Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   filtru sport-intrebare (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/17963-filtru-sport-intrebare.html)

Eagleee 24-01-07 00:27

Re: filtru sport-intrebare

Mersi pentru sustinere, suntem cam off topic, dar cred ca problema filtrelor sunt cam discutate pana la nesfarsit.

Dar inca o problema:
Faza cu integrarea...si cu derivarea...(inca o problema) nu iti da valoarea exacta a punctului pe diagrama (coordinatele), ci un marj care este aproape bun...+-20%...daca te intereseaza problema asta poti sa te uiti si vei da seama da daca desenezi diagrama pe calc si lasi pa aia sa calculeze locul punctului pe diagrama iti iese alte coordinate decat cu derivare, sau integrare...daci asta inseamna ca totul ce bazeaza pa integrat si derivat au o eroare (calculat, sau necalculat cand faci o liesa...inseamna ca ori este supredimensionat, ori este sub dimensia potrivita...)

Ce parere ai despre asta sau aveti?...
Cam naso ca orice proecteaza ere o eroare necalculata din neperfectia calculatiipor...

Race 24-01-07 01:12

Sper sa-ti dai seama la o citire ulterioara ca ultimul tau post nu are absolut nici un sens logic...

Eagleee 24-01-07 01:24

...Era o exempla din ce invat si eu pentru maine la examen...Si am dat seama ca e o vrajala mare!!!
Dar ce e cert, daca calculezi ceva prin diagrame (desenat) iese alta dacat vaci cu calcultaii, asa inseamna un lucru, calculatiile sunt gresite pe undeva, dar problema vine ca toate lumea invata sa proecteze dupa calculatiile astea...deci tot ce vezi are o eroare (ce inseamna un plus de material --> greutate in plus --> si scadere de performanta, fiabilitate, si viata pieselor...)
Nu doresc pe nimeni sa intelege, ca daca da seama ca e asa...isi da seama ca a invatat porcarii dealungul anilor.
Eu nu zic ca ce stim noi nu este bun, numia ca sta prea departe de perfectiune si profesorii incearca sa bata in cap ce nu e bun...
1+2=4 dupa parerea lor, cam asta ne invata la universitate...
Si la asta zic..."nooo este o mica eroare de 33%, aia e inca boooon"
Si cam asa sunt facute si motoarele...din pacate.

daca asta intereseaza pe cineva poate sa se uita la net, ca sunt cerceteri de asta.

Eagleee 24-01-07 01:31

corectet, scuzatima...

...Era o exempla din ce invat si eu pentru maine la examen...Si am dat seama ca e o vrajala mare!!!
Dar ce e cert, daca calculezi ceva prin diagrame (desenat) iese alta dacat daca faci cu calcultaii, asa inseamna un lucru, calculatiile sunt gresite pe undeva, dar problema vine ca toate lumea invata sa proecteze dupa calculatiile astea...deci tot ce vezi in jur are o eroare (ce inseamna un plus de material --> greutate in plus --> si scadere de performanta, fiabilitate, si viata pieselor...)
Nu doresc pe nimeni sa intelege, ca daca da seama ca e asa...isi da seama ca a invatat porcarii dealungul anilor.
Eu nu zic ca ce stim noi nu este bun, numia ca sta prea departe de perfectiune si profesorii incearca sa bata in cap ce nu e bun...
1+2=4 sau 2.5 dupa parerea lor:rolleyes2 , cam asta ne invata la universitate...
Si la asta zic..."nooo este o mica eroare de 33%, aia e inca boooon":shock:
Si cam asa sunt facute si motoarele...din pacate. (pe alocuri mult supradimensionat, pe la altele nu au dimensia ceruta-->nu este optim)

daca asta intereseaza pe cineva poate sa se uita la net, ca sunt cerceteri de asta. Si daca mai am si eu vreme am sa fac in Word si veti intelege ce zic.

Bafta in continuare, am examen maine :(

sco211 24-01-07 14:16

bafta la examen...si sa stii ca io am inteles c vreoiai sa zici...cred ca si din cauza ca sunt cam in aceeasi situatie...

cred ca ar trebui sa deschidem o tema la subiectul asta...ca baiatul ala cred ca nu s-a mai uitat demult c vb noi....:-s

Eagleee 24-01-07 16:50

Ar fi o idee

eduardo 25-01-07 09:30

salut,
am un lupo tunat abt. 1,4 16V. Vreau sa stiu daca merita sau nu un filtru de aer conic , speot?
sport

eduardo 25-01-07 09:31

ii creste consumul?

alexjackal 25-01-07 13:18

in regim de oras nu; daca tragi de el normal ca mai mult aer are nev de mai multa benzina ca sa creasca si performanta ca altfel iese mai mult vax :D glumeam pe scurt:
NU in oras Da la alergat (consumul)

Eagleee 25-01-07 16:01

mai mult, cum am dat seama in oras si pe drum lung (100-160) scade cu vro 10%
Ei bine la mine nu e semnificativ ca in lung ia cam 4-5 liti si in oras max 6 ('96 tdi, filtul si remap) mers sa zic sportiv, daca merg ca bunicul -1litru

passat 1.8T 25-01-07 22:47

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 712385)
deci io sunt anu 4 la electronica in Pitesti.
si sunt perfect de acord cu tine Eagleee.
nu invat io la fac de mecanica, dar si la mine se aplica aceleasi reguli.
cand am vb cu profesorii, au raspuns ca 'tehnologia e scumpa'...
pm ... in momentul asta nu vreau decat sa termini fac, in orice fel.
pasiunea e pasiune, si asta o devedesti cand iei de ex o dacie si ii pui vrand nevrand(saraca) 1.8inj monopunct d p mk2.
daca alteva nu t duce buzunaru...tot e bine.
daca traiam in anglia si eram s shmecher, in nici un caz nu imi luam passat 1.8T ca sa il modific. slab. e ceva de genu sa impacam si capra si varza.
maker daca era audi quattro...tot era o diferenta...
multumesc pt incurajare, alexjackal...

se pare c-a esti complexat de "s shmecher". auzi intra la eloctronice si exprimate pe acolo!!!!!!!!!!! poate asa ai mai mult succes...

passat 1.8T 25-01-07 22:52

[QUOTE=alexjackal;711421]passat razi cam mult de oameni care se straduiesc sa invete dintr-o carte de specialitate ce poate tu doar ai invatat din auzite si ai inteles dupa ureche asta daca nu esti inginer auto ????? si ai trecut prin ce trece sco211 si sper ca atunci cand ai fost in locul lui era unu care sa zica ca il plictisesti......

bafta mult sco211 un proiect indraznet[/
Care muzica se vine cel mai bine in romania ???????

sco211 25-01-07 23:12

=))
spre deosebire de tine nu vreau sa ma remarc cu nimic special...pur si simplu vreau sa invat.
complexat...nu vad d c...
daca tu le-ai invatat p toate si ai ajuns sa nu mai ai c invata, treaba ta. dar parca plecasei...
nu t baga nimeni in seama in alta parte?
c treaba are muzica cu c vb noi aici...?
p are alt gust intr-un bmw??
sau in anglia, in cazul tau...

Eagleee 26-01-07 00:40

Passatule...cu 1.8T, coboare de pa calul mare, nu insemna mult unde lucrezi (poate maturi la Lotus...poate esti sef, nu stim)
Dar ce este cerc ca nu aduci argumente, ci sentimente, si prosti ca genul unui copil de 10 ani...argumenteaza ce vrei sa zici si atuncea iti dam dreptate.
Daca nu faci asta...ramai un singur bagator de sema, care are o poza in avar despre un Passat si scrie ca are 31 ani...asta nu dovedeste ca esti pe masura sa ne contrazici...sau mau mult sa ai pareri despre noi

Eu in general am probleme cu scrisul...ma rog, multi cred ca sunt un pusti, eu vin cu argumente de jumat de pagine si se schimba felul cum se uit alti la mine...
Cred ca si tie este loc, jumat de pagina...dar numai argumente sa aduci, nu sentimente, pareri...cunostintele tale sa fie 100%

sco211 26-01-07 01:22

stai linistit...ca lucreaza la linie...probabil de ansamblare.
acelasi lucru fac unii fara facultate la mine la Pitesti la DLR...cablaje de bmw.
mare chestie.
ia deschide matale un thread si zii c ai facut la masina...ar fii mai corect, si poate asa ai castiga un pic de respect.;)

eagleee...nu cont cum scrii atata timp cat se intelege ce scrii...io iti zica ca totdeauna am inteles tot.:P

passat 1.8T 26-01-07 17:55

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 715941)
stai linistit...ca lucreaza la linie...probabil de ansamblare.
acelasi lucru fac unii fara facultate la mine la Pitesti la DLR...cablaje de bmw.
mare chestie.
ia deschide matale un thread si zii c ai facut la masina...ar fii mai corect, si poate asa ai castiga un pic de respect.;)

eagleee...nu cont cum scrii atata timp cat se intelege ce scrii...io iti zica ca totdeauna am inteles tot.:P

ti am spuns ai un complex te crezi destept!!!!!! nu trebe sa faci o facultate sa faci ceva in viata. se mai uita lumea pe aici si vede ce ai scris ,as dau seama ce tare esti tu cu facultate. ha ha ha. daca citesti si INTELEGI ce ma scris de la inceput poate ai intelege ceva.... si intrabarea despre muzica am vazut e prea mult pt. tine sa o intelegi!!!!!!!! nu are rost sa mi bat capul cu voi ,am vazut vreti sa invatati , dar nu vreti sa intelegeti.
da exista un thread la vw masina mea. asta e romanul am mai zis ai place o contra de sa fie el mai destept.
se pare ca nu exista stop aici la acest subiect , voi tot timpul ve ti avea ceva de spus............
salutare
dan

Eagleee 26-01-07 18:35

Cred ca este normal sa zicem ceva cand tu nu zici nimic...
ce zici este: bla bla...muzica...bla bla...stiu mai bine dacat voi...bla bla...ce aveti cu mine...bla bla...si pot continua.
Daca crezi ca esti om serios...dovedeste.

Aia nu e problema noasta ca tu probabil nu ai facut facultate...e problema ta.

passat 1.8T 26-01-07 19:08

am crezut ca intelegi ceva dupa ce mi ai dat mesaj pe privat si ti ma spus ce am zis , dar de unde nimic , tot aia faci !!!!! m-am referit cine vede ce sa scris mai sus crede c-a voi de aveti fac. sunteti destepti !!!! cica !!!!! he he he toti suntem la fel si cu si fara asta tre sa intelegeti voi.... deja e prea mult sa ma mai pun la minte voastra scurta , si cu terorie multa . dar vad c-a va place , pai o tinem tot asa......
salutare

passat 1.8T 26-01-07 19:09

hai sa vad cat de repede raspunzi , deschide carte si copiaza ..... he he he

sco211 26-01-07 20:44

cel complexat esti tu, ca probabil t ajuta daca aveai asa zisa facultate degeaba facuta...
daca tot zici ca ma laud cu fac facuta si ma cred destept, dc nu dai un citat, ca se pare ca nu sunt atat de destept incat sa imi dau seama singur.
te sfatuiesc sa recitesti, ca unele lucruri nu au sens: 'ti am spuns ai un complex te crezi destept!!!!!! nu trebe sa faci o facultate sa faci ceva in viata. se mai uita lumea pe aici si vede ce ai scris ,as dau seama ce tare esti tu cu facultate. ha ha ha. daca citesti si INTELEGI ce ma scris de la inceput poate ai intelege ceva.... si intrabarea despre muzica am vazut e prea mult pt. tine sa o intelegi!!!!!!!! nu are rost sa mi bat capul cu voi'...clar nu?
de parca u nu ai fii roman, sau asta crezi?
daca tot nu n suporti , d c n tot bagi in seama? daca romanul e asa cum e, d c intri p un forum romanesc?

passat 1.8T 26-01-07 23:37

poate asa te mai destepti tranzistor!!!!! pai cum sa ti dai seama c-a esti ,cand tu nu sti pe ce lume esti!!!! he he he ... ai si copiat asa cum ziceam he he he !!!
salutare

alexjackal 27-01-07 00:50

rog un moderator sa inchida acest thread ca a devenit un confilct de interese :)

passat muzica proasta si toata lumea stie la ce ma refer prinde cel mai bine in anglia :D cea mai proasta rasa de oameni ei si cu francezi :0 (vezi cheeky girls) la noi mai rar se aud in cluburi care se respecta (ca sa nu zic deloc)

ti-ai ales unde sa lucrezi in domeniul auto zi-mi cativa constructori de masini sportive originari din anglia :D

sau mai bine zis cum se alearga lumea pe acolo ca am auzit ca majoritatea oraselor sunt imapnzite de mii de camere care monitorizeaza traficul iar normele de poluare sunt un chin

bafta multa in viata si fa-ne sa ne fie dor de tine

sco211 27-01-07 01:42

deci prostia ma uimeste, iar tu...m-ai dat p spate...
bomba frate
veziti de linia ta acolo, ca poate nu pui firele cum trebuie si t dau aia afara...si vii inapoi aici la "romanii astia"

Anglia e plina de bere...deaia e asa poluata...numai betivi...cred ca asta e problema...asta e motivul pt care nu inteleg io mai tractoras...

passat 1.8T 27-01-07 01:59

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 717287)
deci prostia ma uimeste, iar tu...m-ai dat p spate...
bomba frate
veziti de linia ta acolo, ca poate nu pui firele cum trebuie si t dau aia afara...si vii inapoi aici la "romanii astia"

Anglia e plina de bere...deaia e asa poluata...numai betivi...cred ca asta e problema...asta e motivul pt care nu inteleg io mai tractoras...

se vede te ataci pustulica !!!! he he he

passat 1.8T 27-01-07 02:05

Quote:

Originally Posted by alexjackal (Post 717260)
rog un moderator sa inchida acest thread ca a devenit un confilct de interese :)

passat muzica proasta si toata lumea stie la ce ma refer prinde cel mai bine in anglia :D cea mai proasta rasa de oameni ei si cu francezi :0 (vezi cheeky girls) la noi mai rar se aud in cluburi care se respecta (ca sa nu zic deloc)

ti-ai ales unde sa lucrezi in domeniul auto zi-mi cativa constructori de masini sportive originari din anglia :D

sau mai bine zis cum se alearga lumea pe acolo ca am auzit ca majoritatea oraselor sunt imapnzite de mii de camere care monitorizeaza traficul iar normele de poluare sunt un chin

bafta multa in viata si fa-ne sa ne fie dor de tine

pai si atunci de ce conduci un reno!!!! cine sa inchida thread-ul , a devenit amuzant cu voi pe aici!!!! he he he
esti prea mic c-a sa ti dai seama ce debitezi....

sco211 27-01-07 12:37

=))
mori de ras cu omu asta...
ce sa-i faci...plictiseala mare in Hanglia acolo...
prefer sa ma atac decat sa TE atac...se numeste bun simtz ;)

alexjackal 27-01-07 16:03

conduc un renault pt ca la bani pe care i-am dat (nu eu ai mei) imi ofera cu mult mai mult decat orice alta marca chiar daca performantele si calitatea sunt semnificativ mai joase decat concurenta dar ce sa shti tu probabil ca te scalzi in bani

la 15000 iepuroi ( :) ) am piele senzori computer clima incalzire in scaune bla bla si pana la urma cand conduci tre sa te simti si bine

masina mea care va veni va fi: un all muscle dar spre deosebire de alti am de unde sa aleg confort sau putere deocamdata am ales comfort

ciao

passat 1.8T 27-01-07 19:47

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 717633)
=))
mori de ras cu omu asta...
ce sa-i faci...plictiseala mare in Hanglia acolo...
prefer sa ma atac decat sa TE atac...se numeste bun simtz ;)

ha ha ha stresatule , am un prieten in pitesti cica i s-a stricat radioul , poate vrei sa faci o spaga!!!!!!! hi hi hi hi hi

passat 1.8T 27-01-07 19:51

[QUOTE=alexjackal;717899]conduc un renault pt ca la bani pe care i-am dat (nu eu ai mei) imi ofera cu mult mai mult decat orice alta marca chiar daca performantele si calitatea sunt semnificativ mai joase decat concurenta dar ce sa shti tu probabil ca te scalzi in bani

la 15000 iepuroi ( :) ) am piele senzori computer clima incalzire in scaune bla bla si pana la urma cand conduci tre sa te simti si bine

masina mea care va veni va fi: un all muscle dar spre deosebire de alti am de unde sa aleg confort sau putere deocamdata am ales comfort

ciao[/QUOTE
oooooooooo la bani aia luai aici un scooby 02-03
acum ati plac francezi!!!! ,
nu e vb. cine se scalda in bani , mai ales ca aici la vasta ta asi iau masini singuri pe bani lor......
pe unde stai in buc.?
salutare

sco211 27-01-07 22:33

daca vroiam sa fac o spaga...ma faceam politist, sau lucram p la cine stie c institutie publica...dar cum nu am nevoie, am ales altceva.
ala care repara radiouri nu are neaparat facultate, dar ala care iti zice tie ca ai gresit firele, ala are facultate...;)

Nemilosu 27-01-07 23:58

[/QUOTE]
oooooooooo la bani aia luai aici un scooby 02-03
acum ati plac francezi!!!! ,
nu e vb. cine se scalda in bani , mai ales ca aici la vasta ta asi iau masini singuri pe bani lor......
pe unde stai in buc.?
salutare[/QUOTE]

de ce te crezi superior ?
ca esti sluga in anglia ?
cei de acolo isi permit alte chestii fiindca este alt nivel de trai.
tu te vezi vreun smecher ca ai passat ?
si pe benzina (care este mai ieftin).
aici era post pt filtru de aer sport, nu pentru aere de fraiere.

alexjackal 29-01-07 19:32

acum vreo 2 luni un prieten a primit cadou de la tasu la 18 ani un passat 1.8t si nu a facut nimik asa ca nu te lauda cu masina ta ca altii o iau pe moca :D

si intamplator dupa cum ti-am zis masina o sa imi iau cand termin fac sau prin anii care urmeaza pt ca momentan programul meu este 7-18 facultate nu prea am cum sa muncesc sa platesc o rata

si cum spunea cineva mai sus mai bine aici decat sluga acolo :D

sa fie sanatosi tu la varsta mea ce conduceai si ce venit aveai ?

GABBY_ 30-01-07 14:06

pai si ce treaba filtrul sport cu discutia voastra nene ?passat-ul e masina de familie destul de comuna si pe la noi ,iar firma renault este exact ptr lumea care a avut dacie si vrea ceva mai bun.nimeni nu si-a vandul bmw-ul sau mert-ul ptr a sta comfortabil intr-un renault.fiecare are vina lui si preferintele lui dar de multe ori astea depind si de cheagul de bani.cu filtrul sport cum ramane totusi ?

Eagleee 30-01-07 14:26

Eu zic ca in primele 5-6 pagini s-a cam discutat destul despre filtre, chiar prea mult, cine este intetresat in asta gaseste raspunsul.

sco211 30-01-07 19:20

filtrul sport + evacuarea + 'cip-ul tuning' raman primele 3 modificari d inceput.
cu astea incepe toata lumea.
daca vrei sa incepi cu ceva...cu astea incepi. si gata.
ca consuma...pm...asta e. p benzina merge masina, cum sa mearga mai rpd a.i. sa nu consume mai mult...

200SX 31-01-07 08:22

Quote:

Originally Posted by sco211 (Post 722986)
filtrul sport + evacuarea + 'cip-ul tuning' raman primele 3 modificari d inceput.
cu astea incepe toata lumea.

nu chiar toata lumea 8)

sco211 31-01-07 14:22

ai dreptate...nush d c ma gandeam la astia mai modesti...:P

Race 31-01-07 19:35

Pentru cei care cheltuie atatia bani pe toate inutilitatile alea pe motoare de 70-100 CP aspirate "modesti" nu e nici pe departe cel mai bun atribut.

sco211 31-01-07 20:59

dar care ar fii cel mai bun atribut?
sau p c ar trebui sa cheltuir atatia bani...(6-7mil max...totul original)
sau c masina ar trebui sa aibe oamenii ca sa bage 'atatia' bani?

david_david 05-02-07 22:39

ma fratilor si yo am tot dacie, o solnitza, da' nu-mi e rusine cu ea. dinpotriva, chiar ma mandresc. nu-mi e rusine cu ea, chiar dak majoritatea pr mei au D la Renault in sus. Si sa revenim la "filtrele" noastre..... Pt solenza, ce filtru recomandati? se poate pune un sistem CAI (cold air intake)? Numai respect pentru cei ce merita.(montajul nu e o problema..pot sa spun ca ma pricep)

All times are GMT +2. The time now is 14:34.

- Copyright 2026 4Tuning