Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Megane RS facelift Vs Golf V Gti (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/16718-megane-rs-facelift-vs-golf-gti.html)

eMH 30-11-07 22:17

Re: Megane RS facelift Vs Golf V Gti

pai in primul rand omul vroia sa isi ia masina ca sa o modifice,deci oricum scaunele nu conteaza,ca probabil o sa fie schimbate cu ceva sparco...si performantele la fel se inmultesc rapid,si asta cel putin prin operatii relativ simple (marirea presiunii in turbina & esapament nou...) deci singura chestie care conteaza pt mine e fiabilitatea masinii si linia principala a exteriorului,ca aia nu poate fi schimbata (ca in reclama cand o antichitate de masina devine peugeot 206),si ontopic acum,eu clar as alege golf,pt ca megane,fara suparare,mi se pare masina de fata,iar golful...:D

Hexer 01-12-07 01:15

Sa nu uitam un lucru, Megane RS nu e un simplu renault, este facut de renault sport, una din cele mai experimtentate producatori de motor si nu numai.
Clio RS (inainte modelul Williams) este cea mai buna in categorie. Motoare neschimbate si e perfect la rally si pe circuit, sunt putine masini despre care se poate spune asta...
Sa nu utam ca renault ce experiente au in domeniul "motoare turbo"...

Sa nu credeti tot ce e in media, premiile primite de unul sau altul sau emisiunile...tot se invarta in jurul banilor, iar golf 5-ul avea nevoe de astea, dar si asa este un esec modelul... Ex. cel mai bun este Golf GTI mk2, ce este cel mai bun hot hatchback, ce nu este adevarat, Peugeot 205 GTI era mai bun, ca performanta. Mai sunt masini de gen, cand un german e considerat mai bun, cand in realitate nu e asa (asta in general in europa de est).

riptor 01-12-07 21:09

tocmai ce m-am uitat pe listele de preturi la golf si la megane.am constatat efectiv uimit ca megane r 26 este 18 000 si ceva pret cip,in timp ce golful gti sare de 19000 iar gti edition 30 este 21 000 cip.mi se pare enorm.si asa de curiozitate mi-am configurat un golf gti full option(pe site-ul lor oficial) si a ajuns la 28 000 cip.mi se pare fara sens sa ajunga un golf gti sa coste cat un r 32.aia nu mai e hot hatch,e limuzina

p.s: am vazut azi un barbat pe la 30-35 de ani intr-un gti rosu,cu nevasta langa si cu o fetita in spate.intr-adevar e masina ideala pentru un familist cu "inima sport" cum e un topic aici pe forum.. e gandit sa fie bun la toate (bun,nu excelent,totusi) si asta e o realizare.de aia se si cumpara in draci.RS -urile sunt inclinate catre performanta si au o gama de cumparatori mai restransa..ma rog,sunt chestii care s-au tot discutat

bogdan_wrc 19-12-07 20:02

min 1:11
https://www.youtube.com/watch?v=xjtTu...eature=related

riptor 19-12-07 23:10

bine.vin si eu cu alt link.. tot de la top gear.golf gti,astra opc (vauxhall vxr) si megane rs cup. si iata si timpii: astra: 1:33.0 la minutul 9:42 precizeaza si faptul ca e cu 2,1 sec mai rapid decat golful(deci golful ar avea 1:35.1) si la minutul 9:46 spune ca e cu 0,5 secunde mai lent decat megane-ul(deci megane are 1:32.5) asa ca... nu m-ai convins.de ce refuza unii sa accepte ca renault-ul e mai rapid si atat? nu sta la fel de bine ca celelalte la alte capitole,o zice si clarkson..dar noi aici discutam de performanta.si daca mai dai niste search-uri pe youtube ai sa vezi ca atat megane-ul cat si clio 197 ies castigatoare la timpi pe circuit.

https://www.youtube.com/watch?v=7QhS6FKeP1s

razZzor 19-12-07 23:47

Eu am ales RS-ul... Il am de 2 saptamani si sunt super incantat de el. M-a costat 21.500E cash si are piele, xenoane, jenti pe 18, trapa panoramica, 8 airbag-uri....bla bla bla...

roret 20-12-07 08:06

salut
acum am un cupra 2 ( ff . multumit)
dar am condus 2 ani un clio 16V , inca ma mai gandesc la masina aia
sper sa scapam de taxa de inmatriculare si sa achizitionez un clio 2.0 Williams
concluzie : si renault are farmec

Morro 20-12-07 14:02

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1254106)

Ala e 225-ul vechi ... acum are alt sasiu masina si se misca MULT mai bine ... o zice chiar si Clarcson daca o sa te uiti la filmuletul pus de riptor ... si aici nu vorbim de R26 care se misca chiar si mai bine decat 225-ul si nu are rival in clasa hot hatch in afara de S3 care totusi e 4wd...

riptor 21-12-07 21:08

intr-adevar nici nu am pomenit de r26... nu avea rost,si 225 -ul mai ales 225 cup bate golfu pe pista asa ca ..

vacaroz 24-12-07 02:06

Quote:

Originally Posted by AdrianC4 (Post 1216989)
Sunt unii oameni in tara asta care nu ar merge decat cu masini facute in Germania... Si tot aceeasi oameni nu te-ar asculta, nici daca ai veni cu argumente si date concrete, mari si evidente cat Casa Poporului...
Si asta se datoreaza mentalitatii...

Aceeasi mentalitate care propulseaza masinile nemtesti in etalon in patria lu' 'noroi si gropi', pe cand in Europa oamenii cumpara japoneze! Dar, deh, masina nemteasca e nemteasca frate!

Pentru mine ideea este clara: de ce sa platesc mai mult pentru o emblema, cand pot da mai putini bani si sa am performante mai bune? Caci asta as cauta, nu?

Vrei comfort, recomand A6, seria 5, intr-adevar, de ce sa mint.. Vrei performante de compacta la 20k? Daca da, i-ati ce-ti permiti! Acum doar nu vrei sa renunt la ce imi doresc doar pentru simplul motiv ca .. e mai buna dom'ne aia, ca scri VW pe capota!

si mai sunt unii oameni care sunt anti nemtzane!!1 si aia sunt si mai incapatanati decat cei enumerati de u.si eu sunt pro nemtzane dar nu zic ca sunt cele mai bune din lume.eu as opta pt un golf pt simplul faptca e deja la a 5`a generatie si au avut ceva canzari...si noul golf 5 am auzit destule lucruri de lauda despre el....in fine.. polemici putem face destule asa ca pe viitor te poti rezuma la subiectul topicului

petreals 24-12-07 16:54

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1259922)
si noul golf 5 am auzit destule lucruri de lauda despre el

asta nu este un motiv...asa si eu poate am auzit multe lucruri negative despre golf 5...ce zici de asta?

PS: condu masina si pe urma da-ti cu parerea

PS2: masina germana/golf = masina buna....dar aleg megane (prietenii stiu dc :D8) )

vacaroz 24-12-07 18:34

bv tie, fiecare cu gusturile lui. si eu as alege un focus ST :D

daniwmk 24-12-07 20:38

de pe 12 dec sunt fericitul posestor de R26 si vreau sa zic ca sunt super multumit de masina si de felul cu merge trage etc ...
am mers si cu golf gti (f lent in varianta stock) si cu focus st de ex dar nici unul nu e atat de hardcore ca r26

IF 41 MPS 24-12-07 21:06

Renault este o masina buna intretinerea ei este scumpa

petreals 26-12-07 14:07

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1260613)
bv tie, fiecare cu gusturile lui. si eu as alege un focus ST :D

imi place si mie ST-ul...mai ales ca design...dar tot sub megane

riptor 27-12-07 22:30

felicitari pentru achizitia r26-lui... sunt curios cate sunt in tara

goancea 29-12-07 01:11

Este primul meu post pe forumul asta; mi-am facut cont acum pentru a putea posta acest raspuns:

Foarte buna alegerea ta, iar ca argument .....

http://www.informatiiauto.ro/megane-...7-sid1942.html

"Când a luat sfârşit votarea, Megane F1 Team R26 a totalizat 83 de puncte, depăşind modelele Peugeot 207 RC (72 de puncte) şi BMW M3 (69 de puncte). Clio F1 Team R27 a obţinut un loc onorabil, cel de-al cincilea, în faţa unor vehicule mai puternice.

Clasamentul final:
1. RENAULT MEGANE F1 TEAM R26
2. Peugeot 207 RC
3. BMW M3
4. Lotus Europa S
5. RENAULT CLIO F1 Team R27
6. Audi S3
7. Honda Civic Type-R
8. Mazda3 MPS
9. VW Golf GTI Edition 30
10. Opel Corsa OPC

Renault Megane F1 Team R26 este construit la uzina Dieppe (Normandia) fiind lansat pe piaţa europeană în aprilie 2007. "

Deci cei cu Golf-ul GTI (de pe locul 9 =))) ... lasati-o mai moale ca ma bufneste rasul.

Intentionez sa cumpar si eu una identica (poate imi dai si mie mai multe detalii despre comportament dupa cativa kilometrii).

S-o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea pe deplin!!!

petreals 29-12-07 11:15

"Revista franceză „Echappement”..."

nu poate avea mare crdibilitate topul pt ca este facut de francezi...oricum...pt mine megane ramane farf de lancie in clasa din care face parte...dar totusi...nu stiu cati de aici ar prefera 207 rc in detrimentul unui m3...in fine...nu pot cunoaste criteriile dupa care s-a facut votarea...dar totusi...:)

vacaroz 29-12-07 12:41

deci tot un pool era mai bun, si fiecare vota masina lui preferata.

petreals 29-12-07 14:44

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1266644)
deci tot un pool era mai bun, si fiecare vota masina lui preferata.

se pare ca da

cristi_407 30-12-07 07:36

Frate...cine a facut topul ala e un pic dus..Nu vad nici un rost..Si sincer Peugeotul are multe de invatat la clasa sport...Chiar daca RC de acum are motor facut in cooperare cu BMW..Stiti foarte bine ce esec a fost RC de inainte si nu spun asta ca urasc Peugeotul ci pt ca am Peugeot si stiu ce inseamna..Cat despre Megane nu stiu ce sa zic, pentru ca nu am condus..Am condus ST, si Type R model 2007..Type R este intradevar o masina pentru cine iubeste viteza si adrenalina..Cum a spus si propietarul ``e un cart mai mare``..Eu am GTi cu dsg pentru ca sunt mai lenes, si nu prea ma omor eu cu viteza si plecari violente..in fine.. Numai bine si ii apreciez mai mult pe cei care intradevar au condus ambele masini nu doar cei care au vazut la tv sau pe net sau mai stiu eu ce..

JunKer_hP 03-01-08 13:46

in fine sa zicem ca meganu e mai ieftin si mai puternic da totusi nu poti compara pe nemti cu francezii asta e clar..golfu calitatea conteaza cristi iti dau dreptate;)

razZzor 03-01-08 19:54

Nu mi-am ales niciodata masina ca e facuta de nemti sau e facuta de japonezi sau de mai stiu eu ce natie care fabrica masini. Este paguboasa gandirea asta. Intre Golf GTI si Megane RS nu doar pretul face diferenta si despre fiabilitate nu se poate generaliza la intreaga gama Renault pentru ca 85% din componente nu corespund cu un Megane normal. Nici nu se fabrica in aceeasi uzina... Singura diferenta sesizabila intre cele 2 modele este aceea ca in Golf obtii performante in conditii de confort si acceleratiile sunt mai putin violente in timp ce in Megane te simti ca Titi Aur pe o proba speciala, senzatia de sport fiind amplificata la maxim.

cristi_407 04-01-08 12:43

Corect..Dar vezi ca sunt unii oamenii care mai apreciaza si alte aspecte..nu doar forta bruta si violenta..Si la GTi 80% din componete sunt diferite de un golf normal..

Race 04-01-08 13:50

Quote:

R26 e editie limitata, ca un GTI ed 30... in fata caruia nu prea sta
Nu sta,ce-i drept.Se tot departeaza pana cand GTI-ul,cu toata editia lui 30,dispare din oglinda retrovizoare.

Quote:

Type R este intradevar o masina pentru cine iubeste viteza
Cine iubeste viteza nu isi va cumpara niciodata cea mai lenta (si cea mai scumpa,in buna traditie japoneza :lol: ) masina din clasa respectiva (hot-hatch-uri compacte in cazul de fata).

Daca nu ar exista Civic-ul,GTI ar fi cel mai lent hot-hatch compact.Nu are sens comparatia din punct de vedere al performantelor cu RS sau R26.Decat in mintea fanilor inraiti VAG,care nu accepta ca au dat o masina mai rapida (si mai ieftina) pe plastice de calitate mai buna.

robertinho 04-01-08 13:54

Quote:

Originally Posted by Race (Post 1274266)
Nu sta,ce-i drept.Se tot departeaza pana cand GTI-ul,cu toata editia lui 30,dispare din oglinda retrovizoare.

Cine iubeste viteza nu isi va cumpara niciodata cea mai lenta (si cea mai scumpa,in buna traditie japoneza :lol: ) masina din clasa respectiva (hot-hatch-uri compacte in cazul de fata).

Daca nu ar exista Civic-ul,GTI ar fi cel mai lent hot-hatch compact.Nu are sens comparatia din punct de vedere al performantelor cu RS sau R26.Decat in mintea fanilor inraiti VAG,care nu accepta ca au dat o masina mai rapida (si mai ieftina) pe plastice de calitate mai buna.

...in mintea fanilor inraiti???...pai subiectivismul tau tinde sa depaseasca granitele bunului simt...bafta

Hexer 04-01-08 15:27

Fani de VAG, daca RS-ul ar avea pe fata sigla de VW sau Audi si GTI-ul ar avea sigla de Renault/Peugeot ce ar fi rezultatul?

Pun pariu ca Rs-ul ar fi mult superior numai ca este Nazi/German/Neamt...
Idiot & hypocrit...

Morro 04-01-08 16:13

vreau si eu sa vad un test ceva de pe afara in care GTI-ul se apropie de rapiditatea RS-ului

petreals 04-01-08 16:36

Quote:

Originally Posted by Morro (Post 1274481)
vreau si eu sa vad un test ceva de pe afara in care GTI-ul se apropie de rapiditatea RS-ului

nu cois...nu exista...ca doar e germana...deci e mai buna :lol: :lol: :lol: :lol:

cristi_407 04-01-08 23:45

Uite ca eu nu mi-am luat masina ca e germana..Am mers inainte sa mi-l cumpar cu un GTI si cu un ST..Eu mi-am luat Gti-ul pt dsg pt ca e ceva ce Renault sau Ford inca nu au realizat..O cutie care sa fie in acelasi timp sportiva si comoda..Eu am consum la GTi de 11,5 motor de 2.0 T, si la Peugeot am 12 la motor de 2.0 benzina aspirat..E impecabil dsg..Si sincer Meganul e super urat la interior, si nu mi se pare asa practic..in fine..asta e parerea mea..Eu nu zic ca Gti e mai tre sau ala e mai slab, incer sa gasesc plusuri si minusuri si sa le compar..Nu totul tine de date si cifre..Pai asa ce ne mai luam R8?Hai sa ne luam Speester..nu e chiar asa..Oricum nemtii chiar au pus suflet la GTI MK5 si chiar le-ai iesit..e scumpica si nu imi place politica de la VAG in care trebuie sa iti cumperi si cotiera optional..E deranjant..In fine..Eu zic ca prea se arunca cu noroi in ambele marci..Masini apropiate ca perfornate..Meganul tinde mai mult spre sportivitate, GTi ofera un pic din toate...Si din cate am vazut eu spunea cineva ca nu tine la viteze mari, eu am mers 250 cu el si aveam 6200 de ture din 8000..Sta bine masina..

Hexer 05-01-08 00:33

Macar cineva vine cu argumente cinstite, si are drreptate.
Ei sic ca e la nivelul Golf mk2 gti noul model, mai mult ca asta nu e lipsit de material, adica nu degeaba nu merita productia Golf 5-ului pentru VAG, de asta este un esec, costa prea mult constructia. In afara de GTI dupa parerea mea nu merita cumparat nici un golf 5.

cristi_407 05-01-08 00:44

Pai cam asa e..Si TSI-urile cica fac treaba buna..Uite..de exempul stiu ca GTi sta prost la aerodinamica..adik Skoda Rs are o aerodinamica mai buna..Si eu sunt de parere ca Golful 5 e scumpel pt ce ofera...

Morro 07-01-08 11:12

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 1275354)
Uite ca eu nu mi-am luat masina ca e germana..Am mers inainte sa mi-l cumpar cu un GTI si cu un ST..Eu mi-am luat Gti-ul pt dsg pt ca e ceva ce Renault sau Ford inca nu au realizat..O cutie care sa fie in acelasi timp sportiva si comoda..Eu am consum la GTi de 11,5 motor de 2.0 T, si la Peugeot am 12 la motor de 2.0 benzina aspirat..E impecabil dsg..Si sincer Meganul e super urat la interior, si nu mi se pare asa practic..in fine..asta e parerea mea..Eu nu zic ca Gti e mai tre sau ala e mai slab, incer sa gasesc plusuri si minusuri si sa le compar..Nu totul tine de date si cifre..Pai asa ce ne mai luam R8?Hai sa ne luam Speester..nu e chiar asa..Oricum nemtii chiar au pus suflet la GTI MK5 si chiar le-ai iesit..e scumpica si nu imi place politica de la VAG in care trebuie sa iti cumperi si cotiera optional..E deranjant..In fine..Eu zic ca prea se arunca cu noroi in ambele marci..Masini apropiate ca perfornate..Meganul tinde mai mult spre sportivitate, GTi ofera un pic din toate...Si din cate am vazut eu spunea cineva ca nu tine la viteze mari, eu am mers 250 cu el si aveam 6200 de ture din 8000..Sta bine masina..

Total de acord.

bogdan_wrc 07-01-08 11:20

nu e chiar asa. nu doar GTI merita cumparat.
GT atat TSI de 170 de cai benzina cat si 2.0TDI de 170 de cai, 2.0TDI 4 motion, iar e f tare masina.... r32....sunt destule...
in afara de RS la megane exista alte masini?

puteti compara platicul de la interior la GTI cu ala de la Megane...lasati ca sunt satul..toti niste raseri care scot din masina fiecare zecime de secunda..... unde 0,001s conteaza mai mult decat o asezare ergonomica a butoanelor...decat a pzoitie de condus.... stai in scaunu de RS ca pe scaunu de autobuz....hai mah..fiti seriosi...

Renault RS 07-01-08 12:08

Sa vezi cum trece ala cu scaun ca de autobuz pe langa tine.....atunci apar problemele. Din punct de vedere tehnic Renault Sport se misca bine. La RS avem pe spate punte rigida si sta mai bine decat independenta Golfului. Daca ai bani si ti la imagine iei Golf, daca ai un spirit sportiv si apreciezi calitatile sportive ale masini iei Megane. Am mers cu GTI , am RS. Gti-ul are o acceleratie constanta fara sa iti dea senzatia de o masina sportiva, RS are o acceleratie mai violenta, nu chiar asa constanta mai ales dupa 4000r/min. Cat despre interior , Golful e lucrat mai cu atentie, iar ca ergonomie, nu am simtit la RS vreun buton care sa ma incomodeze.

Morro 07-01-08 14:14

deci hai sa ne lamurim ... din punctul meu de vedere ca SENZATIE nu se compara GTI cu Megane RS ... daca nu ati mers cu ambele masini (eu am facut-o) va rog sa va abtineti de la comentarii atotstiutoare ...

no limits design 07-01-08 20:36

niciodata nu se va compara un gti cu un megane

Catalyn 07-01-08 21:21

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1279707)
nu e chiar asa. nu doar GTI merita cumparat.
GT atat TSI de 170 de cai benzina cat si 2.0TDI de 170 de cai, 2.0TDI 4 motion, iar e f tare masina.... r32....sunt destule...
in afara de RS la megane exista alte masini?

puteti compara platicul de la interior la GTI cu ala de la Megane...lasati ca sunt satul..toti niste raseri care scot din masina fiecare zecime de secunda..... unde 0,001s conteaza mai mult decat o asezare ergonomica a butoanelor...decat a pzoitie de condus.... stai in scaunu de RS ca pe scaunu de autobuz....hai mah..fiti seriosi...

:shock: :shock: cred ca matale nu ai masina ai un tractor...la rs vin doua variante de scaune, una de piele si incalzita sau nu dupa dorinta si recaro....deci inca unul care parleste fara sa fii simtit gustul..iar despre plastice batii campii cu vrednicie...ai vazut volanul cum este, ai remarcat cusatura rosie? de unde ai scos o cu plastice aiurea?vorbeai de r32 la renault exista mai multe modele de masini, Clio Rs , clio v6..variantele premergatoare de clio si megane cele care dau nana pe la raliuri si vtm uri unde gti cam lipseste ca de e masina de boier:lol:

bogdan_wrc 08-01-08 07:01

va las sa o ardeti in continuare ca RS e masina de puristi.... asa zic toti....de aia nu se vinde...

matele poate vezi mai bine ce avatar am..nu am GTI....tractor poate ai tu... daca chiar vrei poti vedea ce face tractorul pe care il am in fata unui RS pe care il ai...dar alegi fie plecarea de pe loc, fie serpentine...

Morro 08-01-08 08:30

Nu prea inteleg bai fratilor atitudinea asta de superioritate ... Megane RS e o masina mai eftina intr-adevar dar pentru cat costa ofera foarte multe dotari de confort si niste senzatii excelente. GTI-ul e mai scump si ofera confort mai bun si senzatii mai slabe. E f simplu. De aici pana la vorbe de-astea de 2 lei gen tu ai tractor si eu am cea mai jmechera masina din univers e cale cam lunga si cred ca dovedeste asa putin calitatea omului care o parcurge.
Eu nu consider ca am cea mai nervoasa masina sau cea mai confortabila dar cred ca are un raport calitate pret exceptional si o prefer in fata GTI-ului, pe care, repet, l-am si condus si mi s-a parut trist cum la 6k de ture ziceai ca cere un pahar cu apa.
Dar, na, asta e la noi in tzara asta ... daca ai masina mai scumpa esti mai jmecher si ai mai multe oo ... bleah.

All times are GMT +2. The time now is 19:49.

- Copyright 2026 4Tuning