasi dotari dar peste 100 de mii de km aleg loganu.

platon911 04-02-07 10:10

Quote:

Originally Posted by steaua23 (Post 729595)
Dai ... dar la 6500 ai 2 airbag-uri :)
Eu chiar recunosc ... ca da am de ales intre un logan NOU cu geamuri, aer, jante ... etc si o astra cu aceleasi dotari dar peste 100 de mii de km aleg loganu.

te sfatuiesc prietene sa intri pe daciaclub,sa vezi kta lume este inkntaata de Logan?!?!? sa vezi plangeri peste plangeri.....................;)

The_Mask 04-02-07 10:57

pla(N)ton911 te intelegem ca ai astra clasic si ca`ti lauzi masina dar daca era asa de buna de ce o compara cu logan? pentru ca ambele sunt la fel de proaste! Si motorul ala de 1.7dti e praf, la 75 cai cat ai mananca din tine un 1.6 8v, ca de asta de 1.6 16v nici nu pomenesc...eu zic sa nu`i mai lauzi masina lu taticu cu care faci liniutze la semafor, si drifturi cum te laudai tu. As fi curios un 1vs1 cu un golan de 1.5dci sa vad cum sta cu toate k are 65cai daca nu gresesc!

platon911 04-02-07 11:04

mey frate....topicu asta mi se pare o aberatie,dar dak totl-au deskis m-am gandit sa-mi spun punctu de vedere...u nu te uiti k vorbeste gura fara tine...da am 1.7DTI k asta am si sunt mandru de el la consumu de 4......normal k nu stau in fata la 1.6,e logic k are 90CP....da ti-am zis iti dau o Astra de 2.0i 16V sau trubo si sa vedem atunci.....si ink odata nu compari Loganu cu Opelu....io n-am postat aici k sa-mi laud masina..lolz.......si u c masina ai de esti asa sigur pe tine? k vad k esti zmeu...

The_Mask 04-02-07 11:13

tu esti || cu ceea ce inseamna domeniu auto.Unu la mana n`ai cum sa pui
1.6 16v cu 2.0 16v sau 2.0Turbo da vad ca iti place sa lauzi niste motoare de la opel care da sunt peste cele de la Dacia, si mult sub celelalte motoare de la alte branduri! Pai tu erai ala care te laudai ca te "pi*i" pe el de 1.4mpi si 1.6mpi da cateva pagini in urma. Eu ma plimb cu bicicleta cu 3 roti esti multumit? Cand compari 2 masini ti cont de capacitatea cilindrica tu 1.7l dacia 1.6l un + tie, tu turbo dacia aspirat iar + tie, tu diesel dacia benzina sa zicem k ai - dar nu prea mai e diferenta intre benzina si diesel. Scuza-ma daca ti`am ranit orgoliul!;) Happy?

Race 04-02-07 11:29

Quote:

imi iau o Astra cu motor 2.0i 16V 150CP sau iau una 2.0i 24V turbo si are 205CP.............si terminam balciu....face parte din aceeasi clasa cu Loganu'
Bine ca nu esti idiot :rolleyes2
Motor de 2 litri aspirat nu mai e pe Astra de doua generatii.
Sunt curios cum e motorul ala turbo cu 6 supape/cilindru :lol: de 205 CP.Nu de alta,dar Astra G OPC are 4 supape/cilindru si 200 CP...
Un hot-hatch turbo de 200 CP face parte din aceeasi clasa cu o masina de familie de ~100 CP de doua ori mai ieftina ?! Cum ziceam mai sus,bine ca nu esti idiot.

Quote:

cine vrea sa participe la curse sa-si ia logan frate ... ca fuge :O ... cu motorul ala de 1.6 105 cai si 148 cuplu bate orice la clasa ei =))
Indiferent ca acceptati sau nu,ambele Loganuri de 1,6 litri sunt mai rapide in linie dreapta decat Astra Classic cu oricare din cele 3 motorizari.Tinand seama ca pretul pentru un Logan Prestige cu airbag-uri laterale si vopsea metalizata e 8.700 CIP,iar o Astra Classic 1.6 cu dotari echivalente e 12.800 CIP,adica mai mult cu aproape 50 %,chiar ai dreptate:cine vrea sa participe la curse ia Logan 16v nu Astra 1.6 :lol:

Quote:

3. dotari care la logan nici nu viseaza, esp, discuri pe spate, clima, piele pe ici colo
Cum ai ajuns la concluzia ca poti cumpara Astra Classic (NU Astra G pe vremea cat inca se producea) cu ESP ?! Sau cu discuri pe spate ?
Cum ai ajuns la concluzia ca Logan "nici nu viseaza...piele pe ici colo" cand Prestige are volan si schimbator de viteze cu finisaj din piele ?!
Postezi doar ca sa te afli in treaba PiStI.

Astra G era/e o masina destul de buna,insa nu cu motorizarile astea.Aerodinamica ei excelenta conteaza daca are 200+ CP.In cazul modelului de 90 CP,ii ofera fenomenalul avantaj de 3 km/h in plus la viteza maxima fata de Logan.Ce tare :rolleyes2

platon911 04-02-07 15:11

Quote:

Originally Posted by Race (Post 730185)
Bine ca nu esti idiot :rolleyes2
Motor de 2 litri aspirat nu mai e pe Astra de doua generatii.
Sunt curios cum e motorul ala turbo cu 6 supape/cilindru :lol: de 205 CP.Nu de alta,dar Astra G OPC are 4 supape/cilindru si 200 CP...
Un hot-hatch turbo de 200 CP face parte din aceeasi clasa cu o masina de familie de ~100 CP de doua ori mai ieftina ?! Cum ziceam mai sus,bine ca nu esti idiot.

Indiferent ca acceptati sau nu,ambele Loganuri de 1,6 litri sunt mai rapide in linie dreapta decat Astra Classic cu oricare din cele 3 motorizari.Tinand seama ca pretul pentru un Logan Prestige cu airbag-uri laterale si vopsea metalizata e 8.700 CIP,iar o Astra Classic 1.6 cu dotari echivalente e 12.800 CIP,adica mai mult cu aproape 50 %,chiar ai dreptate:cine vrea sa participe la curse ia Logan 16v nu Astra 1.6 :lol:

Cum ai ajuns la concluzia ca poti cumpara Astra Classic (NU Astra G pe vremea cat inca se producea) cu ESP ?! Sau cu discuri pe spate ?
Cum ai ajuns la concluzia ca Logan "nici nu viseaza...piele pe ici colo" cand Prestige are volan si schimbator de viteze cu finisaj din piele ?!
Postezi doar ca sa te afli in treaba PiStI.

Astra G era/e o masina destul de buna,insa nu cu motorizarile astea.Aerodinamica ei excelenta conteaza daca are 200+ CP.In cazul modelului de 90 CP,ii ofera fenomenalul avantaj de 3 km/h in plus la viteza maxima fata de Logan.Ce tare :rolleyes2

u ce mai cauti pe forumu asta ? dak u n-ai auzit de motoare in 24V...mai documenteaza mey........uita-te la motoarele de BMW.....

platon911 04-02-07 15:14

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 730169)
tu esti || cu ceea ce inseamna domeniu auto.Unu la mana n`ai cum sa pui
1.6 16v cu 2.0 16v sau 2.0Turbo da vad ca iti place sa lauzi niste motoare de la opel care da sunt peste cele de la Dacia, si mult sub celelalte motoare de la alte branduri! Pai tu erai ala care te laudai ca te "pi*i" pe el de 1.4mpi si 1.6mpi da cateva pagini in urma. Eu ma plimb cu bicicleta cu 3 roti esti multumit? Cand compari 2 masini ti cont de capacitatea cilindrica tu 1.7l dacia 1.6l un + tie, tu turbo dacia aspirat iar + tie, tu diesel dacia benzina sa zicem k ai - dar nu prea mai e diferenta intre benzina si diesel. Scuza-ma daca ti`am ranit orgoliul!;) Happy?

am zis io k fac 1.6??!?!?:rolleyes2 de ce bagi strambe ?.......ma iei cu Loganu si cu tampenii d-astea......lasa-ma mey frate.....k nu s-a rasturnat nimeni cu opelu la 70km\h sau cu oricare alta masina nemteask,asa cum a facut-o Loganu...nemtii stiu ce stiu de Logan da' sunt baieti finuti si-si vad de-ale lor.....:x

dogy_10 04-02-07 15:21

motoarele de bmw cu 24v au 6 cilindri

asa sigur esti ca nu sa rasturnat nici o masina nemteasca la 70km\h....mercedes A klase....
si daca nemtii astea-s asa grozavi de ce imediat dupa ce s-au facut si alte teste de catre alte publicatii auto au scos articolul de pe site-ul oficial??????

L3on 04-02-07 15:28

Fratilor ce aveti de va certati ca chiorii ???Daca as fii avut bani de opel astra mi as fii luat opel astra dar cum nu am avut mi am luat logan dci laureate...NOU.Nu am incredere in masini second hand pt ca am luat multe tepe.Intradevar nu se ridica la pretentiile unei masini straine dar este o masina noua si cu garantie.Astea sant atuurile ei.Orice om normal ar alege astra daca ar fii noua asa ca nu vad scopul acestor conte intre voi...

dogy_10 04-02-07 15:31

eu nu inteleg de ce persoane care nu au avut nici o treaba cu loganulil critica in halul asta, desteptul asta de platon911 spune ca le-ar da foc la toate...??? ce treaba are el cu ce isi cumpara lumea, nu inteleg de unde atata ura

L3on 04-02-07 15:35

Dogy astia sant frustratii pt care loganul e o caruta...Eu am 2 masini de serviciu,un a8 an 2004 si un allroad 2003 si pot sa zic ca nu imi cade rangul cand merg cu dacia,chiar o prefer datorita consumului...dar ce sa faci astia sant oamenii...

All times are GMT +2. The time now is 09:01.

- Copyright 2026 4Tuning