Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Opel Astra OPC sau VW Golf GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/17225-opel-astra-opc-vw-golf-gti.html)

F.R.Sonic 24-05-06 21:27

Re: Opel Astra OPC sau VW Golf GTI

Quote:

Originally Posted by Sasha_z
OPC...parerea mea......

Astra baby!!! ....si a mea!:D

im570rm 25-05-06 06:13

opc clar sau ford focus st ar mai fi o varianta

neXus 25-05-06 22:16

Pun banii pe Astra OPC. Mai secsi, mai putin vazuta pe toate strazile, si are motor mai performant + pare-mi-se dotari standard mai multe ;)

VIPER_GL 27-05-06 02:26

Opelu arata mai bine da parca as alege VW deoarece WV au produs masini mai misto decat Opel la vremea lor si golfurile au fost un mare succes in istoria acestei marci;)

Sasha_z 27-05-06 22:28

Quote:

Originally Posted by VIPER_GL
Opelu arata mai bine da parca as alege VW deoarece WV au produs masini mai misto decat Opel la vremea lor si golfurile au fost un mare succes in istoria acestei marci;)

te contrazic.....ce zici de vesnicele Vectra B?????nu erau masini tari????
ce zici de Vectra A la vremea ei????
ce zici de Astra????etc etc etc

VIPER_GL 28-05-06 01:13

Mda si opelurile au facut masini bune....Opelurile sunt mai po****re in romania deoarece sunt mai ieftine decat vw in general;) Daca nu sunt ieftine in romania, in afara sunt sigur...

emmanuel 28-05-06 12:01

Ca nota distractiva desi sunt fan opel mi-a zis un neamt aseara :
OPEL
Ohne Power Ewich Letzter
Fara Putere Intotdeauna Ultimul

Mi s-a parut amuzant > El Conduce Mertz !
Asta e !
Raman Cu OPC!

neXus 28-05-06 20:53

@Viper - pardon, dar mai popu.lare sunt VW-urile la noi, datorita snobismului inevitabil al romanului. asta nu inseamna ca sunt mai proaste Opelurile.

LO_tec 03-06-06 19:13

multi dintre voi s-ar putea sa-mi sara in acp ca nu am 18ani si ca "i don't s*it about cars". Eu merg mai mult pe Astra OPC deoarece: 240CP,6 trepte de viteza, 0-100km/h in 6.4s(conform RSporscars),IDSPlus cu Continous DampingControl...Golful GTI e batut (din punctul meu de vedere) la urmatoarele capitole: forta bruta, exterior, prezenta scenica.

The_Mask 03-06-06 19:43

Bun Astra OPC 240cai ar trebui comparata cu Golf V R32, diferenta de putere fiind doar de 10 cai nu de 40cp ca in cazul GTI`ului. Ascultati sunetul produs de un R32!!!

LO_tec 03-06-06 19:52

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Bun Astra OPC 240cai ar trebui comparata cu Golf V R32, diferenta de putere fiind doar de 10 cai nu de 40cp ca in cazul GTI`ului. Ascultati sunetul produs de un R32!!!

n-as vrea sa-ti pun bete in roate dar nu o comparatie intre cele 2 este inutila AstraOPC 4in linie, R32 6 in V...comparatia e de prisos...:no:

mike20 03-06-06 20:01

si daca pui un v8 langa un v6 cu aceleasi puteri..ce are?

The_Mask 03-06-06 20:04

Puterea se masoara in Numarul de cilindri sau in CAI? vad ca esti in mare dilema LO_tec

LO_tec 03-06-06 20:13

Quote:

Originally Posted by The_Mask
Puterea se masoara in Numarul de cilindri sau in CAI? vad ca esti in mare dilema LO_tec

se masoara in cai...dar aici nu era vorba despre asta ;-) aici e vorba de clase(hatchbach, 4 cilindii in linie) ...uite tie ti se pare corecta comparatia asta: Opel Vectra OPC 2.8T cu R32???

The_Mask 03-06-06 20:18

Quote:

Originally Posted by LO_tec
se masoara in cai...dar aici nu era vorba despre asta ;-) aici e vorba de clase(hatchbach, 4 cilindii in linie) ...uite tie ti se pare corecta comparatia asta: Opel Vectra OPC 2.8T cu R32???

E aceasi clasa nu se schimba cu nimic, diferenta apare doar la motor. Daca are 6 cilindri inseamna ca nu mai e hatchback? putere este apropiata. Iar daca am compara 2 masini in punct de vedere al performantelor cu puteri apropiate nu ar conta clasa din care fac parte.

LO_tec 03-06-06 20:26

masca...nu ajungem la nicio concluzie...sa ii lasam si pe ceilalti sa-si dea cu parerea asupra acestui topic si pe urma vedem ce si cum.pana atunci: e corecta comparatia R32 si AstraOPC (din punct de vedere al motorizarilor)

TSC-Us 03-06-06 22:57

Quote:

Originally Posted by UNLORD
1 ASPECT : OPEL
2 PERFORMANTZE : OPEL
3 FIABILITATE : OPEL (in ultimul JD power, firma opel a ajuns pe 12, iar vw a cazut pe 20)

bine spus frate!

am avut multe firme de masini dar..OPEL-ul mi-a intrat la inima!

as schimba OPEL-ul doar pe mercedes sau BMW!

TSC-Us 03-06-06 23:04

Quote:

Originally Posted by Giany
Muuuuuu... frate! :D :D
(Misto avatar sa nebuneasca copii mei)
Deci ai zis

tare frate...:))

amewricanu 05-06-06 10:05

ma... nu are rost sa mai plangeti , opel e o masina de *** , adik masina saracului cum se zice in germania. opel gtc de 200 cp e *** fata de gti , si opc e *** fata de r32 , si la ambele castiga vw . sunt aceleasi clase , nu mai conteaza motorul. Si oricum la ce confort are Golf -ul nu o sa ajunga Astra in vecii vecilor amin ......bye bye

amewricanu 05-06-06 10:06

in loc de stelute folositi cuvantul " varza " ca sa fie mai frumos :P

LO_tec 05-06-06 11:12

Quote:

Originally Posted by amewricanu
ma... nu are rost sa mai plangeti , opel e o masina de *** , adik masina saracului cum se zice in germania. opel gtc de 200 cp e *** fata de gti , si opc e *** fata de r32 , si la ambele castiga vw . sunt aceleasi clase , nu mai conteaza motorul. Si oricum la ce confort are Golf -ul nu o sa ajunga Astra in vecii vecilor amin ......bye bye

iti zic eu aamewricane ca Opel OPC de 240CP se ia de gat cu amandoua golfuri. de gti isi bate joc iar in fata lui r32(care sa fim seriosi V6 Vs 4L) pierde admirabil chiar daca are 2 cilindrii in minus. :evil:

The_Mask 05-06-06 11:44

ba Lo_TEC tu nu intelegi ca astra OPC merge in Versus cu R32??? nu conteaza numarul de cilindri ci puterea dezvoltata. Opelulu este doar o masina pentru buzunarul romanilor, cu intretinere ieftina si pret de achizitie bun!!!

LO_tec 05-06-06 12:32

masca...oi avea u 18 ani dar cultura ta automoilistica lasa de dorit...:rolleyes2

bogdan_wrc 05-06-06 12:43

Lo_tec, mai tre sa te documentezi.
amicul masca are dreptate.
amandoua varfurile de gama de la clasa asta R32 vs OPC se "bat". adica 250 vs 240 ps. nu conteaza cum sunt obtinuti.
nu cumva ti se pare diferenta cam mica intre ele, si cam si mai mica intre GTi si opelul astra de 200 cai?
oricum, dintre toti, amewricanul are perfecta dreptate.
cand va ajunge Opelul sa se bata la vanzari cu Vw, mai vb.
si asta nu doar in RO, unde ziceti voi, fanii Opel ca e datorita snobismului. si-ar dori si Opel sa vanda asa multe masini ,..fie el si datorita snobismului.
oricum, dupa ultimele noutati, va aparea si R36, care va lasa multe masini in urma.

LO_tec 05-06-06 13:08

stii ca discutia asta nu o sa ajunga nicaieri pt ca fiecare o tine pe a lui..si eu...o tin in continuare pe a mea: opc nu poate fi comparat cu r32 din consinderente tehnice...comparatia initiala a fost luata corect opc Vs gti,comparatie unde opc kicks ass

bogdan_wrc 05-06-06 13:15

pai daca 2-3 pers iti spun ca gresesti, si tu tot o tii pe a ta, atunci oricum, discutia nu va duce nicodata nicaieri.
se compara 2 masini din aceeasi clasa cu puteri cat mai apropiate. adica daca sunt 2 cu 200 cai, si una cu 240 si alta cu 250... dc sa compara una de 200 si una de 240 cai? e ilogic. doar asa ca vrei tu sa iasa opelul catsigator...fie..

LO_tec 05-06-06 14:50

eu am luat masinile din versus...nu am spus: "ce-ar fi daca?"

cosmin_meme 07-06-06 14:09

topicul se numeste astra OPC vs Golf V GTI.ar trebuii sa asteptam sa soseasca un OPC la cursele legale organizate la noi si sa vedem exact cum sta treaba cu GTI-u.Eu unul merg pe astra.acum poate ma insel...sau nu.si apropo,OPEL,masina ieftina..fara putere,intotdeauna ultimul..baieti,nu uitati ca un opel bate la clasa D,E,si F de ceva vreme incoace..lipsit de putere,adevarat "doar " 200cp DAR intotdeauna primul...asa ca topicul e simplu.posesorii de GTI isi lauda masinile..posesorii de opel neaga si isi ridica in slavi marca iubita.pentru ca daca ne luam dupa dotari,performante ,aspect si tehnologie,OPC iese in fata GTI-ului.sa speram ca vom vedea in curand un OPC la "linii" sa zica proprietarul cum e cu adevarat masina.

SpeedeR 07-06-06 14:34

trecand peste faptul k multi de pe aici nu au condus o masina, este careva care poate sa compare 2 masini dupa ce lea condus!? :D
luam exemplul asta.... gti si opc... eu doar gti k deh :) ... am mers cu o astra gtc de 200cp... nu cu opc...
si nu pot sa compar momentan reprizele celor 2, cum se comporta pe sosea si altele...
mam cam saturat sa vad toti putzulasii de 16 ani k au inceput sa compare masini, knd ei merg pe biciclete, k au inceput sa isi dea cu parerea peste tot p aici , knd nu au habar nici macar de fizica elementara,sau sa mai zic de mecanica...mai bine nu...
macar e o parte buna... k razi cand le vezi posturile :)

revin...cati dintre cei c au scris pe aici au condus macar una din cele 2 masini?!

bogdan_wrc 07-06-06 15:40

speeder, de acord cu tine, k mare dreptate ai. mereu opel s_a luat dupa vw. dupa golf, kadet, dupa scirocco calibra, etc. gsi dupa gti. cred ca numar de vanzari ale celor 2 masini clarifica acest versus.

LO_tec 07-06-06 19:13

speeder vezi ca pe tine nu te-a jignit nimeni, si nu mai fii tu chiar asa de cert ca astia mai micii de 16 ani nu conduc. eu nu stiu de altii da' m-am simtit atacat aici. eu personal conduc supernova varului meu de cate ori am okzia,si se intampla destul de des. Golf GTi si Astra OPC nu si le permite oricine si probabil dak as fi fost in legalitate m-as fi inscris la un testdrive.cat despre fizica elementara si mecanica,recunosc,mai am de invatat dar nici incepator nu sunt.:!: :!: :!:

Giany 08-06-06 19:51

Speeder, nu toti au parinti ca ai tai frate sa le ia golf gti. Mai departe nu mai zic bravo tie.
Si daca tu nu poti sa compari atunci zi ca ai o problema sau macar lasa sa zica altii. Ia uite aici.
http://www.km77.com/marcas/volkswage...lf/r32/m03.asp
Vezi ca e acolo si r32 da sa te uiti mai la coada ca il vezi tu. De gti nu mai zic ca tre sa fi foarte atent sa ezi unde e.
Si daca va intereseaza o comparatie pe bune nu vraja cu gti forever si povesti cititi si voi o compratie adevarata:
http://www.autoshow.ro/forum/viewthr...id=9318&page=5

Bogdan_wrc.
Vezi tu ca in 1990 acu 15 ani Calibra era cu motor de 2000 turbo 200cp si 4x4 uite ca are si vw acum ce fericire sa margem la Universitate sa sarbatorim.
VW= Volks Wagen=masina poporului. Nu zic eu asta inseamna in germana tradus

SpeedeR 09-06-06 02:02

voi sunteti cam frustrati :)
si cu o mentalitate cam ingusta... nu zic eu k vw e cea mai tare masina sau alte alea cum faceti ... nope...e un kk in comparatie cu altele ,dk nu tinem cont de clasa/segment... dar k hot hatch e buna... opel... marca asta a cazut de mult.... cam de cand era calibra asta prea tare :D akum se incearca o revenire... dar ma rog....aveau motoare bune nu!? =))
mai deschidetiva orizonturile ;)

Dooffy 09-06-06 06:04

nu sunt prea sigur da as alege astra opc k e mai noua masina :)

bogdan_wrc 09-06-06 07:13

Giany, atunci cand exista calibra aia, ia cauta tu corrado VR6 syncro si vezi ce si cum. ;) si acelasi motor era si pe Golf. asta doar asa... ca sa iti aduc aminte. sa iti mai zic de Golful 2 Rallye din 86 cu 160 cai putere si syncro, sau de G2 cu VR6..? nu are rost, nu? a avut si calibra un motor tare..si gata se da rotund cu el.
oricum, am mai zis-o cifrele de vanzari vorbesc.
nu a zis nimeni ca VW nu inseamna masina poporului, dar ce leg are asta..cred ca tot poporul si-ar dori un VW, nu?
anyway, aici era vb despre golf vs astra.

bogdan_wrc 09-06-06 07:14

ps: daca tot cauti corrado, vezi si G60, G40..si vezi anul de fabricatie si prima aparitie.. si cand ziceai ca a aparut calibra aia????????

Giany 09-06-06 08:55

Speeder
Sa mor daca sunt frustrat. Pe bune asta e viata.
Mentalitate ingusta zici?! Pai ce sa zic daca aveam bani NU cumparam gti tocmai pt ca asta arata ce zici tu adica mentalitate ingusta. O parcam la Mall langa alte 20 si ma intalneam pe strada cu 3 pe zi. Uite ca nu prea imi place chestia asta daca ma gandesc bine.
Vezi tu vanzarile de G5 si de AstraH si mai vorbim de "marca asta a cazut de mult".
Si vad ca nu prea vrei sa comentezi tabelele alea.. Nu iti place? Vezi ca e acolo unu cu niste timpi obtinuti pe circuit.
Bogdan_WRC
Nu stiu cand a aparut Calibra aia ca mie lene sa caut dar fi atent:
In 1988 pe Kadett GSI era injectie electronica MULTIPUNCT. Cand a aparut asta pe GOLF? Astept

Race 09-06-06 12:34

Topicul nu e VW vs Opel,dar nu e de mirare ca s-a ajuns aici.Din motive care imi scapa,multi oameni sustin fara argumente marca de masina pe care o au.Cand iti cumperi o masina,alegi cea mai buna oferta pentru banii de care dispui.In schimbul acelor bani primesti o gamada de metal,plastic si cauciuc.Nu scrie nici unde in contract ca juri credinta vesnica respectivului producator.
Pentru posesorii modelelor in discutie,e firesc sa le sustina.Au masina,merg cu ea,vad ce poate si ce nu.Dar idei de genul "am Corsa Diesel deci sigur Astra Turbo e mai buna decat concurenta" sunt penibile.

Quote:

O parcam la Mall langa alte 20 si ma intalneam pe strada cu 3 pe zi. Uite ca nu prea imi place chestia asta daca ma gandesc bine
In general,o masina se vinde bine pentru ca mai buna decat concurenta (exista si exceptii bineinteles).Deci decat sa fii la fel ca toti care au masini bune,mai bine iei una mai proasta de aceiasi bani,doar ca sa fii diferit ? Interesanta optica.

luispeed 09-06-06 14:13

eu aleg golful!
am condus unul si nu avea cine stie ce modificari! a ajuns destul de lejer la 250! SI....din pacate nu am mai avut unde sa ii dau! pt ca ea mai lua!
:twisted: eu sunt din tim! si pt cei ce stiu calea aradului.... cred ca inteleg!

Giany 09-06-06 16:11

Quote:

Originally Posted by Race
Topicul nu e VW vs Opel,dar nu e de mirare ca s-a ajuns aici.Din motive care imi scapa,multi oameni sustin fara argumente marca de masina pe care o au.Cand iti cumperi o masina,alegi cea mai buna oferta pentru banii de care dispui.In schimbul acelor bani primesti o gamada de metal,plastic si cauciuc.Nu scrie nici unde in contract ca juri credinta vesnica respectivului producator.
Pentru posesorii modelelor in discutie,e firesc sa le sustina.Au masina,merg cu ea,vad ce poate si ce nu.Dar idei de genul "am Corsa Diesel deci sigur Astra Turbo e mai buna decat concurenta" sunt penibile.

In general,o masina se vinde bine pentru ca mai buna decat concurenta (exista si exceptii bineinteles).Deci decat sa fii la fel ca toti care au masini bune,mai bine iei una mai proasta de aceiasi bani,doar ca sa fii diferit ? Interesanta optica.

Frate noroc cu tine ca ne zici care e topicu. Vezi ca exact despre Astra OPC Golf5 GTI se discuta si te prindeai si tu daca aveai rabdare sa citesti cu atentie criticule ce esti. Ce vezi tu in linkurile pe care le-am dat eu? Si intamplator nu am masina deci nu am o parere ca posesor. Ia casca tu bine ochii si citeste linkurile si vezi cum e cu performantele criticule ce esti. Daca o masina se vindea pentru ca e mai buna cum cu intteligenta zici atunci nu prea vedeai Gti pe la noi era plin de OPC.
Uite o sa discut cu Bogdan_wrc pe PM daca nu poti tu sa dormi de asta. Eu am dat niste linkuri clare tu ne arati cat esti de teligent si critic bravo frate esti profesor pe undeva?

Deci de ce sa iei o masina mai buna, mai bine iei una mai proasta si tot la banii aia ca sa fi la fel cu toti. Interesanta optica frate criticule.
25 de ani ai?

All times are GMT +2. The time now is 17:22.

- Copyright 2026 4Tuning